Cum instalezi și folosești Windows 11 cu un cont de utilizator local

Cum instalezi și folosești Windows 11 cu un cont de utilizator local

Ai Windows 10 Home și vrei să-l folosești fără un cont Microsoft? Vrei să instalezi Windows 11 (Home sau Pro) folosind un cont de utilizator local? Din fericire, poți face aceste lucruri, deși Microsoft face lucrurile foarte complicate. Ghidul nostru îți arată pașii pe care trebuie să îi urmezi atunci când instalezi Windows 11, dar și după ce l-ai instalat și vrei să treci la un cont de utilizator local în locul contului Microsoft. Să începem:

Reclamă

În mod standard, Windows 11 impune folosirea unui cont Microsoft

Atunci când instalezi sau personalizezi un PC nou cu Windows 11 (Home și Pro), Microsoft îți cere să folosești un cont Microsoft, și nu vezi nicio mențiune despre crearea unui cont de utilizator local. Dacă instalezi sau folosești Windows 11 Pro, ai la dispoziție un link numit “Sign-in options” (Opțiuni de autentificare).

Windows 11 Pro îți dă mai multe opțiuni de autentificare

Windows 11 Pro îți dă mai multe opțiuni de autentificare

Dacă dai clic pe el sau apeși, ai opțiunea să alegi un Offline account (Cont offline) - un cont standard local, precum cele folosite în Windows 7.

Alege Offline account dacă nu vrei un cont Microsoft

Alege Offline account dacă nu vrei un cont Microsoft

Cu toate acestea, în Windows 11 Home, opțiunile de Sign-in (Autentificare) lipsesc, și nu poți merge mai departe dacă nu creezi un cont Microsoft.

Reclamă

Cum instalezi Windows 11 cu un cont de utilizator local

Urmărește ghidul nostru Cum instalezi Windows 11 de pe USB, DVD sau ISO, și când ajungi la pasul care îți cere să numești dispozitivul tău, introdu-l, apasă Next (Următorul), și apoi fii atent(ă) la instrucțiunile noastre.

După ce introduci numele dispozitivul tău, fii atent(ă)

După ce introduci numele dispozitivul tău, fii atent(ă)

Apasă SHIFT+F10 pe tastatura ta ca să deschizi Linia de comandă. În fereastra Liniei de comandă, scrie sau dă copiere și lipire la următoarea comandă:

taskkill /F /IM oobenetworkconnectionflow.exe

Apasă Enter să rulezi comanda. Dacă vezi mesajul SUCCESS, prezentat în captura de mai jos, atunci serviciul de rețea folosit de instalarea Windows 11 ca să se conecteze la serverele Microsoft este închis.

Închide forțat procesul OOBENetworkConnectionFlow.exe

Închide forțat procesul OOBENetworkConnectionFlow.exe

Pentru că nu se poate conecta la serverele Microsoft, instalarea Windows 11 îți cere să introduci un nume de cont pentru persoana care folosește PC-ul. Acest cont este un cont local, nu unul de la Microsoft.

Introdu numele pentru contul local

Introdu numele pentru contul local

Apoi, introduci parola pentru contul de utilizator local, setezi întrebările de securitate și continui cu procesul normal de personalizare pentru instalarea de Windows 11.

Reclamă

Cum poți să folosești Windows 11 fără un cont Microsoft?

Dacă Windows 11 (Home sau Pro) este deja instalat pe calculatorul tău și personalizat cu un cont Microsoft, poți trece la un cont de utilizator local și șterge contul Microsoft astfel:

  • Loghează-te cu contul tău Microsoft. Este necesar să aibă permisiuni de administrator.
  • Creează un cont de utilizator local folosind instrucțiunile din acest ghid: 5 moduri de a crea și adăuga un utilizator nou în Windows 11.
  • Conturile noi sunt inițial setate de Windows 11 drept conturi standard, fără permisiuni de administrator. Schimbă tipul de cont la Administrator pentru noul creat cont de utilizator local, folosind acest ghid: Cum schimbi un cont în Administrator în Windows 11.
  • Personalizează noul adăugat cont local după cum dorești: instalează-ți aplicațiile, configurează-le, setează-ți wallpaperul pe desktop și tot așa.
  • După ce contul local funcționează, șterge contul tău Microsoft din Windows 11, folosind pașii din acest ghid: Cum ștergi un cont din Windows.

Adaugă un utilizator fără cont Microsoft

Adaugă un utilizator fără cont Microsoft

Felicitări! Acum folosești Windows 11 cu un cont local offline, care nu trimite niciun fel de date personale către Microsoft.

PONT: De asemenea, poți și să treci la un cont local Windows 11 de la un cont Microsoft.

Ai reușit să treci la un cont local în Windows 11?

Sper că acest ghid a reușit să te ajute să faci trecerea de la un cont Microsoft la un cont local offline cu permisiuni de administrator. Dacă ai întrebări sau ai întampinat ceva probleme pe parcursul acestui proces, nu ezita să lași un comentariu mai jos. De asemnea, dacă apreciezi acest ghid, nu ezita să îi dai share pe social media. Poate li se va părea util și altora.

Descoperă: Securitate Conturi utilizator și siguranța familiei Ghiduri Recomandate Windows