Cum conectezi dispozitive Bluetooth la Windows 10 (mouse, tastatură, căști, boxe, etc.)

Ai un laptop, o tabletă ori un dispozitiv 2-în-1 cu Windows 10? Ai nevoie să conectezi dispozitive și accesorii Bluetooth la acesta, precum un mouse, o tastatură, o boxă externă ori o cască? Dacă da, acest tutorial îți arată în detaliu pașii prin care trebuie să treci, pentru a face conexiuni Bluetooth, pe orice calculator cu Windows 10:

NOTĂ: Capturile de ecran din acest ghid sunt realizate în Windows 10 April 2018 Update. Dacă lucrurile arată diferit pentru tine, atunci ai o versiune diferită de Windows 10.

Cum conectezi un mouse Bluetooth la un dispozitiv cu Windows 10

Primul pas este să te asiguri că mouse-ul tău Bluetooth are bateriile în el și funcționează. Apoi, pornește mouse-ul și funcția Bluetooth. Procesul diferă de la mouse la mouse. De exemplu, pe un Microsoft Sculpt Comfort, există un buton dedesubtul lui, pentru pornirea mouse-ul și altul pentru Bluetooth. Mouse-ul tău s-ar putea să aibă butoane similare. Folosește butonul pentru activarea funcției Bluetooth.

Bluetooth, Windows 10

Pe un mouse Microsoft Arc Bluetooth, există un singur buton Pornire/Conectare. Apasă și ține apăsat butonul respectiv pentru trei până la cinci secunde și funcția Bluetooth este activată. Lumina de sub mouse începe să pâlpâie până când mouse-ul este conectat prin Bluetooth. S-ar putea să ai un sistem similar pe mouse-ul tău.

Bluetooth, Windows 10

Cel mai bun sfat este să citești manualul de folosire al mouse-ului și să-l folosești pentru a activa Bluetooth pe el.

După ce ai făcut asta, pornește Bluetooth pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10, folosind instrucțiunile din acest ghid: 2 moduri prin care pornești sau oprești Bluetooth, în Windows 10. După aceea, este timpul să conectezi PC-ul tău cu Windows 10 la dispozitivul Bluetooth. Mai întâi, deschide aplicația Setări și mergi la Dispozitive.

Bluetooth, Windows 10

În coloana din stânga, alege "Bluetooth și alte dispozitive". Comutatorul Bluetooth ar trebui să fie activat, precum în captura de ecran de mai jos. Dacă nu este, pune-l pe poziția Activat. După aceea, apasă pe "+Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv".

Bluetooth, Windows 10

Se deschide expertul de configurare "Adăugați un dispozitiv". Aici, alege Bluetooth.

Bluetooth, Windows 10

Ți se afișează o listă cu dispozitivele Bluetooth din zona ta. Apasă pe numele dispozitivului Bluetooth pe care vrei să-l conectezi. În cazul nostru, am ales un mouse "Arc Touch Mouse SE". Numele mouse-ului tău Bluetooth va fi diferit.

Bluetooth, Windows 10

Windows 10 petrece câteva secunde să conecteze mouse-ul Bluetooth ales și să-l configureze. Când a terminat, îți spune că este gata. Apasă pe Gata.

Bluetooth, Windows 10

Acum primești și o notificare în Centrul Acțiuni, precum cea de mai jos.

Bluetooth, Windows 10

Poți folosi mouse-ul tău Bluetooth proaspăt conectat la PC-ul cu Windows 10.

Cum conectezi o tastatură Bluetooth la un PC cu Windows 10

Primul pas este să te asiguri că tastatura ta Bluetooth are bateriile în ea și că este pornită. Apoi, activează și funcția Bluetooth. Procesul diferă de la tastatură la tastatură. De exemplu, pe o tastatură Microsoft Wedge Mobile, ai două butoane pentru pornirea tastaturii și un al treilea pentru activarea Bluetooth. Pe tastatura ta pot exista butoane similare.

Bluetooth, Windows 10

Pe alte tastaturi, precum Logitech Bluetooth Illuminated Keyboard K810, s-ar putea să apeși un buton pe spate pentru activarea Bluetooth.

Bluetooth, Windows 10

Cea mai bună metodă este să citești manualul tastaturii și să înveți cum se pornește și cum se activează Bluetooth.

După ce ai făcut asta, pornește Bluetooth pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10, folosind instrucțiunile din acest ghid: 2 moduri prin care pornești sau oprești Bluetooth, în Windows 10. Apoi, deschide aplicația Setări și mergi la Dispozitive, urmat de "Bluetooth și alte dispozitive". Comutatorul Bluetooth ar trebui să fie activat, precum în captura de ecran de mai jos. Dacă nu este, pune-l pe poziția Activat. După aceea, apasă pe "+Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv".

Bluetooth, Windows 10

Se deschide expertul de configurare "Adăugați un dispozitiv". Alege Bluetooth și ți se arată o listă cu dispozitivele Bluetooth din zona ta, găsite de Windows 10.

Bluetooth, Windows 10

Apasă pe numele tastaturii Bluetooth pe care vrei să o conectezi. În cazul nostru am ales Logitech K810. Windows 10 afișează apoi un cod PIN și-ți cere să-l tastezi pe tastatura Bluetooth urmat de tasta Enter. Fă ceea ce ți se cere.

Bluetooth, Windows 10

După ce ai introdus codul PIN, Windows 10 se conectează la tastatură și o instalează. După câteva secunde, îți spune că este gata. Apasă Gata și folosește tastatura Bluetooth proaspăt instalată.

Cum conectezi o cască Bluetooth, o boxă sau alte dispozitive Bluetooth la Windows 10

Procesul pentru conectarea altor tipuri de accesorii Bluetooth la PC-urile și dispozitivele tale cu Windows 10 este același ca și cel pentru conectarea unui mouse. Activează Bluetooth pe dispozitivul pe care vrei să-l conectezi și urmează instrucțiunile noastre de mai devreme. Singura diferență este că trebuie să apeși pe numele dispozitivului pe care vrei să-l conectezi, în expertul de instalare "Adăugați un dispozitiv".

Cum elimini sau deconectezi dispozitive Bluetooth din Windows 10

Atunci când ai terminat de folosit un dispozitiv Bluetooth, îl poți elimina ori deconecta. O metodă rapidă de a-l deconecta este să oprești Bluetooth în Windows 10. Dar, atunci când faci asta, se deconectează toate dispozitivele Bluetooth.

Dacă vrei să deconectezi doar un dispozitiv Bluetooth și să le lași pe celelalte active, deschide aplicația Setări și mergi la Dispozitive, iar apoi la "Bluetooth și alte dispozitive". Alege dispozitivul pe care vrei să-l deconectezi și apasă pe numele său. După aceea vezi unul sau două butoane. Apasă pe Deconectare.

Bluetooth, Windows 10

Pentru a conecta același dispozitiv mai târziu, apasă butonul Conectare.

Opțiunea de deconectare apare mai mult la căști și boxe. Nu o vezi pentru mauși sau tastaturi Bluetooth. Atunci când alegi un mouse ori tastatură, ai doar opțiunea Eliminare. Apasă pe ea și confirmă-ți alegerea apăsând pe Da.

Bluetooth, Windows 10

Dispozitivul Bluetooth ales este acum șters din lista de dispozitive conectate prin Bluetooth. Pentru a-l folosi din nou va trebui să-l reconectezi folosind instrucțiunile de la începutul acestui tutorial.

Concluzie

După cum ai văzut, nu este dificil să asociezi și să conectezi dispozitive Bluetooth la laptopuri și PC-uri cu Windows 10. Procedura este relativ rapidă și simplă, exceptând situația în care ai probleme cu driverele sau bateriile nu funcționează prea bine pe dispozitivele tale Bluetooth. Dacă ai probleme ori întrebări, nu ezita să ne lași un comentariu, în secțiunea de mai jos.

Descoperă: Productivitate Bluetooth Ghiduri Hardware și sunete Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează