Cum creezi întrebări de securitate în Windows 10 (pentru a îți recupera contul)

În Windows 10 cu April 2018 update, Microsoft a introdus o nouă facilitate care îți permite să resetezi parola unui cont de utilizator local, în cazul în care o uiți. Până la acest update, nu aveai nicio metodă ușoară de a face acest lucru, ceea ce însemna că utilizatorii care foloseau conturi locale în Windows 10 puteau să se lovească de situații foarte neplăcute. Acum, dacă vrei să poți să îți resetezi parola atunci când o uiți, trebuie mai întâi să treci printr-un simplu proces de configurare pentru câteva întrebări de securitate. Dacă răspunzi corect la ele atunci când îți uiți parola utilizatorului, poți să o resetezi foarte ușor. Iată cum setezi întrebările de securitate pentru contul tău:

NOTĂ: Acest ghid este scris pentru Windows 10 cu April 2018 Update sau mai nou. Dacă versiunea ta de Windows 10 este mai veche, nu poți să setezi întrebări de securitate pentru conturile tale de utilizatori locali.

Cum setezi întrebările de securitate pentru contul tău local, atunci când instalezi Windows 10

Atunci când instalezi Windows 10 pe dispozitivul tău, trebuie să creezi cel puțin un cont de utilizator pe care să îl folosești. Poți alege să utilizezi un cont Microsoft, sau poți alege să creezi și să folosești un cont de utilizator local care nu este conectat la Microsoft.

Dacă alegi să folosești un cont Microsoft, securitatea sa este diferită de cea a unui cont de utilizator local. Atunci când ai un cont Microsoft, dacă îi uiți parola, pentru a o recupera ar trebui să încerci una dintre metodele pe care le-am descris în acest ghid: Cum resetezi parola contului Microsoft, Outlook sau Xbox.

Însă, dacă alegi să folosești un cont de utilizator local, în timpul instalării Windows 10 ți se cere să specifici un nume de cont și o parolă.

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

După ce introduci aceste detalii despre noul cont de utilizator local, instalarea Windows 10 îți cere să creezi trei întrebări de securitate. Ecranul pe care ți se cer aceste informații arată similar cu cel din imagine de mai jos:

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

Apasă pe câmpul "Întrebare de securitate (1 din 3)" și selectează una din întrebările predefinite. O poți alege pe oricare din ele, în funcție de cea pe care o preferi mai mult.

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

În câmpul "Răspunsul meu", tastează răspunsul corect la întrebarea selectată și apoi apasă pe butonul Următorul.

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

Instalarea Windows 10 îți cere să mai faci acest lucru de încă două ori astfel încât un total de 3 (trei) întrebări de securitate să fie setate, înainte de a putea începe să îți folosești contul de utilizator local.

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

După ce ai setat cele trei întrebări de securitate, instalarea Windows 10 continuă normal, cu configurarea setărilor de confidențialitate, cu descărcarea și instalarea actualizărilor disponibile și așa mai departe. În viitor, dacă îți uiți vreodată parola, Windows 10 îți va pune aceste întrebări de securitate și, dacă știi răspunsurile corecte la ele, te lasă să îți resetezi parola.

Cum setezi întrebările de securitate pentru un cont de utilizator local, după ce instalezi Windows 10

Poți să setezi întrebările de securitate și pentru conturile de utilizatori locali pe care i-ai creat deja pe un dispozitiv pe care ai instalat anterior Windows 10.

Pentru a face acest lucru, conectează-te cu contul de utilizator local pentru care vrei să configurezi întrebările de securitate. Apoi, deschide aplicația Setări - o metodă rapidă de a o face este să apeși pe butonul ei din Meniul Start.

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

În aplicația Setări, apasă pe Conturi.

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

În bara din stânga, mergi la "Opțiuni de conectare".

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

În partea dreaptă a ferestrei, caută secțiunea Parolă și apasă pe legătura "Actualizați întrebările dvs. de securitate".

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

Este posibil ca Windows 10 să îți ceară să îți verifici detaliile contului de utilizator local. Trebuie să îți tastezi parola în câmpul text corespunzător și apoi să apeși pe OK.

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

În noua fereastră, folosește listele derulante pentru a selecta cele trei întrebări de securitate pe care le preferi. Pentru fiecare din ele, introdu răspunsul corespunzător în câmpurile "Răspunsul meu". Când ai terminat, apasă pe butonul Finalizare.

Windows 10, cont utilizator, intrebari securitate

Asta a fost tot! Dacă ai ghinionul să îți uiți parola contului de utilizator local, o poți recupera folosind întrebările de securitate pe care tocmai le-ai setat.

Tu ți-ai setat întrebările de securitate pentru contul tău de utilizator local?

După cum ai văzut, este ușor să setezi întrebările de securitate pentru conturile de utilizatori locali pe care îi ai pe dispozitivele cu Windows 10. Întrebarea este: ai făcut-o? Dacă nu, ar trebui, pentru că aceasta este cea mai simplă metodă de a îți recupera un cont de utilizator local căruia i-ai uitat parola.

Descoperă: Securitate Conturi utilizator și siguranța familiei Ghiduri Recomandate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează