Unde este Coșul de reciclare în Windows 10? 9 moduri de a-l deschide

Coșul de reciclare din Windows 10 reprezintă o a doua șansă să recuperezi fișiere și foldere pe care le-ai șters de pe calculatorul sau dispozitivul tău. Însă, pentru a găsi orice elemente aruncate, trebuie mai întâi să deschizi folderul Coș de reciclare. Acest tutorial răspunde întrebării "Unde este Coșul de reciclare în Windows 10?", lăsându-te să alegi cel mai confortabil din aceste nouă moduri de a ajunge la Coșul de reciclare din Windows 10:

1. Folosește scurtătura Coșului de reciclare de pe desktopul din Windows 10

În mod implicit, Coșul de reciclare ar trebui să fie în colțul din stânga sus al desktopului tău din Windows 10. Acesta este cel mai ușor mod de a accesa Coșul de reciclare. Găsește pictograma pe desktopul tău. Apoi, selecteaz-o și apasă Enter pe tastatură sau apasă de două ori pe ea pentru a deschide folderul. Alternativ, poți să dai clic-dreapta sau să menții apăsat pe pictogramă pentru a deschide un meniu contextual. În meniu, alege Deschidere.

Deschide Coșul de reciclare din Windows 10 de pe desktop

PONT: Dacă pictograma Coș de reciclare nu este afișată pe desktop, am inclus moduri de a o recupera în Coșul de reciclare din Windows 10: Tot ce trebuie să știi.

2. Caută Coșul de reciclare în Windows 10

Poți conta oricând pe căutarea din Windows 10. Introdu "recycle bin" în câmpul de căutare al barei de activități și apasă pe rezultatul potrivit sau pe Deschideți din partea dreaptă a ferestrei.

Caută Recycle Bin în Windows 10

3. Deschide Coșul de reciclare folosind scurtătura lui din Meniul Start

Chiar dacă, în mod implicit, Coșul de reciclare nu are o scurtătură în Meniul Start, îl poți fixa acolo ca pe orice altă scurtătură.

Dă clic dreapta sau apasă și menține apăsat pe pictograma Coș de reciclare de pe desktopul tău și apasă pe "Fixați la Start".

Fixează Coșul de reciclare la Meniul Start

Noua ta scurtătură este adăugată în secțiunea de dale a Meniului Start și o poți folosi pentru a deschide Coșul de reciclare.

Adaugă Coșul de reciclare în Meniul Start

4. Folosește bara de adrese din Explorer pentru a folosi Coșul de reciclare din Windows 10

Poți accesa Coșul de reciclare folosind Explorer. Deschide Explorer și apasă pe o zonă liberă din bara de adrese pentru a o edita.

Apasă pe bara de adrese pentru a o edita

Introdu "recycle bin" în bara de adrese și apasă Enter pe tastatură sau apasă pe rezultatul afișat dedesubt pentru a accesa folderul.

Introdu Recycle Bin și apasă Enter

Poți apăsa, de asemenea, pe primul ">" (semnul mai mare) din bara de adrese a Explorer.

Apasă pe semnul >

Asta deschide un meniu de unde poți accesa Coșul de reciclare apăsând pe el.

Accesează Coșul de reciclare

Alternativ, selectează opțiunea Desktop din meniu.

Selectează Desktop

Asta deschide folderul Desktop, din care poți, de asemenea, să accesezi Coșul de reciclare.

Accesează Coșul de reciclare din Explorer

NOTĂ: Ține minte că folderul Desktop afișează Coșul de reciclare și celelalte locații indiferent dacă acestea sunt sau nu vizibile pe desktopul tău din Windows 10. Dacă ți se pare o idee bună să le ai pe desktop, citește Cum recuperezi scurtăturile Windows implicite și pictogramele lor.

5. Deschide Coșul de reciclare din Explorer în Windows 10

Toate fișierele pe care le ștergi sunt afișate în folderul principal Coș de reciclare, dar fiecare partiție de pe hard drive-ul tău are un Coș de reciclare. Poți folosi acest folder pentru a accesa Coșul de reciclare din Windows 10, dar procesul este puțin mai complicat. Mai întâi, asigură-te că poți vedea fișierele de sistem protejate din Windows 10. Apoi, folosește File Explorer pentru a accesa "Acest PC > Windows (C:)". Este afișat un folder numit $Recycle.Bin. Deschide-l.

Folderul ascuns $Recycle.Bin

NOTĂ: Coșul de reciclare este afișat pe toate unitățile de stocare din calculatorul tău, nu doar pe C:, deci calea folosită de noi ar putea deveni Acest PC > D:.

Când deschizi folderul $Recycle.Bin, poți vedea folderul Coș de reciclare din Windows 10.

Coș de reciclare în File Explorer

6. Accesează Coșul de reciclare folosind fereastra Executare

Poți folosi și fereastra Executare pentru a accesa Coșul de reciclare. Mai întâi, folosește scurtătura Win + R or sau alt mod pentru a deschide fereastra Executare. Apoi, introdu comanda shell:desktop și apasă pe tasta Enter sau butonul OK.

Folosește fereastra Executare pentru a accesa Coșul de reciclare

Dacă fereastra Desktop care se deschide arată familiar, asta este pentru că am accesat-o și din bara de adrese a File Explorer în a patra secțiune a acestui tutorial. Poți vedea Coșul de reciclare din Windows 10 afișat în ea.

Fereastra Desktop din File Explorer

Poți deschide Coșul de reciclare din Windows 10 și direct din fereastra Executare, introducând o comandă puțin mai lungă: shell:RecycleBinFolder.

Introdu comanda pentru a deschide Coșul de reciclare

Apasă OK sau Enter pe tastatură și Coșul de reciclare se deschide imediat.

7. Folosește Acces rapid din Explorer pentru a deschide Coșul de reciclare din Windows 10

Dacă folosești des Explorer, poate vrei să deschizi mai ușor din el Coșul de reciclare din Windows 10. Poți crea o scurtătură Coș de reciclare în Accesul rapid al Explorer. Apucă pictograma Coș de reciclare apăsând și menținând apăsat pe ea. Apoi, trage-o și plaseaz-o pe scurtătura Explorer din bara ta de activități. Apare mesajul "Fixare în Explorer".

Plasează Coșul de reciclare pe scurtătura Explorer

Poți vedea un panou cu locațiile tale Fixate și Frecvente. Coșul de reciclare este adăugat în listă.

Coșul de reciclare este afișat printre locațiile Fixate

Acum poți deschide Coșul de reciclare din scurtăturile Acces rapid din Explorer.

Coșul de reciclare este fixat la Acces rapid

8. Accesează Coșul de reciclare prin scurtătura sa din bara de activități

În Windows 10, poți să creezi o scurtătură pentru Coșul de reciclare și s-o fixezi la bara de activități. Procesul este puțin mai complicat și îl detaliem în 9 metode de a fixa scurtături pe bara de activități din Windows 10.

9. Deschide Coșul de reciclare din PowerShell

Poți și să deschizi PowerShell și să introduci comanda: start shell:RecycleBinFolder. Nu uita să apeși Enter pe tastatură, iar Coșul de reciclare se deschide în Explorer.

Deschiderea Coșului de reciclare din PowerShell

Cum preferi să accesezi Coșul de reciclare din Windows 10?

Noi preferăm să folosim scurtătura de pe desktop pentru a interacționa cu folderul Coș de reciclare. Cu toate astea, folosim uneori și bara de adrese din Explorer pentru a accesa Coșul de reciclare din Windows 10. Dar tu? Ce mod de a accesa Coșul de reciclare preferi? Spune-ne într-un comentariu.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ghiduri Sistem și Securitate Windows