Review Xiaomi Smart Band 7: Brățară de fitness la un preț accesibil

Review Xiaomi Smart Band 7: Brățară de fitness la un preț accesibil
Rating

Xiaomi este o marcă populară pentru persoanele care-și doresc trackere de sănătate și fitness la prețuri accesibile, care sunt ușor de purtat și de utilizat. Cu Xiaomi Smart Band 7, compania dorește să-și mențină poziția de lider în zona entry-level și să ofere câteva caracteristici interesante: afișaj always-on (care poate rămâne aprins permanent), mai multe opțiuni ca niciodată pentru monitorizarea antrenamentelor și un sistem de notificări util. Dar sunt aceste îmbunătățiri suficiente pentru ca Xiaomi să-și păstreze poziția de lider pe o piață aglomerată? Citește recenzia noastră pentru a afla:

Reclamă

Xiaomi Smart Band 7: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest dispozitiv este o alegere excelentă pentru:

 • Persoanele cu bugete limitate
 • Utilizatorii care-și doresc o brățară de fitness mică și ușoară
 • Persoanele care abia încep să-și monitorizeze sănătatea și condiția fizică
 • Cei ce vor un dispozitiv de fitness cu o autonomie excelentă a bateriei

Pro și contra

Testele mele au evidențiat următoarele calități ale Xiaomi Smart Band 7:

 • Vizibilitate bună în aer liber
 • Înregistrare precisă a pașilor
 • Monitorizarea pe toată durata zilei și funcțiile de sănătate îl fac util pentru persoanele atente la starea lor de sănătate
 • Aplicația care-l însoțește este ușor de folosit
 • Bună autonomie a bateriei
 • O mulțime de fețe de ceas și moduri sportive
 • Un preț rezonabil, pe care mulți și-l pot permite

Există și niște dezavantaje:

 • Analiza somnului merită îmbunătățiri
 • Nu poți interacționa cu notificările primite
 • Deși durata de viață a bateriei este bună, estimările oficiale de la Xiaomi sunt mult exagerate
 • Monitorizarea antrenamentului prin sistemul GPS al telefonului tău poate fi pornită doar din aplicația Mi Fitness app, nu și de pe brățară
Notă produs 4/5

Verdict

Xiaomi Smart Band 7 are câteva îmbunătățiri față de Xiaomi Mi Smart Band 6, pe care l-am analizat anul trecut. Ecranul AMOLED este de bună calitate, iar noua funcționalitate always-on (afișaj aprins permanent) ar putea fi un avantaj pentru unii utilizatori, chiar dacă afectează foarte mult durata de viață a bateriei. În plus, noile moduri de monitorizare a sporturilor sunt utile, iar durata de viață a bateriei rămâne solidă. Din păcate, prețul este ceva mai mare decât cel al modelului de anul trecut, ceea ce i-ar putea scădea farmecul pentru unele persoane. Chiar și așa, consider că Xiaomi Smart Band 7 este o alegere excelentă pentru amatorii de fitness care doresc un dispozitiv la un preț accesibil cu toate caracteristicile potrivite.

Despachetarea lui Xiaomi Smart Band 7

Fitness trackerul Xiaomi Smart Band 7 sosește într-o cutie mică din carton negru. Aceasta arată numele produsului, logoul Mi și o imagine a dispozitivului pe partea din față.

Ambalajul folosit pentru Xiaomi Smart Band 7

Ambalajul folosit pentru Xiaomi Smart Band 7

Pe părțile laterale ale cutiei, Xiaomi face reclamă principalelor caracteristici ale fitness trackerului, iar pe partea din spate oferă detalii despre produsul pe care tocmai l-ai cumpărat: numele modelului, conținutul pachetului și câteva informații tehnice. Când despachetezi totul, găsești manualul de utilizare, trackerul de fitness cu o curea neagră și cablul de încărcare. Din păcate, în cutie nu este inclus niciun încărcător. Însă poți conecta cablul USB la un încărcător de smartphone sau la un calculator pentru a încărca trackerul.

Iată ce găsești în cutie

Iată ce găsești în cutie

Experiența de despachetare pentru Xiaomi Smart Band 7 este simplă și primești toate elementele și informațiile de care ai nevoie pentru a începe imediat. Cu toate acestea, înainte de a configura trackerul de fitness, este o idee bună să-l încarci.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Xiaomi Smart Band 7 arată ca o brățară de fitness obișnuită și este disponibilă doar pe negru. Cu toate acestea, poți achiziționa curele colorate în nuanțe de fildeș, măslină, portocaliu, albastru, negru și roz. Unele dintre ele arată foarte bine și este posibil să-ți mai dorești o curea sau două pentru a asorta brățara cu ținuta ta.

Puteți achiziționa curele în mai multe culori

Puteți achiziționa curele în mai multe culori

Xiaomi Smart Band 7 este foarte mic, subțire și ușor. Trackerul în sine (fără curea și proeminențe) are o dimensiune de 46,5 mm x 20,7 mm x 12,25 mm în înălțime, lățime și grosime. De asemenea, cântărește 13,5 grame de unul singur și aproximativ 27 atunci când are cureaua atașată. Asta îl face ideal pentru persoane de toate vârstele și mărimile. Această brățară ți se va potrivi de minune, chiar dacă ești un adolescent cu mâini subțiri.

Xiaomi Smart Band 7 este și subțire, și ușor

Xiaomi Smart Band 7 este și subțire, și ușor

Cureaua este fabricată din TPU sau Thermoplastic Polyurethane (Poliuretan termoplastic) - o categorie specială de plastic care este elastic și are o bună rezistență la ulei, grăsime și uzură. În plus, lungimea sa este reglabilă, variind de la 160 la 224 milimetri. Xiaomi Smart Band 7 dispune de un ecran tactil AMOLED de 1,62 de inchi, cu o rezoluție de 192 x 490 pixeli și o densitate a pixelilor de 326 ppi (citește: Ce înseamnă PPI și de ce contează?). Dacă te uiți cu atenție, observi că ecranul este ușor curbat și are o suprafață rezistentă din sticlă 2.5D.

Ecranul AMOLED este curbat și relativ luminos

Ecranul AMOLED este curbat și relativ luminos

Xiaomi Smart Band 7 este rezistent la apă: până la 5 ATM și 50 de metri adâncime. Poate fi purtat în timp ce înoți într-o piscină sau într-o apă puțin adâncă. Cu toate acestea, nu este o idee bună să-l porți în timpul dușurilor fierbinți, în saune sau la scufundări.

Xiaomi Smart Band 7 este rezistent la apă

Xiaomi Smart Band 7 este rezistent la apă

Xiaomi Smart Band 7 are următorii senzori:

 • Senzor cu 6 axe (accelerometru cu 3 axe și un giroscop cu 3 axe) pentru a număra pașii și a calcula lucruri precum caloriile arse.
 • Senzor de ritm cardiac PPG (PPG - senzor pe bază de lumină, ECG - senzor pe bază de impuls electric) cu capacitate de monitorizare a SpO2 (nivelul de oxigen din sânge)
 • Barometru și senzori de proximitate.

Nu există un cip GPS pe acest fitness tracker și, având în vedere prețul său accesibil, nu mă așteptam la unul. Însă Xiaomi Smart Band 7 se poate conecta la smartphone-ul tău prin Bluetooth 5.2 pentru a utiliza GPS-ul cu ajutorul aplicației Mi Fitness. Nu sunt disponibile nici NFC și Wi-Fi.

Senzorii de pe spatele lui Xiaomi Smart Band 7

Senzorii de pe spatele lui Xiaomi Smart Band 7

Xiaomi face reclamă unei baterii de 180 mAh pe această brățară de fitness, care ar trebui să dureze între 9 și 14 zile, în funcție de modul în care o folosești. Dar nu trebuie să iei foarte serios aceste estimări.

Pentru mai multe informații despre specificațiile tehnice și caracteristicile promovate, accesează această pagină: Xiaomi Smart Band 7.

Xiaomi Smart Band 7 are un design plăcut, iar ecranul său AMOLED arată bine. În plus, este subțire, ușor și confortabil de purtat. În plus, dacă ții cont de senzorii și de specificațiile sale hardware, pare a fi un dispozitiv bun pentru sectorul entry-level.

Reclamă

Configurarea și utilizarea Xiaomi Smart Band 7

Înainte de a folosi Xiaomi Smart Band 7, este o idee bună să-l încarci o perioadă de timp. Dacă primești dispozitivul complet descărcat, trebuie să știi că bateria sa se umple de la 0% la 100% în aproximativ 1 oră și 30 - 40 de minute. Apoi, instalează aplicația Mi Fitness pe smartphone-ul tău cu Android sau pe iPhone și deschide-o.

Încărcarea durează o oră și între 30 și 40 de minute

Încărcarea durează o oră și între 30 și 40 de minute

Trebuie să furnizezi câteva date despre tine: ziua de naștere, sexul, înălțimea și greutatea ta. Apoi, trebuie să activezi serviciul de sincronizare, să adaugi Xiaomi Smart Band 7 și să te conectezi cu contul tău Xiaomi (sau să creezi unul mai întâi).

Adăugarea lui Xiaomi Smart Band 7 la aplicația Mi Fitness

Adăugarea lui Xiaomi Smart Band 7 la aplicația Mi Fitness

Odată ce fitness trackerul este adăugat în aplicația Mi Fitness, sunt afișate câteva detalii despre caracteristicile sale remarcabile. Apoi, ești întrebat dacă dorești să sincronizezi toate notificările de pe smartphone-ul tău sau doar pe cele trimise de anumite aplicații. Îți recomand să activezi doar anumite notificări de la aplicațiile care contează pentru tine. În caz contrar, riști să transformi Xiaomi Smart Band 7 într-un dispozitiv enervant, care-ți tot distrage atenția.

Vrei să sincronizezi toate notificările?

Vrei să sincronizezi toate notificările?

Apoi, selectează dacă dorești ca dispozitivul să te anunțe cu privire la apelurile primite. Îmi place această caracteristică, dar dezavantajul este că nu poți răspunde la apeluri de pe Xiaomi Smart Band 7. Primești doar alerte atunci când te sună cineva. La final, când crezi că procesul de configurare s-a încheiat, aplicația Mi Fitness te informează despre noile actualizări de firmware. Ar trebui să actualizezi firmware-ul trackerului, deoarece astfel vei remedia erori și vei adăuga funcții care nu erau complet pregătite la momentul fabricării dispozitivului.

Ar trebui să instalezi cel mai recent firmware

Ar trebui să instalezi cel mai recent firmware

După câteva minute, actualizarea firmware-ului este efectuată și poți începe în sfârșit să folosești aplicația și fitness trackerul. Aplicația Mi Fitness este împărțită în secțiuni logice:

 • Health (Sănătate) - aici poți vedea o imagine de ansamblu a zilei tale și datele statistice privind sănătatea ta: numărul de pași, caloriile arse, somnul, ritmul cardiac, datele privind mișcarea și statul în picioare, oxigenul din sânge, gradul de stres, scorul PAI (Personal Activity Intelligence) etc. Aplicația facilitează personalizarea datelor afișate în funcție de interesele tale.
 • Workout (Antrenament) - acesta este ecranul de unde începi antrenamentele care au nevoie de monitorizare GPS de pe smartphone-ul tău (alergare, ciclism etc.) Deoarece Xiaomi Smart Band 7 nu are un cip GPS pentru a-și menține costul scăzut, nu poate oferi acest tip de monitorizare. De asemenea, o altă limitare este că nu poți începe monitorizarea antrenamentelor de pe tracker. Niciunul dintre antrenamentele începute de pe brățară nu oferă date GPS.
 • Device (Dispozitiv) - aici configurezi majoritatea caracteristicilor de pe Xiaomi Smart Band 7. În mod implicit, Xiaomi dezactivează majoritatea funcțiilor avansate de monitorizare pentru a economisi bateria. Dacă vrei informații detaliate despre ritmul cardiac, statistici privind somnul și așa mai departe, parcurge toate setările și activează ceea ce dorești. Totuși, nu uita că activarea acestor funcții scade, de asemenea, durata de viață a bateriei. Prin urmare, este imposibil să te apropii de cele 14 zile de autonomie mediatizate de Xiaomi.
 • Profile (Profil) - aici îți configurezi contul de utilizator Xiaomi, aplicațiile conectate la acesta, permisiunile dispozitivului și multe altele.

Aceasta este aplicația Mi Fitness

Aceasta este aplicația Mi Fitness

În prima noapte în care am folosit Xiaomi Smart Band 7, am fost deranjat de multe notificări care m-au trezit. Mi-am dat seama apoi că această brățară de fitness nu are un mod automat Do Not Disturb (Nu deranja) care să oprească notificările pe timpul nopții. Cu toate acestea, dacă te uiți în setările de pe tracker (nu din aplicație), vei găsi modul Do Not Disturb, pe care-l poți configura și activa. Apoi, te poți bucura de un somn liniștit în timpul nopții.

Nu uita să configurezi modul Do Not Disturb

Nu uita să configurezi modul Do Not Disturb

Ecranul tactil AMOLED este relativ luminos și asigură o vizibilitate bună în exterior, cu excepția zilelor toride de vară, când soarele este incredibil de puternic și fierbinte. Din păcate, un lucru care nu ajută în astfel de situații este faptul că Xiaomi Smart Band 7 nu dispune de un senzor de lumină ambientală, așa că va trebui să ajustezi manual luminozitatea ecranului. Cred că acesta este un aspect pe care Xiaomi ar trebui să-l îmbunătățească în viitoarele versiuni ale acestui produs.

Vizibilitatea în aer liber este în general bună

Vizibilitatea în aer liber este în general bună

Sistemul de notificări este util, chiar dacă are limitări. Poți vedea cu ușurință majoritatea notificărilor și ai afișate pe ecran suficiente informații utile despre apeluri primite, mesaje text, evenimente din calendar, alarme, alerte de sănătate și mementouri. Partea mai dificilă este atunci când primești e-mailuri și alte informații mai lungi. În aceste situații, ceea ce vezi pe ecran nu arată grozav și nu vei înțelege mare lucru. De asemenea, nu poți interacționa cu notificările și nu poți răspunde la apeluri, de exemplu. Prin urmare, îți recomand să experimentezi cu setările notificărilor și să le lași activate doar pe cele care tind să funcționeze bine pe acest dispozitiv.

Xiaomi Smart Band 7 afișează tot felul de notificări

Xiaomi Smart Band 7 afișează tot felul de notificări

Un alt aspect important care trebuie luat în considerare este dacă păstrezi afișajul permanent pornit (Always On). Deși diferitele fețe de ceas arată foarte bine și oferă informații utile, această funcție reduce grav durata de viață a bateriei. Prin urmare, dacă ai activate toate funcțiile de monitorizare a sănătății și primești multe notificări pe parcursul zilei, este posibil să ajungi să epuizezi bateria lui Xiaomi Smart Band 7 în aproximativ două zile. Asta este departe de cele nouă zile de utilizare intensă promise de producător. Apropo, în timpul testării mele, bateria lui Xiaomi Smart Band 7 a rezistat șase zile de ceea ce consider eu o utilizare normală. În trei dintre aceste zile, am monitorizat activități de ciclism:

 • În prima zi, am monitorizat 34 de minute de mers pe bicicletă fără urmărire GPS
 • În a doua zi, am monitorizat aproximativ 3 ore de mers pe bicicletă folosind GPS
 • În cea de-a treia, am monitorizat aproximativ 2 ore de mers pe bicicletă cu GPS-ul pornit.

Monitorizarea unui traseu de ciclism

Monitorizarea unui traseu de ciclism

În celelalte trei zile, am mers doar pe jos, fără să am activată nicio funcție de monitorizare sportivă. Cu toate acestea, toate funcțiile de monitorizare a stării de sănătate de pe tracker au fost activate, așa că am adunat suficiente date valoroase pentru această recenzie. Deși sunt mulțumit de cele șase zile cât a rezistat Xiaomi Smart Band 7 cu o singură încărcare, nu sunt încântat de afirmațiile super optimiste comunicate de Xiaomi. Niște estimări mai realiste pentru produsele lor ar fi o idee mai bună.

În ceea ce privește monitorizarea activităților, am fost mulțumit de cât de rapid este procesul de sincronizare dintre aplicație și brățară. De asemenea, datele furnizate de Xiaomi la finalul antrenamentelor mele aveau o cantitate rezonabilă de informații despre ritmul cardiac, viteză și alte date care pot contribui la îmbunătățirea sănătății și a condiției mele fizice.

Date privind ritmul cardiac afișate la finalul unui antrenament de ciclism

Date privind ritmul cardiac afișate la finalul unui antrenament de ciclism

Cu toate acestea, seturile de date oferite de acest fitness tracker nu se compară cu cele primite de la dispozitive mai specializate. Așadar, Xiaomi Smart Band 7 nu este o alegere potrivită pentru tine, dacă faci sport la modul serios.

Folosesc de mult timp Fitbit și am utilizat simultan un Fitbit Versa 3 pentru a monitoriza aceleași lucruri ca pe Xiaomi Smart Band 7 și a compara datele oferite de ambele dispozitive. În timpul comparațiilor mele, am observat că Xiaomi este mai bun la numărarea pașilor. Măsurătorile efectuate de Xiaomi Smart Band 7 au fost foarte bune în această privință. Datele privind ritmul cardiac au fost relativ similare și nu am observat diferențe semnificative. Cu toate acestea, analiza somnului a fost extrem de diferită. Din păcate, chiar și cu urmărirea avansată a somnului activată, Xiaomi Smart Band 7 a raportat că am dormit mai mult decât am făcut-o și că am avut un somn de o calitate mai bună decât în realitate. Am observat un contrast izbitor pe 10 august 2022, când Xiaomi a raportat că am avut un somn excelent de 8 ore și 21 de minute, din care o mare parte a fost petrecută în timpul etapei de somn profund (Deep sleep).

Analiza somnului nu este întotdeauna precisă

Analiza somnului nu este întotdeauna precisă

Din păcate, nu a fost așa, iar ceea ce a raportat Fitbit-ul meu a fost mult mai aproape de realitate: Dormisem doar 7 ore, eram foarte agitat și petrecusem doar 38 de minute în stadiul de somn profund. Când m-am trezit, m-am simțit foarte obosit și stresat, precum și surprins de contrastul puternic dintre cum mă simțeam și ceea ce a raportat Xiaomi Smart Band 7.

Un alt aspect pe care l-am observat este că sistemul de închidere al brățării nu este întotdeauna sigur: brățara s-a desfăcut în timp ce căutam obiecte în rucsac sau când îmi schimbam hainele transpirate după câteva ore de ciclism. Cumva, butonul a fost apăsat din greșeală. Partea bună este că nu am avut nicio iritație pe piele sau reacții alergice la brățară, ceea ce este minunat.

Per total, sunt mulțumit de experiența mea de testare. Deși nu este perfect, Xiaomi Smart Band 7 este un dispozitiv solid și accesibil pentru monitorizarea sănătății și a condiției fizice. Este mic și ușor și îndeplinește toate cerințele necesare de bază. Cu toate acestea, urmărirea somnului necesită îmbunătățiri și sper că Xiaomi își va optimiza algoritmii de somn în versiunile viitoare de firmware.

Funcțiile de pe Xiaomi Smart Band 7

Xiaomi Smart Band 7 este un fitness tracker cu funcții suplimentare limitate în afara monitorizării sănătății și a condiției fizice. Iată ce primești:

 • Fețe de ceas dinamice - Xiaomi se laudă că oferă peste o sută de astfel de fețe. Am folosit doar câteva și am răsfoit printre câteva zeci de fețe de ceas. În general, mi-a plăcut cum arătau și diversitatea lor.
 • Notificări despre aplicații și apeluri - poți alege ce notificări vrei să vezi pe brățara ta de fitness. Însă notificările pot fi doar citite și nu poți interacționa cu ele, așa cum faci pe un smartwatch.
 • Monitorizarea ritmului cardiac - îți poți măsura manual ritmul cardiac în orice moment sau poți cere brățării să-l măsoare la intervale regulate. Aplicația Mi Fitness afișează apoi rezumatele și graficele zilnice, arătând ritmul cardiac în repaus, ritmul cardiac minim, maxim și mediu.
 • Măsurarea SpO2 - Xiaomi Smart Band 7 poate monitoriza manual sau automat saturația de oxigen din sânge și poate afișa zilnic rezumate și grafice cu nivelul cel mai mic, cel mai mare și cel mediu SpO2.
 • Monitorizarea somnului - ar trebui să activezi monitorizarea și analiza mai avansată a somnului imediat ce începi să folosești această brățară de fitness. Chiar și așa, Xiaomi rămâne în urma concurenței datorită analizei somnului sub așteptări.
 • Monitorizarea nivelului de stres - aplicația Mi Fitness îți oferă un scor pentru nivelul tău de stres în fiecare zi și detaliază cât timp ai fost supus unui stres moderat, ușor sau ridicat.
 • Exerciții ghidate de respirație - urmează instrucțiunile de respirație ale dispozitivului, astfel încât să te ajute să te relaxezi și să-ți scazi mai repede ritmul cardiac.
 • Monitorizarea activităților sportive - producătorul se laudă cu faptul că Xiaomi Smart Band 7 este capabil să monitorizeze aproximativ 110 moduri de sport. În timpul testării mele, am monitorizat doar trei tipuri de activități și am fost în general mulțumit de datele furnizate. Cu toate acestea, nu uita că, dacă ai nevoie și de urmărire GPS, trebuie să începi antrenamentele din aplicația Mi Fitness, nu de pe tracker.
 • Analiza profesională a antrenamentului (VO2 max) - măsoară absorbția maximă de oxigen și-ți oferă evaluări pentru exercițiile aerobice și/sau anaerobice. Astfel, știi dacă fiecare antrenament contribuie la îmbunătățirea condiției tale fizice.
 • Personal Activity Index (PAI) - Xiaomi Smart Band 7 îți acordă puncte PAI de fiecare dată când ritmul cardiac crește: Cu cât ritmul cardiac este mai ridicat, cu atât câștigi mai multe puncte PAI. PAI se adaugă pentru fiecare zi a săptămânii, iar teoria spune că, dacă obții 100 de puncte PAI sau mai mult în fiecare săptămână, îți poți crește durata de viață cu o medie de opt ani.
 • Managementul sănătății feminine - dacă ești femeie, poți folosi această brățară pentru a-ți monitoriza și prezice perioada menstruală.

Cât de mare este scorul tău PAI?

Cât de mare este scorul tău PAI?

Deși nu este un smartwatch, Xiaomi Smart Band 7 oferă și alte câteva caracteristici minore care ți-ar putea fi utile:

 • Find My Phone (Găsește-mi telefonul) este utilă atunci când nu-ți amintești unde este telefonul tău. Am folosit-o de două ori în perioada de testare și a funcționat bine.
 • Un cronometru cu numărătoare inversă.
 • O aplicație de bază de prognoză meteo care-ți arată date meteorologice pe ecranul brățării
 • Poți transforma Xiaomi Smart Band 7 într-o lanternă. Deși ecranul nu se luminează foarte tare, poate fi uneori utilă.
 • Unlock My Phone (Deblochează-mi telefonul) - o poți seta să-ți deblocheze automat smartphone-ul atunci când ești prin preajmă, purtând Xiaomi Smart Band 7.

Chiar dacă este un dispozitiv accesibil ca preț, Xiaomi Smart Band 7 are un număr impresionant de caracteristici. Singurul lucru care lipsește, în opinia mea, este monitorizarea GPS. Din fericire, dacă folosești aplicația Mi Fitness pentru a-ți monitoriza activitățile, poți ocoli această limitare.

Ce părere ai despre Xiaomi Smart Band 7?

Am ajuns la finalul acestei recenzii și acum știi ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la Xiaomi Smart Band 7. Înainte de a închide această filă de browser, spune-ne părerea ta despre această brățară de fitness: Îți place? Te gândești s-o achiziționezi? Oferă suficiente date de sănătate pentru tine? Comentează mai jos cu opinia ta.

Descoperă: Sănătate Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate