Cât timp durează să instalezi Windows 11?

Cât timp durează să instalezi Windows 11?

Windows 11 a fost lansat de ceva timp, iar mulți utilizatori l-au instalat și încercat deja. Dar, ca în cazul oricărui sistem de operare, mulți alții nu l-au primit încă pe PC-urile lor și au întrebări legate de procesul de descărcare și instalare. Una dintre cele mai populare pe forumuri și pe rețelele de socializare este „Cât timp durează să instalezi Windows 11?”. În acest articol, vom clarifica puțin această problemă, arătându-ți cât ar trebui să dureze instalarea Windows 11 și explicând de ce, în unele cazuri, instalarea poate dura o veșnicie sau pur și simplu se blochează. Hai să începem:

Reclamă

Cât durează instalarea lui Windows 11?

Din păcate, aceasta este o întrebare la care nu există un răspuns direct care să se aplice tuturor. Există o mulțime de factori care influențează viteza instalării de Windows 11, iar cele mai importante sunt:

  • calculatorul sau dispozitivul (și hardware-ul acestuia) pe care instalezi Windows 11
  • suportul de instalare folosit (unitate USB, DVD)
  • cum instalezi Windows 11 - ca o actualizare de la Windows 10 sau de la zero (instalare pe curat)
  • viteza conexiunii tale la internet

Instalarea Windows 11

Instalarea Windows 11

Cât timp durează să instalezi Windows 11 pe un PC rapid vs. un PC mai vechi?

Dacă instalezi Windows 11 de la zero, folosind o unitate de instalare USB, pe un calculator puternic echipat cu o unitate solid-state NVMe rapidă și o conexiune bună la internet, întregul proces ar trebui să dureze între 10 și cel mult 20 de minute.

Pe de altă parte, dacă ai un calculator mai vechi (dar nu atât de vechi încât să nu fie compatibil cu Windows 11) cu un hard-disk lent, s-ar putea ca instalarea Windows 11 să dureze o oră și jumătate sau chiar mai mult.

Reclamă

Este mai rapid să instalezi Windows 11 de pe o unitate USB sau de pe un DVD?

Tipul de suport pe care alegi să-l folosești pentru instalarea Windows 11 poate avea un impact și asupra vitezei. În general, unitățile USB sunt mai rapide decât DVD-urile. Așadar, dacă alegi să creezi o unitate de instalare a Windows 11 pe un stick de memorie USB, instalarea Windows 11 va necesita mai puțin timp decât dacă ar fi făcută de pe un DVD.

Instalarea Windows 11 de pe o unitate USB este mai rapidă decât de pe un DVD

Instalarea Windows 11 de pe o unitate USB este mai rapidă decât de pe un DVD

Cât durează actualizarea la Windows 11?

Următorul lucru de pe lista elementelor care au un impact asupra vitezei este alegerea între instalarea Windows 11 de la zero și efectuarea unui upgrade de la Windows 10 la Windows 11. Atunci când faci upgrade de la Windows 10 la Windows 11, timpul necesar pentru a instala noul sistem de operare este în realitate apropiat de minutele sau orele pe care le petreci la o instalare pe curat. Cu toate acestea, s-ar putea să ți se pară mai rapid, pentru că poți folosi în continuare Windows 10 pentru o bună parte din acest timp. Prima parte a procesului se face în fundal, iar instalarea efectivă începe doar după ce totul a fost deja descărcat și pregătit pentru instalare. În cazul meu, de exemplu, pe un PC rapid cu o unitate NVMe, actualizarea la Windows 11 a durat aproximativ 10 minute, odată ce calculatorul a fost repornit.

Actualizarea de la Windows 10 la Windows 11

Actualizarea de la Windows 10 la Windows 11

De ce se instalează Windows 11 atât de încet? Ce trebuie să fac dacă instalarea de Windows 11 s-a blocat?

„De ce durează atât de mult actualizarea la Windows 11?” și „De ce s-a blocat instalarea mea de Windows 11?” - două întrebări pe care le-am auzit de la mulți oameni. S-ar putea să ai deja răspunsurile din secțiunea anterioară a acestui articol. Motivul pentru care instalarea Windows 11 pare să dureze o veșnicie poate fi legat de componentele hardware lente de pe dispozitivului tău. Unitatea de sistem pe care instalezi Windows 11 este deosebit de importantă: SSD sau HDD. Instalarea celui mai recent sistem de operare Microsoft pe un hard-disk tradițional poate dura atât de mult timp, încât ajungi să crezi că instalarea Windows 11 s-a blocat.

Cu toate acestea, ar putea exista și alte probleme. Sau chiar hardware incompatibil în calculatorul sau dispozitivul tău, deși instrumentele de actualizare Microsoft pentru Windows 11 (PC Health Check, Expertul de instalare Windows 11, Media Creation Tool și Windows Update) verifică toate elementele esențiale înainte de a începe instalarea propriu-zisă. Iată acțiunile pe care le recomandăm în aceste cazuri:

  • Dacă ai încercat să faci upgrade de la Windows 10 la Windows 11, cea mai bună soluție ar fi să încerci și o instalare pe curat. Acest lucru ar elimina potențialele probleme legate de procesul de actualizare.
  • Dacă instalezi Windows 11 de la zero și se blochează, recomandăm să încerci să deconectezi toate perifericele și dispozitivele hardware care nu sunt esențiale. De exemplu, poți elimina din ecuație lucruri precum camera web sau hard disk-urile secundare. Apoi, încearcă din nou să instalezi Windows 11. Dacă funcționează, poți apoi să reconectezi din nou acele dispozitive, unul câte unul, până când găsești vinovatul.

Să sperăm că una dintre aceste soluții alternative funcționează. În caz contrar, singurul alt lucru la care ne putem gândi este să aștepți să vezi dacă problema este legată de o eroare cunoscută, pe care Microsoft o va repara într-o versiune viitoare a Windows 11, și apoi să încerci din nou.

Reclamă

Merită să faci upgrade la Windows 11?

Echipa Digital Citizen este de părere că da, per total, merită să faci upgrade la Windows 11 și am vorbit deja despre motivele care stau la baza opiniei noastre în acest articol despre cele mai bune caracteristici din Windows 11. Pe de altă parte, există și dezavantaje dacă faci actualizarea la Windows 11, care îi pot descuraja pe mulți. Poți citi mai multe despre lucrurile care nu fac ca upgrade-ul de la Windows 10 la Windows 11 să merite, aici: Windows 11 este slab: 7 motive pentru care nu ne place!.

Desktopul din Windows 11 arată excelent

Desktopul din Windows 11 arată excelent

Instalarea Windows 11 ar putea fi doar o chestiune de alegere personală, dar pentru a-ți forma o opinie, ar trebui să îl încerci și apoi să decizi singur.

Cât timp ți-a luat să instalezi Windows 11?

Acum știi mai multe despre cât durează instalarea Windows 11 și despre principalele motive pentru care acest proces durează doar câteva minute sau, dimpotrivă, peste o oră. Suntem curioși să aflăm cât timp ai petrecut instalând Windows 11 sau făcând upgrade de la Windows 10. Dacă nu te deranjează, spune-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Blog Hardware și sunete Recomandate Sistem și Securitate Windows