Prețuri Windows 10. De unde cumpăr Windows 10 Pro sau Home?

Prețuri Windows 10. De unde cumpăr Windows 10 Pro sau Home?

Vrei să cumperi Windows 10 dar nu știi ce preț are? Ai nevoie de ajutor în a decide dacă vrei să cumperi Windows 10 Pro sau Home? Vrei o licență electronică pentru Windows 10? Dacă răspunsul este Da la oricare din aceste întrebări, ai deschis articolul potrivit. Pentru a te ajuta, am făcut o mică cercetare prin magazine. Iată de unde poți cumpăra Windows 10 la un preț mic:

Reclamă

La ce preț se vinde Windows 10?

Prețul oficial cerut de Microsoft, în România, pentru Windows 10 Home este de 690 de lei. În Uniunea Europeană este de 145€. Iar prețul cerut de Microsoft pentru Windows 10 Pro în România este de 1199 lei, în timp ce în UE este de 259€. Dar, așa cum vei vedea în acest articol, îl poți cumpăra la prețuri mult mai mici de pe eMAG sau evoMAG.

Nu cumpăra Windows 10 direct de la Microsoft. Vei plăti cel mai mult!

Comparând prețul licențelor pentru Windows 10 pe site-ul Microsoft cu cele de pe eMAG ori evoMAG, observi imediat că Microsoft are prețurile cele mai ridicate. Iată o comparație din data de 12 ianuarie 2022.

Prețuri Windows 10: Microsoft vs eMAG și evoMAG

Prețuri Windows 10: Microsoft vs eMAG și evoMAG

Poți economisi foarte mulți bani dacă achiziționezi Windows 10 de pe eMAG, în loc să-l cumperi direct de la Microsoft.

Cele mai bune prețuri pentru Windows 10

Am analizat magazinele eMAG și evoMAG și am găsit Windows 10 la următoarele prețuri:

  • Windows 10 Home - licență electronică: se vinde la 684,99 de lei pe evoMAG. Primești o cheie de produs originală. Nu primești kitul de instalare, pe care trebuie să-l descarci singur. Poți folosi instrucțiunile din acest ghid: Metode gratuite de a descărca Windows 10.
  • Windows 10 Home - stick USB: se vinde la prețul de 196,35 lei pe eMAG. Primești un stick USB cu kitul de instalare pentru Windows 10 Home și cheia de activare.
  • Windows 10 Home - OEM: în multe alte țări, versiunile OEM au cel mai mic preț dintre cele trei tipuri de licențe, dar nu și în România. O astfel de licență se vinde pe eMAG cu 200 lei. Problema cu licențele OEM este că sunt pentru instalarea pe un singur calculator și nu pot fi transferate către un altul, odată activate. Reprezintă o opțiune bună doar dacă intenționezi să folosești Windows 10 Home pe același PC pentru foarte mulți ani.
Reclamă

Dacă ești interesat(ă) de Windows 10 Pro, iată cele mai bune oferte pe care le-am găsit:

  • Windows 10 Pro - licență electronică: se vinde la doar 99 lei pe eMAG. Primești o cheie de produs originală, fără kitul de instalare. Trebuie să ți-l descarci singur. Dacă nu știi cum, citește: Media Creation Tool: Creează un stick USB sau fișier ISO cu Windows 10.
  • Windows 10 Pro - stick USB: se vinde pe eMAG la prețul de 198,73 lei. Vei primi un stick USB cu instalarea pentru Windows 10 Pro și cheia de activare.
  • Windows 10 Pro - OEM: se vinde cu 157,08 lei pe eMAG. Iarăși, la noi, această versiune are un preț relativ ridicat, deși este destinată pentru instalarea pe doar un singur PC. Este o alegere bună doar dacă vrei să folosești Windows 10 Pro pe același calculator mulți ani de acum înainte.

NOTĂ: Dacă faci cumpărături folosind linkurile din acest articol, noi vom primi un mic comision din suma pe care o plătești, ce ne va ajuta să finanțăm munca noastră la Digital Citizen România. Mulțumim tuturor cititorilor care folosesc linkurile noastre.

Care este diferența între licența electronică, stick USB și versiunea OEM pentru Windows 10?

Iată cum sunt diferite aceste trei tipuri de licențe pentru Windows 10:

  • Atunci când cumperi licența electronică, primești doar o cheie de activare pentru Windows 10. După aceea, trebuie să descarci singur o imagine ISO cu instalarea Windows 10 Home sau Pro și să folosești cheia respectivă pentru instalarea sistemului de operare. Cheia de activare este apoi asociată cu contul tău Microsoft și poate fi migrată de la un PC la altul. Dezavantajul este că doar un singur PC poate folosi acea cheie de activare la orice moment dat. Acesta este și unul dintre motivele pentru care ar trebui să folosești un cont Microsoft și nu unul local.
  • Versiunea USB vine pe un stick de memorie USB cu instalarea de Windows 10 și o cheie de licență pentru activare. Cheia de activare este asociată contului tău Microsoft și poate fi migrată de la un calculator la următorul.
  • Atunci când cumperi versiunea OEM, primești un disc DVD cu instalarea Windows 10 și o cheie de activare pentru sisteme OEM. OEM vine de la Original Equipment Manufacturer (Producător de Echipamente Originale) și se referă la companiile care produc PC-uri. Licența OEM este creată pentru a fi folosită doar pe PC-ul unde este instalat Windows 10. Nu este transferabilă către un alt calculator. Alte tipuri de licențe pot fi transferate la un alt calculator, dacă vechiul calculator nu mai este folosit după transferul licenței. Dacă ai cumpărat versiunea OEM, citește ghidul nostru pentru instalarea Windows 10: Cum instalezi Windows 10 de pe DVD, USB ori un fișier ISO.
Reclamă

Ce versiune de Windows 10 să cumpăr: 32-biți sau 64? Home sau Pro?

Mai întâi, îți recomandăm să cumperi doar versiuni de Windows 10 pe 64 de biți, nu pe 32 biți. Asta deoarece primești securitate adițională și abilitatea de a folosi mai multă memorie RAM. În plus, majoritatea aplicațiilor și jocurile merg mai bine pe 64 biți, așa că alegerea asta este simplă.

Cutia în care vine Windows 10 Pro

Cutia în care vine Windows 10 Pro

Pentru utilizatorii de acasă, Windows 10 Home este adesea cea mai bună opțiune. Dar, în România, poți găsi Windows 10 Pro la un preț mai bun, un lucru foarte diferit de alte piețe din lume. De aceea, cât timp ai un preț mai bun, nu ezita să cumperi Windows 10 Pro. Acesta include câteva facilități în plus, cum ar fi criptarea cu BitLocker, mașini virtuale Hyper-V, Windows Sandbox etc. Găsești o comparație a diferențelor dintre Windows 10 Home și Pro în acest tabel de pe Wikipedia. Windows 10 Pro este o alegere excelentă mai ales pentru utilizatorii mai tehnici, care vor acces la tot ce are de oferit acest sistem de operare.

Ce ai cumpărat? Windows 10 Pro sau Windows 10 Home? Cât de mult ai plătit?

Așa cum vezi, sunt destul de multe opțiuni pentru cumpărarea unei licențe de Windows 10. Prețurile variază de la lună la lună, așa că ce vezi în acest articol poate nu va mai fi de actualitate la câteva săptămâni după ce a fost publicat. Nu ezita să cauți cele mai bune prețuri pornind de la linkurile noastre. După ce ai cumpărat Windows 10, spune-ne într-un comentariu, ce versiune ai ales și la ce preț ai găsit-o.

Descoperă: Productivitate Blog Recomandate Windows