Review Sony WH-1000XM3: Probabil cele mai bune căști cu Bluetooth!

Review Sony WH-1000XM3: Probabil cele mai bune căști cu Bluetooth!
Rating

Sony WH-1000XM2 sunt căști excelente, dar au și câteva puncte slabe. Acum, Sony a lansat următoarea generație: Sony WH-1000XM3. Noul model promite să fie mai bun decât predecesorul său. Noile căști oferă facilități precum anularea digitală a zgomotului și calitate audio premium, fiind în același timp mai ușoare, mai confortabile și cu o durată de viață a bateriei mai lungă decât modelul anterior. Sunt aceste promisiuni reale sau sună prea bine pentru a fi adevărate? Am fost curioși să aflăm, așa că am testat și folosit Sony WH-1000XM3 zilnic, timp de aproximativ două săptămâni. Află părerea noastră despre acest model de căști, din această recenzie:

Reclamă

Sony WH-1000XM3: Pentru cine sunt o alegere potrivită?

Căștile cu Bluetooth Sony WH-1000XM3 reprezintă o alegere excelentă pentru:

 • Utilizatorii care vor o experiență audio mobilă de calitate ridicată
 • Persoanele care vor să elimine zgomotele ambientale și să aibă parte de un sunet cât mai curat
 • Utilizatorii care apreciază și își permit design-ul elegant și calitatea premium a construcției acestor căști
 • Personale care își doresc căști cu tehnologii inovatoarea, Bluetooth și control tactil

Pro și contra

Principalele puncte pro pentru achiziția căștilor wireless Sony WH-1000XM3 sunt:

 • Sunet de calitate, bine echilibrat
 • Probabil cea mai bună anulare digitală a zgomotului, de pe piața de căști
 • Construcție excelentă și asamblare de calitate
 • Design-ul frumos și funcțional
 • Durată lungă de viață a bateriei și facilități de încărcare rapidă
 • Pot fi folosite atât wireless cât și cu fir
 • Număr generos de accesorii incluse în pachet
 • Microfonul face o treabă excelentă în a îți izola vocea de zgomotele ambientale

Sunt și câteva aspecte negative de avut în vedere:

 • Aplicația Sony Headphones Connect este disponibilă doar pentru Android și iOS, nu și pentru Windows sau Mac OS X
 • Prețul ridicat nu este pentru oricine
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Căștile wireless Sony WH-1000XM3 cu anulare digitală adaptivă a zgomotului sunt cele mai bune căști cu Bluetooth de la Sony. Calitatea sunetului oferit de acestea este excelentă. Sony WH-1000XM3 sunt frumoase și reușesc să fie unele dintre cele mai ușoare și mai confortabile căști pe care le-am purtat vreodată. Atributul lor cel mai impresionant este anularea zgomotului, aceasta fiind cea mai bună implementare pe care am testat-o până acum. Dacă ți le permiți, ar trebui să îți cumperi o pereche de căști Sony WH-1000XM3. Este o achiziție pe care nu o vei regreta. Primești tot ce are Sony mai bun de oferit.

Despachetarea căștilor wireless Sony WH-1000XM3

Căștile wireless Sony WH-1000XM3 sosesc într-o cutie frumoasă realizată din carton de culoare albă. Pe partea din față, vezi o poză de profil a căștilor, numele producătorului și al modelului, împreună cu câteva dintre caracteristicile esențiale.

Pachetul Sony WH-1000XM3
Pachetul Sony WH-1000XM3

Pe spatele și pe lateralele pachetului, Sony a imprimat și alte câteva imagini, precum și mai multe informații despre Sony WH-1000XM3. De asemenea, găsești și o legătură web și un cod QR care te ajută să găsești și să instalezi aplicația Sony Headphones Connect pentru iPhone și Android.

Partea din spate a cutiei Sony WH-1000XM3
Partea din spate a cutiei Sony WH-1000XM3

În interiorul cutiei, care se deschide prin glisarea din coperta exterioară, găsești o husă toc rezistentă, creată din material textil, precum și câteva documente. Dacă deschizi husa și tot ce se mai află în cutie, găsești următoarele: căștile, un cablu audio, un cablu USB cu conectori Type-A la Type-C, un adaptor pentru avion, garanția și ghidul de pornire rapidă.

Conținutul pachetului Sony WH-1000XM3
Conținutul pachetului Sony WH-1000XM3

Despachetarea căștilor Sony WH-1000XM3 este o experiență foarte plăcută, demnă de un dispozitiv premium. Pachetul include accesorii pe care le vei aprecia.

Design și caracteristici hardware

Sony WH-1000XM3 este un headset wireless frumos, cu căști circumaurale mari. Îți acoperă toată urechea și beneficiază de unități difuzor mari, de 1,57 inci, cu magneți din neodim. Răspunsul în frecvență se încadrează între 4 Hz - 40.000 Hz și, dacă le folosești cu o conexiune cu fir, impedanța lor poate fi de 16 sau de 47 de Ohmi, în funcție de starea lor de funcționare.

Reclamă

Căștile Sony WH-1000XM3 folosesc Bluetooth versiunea 4.2 pentru conectarea wireless, cu suport NFC și Advanced Audio Distribution Profile (A2DP), Audio/Video Remote Control Profile (AVRCP), Hands-Free Profile (HFP) și Headset Profile (HSP). Din punct de vedere al formatelor audio, Sony WH-1000XM3 suportă LDAC (un codec de sunet de calitate înaltă, dezvoltat de Sony), aptX HD (un code de sunet de calitate înaltă dezvoltat de Qualcomm), aptX, SBC și AAC. Așa cum este cazul cu dispozitivele Bluetooth, raza de acțiune pe care o primești de la aceste căști este de 10 metri, aproximativ.

Sony WH-1000XM3
Sony WH-1000XM3

De asemenea, poți să folosești headset-ul Sony WH-1000XM3 și cu fir, prin intermediul unui cablu audio cu conectori de 3,5 mm. Cel inclus în cutie are conectori auriți și o lungime 1,2 metri. Are o textură plăcută dar învelișul său este realizat în întregime din material plastic.

Corpul căștilor este și el realizat în principal din plastic. Totuși, banda de susținere pe cap este realizată din metal, iar cupele căștilor precum și banda de susținere sunt acoperite cu piele sintetică și material din spumă moale în interior.

Cupele căștilor wireless Sony WH-1000XM3
Cupele căștilor wireless Sony WH-1000XM3

Pe casca dreaptă, Sony WH-1000XM3 are o suprafață tactilă pe care o poți folosi pentru a controla headset-ul. În funcție de locul unde apeși pe suprafața sa, poți să dai volumul mai tare sau mai încet, poți să răspunzi la apeluri, să sari peste melodii, sau chiar și să dai volumul mai încet doar temporar, cât să auzi sunetele ambientale. Acesta este și locul unde găsești portul USB Type-C ce este folosit pentru încărcarea căștilor.

Pe casca stângă, ai la dispoziție jack-ul audio de 3,5 mm, butonul de pornire și butonul NC/Ambient. Cel din urmă este folosit pentru a activa sau dezactiva opțiunea de anulare a zgomotului oferită de către Sony WH-1000XM3. Poți să folosești aplicația Sony Headphones Connect pentru a asocia alte acțiuni acestui buton, precum activarea Google Assistant sau Amazon Alexa.

Sony WH-1000XM3 cu căștile rotite
Sony WH-1000XM3 cu căștile rotite

Headset-ul Sony WH-1000XM3 promite audio de înaltă rezoluție, folosind tot felul de instrumente și opțiuni, precum un egalizator, Digital Sound Enhancement Engine HX (DSEE HXTM), control al sunetului ambiental, anulare digitală a zgomotului și sunet surround virtual.

Autonomia căștilor este de 30 de ore cu anularea zgomotului activată și de 38 de ore cu ea dezactivată. Timpul de încărcare completă este de 3 ore, dar poți să primești până la 5 ore de funcționare după doar 10 minute de încărcare. Încărcarea rapidă este disponibilă doar dacă folosești un încărcător care poate să ofere minim 1,5 Amperi.

Poți să cumperi Sony WH-1000XM3 în două versiuni de culoare: negru și argintiu. Căștile pe care le-am testat noi au avut culoarea neagră.

Versiunile de culoare disponibile pentru Sony WH-1000XM3
Versiunile de culoare disponibile pentru Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3 cântărește aproximativ 255 de grame. Dacă vrei să citești mai multe detalii despre toate caracteristicile acestor căști wireless, vizitează Sony WH-1000XM3 - Specificații și funcții.

Căștile Sony WH-1000XM3 au un design care este în același timp frumos și funcțional. Nouă ne place și suntem siguri că și ție îți va plăcea. În cazul în care ești curios să afli dacă caracteristicile hardware high-end se traduc în calitate audio premium, citește mai departe.

Reclamă

Experiența de utilizare a căștilor wireless Sony WH-1000XM3

Am avut căștile Sony WH-1000XM3 în teste timp de aproape două săptămâni și le-am folosit zilnic. În acest timp, am aflat că sunt foarte confortabile chiar dacă le folosești perioade lungi de timp. Cupele mari ale căștilor și spuma moale din ele ajută la păstrarea confortului..

Banda de susținere metalică este și ea acoperită cu material moale, așa că nu simți nicio presiune pe cap. Însă, dacă ești chel, pielea artificială de pe ea s-ar putea să îți facă pielea să transpire destul de ușor.

Banda de susținere a headset-ului wireless Sony WH-1000XM3
Banda de susținere a headset-ului wireless Sony WH-1000XM3

În cazul în care călătorești mult, un atribut esențial care cu siguranță îți va plăcea la Sony WH-1000XM3 este faptul că poți să pliezi și să rotești căștile. Astfel, headset-ul devine mai compact și încape perfect în husa de transport pe care o primești în pachet. Apoi, este ușor să îți iei căștile cu tine oriunde mergi. Mai mult, adaptorul pentru avion este un supliment binevenit pentru oricine călătorește mult cu avionul.

Controalele tactile se află toate pe casca dreaptă. Sunt ușor de folosit și suprafața tactilă răspunde ușor la atingere. Toate gesturile merg bine, inclusiv redarea și punerea pe pauză a muzicii, preluarea apelurilor telefonice sau ajustarea volumului.

Căștile headset-ului Sony WH-1000XM3
Căștile headset-ului Sony WH-1000XM3

Funcția de anulare a zgomotelor de pe Sony WH-1000XM3 este cea mai bună pe care am auzit-o vreodată. Am folosit căștile afară, în București, un oraș cu trafic intens - mașini, tramvaie și ambulanțe pretutindeni. Totuși, cu căștile wireless Sony WH-1000XM3 pe urechi, acel zgomot permanent al orașului este trimis în fundal și lăsat acolo. Încă poți să îl mai auzi ușor de tot, dar nici măcar dopurile de urechi nu se descurcă mai bine.

Experiența de a asculta muzică pe căștile Sony WH-1000XM3 este cea mai bună experiență de acest fel pe care am avut-o noi vreodată cu vreun set de căști cu Bluetooth. Calitatea audio este excelentă și sunetul este foarte bine echilibrat. Toate frecvențele sunt bine reprezentate: bas puternic, medii calde și înalte clare. Totul este așa cum ar trebui să fie pentru a beneficia de o experiență audio perfectă. Indiferent de ce gen de muzică preferi, vei fi încântat(ă) să îți asculți piesele preferate cu aceste căști.

Butoanele fizice de pe Sony WH-1000XM3
Butoanele fizice de pe Sony WH-1000XM3

De asemenea, am folosit headset-ul Sony WH-1000XM3 și pentru apeluri telefonice și putem spune că este excelent și pentru acest scop. Toate persoanele cu care am discutat la telefon ne-au spus că ne-au auzit clar și tare. Calitatea microfonului a fost călcâiul lui Ahile în cazul modelului anterior al acestui headset, Sony WH-1000XM2. Însă acest lucru nu mai este adevărat în cazul lui Sony WH-1000XM3. De această dată, nu avem nimic negativ de comentat referitor la microfon. Funcționează excelent!

La final, hai să vorbim puțin și despre aplicația mobilă Sony Headphones Connect pe care o oferă Sony pentru Android și iOS. Este imperios să o instalezi dacă vrei să ai parte de cea mai bună experiență pe care ți-o pot oferi căștile Sony WH-1000XM3. Tot ce se poate personaliza la felul în care funcționează, se poate face numai cu ajutorul aplicației Sony Headphones Connect. Îți oferă opțiuni pentru a activa controlul sunetului adaptiv, să optimizezi anularea zgomotelor, să ajustezi egalizatorul pentru sunet și modul de calitate al sunetului, precum și să controlezi funcția DSEE HX. Toate acestea și multe altele sunt posibile doar dacă instalezi aplicația pe iPhone-ul sau pe smartphone-ul tău cu Android. Din nefericire, Sony nu oferă o aplicație similară și pentru Windows sau macOS.

Aplicația Sony Headphones Connect pentru iOS
Aplicația Sony Headphones Connect pentru iOS

Sony WH-1000XM3 este cel mai bun headset cu Bluetooth și anulare adaptivă a zgomotelor pe care l-am testat vreodată. Calitatea audio este excelentă pe toate zonele de frecvențe și funcția de anulare a zgomotelor este uimitoare. De asemenea, aceste căști sunt probabil unele dintre cele mai confortabile pe care le poți cumpăra.

Care este părerea ta despre căștile Sony WH-1000XM3?

După cum știi acum, căștile Sony WH-1000XM3 a reușit să ne impresioneze. Ne-au plăcut foarte mult și le considerăm a fi unele dintre cele mai bune căști wireless de pe piață. Ești de acord cu noi? Le-ai testat sau le deții? Comentează mai jos și spune-ne ce crezi despre acest model.

Descoperă: Divertisment Android Bluetooth Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate