8 lucruri pe care le poți face în Magazinul din Windows 10

Windows 10 evoluează permanent și Magazinul Windows evoluează împreună cu el. Microsoft a transformat Magazinul într-un centru de unde poți să cumperi diverse tipuri de conținut, precum aplicații și jocuri, dar nu numai. Știai că din Magazin poți să cumperi muzică, filme și seriale ? Știai că tot ce cumperi este sincronizat pe toate dispozitivele tale cu Windows 10, inclusiv pe calculator, smartphone, tabletă și chiar și pe consola Xbox One? După ce cumperi ceva din aplicația Magazin din Windows 10, acest conținut va fi accesibil de pe toate dispozitivele tale care rulează Windows 10, atâta timp cât folosești același cont Microsoft. Ca să te ajutăm să te familiarizezi cu noul Magazin Windows , în acest articol îți vom arăta 8 lucrur i pe care le poți face din această aplicație:

NOTĂ: Capturile de ecran din acest articol sunt realizate în Windows 10 cu Anniversary Update. Windows 10 Anniversary Update este disponibil în mod gratuit, pentru toți utilizatorii de Windows 10, începând cu 2 august 2016.

1. Caută aplicații, jocuri, muzică și filme

Pentru a avea acces la tot ce îți oferă Magazinul din Windows 10, mai întâi trebuie să-l pornești, apăsând pe dala Magazin din Meniul Start.

Cea mai ușoară metodă de a găsi ceva în Magazin este să folosești căsuța Căutare din colțul din dreapta sus. Scrie un ul sau mai multe cuvinte cheie și apasă pe iconița de căutare.

Î n lista de rezultate poți să vezi diferite tipuri de conținut, precum aplicații, jocuri, muzică, sortată după artiști, albume sau melodii, sau chiar și filme.

Căutarea este foarte utilă și te ajută să găsești o rice, foarte rapid și ușor. Desigur, poți să navighezi și prin diferitele liste din Magazin , din fiecare categorie de conținut: Aplicații, Jocuri, Muzică, Filme și TV.

2. Navighează prin conținut: aplicații, jocuri, muzică și filme

Poți să găsești conținut în Magazin și răsfoind catalogul său. Atât pe ecranul de Pornire , cât și pe ecranele principalelor categorii (Aplicații, Jocuri, Muzică și Filme și TV) ești întâmpinat de o serie de dale mari cu elemente pe care Microsoft ți le recomandă, precum și cu colecții de top sau colecții recomandate. Iată, de exemplu, cum arată Aplicațiile :

Dacă derulezi până la capătul secțiunilor de Aplicații , Jocuri, Muzică sau Filme și TV , vei găsi diferite subcategorii, pe care le poți deschide pentru a găsi ceea ce te interesează.

Când navighezi prin categoriile Aplicații sau Jocuri , ai și alte metode de sortare a căutării: de exemplu, poți să vezi topul aplicațiilor și jocurilor (gratuite și cu plată) sau poți să arunci o privire asupra aplicațiilor cu cele mai bune evaluări, ori asupra celor care sunt noi în Magazin dar a căror popularitate este în creștere.

Unele categorii de conținut din Magazinul Windows oferă și Colecții gata create. De exemplu, secțiunea de Filme și TV include o pagină de Colecții deosebite.

3. Descarcă aplicații, jocuri și alte tipuri de conținut gratuit

Ai știut că, chiar dacă aplicația se numește Magazin, aceasta nu înseamnă că trebuie să plătești pentru tot? Magazin ul include și multe aplicații și jocuri gratuite. N-ai de ce să fii indus în eroare de prețul de zero lei, deoarece sunt multe produse gratuite de înaltă calitate în Magazin.

Poți să verifici secțiunile Top gratuite atât pe pagina de Aplicații cât și de Jocuri , ca să găsești ceva nou. Microsoft îți oferă o selecție de aplicații pe care le consideră ca fiind utile pentru tine, în funcție de istoricul tău de navigare, căutare și de utilizare a diverselor aplicații.

De asemenea, uneori apar și diferite oferte gratuite de muzică și filme, deci este bine să verifici și aceste secțiuni.

4. Cumpără conținut: aplicații, jocuri, muzică și filme

Vrei să ai cel mai nou film, pe care tocmai l-ai văzut la cinema? Sau vrei foarte mult să te joci un joc extraordinar? Nici o problemă, Magazinul Windows are tone de conținut premium din care să alegi. Secțiunile Top cu plată din paginile Aplicații și Jocuri au foarte multe de oferit, iar procesul de cumpărare este foarte simplu. De multe ori apar și versiuni demo, cu care poți să încerci aplicațiile înainte de a le cumpăra.

Dacă te afli în căutarea celor mai noi piese de muzică, ceva melodii clasice, sau cauți un film bun la care să te uiți, în Magazinul Windows vei găsi tot ce vrei. Procesul de cumpărare este același ca și în cazul aplicațiilor și jocurilor, deci poți să cumperi orice vrei, în câteva clipe.

5. Plătește cu diferite metode de plată

Să presupunem că tocmai ți-ai găsit albumul tău audio preferat, sau o aplicație pe care pur și simplu trebuie să o ai. Este foarte ușor să faci plăți în Magazinul Windows și poți să folosești mai multe metode de plată. Un alt aspect pozitiv al procesului de cumpărare este că nu trebuie să vizitezi un sait web separat dacă folosești un card bancar.

Pe lângă cardul tău de credit sau debit poți să îți conectezi și contul tău PayPal iar, în funcție de domiciliul tău, s-ar putea să ai și alte metode de plată, precum alte servicii de plată online, carduri cadou Microsoft sau plata prin operatorul tău de telefonie mobilă (pe factura telefonică).

6. Accesează biblioteca ta de aplicații, jocuri, muzică și filme

Gestionarea tuturor tipurilor de conținut poate să fie o sarcină complexă, dar Biblioteca ta , accesibilă direct din Magazin , face acest lucru mult mai simplu. Trebuie doar să deschizi meniul aferent contului tău din colțul din dreapta sus și să apeși pe Biblioteca mea.

Aici vei găsi o listă a aplicațiilor și jocurilor recent cumpărate sau descărcate, precum și legături către aplicațiile de muzică și filme, unde poți să accesezi conținutul multimedia. Tot din Biblioteca mea poți să descarci din nou aplicațiile și jocurile, ori să vezi lista completă a tuturor aplicațiilor și jocurilor tale.

7. Actualizează aplicațiile și jocurile tale

Windows 10, noul Magazin Windows și conceptul aplicațiilor universale par să fi fost lucrul necesar pentru dezvoltarea ecosistemului de aplicații Windows, deoarece vedem tot mai multe dintre aplicațiile noastre software preferate cum devin disponibile sub forma de aplicații universale. Pentru că dezvoltatorilor chiar a început să le pese de această platformă, înseamnă că vedem și actualizări din ce în ce mai frecvente.

Actualizările se accesează foarte ușor, printr-o apăsare pe Descărcări și actualizări din meniul aferent contului tău din dreapta sus. Apasă pe butonul Căutați actualizări pentru a vedea care aplicații și jocuri au versiuni mai noi - poți să le actualizezi pe fiecare în parte, sau pe toate o dată.

8. Configurează Magazinul Windows

Cu toate că modificarea setărilor și configurarea fiecărui detaliu din fiecare aplicație s-ar putea să nu fie visul fiecărui cetățean digital, este totuși bine să știi că poți să configurezi totul așa cum vrei. Din fericire, configurarea Magazinului Windows nu este ceva complicat: ai la dispoziție doar câteva opțiuni, care însă îți pot face viața mai ușoară dacă le setezi așa cum vrei.

Prin accesarea Setărilor din meniul aferent contului tău, poți să activezi actualizările automate, iar astfel aplicațiile și jocurile tale vor avea instalată întotdeauna cea mai recentă versiune. Tot aici poți să activezi afișarea produselor recomandate pe dala dinamică a Magazinului Windows din Meniul Start. Dacă optezi pentru fluidizarea experienței de cumpărare, nu va mai trebui să introduci parola ta când cumperi ceva din Magazin : aceasta sacrifică securitatea în favoarea confortului, dar poate că aceasta este opțiunea pe care ți-o doreai.

Concluzie

Magazinul Windows din Windows 10 arată și funcționează mai bine ca niciodată: cu o listă din ce în ce mai mare de aplicații și jocuri gratuite, precum și cu o selecție foarte bună de muzică, filme și seriale, s-ar putea să devină în curând singurul loc din care să îți obții conținutul de care ai nevoie pe un dispozitiv cu Windows, fie acesta o tabletă, un calculator sau un smartphone. Acum că ai o idee despre oferta din Magazinul Windows , folosește-l și spune-ne despre experiența tale. Care este funcția ta preferată din Magazin ? Și care nu-ți place deloc? Ce aplicații ai vrea să vezi în Magazin ? Folosește formularul de comentarii de mai jos pentru a ne spune ce părere ai.