Review Motorola Edge 40 Neo: Frumos și capabil!

Review Motorola Edge 40 Neo: Frumos și capabil!
Rating

În ultimii ani, multe smartphone-uri premium nu au reușit să ofere inovații cu adevărat interesante. Cele mai multe dintre ele s-au simțit ca niște mici actualizări progresive față de modelele de anul trecut. Din fericire, acest lucru este mai puțin problematic în sectorul mid-range: în 2023, avem câteva lansări de produse interesante, cu surprize care cresc fundamental calitatea experienței utilizatorului. Motorola Edge 40 Neo este unul dintre aceste produse incitante, un smartphone mid-range, care arată bine și este plăcut de utilizat. Nu oferă doar protecție IP68 împotriva apei și a prafului, ci are și un hardware excelent de nivel mediu și un finisaj premium. Dacă vrei să afli mai multe despre acest produs, despre punctele sale forte și cele slabe, citește recenzia mea la Motorola Edge 40 Neo:

Reclamă

Motorola Edge 40 Neo: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest telefon este o alegere excelentă pentru:

 • Utilizatorii care vor un smartphone frumos
 • Cei ce caută un dispozitiv competent la un preț de gamă medie
 • Utilizatorii care vor încărcare rapidă pe smartphone-ul lor
 • Persoanele interesate să cumpere produse ce respectă mai mult mediul înconjurător

Pro și contra

Iată lucrurile pe care le consider avantaje la Motorola Edge 40 Neo:

Vezi prețul:
 • Design frumos, în culori care arată bine
 • Ecran rapid, de 144 Hz, cu luminozitate excelentă
 • Software curat, cu puțin bloatware
 • Hardware performant de nivel mediu
 • Încărcare rapidă utilă
 • Rezistență IP68 la praf și apă
 • Ambalaje și accesorii prietenoase cu mediul înconjurător

Există și unele dezavantaje:

 • Autonomia bateriei ar putea fi mai bună
 • Primești doar două actualizări majore de Android
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

Motorola Edge 40 Neo este un produs elegant, cu o aderență plăcută, software excelent, un ecran rapid și luminos și o calitate superioară a fabricării. Specialiștii în culori de la Pantone au făcut o treabă excelentă colaborând cu Motorola pentru a proiecta un telefon frumos, iar accentul pus de companie pe utilizarea de materiale reciclate pentru ambalaj și pe oferirea unei carcase de protecție reciclabile este un lucru pe care îl apreciez foarte mult. Sistemul de camere al telefonului este competent pentru prețul său, iar încărcarea sa rapidă funcționează bine. Deși autonomia bateriei telefonului nu este impresionantă, nu este nici prea mică. Îmi place Motorola Edge 40 Neo și este unul dintre telefoanele mele preferate din acest an. Deși nu este perfect, reprezintă unul dintre cele mai bune smartphone-uri mid-range pe care le poți achiziționa în 2023.

Despachetarea lui Motorola Edge 40 Neo

Motorola Edge 40 Neo a început să-mi placă de îndată ce i-am văzut ambalajul: este simplu, fără materiale plastice, realizat din 60% materiale reciclate și totul este imprimat cu cerneală din soia. Vezi logoul Motorola pe capacul de sus, numele produsului și abțibildul Pantone, ce are culoarea modelului pe care l-ai cumpărat.

Ambalajul pentru Motorola Edge 40 Neo este realizat din materiale reciclate

Ambalajul pentru Motorola Edge 40 Neo este realizat din materiale reciclate

Pe părțile laterale, există un abțibild cu detalii despre telefonul exact pe care l-ai cumpărat, numărul de serie, data de producție, codul IMEI și așa mai departe. Când deschizi cutia, vezi telefonul înfășurat într-o folie de hârtie protectoare, care prezintă un mare logo Motorola.

Deschide cutia pentru a vedea telefonul

Deschide cutia pentru a vedea telefonul

Continuă să despachetezi telefonul în sine, încărcătorul său rapid de 68 de wați, un cablu USB și o cutie mai mică care conține câteva surprize.

În cutie, este inclus un încărcător rapid

În cutie, este inclus un încărcător rapid

Când despachetezi totul, găsești și o husă de protecție creată în parteneriat cu agood company, care produce huse pentru smartphone-uri din materiale biodegradabile, pe bază de plante. Carcasele Motorola Edge 40 Neo sunt fabricate folosind semințe de in și cânepă, asortate cu culoarea telefonului tău. Pe lângă toate accesoriile, primești și un instrument pentru scoaterea cartelei SIM, un pliant care descrie colaborarea dintre Motorola și agood company, ghidul de utilizare și câteva documente legale și de siguranță.

Tot ce găsești în interiorul cutiei

Tot ce găsești în interiorul cutiei

Multe experiențe de despachetare au tendința de a fi plictisitoare. Totuși, m-am bucurat foarte mult să despachetez Motorola Edge 40 Neo, deoarece compania se concentrează pe utilizarea de materiale reciclate, fără plastic, și pe furnizarea accesoriilor care lipsesc de pe smartphone-urile premium de astăzi.

Reclamă

Design și calitatea construcției

Motorola Edge 40 Neo este disponibil în trei variante de culoare: PANTONE Black Beauty, PANTONE Soothing Sea și PANTONE Caneel Bay. Toate sunt frumoase și, în plus, au și huse de protecție asortate. Pentru această recenzie, am primit varianta neagră, care are dimensiuni de 159,63 x 71,99 x 7,79 milimetri și cântărește 170 de grame. Modelele Soothing Sea și Caneel Bay au spatele din piele vegană, ceea ce le face cu 0,10 mm mai groase și cu 2 grame mai „grele” decât cea neagră. În schimb, versiunea neagră are un spate din acrilic.

Versiunile de culoare pentru Motorola Edge 40 Neo

Versiunile de culoare pentru Motorola Edge 40 Neo

Motorola Edge 40 Neo are un design clasic de smartphone cu margini rotunjite și un ecran curbat. Așa cum era de așteptat, crestătura pentru selfie este centrată în partea de sus a ecranului. Există, de asemenea, o grilă pentru difuzor chiar deasupra ecranului, în partea superioară.

Motorola Edge 40 Neo

Motorola Edge 40 Neo

Butoanele sunt poziționate ca pe majoritatea smartphone-urilor cu Android din zilele noastre: în partea dreaptă a telefonului. Diferența este că ai două butoane de volum pentru creșterea și scăderea nivelului de sunet și butonul de alimentare. Acest buton poate deschide Google Assistant sau meniul de pornire, iar comportamentul său poate fi personalizat din setările telefonului.

Butoanele din partea dreaptă a telefonului

Butoanele din partea dreaptă a telefonului

Partea stângă a telefonului Motorola Edge 40 Neo nu are niciun buton.

Nu există butoane în partea stângă a telefonului

Nu există butoane în partea stângă a telefonului

Pe marginea de jos a telefonului, se află suportul pentru SIM, portul USB Type C (funcționează cu USB 2.0), un microfon și un difuzor.

Partea inferioară a telefonului Motorola Edge 40 Neo

Partea inferioară a telefonului Motorola Edge 40 Neo

Pe marginea superioară, ai un alt microfon și logoul Dolby Atmos imprimat discret. După cum poți vedea din imaginile incluse în această recenzie, acest telefon nu are o mufă pentru căști.

Marginea superioară a telefonului

Marginea superioară a telefonului

Pe spatele lui Motorola Edge 40 Neo, ai o zonă unde se află sistemul de camere și blițul led. În mijloc, vezi logoul Motorola, iar în partea de jos, culoarea Pantone a telefonului. PANTONE Black Beauty are un finisaj mat, care arată bine și este plăcut la atingere.

Spatele este destul de elegant

Spatele este destul de elegant

Pentru cei curioși în legătură cu husa de protecție, iată cum arată atunci când o atașezi la telefon. Aceasta protejează frumos telefonul, oferindu-ți în același timp acces ușor la toate butoanele și porturile sale. Apreciez faptul că are o greutate de numai 26 de grame. Prin urmare, atunci când o atașezi la telefon, dispozitivul nu devine atât de greu cum se întâmplă cu husele de protecție de la alte mărci.

Motorola Edge 40 Neo cu husa de protecție

Motorola Edge 40 Neo cu husa de protecție

Calitatea construcției telefonului Motorola Edge 40 Neo este destul de bună. Nu îți dă senzația că se poate îndoi sau rupe cu ușurință și, în plus, este plăcut de ținut în mână și de folosit. Mulți vor aprecia faptul că vine cu rezistență lP68 la praf și apă.

Caracteristici hardware

Hardware-ul din interiorul lui Motorola Edge 40 Neo este cel al unui dispozitiv mid-range capabil. Telefonul are un chipset octa-core MediaTek Dimensity 7030, care asigură conectivitate mobilă 5G, compatibilitate cu Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 și NFC. Telefonul are 12 GB de memorie RAM și 256 GB de spațiu de stocare. Din păcate, nu există posibilitatea de a-l extinde prin intermediul unui card microSD. Motorola Edge 40 Neo oferă conectivitate Dual SIM, dar numai într-o configurație cu un nano SIM și un eSIM.

Hardware-ul din interiorul lui Motorola Edge 40 Neo

Hardware-ul din interiorul lui Motorola Edge 40 Neo

Ecranul are 6,55 inci și folosește un panou AMOLED cu o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli și o rată maximă de refresh de 144 Hz. Din păcate, acesta nu vine cu LTPO, deci nu-și schimbă rata de refresh în mod dinamic în funcție de modul în care folosești telefonul. Setează manual rata de refresh la nivelul dorit și, în funcție de valoarea aleasă, autonomia bateriei va fi sau nu afectată. Ecranul are o densitate a pixelilor de 402 ppi, beneficiază de certificare HDR10+ și are o luminozitate maximă de 1300 nits. Un alt aspect important este că ecranul este protejat de Gorilla Glass 3 pentru mai multă rezistență.

Rata de refresh pentru Motorola Edge 40 Neo

Rata de refresh pentru Motorola Edge 40 Neo

Camera frontală pentru selfie folosește o lentilă de 32 de megapixeli cu o diafragmă f/2,4. Pe spate, găsim o cameră wide de 50 de megapixeli, cu o diafragmă f/1.8, și o lentilă ultra-wide, cu 13 megapixeli și o diafragmă f/2.2. Doar camera principală wide oferă stabilizare optică a imaginii. Camera frontală poate înregistra video la o rezoluție maximă de 1080p și 60 de cadre pe secundă. Camerele din spate pot înregistra clipuri video la o rezoluție de până la 4K și 30 fps.

Camerele principale

Camerele principale

Bateria telefonului nu este detașabilă și are o capacitate de 5000 mAh. De asemenea, Motorola Edge 40 Neo este capabil de încărcare rapidă de 68 de wați. Însă, pentru a beneficia de ea, trebuie să activezi funcția Charge boost din aplicația Setări.

Activează Charge boost pentru încărcare rapidă

Activează Charge boost pentru încărcare rapidă

Specificațiile tehnice ale lui Motorola Edge 40 Neo sunt destul de competitive pentru un telefon din zona sa de preț. Telefonul are opțiuni excelente de conectivitate, un chipset bun de nivel mediu, încărcare rapidă solidă și un ecran frumos, care este, de asemenea, foarte receptiv. Pentru mai multe informații, accesează pagina web oficială a telefonului: Motorola Edge 40 Neo.

Dacă vrei să afli despre experiența de utilizare oferită de Motorola Edge 40 Neo, despre calitatea camerelor sale, despre performanțele sale în benchmarkuri și despre software, citește următoarea pagină a acestei recenzii.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate