Review Xiaomi Watch S1 Active: un smartwatch cu mult potențial

Review Xiaomi Watch S1 Active: un smartwatch cu mult potențial
Rating

Noua generație de smartwatchuri Xiaomi este aici. Xiaomi Watch S1 se adresează utilizatorilor interesați în principal de designul dispozitivelor lor portabile, în timp ce Xiaomi Watch S1 Active este destinat mai mult pasionaților de sport și sănătate. În această recenzie, analizez mai îndeaproape Xiaomi Watch S1 Active. Acesta are o listă impresionantă de caracteristici și un preț echilibrat. Însă știm cu toții că specificațiile tehnice nu spun întreaga poveste. Merită să cumperi Xiaomi Watch S1 Active? Continuă să citești pentru a afla:

Reclamă

Xiaomi Watch S1 Active: Pentru cine este o alegere potrivită?

Xiaomi Watch S1 Active este o alegere excelentă pentru:

 • Pasionații de fitness care vor un tracker cu multe funcții
 • Persoanele care au nevoie de o monitorizare permanentă a semnelor lor vitale
 • Utilizatorii care-și doresc un smartwatch cu multe funcții la un preț corect
 • Persoanele care au nevoie de un dispozitiv robust, cu ecran mare și autonomie extinsă a bateriei

Pro și contra

Testele mele au dezvăluit o serie de calități ale lui Xiaomi Watch S1 Active:

 • Autonomia sa pe baterie este excelentă, la fel ca la majoritatea dispozitivelor portabile Xiaomi
 • Ecranul AMOLED de 60 Hz este luminos, cu o reproducere a culorilor și unghiuri de vizualizare excelente
 • Lista de caracteristici este generoasă
 • Monitorizarea activităților fizice este bună
 • Monitorizarea pe toată durata zilei și funcțiile de sănătate fac ca dispozitivul să fie util pentru persoanele atente la sănătatea lor
 • Opțiunile complete de apelare îl fac un companion excelent pentru telefonul tău

Am descoperit însă și câteva slăbiciuni:

 • Unele caracteristici nu sunt încă pe deplin funcționale (conexiunea la căști, plățile NFC nu sunt disponibile în majoritatea regiunilor)
 • Software-ul are câteva bug-uri minore
 • Reglarea automată a luminozității este greoaie, ceea ce face ca smartwatchul să fie dificil de utilizat în condiții de iluminare variabile
 • Monitorizarea somnului nu are același nivel de precizie ca pe cele mai bune dispozitive de pe piață
Notă produs 4/5

Verdict

Nu este o sarcină ușoară să dau un verdict direct pentru Xiaomi Watch S1 Active. Smartwatchul este robust, rezistent la intemperii și la șocuri, durata de viață a bateriei este excelentă, ecranul este frumos, iar dispozitivul este ușor de configurat și de folosit. Aplicația pentru smartphone oferă un grad mare de personalizare și afișează datele într-un mod relativ accesibil. Prețul dispozitivului este excelent pentru numărul impresionant de caracteristici pe care le are, teoretic, Xiaomi Watch S1 Active. Însă cuvântul cheie aici este teoretic deoarece o serie de caracteristici nu sunt încă disponibile în majoritatea regiunilor (inclusiv România). La lansare, Watch S1 Active este un smartwatch și un monitor de fitness bun, dar are potențialul de a fi unul excelent - atât pentru pasionații de fitness, cât și pentru utilizatorii de smartwatchuri clasice. Sper că Xiaomi se va mobiliza rapid pentru a activa toate funcțiile, în toate regiunile, inclusiv România.

Despachetarea lui Xiaomi Watch S1 Active

Xiaomi Watch S1 Active sosește într-o cutie albă de bună calitate, cu o fotografie în relief a smartwatchului pe partea frontală. Înainte de a continua, vreau să subliniez ceea ce consider a fi o alegere de design discutabilă: imaginea dispozitivului este puțin mai mică decât produsul. Nu este mai mică, ci ușor mai mică. Diferența este suficientă pentru a da impresia că smartwatchul este prezentat în mărime naturală, dar în realitate nu este așa. Și redimensionarea nu se datorează faptului că nu există spațiu pentru o imagine în mărime naturală, deoarece dispozitivul încape cu ușurință în cutie. Trecând mai departe, în afară de numele mărcii, logoul și modelul smartwatchului, nu există alte informații pe partea din față. Dimensiunile ambalajului sunt de 280 x 68 x 34 mm.

Cutia lui Xiaomi Watch S1 Active este robustă și bine construită

Cutia lui Xiaomi Watch S1 Active este robustă și bine construită

Atât părțile laterale, cât și spatele conțin informații despre specificațiile și caracteristicile ceasului. Primul lucru pe care îl observi atunci când încerci să deschizi cutia este cartonul foarte gros și robust - ar trebui să protejeze smartwatchul chiar și în cazul unei manipulări brutale. În interior, smartwatchul este fixat în siguranță într-o formă de carton. Sub acesta, există două compartimente separate, unul care conține documentația obișnuită și unul care găzduiește încărcătorul (nu unul wireless, din păcate).

Xiaomi Watch S1 Active: ce conține pachetul

Xiaomi Watch S1 Active: ce conține pachetul

Experiența de despachetare a lui Xiaomi Watch S1 Active este plăcută. Conținutul este bine împachetat, în compartimente separate, cutia este realizată din carton gros de înaltă calitate, iar imaginea în relief a dispozitivului îi conferă un aspect și o senzație premium.

Reclamă

Design și caracteristici hardware

Xiaomi Watch S1 Active este destul de mare și are un aspect robust. Dacă dorești un smartwatch de dimensiuni similare, dar ceva mai elegant, ar trebui mai degrabă să-l iei în considerare pe Xiaomi Watch S1, fratele său. S1 Active măsoară 46,5 x 47,3 x 11 mm, fără a include cureaua și proeminențele de pe carcasă, iar greutatea sa este de 36 de grame fără curea.

Xiaomi Watch S1 Active este mai ușor decât sugerează dimensiunea sa

Xiaomi Watch S1 Active este mai ușor decât sugerează dimensiunea sa

Designul smartwatchului Active ne spune că este destinat în mod clar pasionaților de sport și de fitness, iar cadrul din poliamidă armată cu fibră de sticlă se potrivește perfect scopului urmărit. Ceasul este rezistent la apă la o adâncime de până la 50 m și 5 ATM. Cureaua este realizată fie din silicon (cea albă), fie din TPU (cea neagră și cea albastră). Cureaua are o mulțime de găuri pentru ventilație, iar lungimea sa poate fi ajustată. După cum am menționat, cele trei culori standard pentru curea sunt negru (Space Black), albastru (Ocean Blue) și alb (Moon White). Rama și cureaua se asortează.

Există trei culori disponibile pentru Xiaomi Watch S1 Active

Există trei culori disponibile pentru Xiaomi Watch S1 Active

Totuși, dacă nu ești mulțumit de una dintre cele trei culori standard de curele, poți găsi și altele (cum ar fi galben, verde sau portocaliu).

Smartwatchul are două butoane fizice:

 • butonul Home (Acasă) trezește dispozitivul, intră sau iese din meniul de widgeturi, pornește Alexa (dacă este disponibilă în regiunea ta) și pornește și oprește dispozitivul;
 • butonul Sport pornește widgetul Workouts (Antrenamente) și poate fi configurat cu aplicația Mi Fitness ca o scurtătură pentru antrenamentul preferat.

Butoanele sunt mari și ușor de identificat

Butoanele sunt mari și ușor de identificat

Ecranul de pe Xiaomi Watch S1 Active este pur și simplu fantastic. Este un ecran AMOLED color de 1,43 inchi cu o rată de reîmprospătare de 60 Hz, o rezoluție de 466 x 466 de pixeli (326 de pixeli pe inch) și o luminozitate maximă (măsurată) de 650 de niți. Dispune de reglarea automată a luminozității și are capacitatea de a fi mereu aprins.

O rată de reîmprospătare de 60 Hz pe ecranul unui smartwatch este rară

O rată de reîmprospătare de 60 Hz pe ecranul unui smartwatch este rară

Numărul și calitatea funcțiilor sunt în continuă creștere de la o generație la alta de smartwatchuri Xiaomi. S1 Active are următorii senzori:

 • Accelerometru cu 3 axe
 • Giroscop cu 3 axe
 • Senzor de ritm cardiac PPG (pe bază de lumină) cu măsurare SpO2
 • Senzor geomagnetic
 • Senzor de presiune atmosferică/altimetru
 • Senzor de lumină ambientală
 • Busolă
 • Senzor GPS dual-band cu GLONASS / BDS / Galileo / QZSS

Și din punct de vedere al conexiunilor, Xiaomi Watch S1 Active este complet echipat, cu Bluetooth 5.2, NFC și Wi-Fi. GPS-ul dual-band ar trebui să facă localizarea dispozitivului mai rapidă și mai precisă. O altă veste bună este că Xiaomi Watch S1 Active dispune de un difuzor și un microfon, astfel încât poți răspunde la apeluri cu smartwatchul, dacă ești conectat la smartphone. Cu ajutorul microfonului, poți interacționa și cu asistentul digital Alexa de la Amazon.

Partea din spate conține senzorii pentru puls și SpO2, precum și contactele de încărcare.

Partea din spate conține senzorii pentru puls și SpO2, precum și contactele de încărcare.

Bateria are o capacitate de 470 mAh și, potrivit Xiaomi, rezistă aproximativ 12 zile în utilizare normală sau 30 de ore cu urmărirea GPS activă. Este clar mai puțin decât cifrele declarate pentru Xiaomi Mi Watch, dar prin comparație, acesta desființează pur și simplu smartwatchurile concurente de la Apple și Samsung. Încărcătorul este magnetic și se lipește de smartwatch doar în poziția corectă. S1 Active nu are încărcare wireless. Dacă aceasta este o problemă pentru tine, ai putea fi interesat de Xiaomi Watch S1. Cablul are o lungime de 50 cm, suficient pentru încărcarea pe un birou. Alte specificații tehnice pot fi găsite pe site-ul oficial: Xiaomi Watch S1 Active.

Xiaomi Watch S1 Active are caracteristici excelente și specificații impresionante, în special în ceea ce privește ecranul, autonomia pe baterie și conectivitatea. Designul, după cum sugerează și numele, este destinat persoanelor active, dar nu arată plastifiat și ieftin. Cadrul întărit și rezistența la apă ar trebui să facă smartwatchul mai fiabil pentru o perioadă mai lungă de timp.

Reclamă

Configurarea și utilizarea Xiaomi Watch S1 Active

Configurarea ceasului Xiaomi Watch S1 Active este foarte ușoară, la fel ca în cazul oricărui alt smartwatch Xiaomi. Pornești dispozitivul, selectezi limba, apoi ți se prezintă un cod QR pentru descărcarea și instalarea aplicației Mi Fitness app pentru Android sau pentru dispozitive Apple. După ce pornești aplicația pe smartphone (eu l-am folosit cu Xiaomi 12), selectează tipul de ceas la care vrei să te conectezi, confirmă setările de confidențialitate și gata!

Configurarea ceasului Xiaomi Watch S1 Active este foarte ușoară

Configurarea ceasului Xiaomi Watch S1 Active este foarte ușoară

Watch S1 Active este destul de masiv. Asta poate fi o problemă pentru persoanele cu încheieturi mai mici. Este voluminos și îi vei simți prezența atunci când îl porți, mai ales dacă plănuiești să dormi cu el la încheietură. Datorită numărului mare de orificii, cureaua este foarte ajustabilă, așa că măcar nu trebuie să-ți faci griji că nu ți se potrivește.

Cureaua este relativ confortabilă dacă este strânsă corect

Cureaua este relativ confortabilă dacă este strânsă corect

Cureaua are două inele pentru fixare (după ce trece prin cataramă), iar unul dintre acestea are în interior o mică crestătură, care se potrivește pe oricare dintre găurile curelei. Însă sistemul nu funcționează la fel de bine ca la Xiaomi Mi Watch, deoarece inelul este ceva mai larg, iar crestătura nu fixează cureaua. Cureaua de la Xiaomi Watch S1 Active poate fi scoasă fără unelte, prin deplasarea poziției unui știft retractabil.

Navigarea prin meniuri, la fel ca reacția la apăsarea elementelor de meniu este destul de promptă, nu am observat niciun lag major. Interfața împrumută indicii vizuale de la un anumit brand cu un anumit fruct ca logo, iar uneori o face cu succes.

Fiecare pagină conține mai multe widgeturi

Fiecare pagină conține mai multe widgeturi

Gesturile sunt simple și eficiente: glisezi în lateral pentru a trece prin mai multe pagini de pornire cu widgeturi, glisezi în sus pentru a accesa Control Centre (Centrul de control - varianta Xiaomi a setărilor rapide) și glisezi în jos pentru a accesa notificările. După cum am menționat anterior, apăsarea butonului Home deschide meniul de widgeturi. Apoi, apare o grilă de pictograme fără nume, care poate fi dificil de navigat la început. Din fericire, se pare că Xiaomi învață repede din greșelile sale: spre deosebire de ultima generație de ceasuri inteligente, acum ai opțiunea de a schimba grila cu o listă care conține numele widgeturilor, precum și pictogramele aplicațiilor. Interfața este acum în mod clar mai bună, iar eu sunt foarte mulțumit de acest progres.

Să vorbim acum despre ecran. Dacă Xiaomi continuă să progreseze în acest ritm, în curând vom avea ecrane de smartwatch Xiaomi cu rate de refresh mai mari decât cele ale iPhone-urilor.

Ecranul este superb, cu o luminozitate ridicată și unghiuri de vizualizare bune

Ecranul este superb, cu o luminozitate ridicată și unghiuri de vizualizare bune

Lăsând gluma la o parte, ecranul are unghiuri de vizualizare foarte bune, o densitate excelentă a pixelilor și cu siguranță suficientă luminozitate pentru zilele însorite. Totuși, reglarea automată a luminozității este puțin neregulată și pare să aibă doar două setări: luminos și foarte slab.

Poți decora ecranul cu una dintre fețele de ceas afișate online prin intermediul aplicației Mi Fitness. Xiaomi specifică peste 200 de astfel de fețe, dar nu am putut găsi jumătate dintre ele, probabil pentru că nu erau disponibile în regiunea mea. Butoanele fizice ajută la navigarea prin meniuri, iar feedbackul este ok. Butonul Sport are pe el o linie roșie, astfel încât să-l poți localiza mai ușor.

Fețele de ceas sunt disponibile pentru descărcare gratuită într-o secțiune dedicată

Fețele de ceas sunt disponibile pentru descărcare gratuită într-o secțiune dedicată

Funcția de deschidere a ecranului la ridicarea mâinii funcționează, dar nu întotdeauna. Îi poți crește sensibilitatea, dar asta va avea un impact negativ asupra duratei de viață a bateriei. Poți, de asemenea, să activezi ecranul prin apăsarea oricăruia dintre butoane. Însă apăsarea pe ecran nu îl va trezi.

Am folosit smartwatchul în diverse scenarii, inclusiv pentru activități fizice și monitorizarea somnului pe timp de noapte. Ca și la vechiul Mi Watch, multe dintre activitățile sportive de pe Xiaomi Watch S1 Active sunt foarte asemănătoare între ele în ceea ce privește monitorizarea. Urmărirea locației este foarte bună, monitorizarea ritmului cardiac este ok, în mod clar mai bună decât pe ultima generație, dar nicidecum perfectă. Am întâlnit câteva bug-uri minore, dintre care unul a fost acela că smartwatchul a înregistrat activitatea mea fizică, dar a raportat-o pentru ziua următoare. Aveam literalmente 3500 de pași și un antrenament finalizat în viitor. Un lucru bun este faptul că poți monitoriza semnele vitale pe parcursul zilei și chiar să setezi alarme pentru momentul în care ritmul cardiac depășește o valoare prestabilită. Monitorizarea somnului nu este foarte precisă, deoarece tinde să fie optimistă, mai ales dacă ești sedentar, ca mine. Totuși, este în mod clar mai bună decât pe Xiaomi Mi Watch. În ceea ce privește notificările, aceeași problemă veche persistă chiar și la noua generație de smartwatchuri Xiaomi: uneori, notificările funcționează perfect, alteori apar cu întârziere sau pur și simplu se înregistrează tacit.

Aplicația Mi Fitness afișează o mulțime de date, dar nu se pricepe prea bine să le explice utilizatorului

Aplicația Mi Fitness afișează o mulțime de date, dar nu se pricepe prea bine să le explice utilizatorului

Să trecem acum la noile caracteristici. Xiaomi Pay este o veste grozavă, deoarece poți folosi modulul NFC de pe smartwatch pentru a plăti fără să ai la tine portofelul sau smartphone-ul. Din păcate, nu funcționează decât cu puține bănci europene, dintre care niciuna nu se află în România. De asemenea, nu este disponibilă nici pentru țări foarte importante din punct de vedere economic, precum SUA ori Canada. Păcat.

Am folosit Xiaomi Watch S1 Active și pentru apeluri, iar conexiunea a funcționat foarte bine. Am putut să apelez numere recente direct de pe smartwatch, să răspund la apeluri și, bineînțeles, să le resping. Notificările au fost zgomotoase și clare, la fel ca și sunetul de la ambele capete.

Gestionarea apelurilor este foarte bună pe Xiaomi Watch S1 Active

Gestionarea apelurilor este foarte bună pe Xiaomi Watch S1 Active

Am încercat apoi o pereche de căști, deoarece smartwatchul se poate conecta la acestea prin Bluetooth. Procesul de asociere a decurs fără probleme, dar după acest pas, nu am putut să le folosesc pentru nimic. În timpul apelurilor, sunetul era în continuare trimis către difuzorul smartwatchului, iar vocea era captată de microfonul smartwatchului. Nu am putut găsi nicio aplicație care să se folosească de căști, așa că, în starea actuală, pentru regiunea și versiunea mea actuală de software, utilizarea unor căști Bluetooth nu este posibilă. De asemenea, Xiaomi Watch S1 Active se poate conecta la banda wireless de 2,4 GHz, dar ce se întâmplă după aceea? Nu există caracteristici vizibile care să poată profita de această conexiune. Poate că Amazon Alexa o folosește, dar nu am putut testa această presupunere, deoarece Alexa nu este disponibilă în România. Tiparul este clar atunci când luăm în considerare toate aceste probleme: software-ul nu este încă suficient de matur, iar lista țărilor în care toate funcțiile sunt disponibile este destul de restrânsă, România neavând acces la tot ce are de oferit Xiaomi Watch S1 Active.

Există foarte puține widgeturi disponibile și niciunul dintre ele nu poate folosi căștile

Există foarte puține widgeturi disponibile și niciunul dintre ele nu poate folosi căștile

Sincronizarea cu ceasul durează doar câteva secunde, iar descărcarea unei fețe de ceas sau instalarea unui nou widget este la fel de rapidă. În afară de cele menționate mai sus, nu am întâmpinat nicio problemă de sincronizare în ceea ce privește notificările.

Pentru testul final, am activat practic toate funcțiile: ecran mereu activ, sensibilitate crescută la trezire, măsurători la un interval de 10 minute (ritm cardiac, SpO2) și orice altă monitorizare disponibilă. Cu această configurație, bateria a durat patru zile. Folosind doar monitorizarea ritmului cardiac, consumul preconizat al bateriei (pe baza unei medii de consum de două zile, deoarece nu am putut păstra smartwatchul atât de mult timp) s-a ridicat la aproximativ 7-10 zile. Un rezultat excelent, chiar dacă este mai mic decât cel promovat. Partenera mea are un Apple Watch, care necesită reîncărcare zilnică, așa că sunt foarte mulțumit de rezultate. Ah, iar încărcarea bateriei durează aproximativ o oră și jumătate.

Utilizarea lui Xiaomi Watch S1 Active a fost o experiență foarte plăcută. Îmi plac foarte mult ecranul luminos, durata de viață a bateriei și faptul că pot direcționa apelurile telefonice prin intermediul smartwatchului. Cu toate acestea, există câteva caracteristici foarte importante care nu sunt încă disponibile, ceea ce este păcat, deoarece existența lor ar fi plasat Xiaomi Watch S1 Active foarte sus pe lista mea de cumpărături. Aplicația Mi Fitness este bună, dar i-ar prinde bine ceva mai multe îndrumări și analize ale valorilor înregistrate.

Funcțiile Xiaomi Watch S1 Active

Xiaomi Watch S1 Active folosește un sistem de operare dezvoltat intern de Xiaomi, care suportă acum instalarea de aplicații, dar numai patru erau disponibile în România la momentul recenziei: o aplicație de tip notepad, o aplicație de streaming radio, un calculator și un minijoc. Numărul modurilor de antrenament este amețitor: 117, dintre care 22 se află în meniul de antrenament implicit, iar restul pot fi adăugate dacă este nevoie. Unele antrenamente monitorizează aceleași setări, dar bănuiesc că unele variabile sunt diferite. Poți elimina antrenamentele de care nu ai nevoie și poți, de asemenea, să configurezi butonul Sport ca o scurtătură către modul preferat. Caracteristicile Xiaomi Watch S1 Active de monitorizare a sănătății și a fitnessului sunt:

 • Monitorizarea ritmului cardiac: monitorizare automată/manuală a ritmului cardiac, ritmului cardiac în repaus și curba ritmului cardiac
 • Monitorizarea SpO2: monitorizare automată și la cerere a nivelului de oxigen din sânge
 • Monitorizarea somnului: somn profund, somn superficial, mișcare rapidă a ochilor (REM)
 • Monitorizarea stresului: folosind senzorul HR și alte date, este calculat un scor de stres
 • Exerciții de respirație: ceasul inteligent te ajută cu exerciții de respirație ghidate
 • Alerte inactivitate: smartwatchul poate fi setat să vibreze și să te anunțe periodic dacă nu detectează nicio activitate fizică; în plus, te poate ghida pentru exerciții de întindere
 • Istoricul antrenamentelor: poți vedea rezumate ale antrenamentelor anterioare direct pe smartwatch
 • Contor de pași: ține cont de numărul de pași făcuți zilnic
 • SOS de urgență: apăsarea butonului Sport de trei ori în succesiune rapidă poate activa un apel de urgență, cu condiția ca Xiaomi Watch S1 Active să fie conectat la smartphone

În plus, dispozitivul poate monitoriza arderea caloriilor și poate urmări ciclurile menstruale (pe baza datelor introduse de utilizator). De asemenea, poți exporta datele către Strava și Google Health.

Xiaomi Watch S1 Active are un număr bun de funcții de sănătate și de fitness

Xiaomi Watch S1 Active are un număr bun de funcții de sănătate și de fitness

Xiaomi Watch S1 Active are și un număr bun de funcții de smartwatch:

 • Raportare meteo
 • Ceas deșteptător cu cronometru și temporizator
 • Lanternă
 • Notificări de pe smartphone-ul tău
 • Controlul apelurilor - răspundere, respingere, inițiere apeluri
 • Găsește-mi telefonul
 • Control media (redare/pauză, precedent/următorul, control volum)
 • Controlul camerei
 • Integrare cu Amazon Alexa - nu este disponibilă pentru România
 • Xiaomi Pay - nu este disponibilă pentru România
 • Conectarea căștilor prin Bluetooth
 • Deblocarea smartphone-ului când ești în apropiere

În plus, Xiaomi Watch S1 Active poate măsura presiunea atmosferică și poate acționa ca o busolă.

Watch S1 Active Lite are un număr impresionant de caracteristici. Însă unele nu sunt încă disponibile în România și alte țări, sau au o funcționalitate limitată. Dacă și atunci când toate caracteristicile vor deveni funcționale, Xiaomi Watch S1 Active va reprezenta o propunere extrem de interesantă, mai ales având în vedere autonomia excelentă oferită de baterie, care poate înclina balanța în favoarea sa.

Ce părere ai despre Xiaomi Watch S1 Active?

Aceasta a fost experiența mea cu Xiaomi Watch S1 Active. Cred că este un pas uriaș înainte în comparație cu ultima generație de smartwatchuri Xiaomi și că, în acest ritm, Xiaomi va fi printre cei mai buni în cel mult doi ani. Asta dacă reușesc să își rezolve problemele de software. Dacă mai vrei să afli ceva despre smartwatch, nu ezita să scrii un comentariu. De asemenea, mi-ar plăcea să știu părerea ta despre Xiaomi Watch S1 Active. Ce alte smartwatchuri ai în vedere la acest nivel de preț?

Descoperă: Sănătate Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate