Unde sunt stocate imaginile de fundal pentru Desktop și Ecranul de blocare în Windows 10

Prima impresie este importantă și fiecare companie de software mizează pe asta atunci când selectează imaginile folosite de sistemele lor de operare pentru ecranul de blocare sau pentru fundalul desktop-ului, iar Microsoft nu este o excepție. Windows 10 vine cu câteva imagini interesante așa că, dacă te-ai întrebat vreodată unde sunt localizate aceste fișiere ori ai nevoie de aceste imagini pentru a le folosi pe Windows XP, pentru a păcăli un prieten, atunci citește acest articol.

Imaginile de fundal folosite de Windows 10 pentru Desktop și Ecranul de blocare

La fel ca Windows 7 și Windows 8.1, Windows 10 are doar trei teme implicite: Windows, Windows 10, și Flori.

De asemenea, Windows 10 are o colecție de imagini de fundal pentru Ecranul de blocare și Desktop. Dacă vrei să o vezi, deschide aplicația Setări și accesează Personalizare. Mai întâi vei vedea imaginile oferite pentru fundalul Desktop-ului.

În meniul din stânga, đă clic ori apasă pe Ecran de blocare și vei vedea imaginile oferite pentru Ecranul de blocare.

Unde sunt localizate aceste imagini de fundal?

Acum să vedem unde sunt localizate aceste imagini în sistemul tău de fișiere. Cu toții presupunem că ar trebui să fie undeva în folderul Windows. Ei bine, este adevărat, dar acum urmează partea ce mai grea: aici vei vedea o grămadă de fișiere și foldere.

Dacă ai găsit deja folderul atunci fie ești foarte norocos fie foarte muncitor, dar că nu l-ai găsit atunci deschide File Explorer și urmează această cale: C:\Windows\Web.

Acolo vei găsi trei foldere: Screen, Wallpaper și 4K. În folderul Screen sunt imaginile folosite pentru Ecranul de blocare.

În folderul Wallpaper vei găsi cel puțin trei subfoldere, câte unul pentru fiecare temă pe care o ai instalată. După cum probabil ți-ai dat seama, imaginile de aici sunt folosite pentru fundalul Desktop-ului.

În final, în folderul Web vei găsi un subfolder numit 4K. "Aici ar trebui să fie câteva imagini spectaculoase la rezoluție 4K!", am zis noi. Ei bine, aici e o singură imagine în mai multe variante de dimensiuni. Și mai amuzant este că doar două imagini au rezoluție 4K. :)

IMPORTANT: Imaginile despre care am vorbit în acest articol sunt în proprietatea Microsoft și sunt distribuite exclusiv pentru utilizarea personală. Orice altă utilizare, inclusiv redistribuirea acestora, este strict interzisă.

Concluzie

Acum că știi unde sunt localizate imaginile folosite de sistemul de operare Windows 10 pentru fundalul Desktop-ului și al Ecranului de blocare, ești liber să adaugi multe altele. Sperăm că găsești acest articol folositor. Pentru mai multe tutoriale despre Windows 10, citește articolele recomandate mai jos, iar dacă ai sugestii, probleme sau întrebări, spune-ne folosind formularul de comentarii.