3 moduri de a schimba numele calculatorului în Windows (toate versiunile)

Atunci când instalezi Windows, acesta dă un nume calculatorului pe care este instalat, în mod automat. Numele este folosit pentru diverse procese și servicii care se execută în fundal. Uneori, ai nevoie să schimbi numele calculatorului, din diverse motive. De exemplu, ai de administrat calculatoarele și dispozitivele familiei. Este mai bine să le dai un nume ales de tine fiecăruia, pentru a le deosebi între ele. Sau poate că vrei să asociezi câteva PC-uri cu Windows 10, cu dispozitivele tale mobile. Iarăși este o idee bună să le dai nume diferite. Iată trei metode prin care poți schimba numele calculatorului, în orice versiune de Windows:

NOTĂ: Acest ghid se aplică pentru Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Dacă nu știi ce versiune de Windows ai, citește acest tutorial: Cum afli ce versiune de Windows ai instalată pe calculator.

Cum schimbi numele calculatorului în Windows 10, din aplicația Setări

Dacă folosești Windows 10, deschide aplicația Setări. Apoi, dă clic pe Sistem și alege Despre, în coloana din stânga. În partea dreaptă, derulează în jos până găsești un buton "Redenumiți acest PC".

Se deschide o fereastră unde poți vedea numele curent al sistemului. În singurul câmp de text disponibil, introdu noul nume și apasă Următorul.

Ești informat că ai nevoie să repornești sistemul, pentru a îi schimba numele. Alege "Reporniți acum" sau "Reporniți mai târziu", în funcție de ceea ce dorești.

După ce Windows 10 repornește, numele calculatorului sau dispozitivului tău este schimbat.

Cum schimbi numele unui calculator, din orice versiune de Windows, folosind Panoul de Control

Indiferent de versiunea de Windows pe care o ai, poți folosi mereu Panoul de Control.

Deschide-l și mergi la Sistem și securitate, iar apoi la Sistem. Caută numele curent al calculatorului și, în stânga sa, apasă pe legătura "Modificare setări".

Se deschide fereastra Proprietăți Sistem. În fila Nume Computer, apasă butonul Modificare.

Acum vezi numele curent al sistemului. Tastează unul nou în câmpul "Nume computer". Vei observa că butonul OK nu mai este gri și poate fi apăsat. Dă clic pe el.

Ești informat(ă) că trebuie să-ți repornești sistemul pentru a aplica această modificare. Apasă OK.

Închide fereastra Proprietăți sistem.

Ți se cere să alegi dacă vrei să-ți repornești sistemul acum ori să amâni repornirea. Alege ceea ce dorești.

După ce vei reporni sistemul tău cu Windows, numele său va fi schimbat.

Cum schimbi numele unui calculator cu Windows 8.1, din Setări PC

Dacă folosești Windows 8.1, deschide Setări PC. Apoi, mergi la "PC și dispozitive", urmat de "Informații despre PC". În partea dreaptă, apasă pe "Redenumiți PC-ul".

Introdu noul nume al PC-ului și apasă pe Următorul.

Ești informat că, după repornire, numele se va schimba. Alege dacă vrei să repornești acum sau mai târziu.

După ce Windows 8.1 repornește, numele PC-ului devine cel introdus de tine.

Care este noul nume al PC-ului tău?

Procedurile din acest articol vor funcționa OK pe orice calculator sau dispozitiv cu Windows. Dacă ai probleme, nu ezita să comentezi mai jos. De asemenea, suntem curioși cum ți-ai botezat calculatorul cu Windows. Lasă un comentariu în care să ne spui informația asta.