7 metode prin care poți schimba volumului sunetului, în Windows

Te-ai întrebat care este cel mai rapid mod de a-ți schimba volumul sunetului pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows? Noi ne-am întrebam asta și-am constatat că nu ar strica să realizăm o compilație cu toate metodele prin care poți da sunetul mai tare sau mai încet, în Windows, fără a instala nicio aplicație. Iată cele 7 metode pe care le-am găsit pentru a schimba volumul sunetului pe orice calculator sau dispozitiv cu Windows:

NOTĂ: Ghidul nostru este creat pentru utilizatorii de Windows 7, Windows 10 și Windows 8.1. Pentru fiecare metodă, am specificat versiunile de Windows în care merge.

1. Folosește iconița/pictograma de sunet din zona de notificare (merge în toate versiunile de Windows)

Metoda clasică este să folosești pictograma de Sunet (Speakers) din zona de notificare (colțul dreapta-jos din Windows). Așa cum vezi în captura de ecran de mai jos, bara de jos arată diferit în Windows 10 (partea de sus a capturii), față de Windows 7 și Windows 8.1 (partea de jos a capturii). Dar, pictograma de Sunet (Speakers) este aceeași în toate versiunile de Windows și tot ce trebuie să faci este să dai clic pe ea.

Apare un comutator pe care-l poți folosi pentru a schimba volumul sunetului. Din nou, lucrurile arată diferit în funcție de versiunea de Windows pe care o folosești. Mai jos vezi o captură de ecran a acestui comutator în Windows 7 (stânga) și în Windows 8.1 (dreapta).

Și iată cum arată același comutator în Windows 10:

Exceptând culorile folosite și aspectul general, comutatorul funcționează în același mod și tot ce trebuie să faci este să-l muți la volumul dorit.

2. Folosește Mixer Volum accesibil din Panoul de Control (merge în toate versiunile de Windows)

O a doua metodă implică folosirea Mixerului de Volum care poate fi accesat folosind Panoul de Control. Deschide Panoul de Control , mergi la Hardware și sunete și caută secțiunea Sunet. Vei găsi o legătură care spune "Ajustare volum sistem".

Se deschide fereastra Mixer volum , unde poți găsi comutatoare pentru sunetul de pe întregul sistem și pentru fiecare aplicație care rulează la momentul respectiv.

Mută comutatorul dorit la nivelul de sunet pe care îl vrei.

3. Folosește scurtătura Mixer Volum din colecția noastră (merge în toate versiunile de Windows)

Poți crea și o scurtătură pentru Mixer volum , pe desktop-ul tău, pe bara de activități ori pe meniul sau ecranul Start , în funcție de versiunea de Windows pe care o folosești.

Dacă vrei să descarci o scurtătură creată deja de noi, o poți găsi în colecția noastră de scurtături pentru Windows. Poți să-ți creezi și propria scurtătură, folosind informațiile din acest ghid , către fișierul: "C:\Windows\System32\SndVol.exe".

4. Folosește tastele multimedia de pe tastatura ta (merge în toate versiunile de Windows)

Dacă ai un PC ori un laptop cu o tastatură multimedia, sunt șanse mari să găsești pe ea butoane care-ți permit să schimbi volumul sunetului în Windows. Mai jos ai o poză cu tastele pentru controlul volumului de pe o tastatură marca Microsoft.

Dacă ai o tastatură de gaming, s-ar putea să nu ai aceste taste dar cu siguranță poți configura orice combinație de taste pentru a le folosi în schimbarea volumului sunetului.

5. Folosește comutatorul pentru volum de pe boxe (merge în toate versiunile de Windows)

Cea mai evidentă metodă pentru schimbarea volumului sunetului este folosirea comutatorului pentru volum de pe boxele tale. Dacă ai un calculator desktop, asta s-ar putea să fie cea mai rapidă metodă pentru a da mai tare sau mai încet sunetul.

6. Folosește butoanele pentru volum de pe tableta ta (merge în Windows 10 și în Windows 8.1)

Dacă ai o tabletă cu Windows 1 sau cu Windows 8.1, cum ar fi un Microsoft Surface, vei găsi pe una din margini butoane pentru schimbarea volumului sunetului, precum cele de mai jos.

Folosește-le pentru a da sunetul mai tare sau mai încet.

7. Folosește comutatorul pentru volum din butonul special Setări (merge doar în Windows 8.1)

Această metodă merge doar în Windows 8 și în Windows 8.1 și este eficientă pentru utilizatorii de tablete.

Deschide butoanele speciale (Charms) și apasă pe Setări. În partea de jos a panoului Setări vei vedea câteva pictograme, inclusiv una pentru sunet. Apasă pe ea.

Un comutator este afișat. Trage-l în sus dacă vrei sunetul mai tare sau mai în jos dacă-l vrei mai încet.

Comutatorul va schimba volumul sunetului pentru sistemul de operare și aplicațiile folosite de tine.

Concluzie

După cum vezi, sunt multe metode pentru schimbarea volumului sunetului în Windows. Dacă știi și alte metode, nu ezita să le împărtășești cu noi folosind comentariile de mai jos.