Prețuri Windows 10. Ce licență cumpăr și de unde: eMAG, Altex, Flanco sau evoMAG?

Windows 10

Vrei să cumperi Windows 10 și nu știi ce preț are și unde este mai ieftin? Campania de upgrade gratis de la Windows 7 la Windows 10 s-a încheiat demult și acum îl mai poți obține “gratis" doar dacă îl cumperi preinstalat pe un calculator nou. Altfel, trebuie să achiziționezi separat o licență de Windows 10. De unde să-l cumperi și ce ediție de Windows 10 este o alegere potrivită pentru tine? Unde îl găsești la un preț mai bun: la Altex, eMAG, Flanco sau evoMAG? Răspunsurile la aceste întrebări necesită ceva muncă de documentare. Pentru a te ajuta, am făcut noi cercetarea pentru tine. Află la ce preț găsești Windows 10 și de unde îl poți cumpăra:

Preț Windows 10: Microsoft vs. eMAG vs. Altex vs. Flanco vs. evoMAG

Dacă faci o comparație între prețurile pentru licențele de Windows 10 din magazinul online Microsoft și magazine precum eMAG, Altex, Flanco și evoMAG, observi că Microsoft are cele mai mari prețuri. Am făcut noi pentru tine, pe 14 octombrie 2020, comparația din tabelul de mai jos.

Comparație de prețuri pentru licențele de Windows 10

Poți economisi destul de mulți bani dacă alegi să cumperi cumperi Windows 10 de la alte magazine, nu de la Microsoft.

De unde cumpăr Windows 10? Cele mai bune prețuri online

Am analizat eMAG, Altex, Flanco și evoMAG și am găsit cele mai bune prețuri pentru licențele de Windows 10. Vezi linkurile de mai jos pentru a ajunge rapid la oferta potrivită ție:

  • Windows 10 Home, licență electronică: se vinde la prețul de 649,9 lei la Altex și pentru 620,99 lei la evoMAG - un preț foarte bun.
  • Windows 10 Home, licență retail pe unitate USB: primești un stick USB cu instalarea de Windows 10. Prețul este de 659,26 lei la eMAG Marketplace, 649,9 lei la Altex, 589,99 lei la Flanco (cel mai bun preț) și 618,99 lei la evoMAG.
  • Windows 10 Home, DVD, licență OEM: versiunea OEM tinde să fie cea mai ieftină. Pe eMAG Marketplace se vinde la doar 350 lei (un preț suspicios de mic în comparație cu alternativele), la Flanco se vinde cu 599,99 lei și la evoMAG cu 578,99 lei. Acest tip de licență are o problemă: licența este destinată pentru preinstalarea pe un PC nou și nu poate fi transferată la un alt calculator, după instalare. Este o opțiune bună doar dacă planifici să folosești Windows 10 Home pe același PC pentru mulți ani.

Dacă ești interesat(ă) de Windows 10 Pro, iată cele mai bune oferte pe care le-am găsit:

  • Windows 10 Pro, licență electronică: se vinde cu un preț de 1099,99 lei la Altex și 1074,99 lei la evoMAG.
  • Windows 10 Pro, licență retail pe unitate USB: prețul este de 1000 lei pe eMAG Marketplace, 1099,99 lei la Altex, 1049,99 lei la Flanco și 1065,98 lei la evoMAG.
  • Windows 10 Pro, DVD, licență OEM: iarăși ne bucurăm de cele mai mici prețuri pentru acest tip de licență. Pe eMAG Marketplace este doar 419 lei (un preț suspect de mic în comparație cu alte magazine), la Altex este 799,99 lei, la Flanco 741,9 lei, iar la evoMAG doar 729,99 lei. Această versiune costă mai puțin decât celelalte două, dar este destinată doar pentru instalarea pe un PC nou și nu poate fi transferată către un alt calculator. Este o opțiune bună doar dacă planifici să folosești Windows 10 Pro pe același PC, timp de mulți ani.

Ați observat probabil că pe eMAG se găsesc adesea licențe de Windows 10 care sunt mult mai ieftine decât în celelalte magazine. Țineți cont că acestea nu sunt vândute direct de eMAG, ci de alte companii care au un cont în eMAG Marketplace.

Care este diferența între licența electronică, retail USB și versiunea OEM DVD sau GGK pentru Windows 10?

Atunci când cumperi licența electronică, primești doar o cheie de activare pentru Windows 10. După aceea, trebuie să descarci singur o imagine ISO cu instalarea Windows 10 și să folosești cheia respectivă pentru instalarea sistemului de operare. Citește acest ghid despre cum descarci o imagine ISO cu Windows 10 și creezi propriul disc ori unitate USB de instalare: Folosește Media Creation Tool pentru a crea un fișier ISO sau stick USB cu Windows 10.

Media Creation Tool

Atunci când cumperi versiunea OEM DVD, primești un disc DVD cu instalarea Windows 10 și o cheie de activare pentru sisteme OEM. OEM vine de la Original Equipment Manufacturer (Producător de Echipamente Originale) și se referă la companiile care produc PC-uri. Licența OEM este creată pentru a fi folosită doar pe PC-ul unde este instalat Windows 10. Nu este transferabilă către un alt calculator. Alte tipuri de licențe pot fi transferate la un alt calculator, dacă vechiul calculator nu mai este folosit după transferul licenței. Dacă ai cumpărat un un DVD OEM, iată ghidul potrivit pentru instalarea Windows 10: Cum instalezi Windows 10 de pe DVD, USB sau un fișier ISO.

Instalarea Windows 10

Versiunea retail USB reprezintă un stick de memorie USB cu instalarea de Windows 10 și o cheie de licență pentru activare. De asemenea, în magazine, găsiți uneori și licențe de tip GGK (Get Genuine Kit). Acestea sunt o alegere bună atunci când Windows 10 a detectat faptul că a fost piratat și vă forțează să cumpărați o licență originală, cu care să treceți în legalitate.

Ce versiune de Windows 10 să cumpăr: Home sau Pro?

Pentru utilizatorii casnici, Windows 10 Home este adesea cea mai bună opțiune. Dar, uneori, poți găsi Windows 10 Pro la un preț similar, atunci când sunt oferte speciale. Dacă dai de o astfel de ofertă, nu ezita să cumperi Windows 10 Pro. Acesta include câteva facilități în plus cum ar fi criptarea cu BitLocker, mașini virtuale Hyper-V, Windows Sandbox, etc . Găsești o comparație a diferențelor dintre Windows 10 Home și Pro în acest tabel de pe Wikipedia.

Cutia în care vine Windows 10 Pro

Ai grijă la ofertele care sunt prea bune pentru a fi adevărate

Înainte să cumperi o licență de Windows 10, fii atent(ă). Poți găsi licențe la prețuri incredibil de mici, dar asta nu înseamnă că sunt originale ori complet legale. În primul rând, vezi ce comentarii găsești de la alți clienți. Prețurile prea mici pot fi semnul unei înșelătorii. Am întâlnit persoane care au dat doar 100 de lei pe o licență de Windows 10, nu au citit atent descrierea produsului cumpărat și s-au trezit cu un stick USB cu discul de reparare pentru Windows 10, care este gratuit și pe care-l poți crea singur(ă) acasă: Ce este un Disc de reparare în Windows și cum creezi unul.

De asemenea, multe dintre aceste licențe sunt vândute folosind scăpări legale și canale neoficiale care nu sunt aprobate de Microsoft. Unele dintre aceste licențe funcționează fără probleme cel puțin pentru o vreme, dar pot ajunge cu ușurință pe liste de licențe blocate de Microsoft pentru că au fost vândute în afara canalelor oficiale, nerespectând sistemul lor de licențiere. Dacă îți cumperi o licență foarte ieftină de Windows 10, există posibilitatea reală ca aceasta să funcționeze pentru o perioadă redusă de timp, iar la final să nu le poți cere celor de la Microsoft să ți-o înlocuiască ori deblocheze.

La ce preț ai cumpărat Windows 10 și de unde?

Există multe opțiuni de cumpărare pentru Windows 10, cu multe ediții, versiuni și prețuri. Sperăm că acest ghid ți-a fost util în a lua cea mai bună decizie de cumpărare și că ești mulțumit(ă) de alegerea făcută. Înainte de a închide acest articol, spune-ne de unde ai cumpărat Windows 10, ce ediție este și la ce preț ai găsit-o. De asemenea, dacă achiziționezi o licență folosind legăturile oferite de noi către magazine, vom primi un mic comision din achiziția ta, care va fi folosit pentru a continua munca noastră la Digital Citizen. Le mulțumim anticipat celor care aleg să facă asta.

Descoperă: Productivitate Blog Recomandate Windows