Conectează și administrează dispozitive Bluetooth, în Android

Trăim în era comunicațiilor digitale și totul se dezvoltă într-un ritm alert. Acum un deceniu, a fi un fan al tehnologiei înseamna să folosești multe cabluri, iar acum asta înseamnă să fii cât mai wireless (fără fir). Bluetooth este una dintre cele mai versatile tehnologii de comunicație radio. O poți folosi pentru a conecta căști fără fir, boxe, tastaturi, mauși și alte dispozitive. În acest tutorial, îți arătăm cum să conectezi dispozitive Bluetooth la smartphone-ul sau tableta ta cu Android:

NOTĂ: Ghidul nostru este pentru smartphone-uri și tablete cu Android 6.0 Marshmallow, Android 7 Nougat și Android 8 Oreo. Dacă nu știi ce versiune de Android ai, citește acest tutorial: Ce versiune de Android am? 3 moduri de a afla!

Pasul 1. Pornește Bluetooth pe dispozitivul pe care vrei să-l conectezi, precum și pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android

Nu contează dacă vrei să conectezi o cască Bluetooth, o boxă externă, o tastatură sau un mouse, procesul de conectare este similar pentru toate dispozitivele și începe cu activarea Bluetooth pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android, cât și pe dispozitivul pe care vrei să-l conectezi. Iată cum se pornește Bluetooth pe dispozitivele cu Android: 3 moduri de a opri sau porni Bluetooth, pe smartphone-uri și tablete cu Android.

Activarea Bluetooth pe accesorii este un proces diferit, care diferă de la dispozitiv la dispozitiv. De exemplu, pe căști sau boxe Bluetooth, ai nevoie să apeși și să ții apăsat pe butonul care pornește căutarea prin Bluetooth. Citește manualul dispozitivului tău Bluetooth, activează Bluetooth pe acesta și treci la pasul 2.

Pasul 2. Conectează dispozitivul Bluetooth la smarpthone-ul sau tableta ta cu Android

În funcție de versiunea de Android pe care o ai, trebuie să alegi setări diferite. Pentru a ajuta cât mai multe persoane, am creat două seturi de capturi de ecran, una lângă alta: capturile din stânga sunt pentru Android 8 Oreo iar cele din dreapta sunt pentru Android 6.0 Marshmallow și Android 7 Nougat.

Mai întâi, deschide Setări (Settings) pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android. În Android 8 Oreo, alege „Dispozitive conectate (Connected devices) și apoi Bluetooth. În Android 7 Nougat și Android 6.0 Marshmallow, apasă pe Bluetooth, chiar sub Wi-Fi.

Bluetooth, Android

În Android 8 Oreo, ți se arată dispozitivele Bluetooth care sunt deja asociate, în timp ce în Android 7 Nougat și Android 6.0 Marshmallow vezi atât dispozitivele asociate cât și cele disponibile pentru asociere. Pentru a asocia un dispozitive Bluetooth în Android 8 Oreo, apasă pe „Asociați un nou dispozitiv (Pair new device).

Bluetooth, Android

În lista de dispozitive Bluetooth care sunt disponibile pentru asociere, apasă pe numele dispozitivului pe care vrei să-l conectezi.

Bluetooth, Android

Smartphone-ul sau tableta ta cu Android se asociază cu dispozitivul respectiv și apoi îl conectează în mod automat, în doar câteva secunde. Dacă ai ales să asociezi o tastatură Bluetooth, ți se cere să introduci și un cod de asociere. Tastează pe tastatură numerele afișate pe ecran și apasă Enter. Asocierea este apoi finalizată.

Bluetooth, Android

Asta este tot! Acum ești conectat la dispozitivul respectiv și-l poți folosi așa cum ai nevoie.

Cum deconectezi un dispozitiv Bluetooth de pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android

Mergi la lista cu dispozitive Bluetooth, așa cum ți-am arătat în secțiunea precedentă.

Bluetooth, Android

Apoi, apasă pe numele dispozitivului Bluetooth pe care vrei să-l deconectezi. Ți se cere să-ți confirmi alegerea. Apasă OK și acel dispozitiv Bluetooth este deconectat.

Bluetooth, Android

Dispozitivele Bluetooth nu sunt uitate. Le poți conecta oricând înapoi la smartphone-ul și tableta ta cu Android, cu o singură apăsare pe numele lor, în lista de dispozitive Bluetooth.

Cum uiți un dispozitiv Bluetooth și cum îi schimbi permisiunile, pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android

A uita dispozitive Bluetooth înseamnă că Android deconectează dispozitivele respective și le șterge datele de conectare. Astfel, Android nu va mai folosi dispozitivele Bluetooth respective, cât timp nu le asociezi și conectezi din nou. De asemenea, poți schimba permisiunile unui dispozitiv Bluetooth și să configurezi cum îl folosește Android. Ambele sarcini se efectuează din același loc.

Mergi la lista de dispozitive Bluetooth, folosind instrucțiunile din ghidul nostru. Apoi, apasă pe pictograma din dreapta numelui dispozitivului respectiv. Nu apăsa pe numele dispozitivului Bluetooth, doar pe pictograma sa. Acum vezi permisiunile dispozitivului respectiv și butoane pentru diverse acțiuni, inclusiv ștergerea sau deconectarea dispozitivului.

Bluetooth, Android

Dacă vrei să schimbi permisiunile dispozitivului Bluetooth ales, folosește comutatoarele disponibile. Dacă vrei să-l „uiți” apasă pe Ștergeți (Forget) sau Anulați asocierea (Unpair).

Ce fel de dispozitive Bluetooth conectezi la smartphone-ul sau tableta ta cu Android?

Așa cum ai observat, conectarea de accesorii Bluetooth la tablete și smartphone-uri cu Android nu este foarte complicată. Oricine poate face asta, cu puțină atenție. Înainte de a închide acest tutorial, vrem să știm ce fel de accesorii și dispozitive Bluetooth conectezi la smartphone-ul tău cu Android. Comentează mai jos și hai să discutăm.