Cum redimensionezi paginile web cu funcția Zoom

Cum redimensionezi paginile web cu funcția Zoom

Există mai multe moduri în care poți optimiza experiența de citire în timp ce utilizezi un browser web. O modalitate este de a redimensiona textul, imaginile și pictogramele pe paginile web pe care dorești să le citești. Poate că rezoluția ecranului nu este ideală, poate ai ochii obosiți de la dimensiunea textului sau distanța față de ecran. Cel mai probabil, la un moment dat, va fi necesar să micșorezi sau să resetezi nivelul de Zoom. Hai să vedem cum poți face toate acestea în Google Chrome, Microsoft Edge, Opera și Mozilla Firefox:

Reclamă

NOTĂ: Utilizarea funcției Zoom redimensionează întregul conținut al paginilor web, inclusiv imaginile. Dacă vrei doar să modifici dimensiunea textului de pe paginile web fără a afecta alte elemente, ți-am pregătit un tutorial în acest sens: Cum măresc textul în browserul meu? De asemenea, poți mări spațiul disponibil pentru paginile web utilizând modul Ecran complet.

Cum mărești și micșorezi conținutul paginilor web în Google Chrome

Cea mai simplă modalitate de a mări și micșora conținutul paginilor web când folosești Google Chrome pe dispozitive Windows este utilizând comenzile rapide de pe tastatură. Pentru mărirea conținutului, apasă CTRL împreună cu + (semnul plus), iar pentru micșorarea conținutului, apasă CTRL împreună cu - (semnul minus).

Redimensionează paginile web în Chrome folosind CTRL și + sau -

Redimensionează paginile web în Chrome folosind CTRL și + sau -

O altă modalitate de a mări și micșora conținutul paginilor web este folosind tastatura și mouse-ul. Ține CTRL apăsat pe tastatură în timp ce folosești rotița de derulare a mouse-ului. Derularea în sus crește dimensiunea conținutului paginii web, în ​​timp ce derularea în jos o reduce.

Folosește CTRL împreună cu rotița de la mouse pentru redimensionare în Chrome

Folosește CTRL împreună cu rotița de la mouse pentru redimensionare în Chrome

O a treia modalitate este să utilizezi interfața Google Chrome. Mai întâi, apasă butonul „Personalizați și controlați Google Chrome” (cel cu trei puncte verticale din colțul din dreapta sus al ecranului). Apoi utilizează butoanele (+) și (-) de lângă Zoom pentru a obține efectul dorit.

Butoanele de redimensionare din interfața Google Chrome

Butoanele de redimensionare din interfața Google Chrome

În Google Chrome, poți dezactiva redimensionarea și reveni la mărimea implicită a elementelor paginilor web apăsând întâi pe pictograma reprezentând o lupă, situată în partea dreaptă a barei de adrese, apoi apăsând pe butonul Resetează. De asemenea, poți modifica mărimea folosind butoanele plus (+) și minus (-) de lângă butonul Resetează.

Resetează sau modifică dimensiunea paginii folosind lupa

Resetează sau modifică dimensiunea paginii folosind lupa

NOTĂ: Pictograma reprezentând o lupă apare numai dacă nivelul curent de Zoom este diferit de 100%.

Reclamă

Cum redimensionezi conținutul paginilor web în Microsoft Edge

La fel ca în cazul Google Chrome, în Microsoft Edge, poți mări și micșora elementele paginilor web folosind comenzile rapide de la tastatură. Mărești dimensiunea conținutului apăsând CTRL împreună cu + (semnul plus) și îl micșorezi apăsând CTRL împreună cu - (semnul minus).

Dacă preferi, poți utiliza tastatura și mouse-ul pentru a mări și micșora. Pentru a face asta, ține apăsat butonul CTRL pe tastatură în timp ce utilizezi rotița de derulare a mouse-ului. Dacă dorești să mărești dimensiunea conținutului paginii web, derulează în sus; dacă dorești să o reduci, derulează în jos.

Mărirea și micșorarea se pot face și fără utilizarea tastaturii. Mai întâi, apasă pe „Setări și altele”, butonul cu trei puncte orizontale situat în colțul din dreapta sus al ferestrei browserului. Apoi, apasă pe semnele (+) și (-) de lângă Zoom. Procentul din dimensiunea standard este afișat între butoane.

Butoanele de redimensionare din Microsoft Edge

Butoanele de redimensionare din Microsoft Edge

Poți mări și micșora rapid sau reseta nivelul de redimensionare la 100% apăsând pictograma reprezentând o lupă din partea dreaptă a barei de adrese. Pentru a reveni la dimensiunile originale, apasă apoi pe Resetare.

Resetează sau modifică dimensiunea conținutului folosind butonul lupă

Resetează sau modifică dimensiunea conținutului folosind butonul lupă

NOTĂ: Pictograma reprezentând o lupă este afișată numai dacă mărimea curentă nu este de 100%.

Reclamă

Cum redimensionezi paginile web în Mozilla Firefox

Există trei moduri de a mări și micșora când utilizezi Mozilla Firefox. Prima modalitate este utilizarea tastaturii. Apasă CTRL împreună cu + (semnul plus) pentru a crește nivelul de redimensionare și CTRL împreună cu - (semnul minus) pentru a-l micșora.

A doua modalitate de redimensionare în Mozilla Firefox este folosind rotița de derulare a mouse-ului împreună cu tastatura. Ține apăsat CTRL pe tastatură și învârte rotița de derulare în sus (pentru a crește nivelul de redimensionare) sau în jos (pentru a-l micșora).

De asemenea, poți redimensiona elementele paginii web accesate utilizând interfața browserului. Mai întâi, apasă butonul „Deschide meniul de aplicații” situat în colțul din dreapta sus al ferestrei. Apoi, utilizează butoanele (-) și (+) de lângă Zoom pentru a modifica dimensiunile. Poți reseta nivelul de redimensionare apăsând pe procentajul dintre butoanele (-) și (+).

Butoanele de redimensionare din Mozilla Firefox

Butoanele de redimensionare din Mozilla Firefox

Dacă vrei să resetezi rapid nivelul de redimensionare fără a accesa meniul, apasă butonul care arată procentul de redimensionare, situat în partea dreaptă a barei de adrese. Nivelul de redimensionare apare numai dacă dimensiunea elementelor nu este 100%.

Resetează dimensiunile paginii web apăsând pe procent

Resetează dimensiunile paginii web apăsând pe procent

Folosirea funcției de redimensionare în Opera

Similar cu alte browsere, poți mări și micșora paginile web în Opera utilizând tastatura. Apasă CTRL împreună cu + (semnul plus) pentru a mări și CTRL împreună cu - (semnul minus) pentru a micșora elementele.

De asemenea, poți modifica nivelul de Zoom folosind mouse-ul împreună cu tastatura. Ține apăsat butonul CTRL pe tastatură, apoi utilizează rotița de derulare a mouse-ului pentru a redimensiona.

Alternativ, poți utiliza meniul Opera pentru a schimba dimensiunile paginilor web. Apasă butonul „Particularizare și control Opera” situat în colțul din stânga sus al ferestrei (litera O). În dreptul textului Zoom, apasă butonul (-) pentru a micșora și butonul (+) pentru a mări. Nivelul de redimensionare curent este afișat între cele două butoane.

Butoanele de redimensionare a paginilor web în Opera

Butoanele de redimensionare a paginilor web în Opera

Dacă nivelul de Zoom nu este 100%, în partea dreaptă a barei de adrese a browserului apare un buton reprezentând o lupă cu semnul plus în interior. Poți face clic pe această pictogramă pentru a modifica nivelul de redimensionare sau pentru a-l reseta la 100%.

Resetează sau modifică dimensiunea paginilor web folosind butonul lupă

Resetează sau modifică dimensiunea paginilor web folosind butonul lupă

Cum preferi să accesezi redimensionarea în browser?

Micșorarea conținutului te ajută să derulezi mai puțin, iar mărirea este foarte utilă atunci când folosești dispozitive cu ecrane mici și rezoluții ridicate. Ce metodă preferi să utilizezi pentru a accesa redimensionarea paginilor web? Spune-ne într-un comentariu mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Google Chrome Microsoft Edge Mozilla Firefox Opera Windows