Cum folosești Windows USB/DVD Download Tool

Cum folosești Windows USB/DVD Download Tool

Ai nevoie să îți creezi un stick de memorie USB sau un DVD bootabil cu kitul de instalare Windows pe el? Vrei să folosești instrumente care sunt compatibile cu orice versiune modernă de Windows, cum ar fi Windows 10, Windows 7 sau Windows 8.1? Din fericire, Microsoft oferă astfel de instrumente gratuite pentru toate aceste versiuni de Windows, care sunt ușor de folosit și merg foarte bine. Unul dintre cele mai bune se numește Windows USB/DVD Download Tool. Iată cum îl folosești:

Reclamă

NOTĂ: Poți folosi Windows USB/DVD Download Tool pentru a crea un stick sau un DVD bootabil cu Windows 10, precum și cu Windows 7 sau Windows 8.1.

Cum folosești Windows USB/DVD Download Tool pentru a crea un drive bootabil cu Windows 10, Windows 7 sau Windows 8.1

Sunt doi pași necesari pentru crearea unui stick de memorie USB sau a unui DVD bootabil cu kitul de instalare Windows 10, Windows 7 sau Windows 8.1. În primul rând, trebuie să descarci o imagine de disc ".iso" care să conțină fișierele de instalare pentru Windows. Una dintre cele mai simple metode este să folosești un program mic numit Microsoft Windows and Office ISO Download Tool. Îl poți descărca de aici: HeiDoc.net. După ce ai descărcat aplicația, ruleaz-o și folosește-o pentru a descărca fișierul ISO cu versiunea de Windows pe care vrei să o pui pe stickul de memorie USB sau pe DVD-ul bootabil. Dacă ai nevoie de ajutor, acest tutorial explică toți pașii în detaliu: Descarcă fișiere ISO cu Windows 10 și Office (toate versiunile).

Windows ISO Downloader
Windows ISO Downloader

După ce ai făcut rost de fișierul ISO pentru Windows 10, Windows 7 sau Windows 8.1, în funcție de ce sistem vrei, ai nevoie de o altă aplicație pentru scrierea fișierelor de instalare pe un DVD sau pe un stick de memorie USB. Această aplicație se numește Windows USB/DVD Download Tool. Folosește-ți browserul web favorit pentru a vizita această pagină web: Windows USB/DVD Download Tool. Pe ea, selectează limba pe care vrei să o folosești pentru aplicație și apasă pe Download (Descărcare).

Windows USB/DVD Download Tool
Windows USB/DVD Download Tool

Selectează din nou fișierul pe care vrei să îl descarci, în funcție de limba pe care o preferi, și apoi apasă pe Next (Următorul). De menționat este faptul că numele fișierelor disponibile încep toate cu Windows 7.

Reclamă

Totuși, această aplicație funcționează și pentru Windows 10 și Windows 8.1. Poate că Microsoft ar trebui să îi schimbe numele din Windows 7 USB/DVD Download Tool în Windows 10 USB DVD Download Tool sau, mai simplu, Windows USB/DVD Download Tool? 🙂

Selectarea versiunii Windows USB/DVD Download Tool
Selectarea versiunii Windows USB/DVD Download Tool

Salvează fișierul executabil undeva pe PC-ul tău cu Windows și apoi deschide-l. Când faci asta, pornește expertul Windows USB/DVD Download Tool Setup. Treci prin pașii săi și instalează programul pe PC-ul tău.

Instalarea Windows USB/DVD Download Tool
Instalarea Windows USB/DVD Download Tool

Când este finalizată instalarea, ar trebui să ai o pictogramă nouă pe desktop-ul tău: Windows 7 USB DVD Download Tool. Dă dublu clic pe ea.

Scurtătura Windows USB/DVD Download Tool
Scurtătura Windows USB/DVD Download Tool

În continuare urmează ultima parte a procesului. Când rulezi Windows USB DVD Download Tool, aplicația deschide o fereastră mică ce conține un expert de creare a stickului de memorie USB sau a DVD-ului bootabil cu fișierele de instalare pentru Windows. Primul lucru pe care ți-l cere este să "Choose ISO file", adică să alegi un fișier ISO. Apasă pe Browse (Răsfoire) și mergi la locația de pe PC-ul tău unde ai salvat fișierul ISO cu Windows 10, Windows 7 sau Windows 8.1. Apoi, apasă pe Open (Deschide).

Selectarea fișierului ISO Windows
Selectarea fișierului ISO Windows

Apoi ți se cere să alegi tipul de suport fizic pe care vrei să-l creezi. Ai nevoie de un stick de memorie USB sau de un DVD gol pentru a putea continua.

Reclamă

Introdu în PC tipul de suport pe care vrei să îl folosești și selectează-l în Windows USB/DVD Download Tool.

Alegerea suportului media (stick USB sau DVD) cu Windows
Alegerea suportului media (stick USB sau DVD) cu Windows

După ce selectezi tipul de suport pe care îl vrei, selectează unitatea respectivă și apasă pe Begin copying (Începe copierea).

Începerea procesului de copiere a kitului Windows
Începerea procesului de copiere a kitului Windows

Dacă acel drive nu este gol, ți se cere să îl ștergi (funcționează doar pentru stickurile de memorie USB). Apasă pe "Erase USB device" (Șterge dispozitiv USB) pentru a continua.

Ștergerea stick-ului de memorie USB
Ștergerea stick-ului de memorie USB

Aplicația te informează că va șterge tot conținutul de pe dispozitivul selectat. Apasă pe Yes (Da) pentru a confirma operațiunea.

Stickul de memorie USB este formatat
Stickul de memorie USB este formatat

Acum aplicația copiază fișierele de instalare pentru Windows pe unitatea selectată. Așteaptă ca procesul să se termine, acesta putând să dureze destul de mult.

Crearea stickului de memorie USB bootabil
Crearea stickului de memorie USB bootabil

Când a terminat, aplicația te informează că dispozitivul bootabil a fost creat cu succes. Închide aplicația și scoate stick-ul de memorie sau DVD-ul din PC.

Unitatea de memorie USB bootabilă a fost creată
Unitatea de memorie USB bootabilă a fost creată

Acum poți să folosești acel suport fizic pentru a instala Windows pe alte dispozitive și calculatoare. Dacă ai nevoie de ajutor cu acest proces, găsești instrucțiuni detaliate în aceste tutoriale:

Două alte metode de a crea un DVD sau un stick USB bootabil cu kitul de instalare Windows

Dacă vrei să creezi un DVD sau un stick USB bootabil cu ultima versiune de Windows 10, poți să folosești și Media Creation Tool. Aceasta este un fișier executabil mic, oferit de Microsoft, care îți permite să descarci ultima versiune de Windows 10 și să creezi un suport media cu el sau să faci upgrade calculatorului sau dispozitivului tău direct la Windows 10. Poți să iei Media Creation Tool de pe pagina sa web oficială de la Microsoft: Descărcați Windows 10. După ce ai descărcat aplicația pe dispozitivul tău, ruleaz-o și urmează pașii pe care i-am descris în acest ghid: Folosește Media Creation Tool pentru a crea un fișier ISO sau stick USB cu Windows 10

Windows 10 Media Creation Tool
Windows 10 Media Creation Tool

Rufus este o altă aplicație ce poate să creeze stickuri de memorie USB bootabile cu Windows 10, Windows 7, Windows 8.1 sau chiar și cu sisteme de operare non-Microsoft precum Ubuntu. Poți vedea cum folosești Rufus pentru a îți crea propriul drive USB bootabil cu orice sistem de operare vrei, aici: Cum faci un stick de memorie USB bootabil cu Windows, Ubuntu Linux sau FreeDOS.

Rufus poate crea stickuri de memorie USB cu Windows
Rufus poate crea stickuri de memorie USB cu Windows

Tu folosești Windows USB/DVD Download Tool pentru a-ți crea propriile DVD-uri sau stick-uri de memorie USB bootabile?

După cum vezi, este simplu să-ți creezi un stick USB sau un DVD bootabil cu kitul de instalare Windows. Crearea de suporturi media cu Windows 10 este de departe cel mai ușor și rapid lucru de făcut, având în vedere că Microsoft ne oferă Media Creation Tool. Totuși, crearea unei unități media bootabile cu Windows 7 sau Windows 8.1 este relativ simplu de făcut dacă ai instrumentele potrivite. Sperăm că acest tutorial te-a ajutat să îți creezi propriul suport fizic cu kitul de instalare Windows. Dacă întâmpini probleme sau dacă vrei să ne adresezi o întrebare, folosește secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows