3 lucruri pe care le poți face cu bara de instrumente Acces rapid din Explorer

Dacă folosești Windows 10 sau Windows 8.1, atunci probabil că folosești destul de des și managerul de fișiere Explorer. Acesta este ușor de folosit și oferă o mulțime de caracteristici și instrumente cu care să lucrezi. Totuși, există o șansă mare ca tu să nu utilizezi de fapt decât câteva instrumente, pentru lucruri precum crearea de foldere noi, redenumirea de foldere sau anularea modificărilor pe care le-ai făcut deja. Pentru astfel de acțiuni, bara de instrumente Acces rapid din Explorer îți poate fi de ajutor. Dacă vrei să știi cum să lucrezi mai rapid cu Explorer, citește acest articol:

Cum găsești bara de instrumente Acces rapid din Explorer

Înainte de orice altceva, trebuie să știi unde să găsești bara de instrumente Acces rapid din Explorer. Deschide Explorer - o metodă rapidă de a face asta este să apeși pe iconița sa de pe bara de activități, ori să apeși simultan pe tastele Windows + E.

Bara de instrumente Acces rapid este mică și nu iese în evidență, deci probabil că este ignorată de foarte mulți utilizatori. Este păcat, pentru că poate fi un instrument foarte util. Aruncă o privire în colțul din stânga sus al ferestrei Explorer și o vei vedea în toată gloria ei minimalistă.

Acum hai să vedem ce poți face cu bara de instrumente Acces rapid din Explorer:

1. Personalizează bara de instrumente Acces rapid și alege ce acțiuni vrei să afișeze

Inițial, bara de instrumente Acces rapid afișează doar câteva butoane pe care le poți folosi. Ele sunt Proprietăți și Folder nou. Dacă apeși pe săgeata mică de lângă aceste butoane, vei vedea că mai sunt și alte opțiuni pe care le poți selecta.

Pentru a le adăuga pe bara de instrumente, apasă pe spațiul din stânga unei dintre următoarele opțiuni:

  • Anulare - anulează ultima schimbare pe care ai făcut-o în fereastra activă.
  • Refacere - reface ultima schimbare anulată.
  • Ștergere - trimite fișierul sau folderul selectat în Coșul de reciclare.
  • Proprietăți - deschide fereastra de Proprietăți a fișierului sau folderului selectat.
  • Folder nou - creează un folder nou în fereastra activă.
  • Redenumire - îți oferă posibilitatea de a pune un nume nou fișierului sau folderului selectat.

Opțiunile pe care le selectezi sunt adăugate imediat pe bara de instrumente Acces rapid.

2. Modifică poziția barei de instrumente Acces rapid

Deși poziția implicită a acestei bare de instrumente este în colțul din stânga sus al ferestrei Explorer, poți alege să o muți sub meniul panglică, dacă preferi. Pentru asta, apasă pe butonul săgeată din dreapta barei de instrumente Acces rapid și apoi pe "Afișare dedesubtul Panglicii"

Noua poziție este exact sub meniul panglică, în partea stângă a ferestrei. Nu putem spună că avem o flexibilitate extraordinară a poziționării acestei bare, dar cele două opțiuni sunt totuși utile. Vei vedea că poziția de sub meniul panglică o face mai ușor de utilizat pentru aceia care preferă mouse-ul și vor să aibă bara mai aproape de fișiere, astfel încât să miște cursorul cât mai puțin între clicuri.

Utilizatorii care folosesc ecrane tactile vor alege probabil să păstreze locația de deasupra meniului panglică, având în vedere că nu sunt mari diferențe dacă folosești degetele pentru a apăsa pe butoanele de pe bară.

3. Minimizează meniul panglică din Explorer

În timp ce muți bara de instrumente Acces rapid deasupra sau dedesubtul meniului panglică, este posibil să vrei să ascunzi cu totul panglica și să păstrezi vizibilă doar bara de instrumente Acces rapid. Acest lucru se face ușor prin selectarea opțiunii "Minimizare Panglică" din meniul de personalizare a barei de instrumente Acces rapid.

Panglica se va minimiza, eliberând spațiu pe ecran.

Nu te îngrijora că pierzi accesul la meniul panglică; îl poți accesa apăsând pe oricare filă a sa. Un clic pe numele unei file va extinde meniul panglică și vei putea să vezi uneltele sale.

Dacă îți lipsește meniul panglică deschis permanent, îl poți maximiza din nou folosind același meniu de personalizare al barei de instrumente Acces rapid sau apăsând pe butonul săgeată din colțul dreapta sus al ferestrei Explorer.

Asta a fost tot!

Concluzie

Bara de instrumente Acces rapid poate că nu pare a fi un instrument extraordinar de important. Utilizatorii profesioniști care știu toate secretele lucrului cu tastatura probabil că nu o vor folosi prea mult, dar această bară este utilă oricui altcuiva. Utilizatorii care folosesc mult mouse-ul, precum și cei care au un ecran tactil câștigă timp folosind această bară în loc să dea clic dreapta pe fișiere, să aștepte afișarea meniului contextual și apoi să selecteze opțiunea pe care o doresc. Poate că este vorba doar de o economie de timp de o singură secundă, dar dacă folosești mult Explorer, secundele se adună în timp.