Nu poți afișa Bara Jocuri și Modul de Joc în Windows 10? Cum îți rezolvi problema?

Bara Jocuri și Modul de Joc din Windows 10 sunt caracteristici create pentru pasionații de jocuri pe calculator. Se poate întâmpla să ai probleme și, atunci când joci un joc care-ți place, să apeși tastele Windows + G pe tastatură și să nu se întâmple nimic. Nu se afișează Bara Jocuri și nici nu poți activa Modul de Joc (Game Mode). Dacă te confrunți cu o astfel de problemă, citește acest ghid pentru a-ți găsi soluția:

Descrierea problemei: Nu poți accesa Bara Jocuri (Game Bar) și nu poți porni Modul de Joc (Game Mode)

Joci un joc pe un sistem cu Windows 10 și nu poți să te folosești de Bara Jocuri. Apeși tastele Windows + G pe tastatură și bara nu apare. Drept urmare, nu o poți folosi pentru a realiza capturi de ecran, a activa Modul de Joc (Game Mode), nu poți să îți înregistrezi jocul ori să faci streaming live pe internet. Ce este de făcut?

Pasul 1: Verifică dacă Bara Jocuri (Game Bar) și Modul de Joc (Game Mode) sunt activate în Windows 10

Mai întâi trebuie să te asiguri că Bara Jocuri este activată în Windows 10. Pentru asta, deschide aplicația Setări și mergi la Jocuri -> Bara Jocuri (Gaming -> Game bar).

Apoi, vezi dacă comutatorul este activat pentru setarea care spune "Înregistrați clipuri din jocuri, capturi de ecran și difuzați-le cu ajutorul barei Jocuri". Este o idee bună să activezi și setarea care spune: "Afișează bara Jocuri atunci când redau jocuri pe ecran complete pe care Microsoft le-a verificat".

Dacă vrei să folosești și Modul de Joc, nu doar Bara Jocuri, după ce verifici că Bara Jocuri este activată, mergi la Jocuri -> Mod de Joc (Gaming -> Game Mode). Aici, activează comutatorul "Utilizare mod de joc".

Pentru a afla mai multe despre cum funcționează Modul de Joc (Game Mode), citește aceste articole:

Pasul 2: Creează scurtături de tastatură noi pentru Bara Jocuri, care nu folosesc tasta Windows

Unele jocuri blochează utilizarea tastei Windows și, atunci când o apeși, ea este ignorată. Drept urmare, când apeși Windows + G nu se afișează Bara Jocuri. Din fericire, Microsoft ne oferă posibilitatea de a ne crea propriile scurtături de la tastatură pentru Bara Jocuri și funcțiile sale, care nu implică apăsarea tastei Windows. Citește acest ghid pentru a afla cum îți creezi propriile tale scurtături: 2 metode pentru a schimba combinațiile de taste folosite pentru Bara Jocuri.

Pasul 3: Configurează-ți jocul să funcționeze într-o fereastră, în loc să-ți ocupe tot ecranul

Majoritatea jocurilor merg folosind tot ecranul și nu oferă suport nativ pentru Bara Jocuri și Modul de Joc (Game Mode). Asta este foarte valabil pentru jocurile create până în Aprilie 2017, când aceste facilități au apărut pentru prima dată în Windows 10. Dar, dacă aceste jocuri sunt făcute să ruleze într-o fereastră în loc să ocupe tot ecranul, atunci vei putea afișa Bara Jocuri și activa Modul de Joc (Game Mode). Hai să luăm două jocuri drept exemplu:

Să zicem că îți plac shooter-ele precum jocul Doom. Mergi la Setări (Settings), apoi la Video și schimbă setarea Window Mode (Modul Fereastră) în Window (Fereastră).

Pentru următorul exemplu, vom folosi RPG-ul The Witcher 3: Wild Hunt. Mergi la "Options -> Video -> Graphics" (Opțiuni -> Video -> Grafică) și setează Display Mode (Modul de Afișare) drept Windowed (În Fereastră).

Salvează-ți setările și jocul va rula într-o fereastră. Acum poți activa Bara Jocuri și Modul de Joc (Game Mode) atunci când apeși scurtăturile de la tastatură pe care le-ai configurat.

Dacă tot ce vrei să faci este să activezi Modul de Joc (Game Mode) și apoi să-ți vezi liniștit de joc, execută jocul în modul fereastră până activezi acest mod și apoi configurează-l din nou să folosească tot ecranul, pentru o experiență cât mai imersivă. Odată activat Modul de Joc (Game Mode), Windows 10 ține minte setarea ta și nu va mai fi nevoie să activezi Bara Jocuri și să te joci în modul fereastră.

Ce soluție a mers pentru tine?

Aceste soluții au fost testate pe calculatoarele nostre și cu jocuri mai vechi care ne plac. Sperăm că te vor ajuta și pe tine. La final, nu ezita să ne spui ce soluție a mers pentru tine și dacă ai avut și alte probleme cu Bara Jocuri și Modul de Joc (Game Mode).