3 moduri de a opri sau porni Bluetooth, pe smartphone-uri și tablete cu Android

Smartphone-urile și tabletele cu Android au mereu un cip Bluetooth disponibil, pentru a le putea conecta cu diverse dispozitive și accesorii, cum ar fi căști, boxe portabile și alte dispozitive mobile. Dacă nu știi cum se activează și dezactivează Bluetooth, pe dispozitivele tale cu Android, citește acest tutorial:

NOTĂ: Ghidul nostru este pentru smartphone-urile și tabletele cu Android 6.0 Marshmallow, Android 7 Nougat și Android 8 Oreo. Dacă nu știi ce versiune de Android folosești, citește acest tutorial: Ce versiune de Android am? 3 moduri de a afla!

Dacă nu știi ce este Bluetooth și cum funcționează, îți recomandăm acest tutorial: Ce este Bluetooth & Cum să-l ai pe calculator?

1. Pornește Bluetooth din setările rapide ale Android-ului (toate versiunile)

Această metodă funcționează la fel pe toate versiunile de Android și implică accesarea setărilor rapide. Pentru a le vedea, trage în jos din partea de sus a ecranului. Vei vedea afișate câteva setări rapide. Dacă una dintre ele are simbolul Bluetooth, apasă pe ea.

Android, Bluetooth

Dacă nu vezi pictograma Bluetooth, trebuie să extinzi lista de setări. Pentru a face asta, mai trage în jos încă o dată, cu degetul pe ecran, sau apasă pictograma pentru extinderea listei de setări rapide. Arată ca o săgeată cu vârful în jos. După aceea, apasă pe simbolul Bluetooth, pentru a-l porni.

Android, Bluetooth

Simbolul Bluetooth își schimbă culoarea pentru a semnala că este activat.

Android, Bluetooth

2. Activează Bluetooth din Setări (în Android 7 Nougat sau mai vechi)

Dacă ai Android 7 Nougat ori Android 6.0 Marshmallow, deschide aplicația Setări (Settings). În secțiunea “Wireless și rețele” (Wireless & networks), apasă pe Bluetooth.

Android, Bluetooth

Setează comutatorul Bluetooth pe poziția Activat (On), apăsând pe el.

Android, Bluetooth

Bluetooth este acum activ și ar trebui să vezi o listă cu alte dispozitive Bluetooth la îndemână, care sunt disponibile pentru conectare.

Alege dispozitivul la care vrei să te conectezi.

Android, Bluetooth

3. Activează Bluetooth din Setări (în Android 8 Oreo)

Dacă ai Android 8 Oreo, deschide aplicația Setări. Apoi, apasă pe Dispozitive conectate (Connected devices).

Android, Bluetooth

Apoi, apasă pe comutatorul Bluetooth pentru a-l activa.

Android, Bluetooth

Bluetooth este acum pornit și-l poți folosi pentru a conecta alte dispozitive și accesorii.

Android, Bluetooth

Cum dezactivezi Bluetooth pe smartphone-ul sau tableta ta cu Android

Pentru a dezactiva Bluetooth în Android, urmează aceeași pași pe care i-ai făcut pentru a-l activa și alege opusul a ceea ce ai făcut pentru a-l activa.

Android, Bluetooth

Concluzie

Așa cum se observă din acest ghid, activarea Bluetooth pe dispozitivele cu Android nu este dificilă. Este la fel de ușor și să-l dezactivezi atunci când nu mai ai nevoie să-l folosești. Sperăm că acest ghid ți-a fost util. Dacă ai întrebări sau probleme, nu ezita să lași un comentariu mai jos și vom încerca să te ajutăm.