Cum schimbi locația OneDrive în Windows

Cum schimbi locația OneDrive în Windows

Atât în Windows 11, cât și în Windows 10, OneDrive face parte din sistemul de operare și are rolul implicit de a-ți stoca fișierele în cloud, de a le sincroniza cu alte dispozitive, de a-ți sincroniza setările Windows etc. Printre cele mai frecvente întrebări atunci când lucrezi cu acesta, se numără: „Unde este localizat OneDrive pe calculatorul meu?” și „Cum pot schimba locația folderului OneDrive?”. Dacă vrei să afli unde sunt datele OneDrive pe PC-ul tău cu Windows și cum muți folderul OneDrive pentru a-ți stoca fișierele în altă locație decât cea implicită, citește mai departe:

Reclamă

Unde se află fișierele din OneDrive în mod implicit?

Indiferent dacă folosești Windows 11 sau Windows 10, OneDrive este și un folder de utilizator. Ce înseamnă asta? Dacă deschizi File Explorer (Win + E) și mergi la unitatea de stocare pe care este instalat Windows, găsești un folder numit Utilizatori. Accesează-l și deschide folderul contului tău de utilizator. Apoi, poți să-ți vezi toate folderele standard de utilizator: Documente, Imagini, OneDrive și altele.

Folderele standard ale unui utilizator în Windows

Folderele standard ale unui utilizator în Windows

Asta înseamnă că, în Windows, toate datele OneDrive se află în:

C:\Utilizatori\Contul tău de utilizator\OneDrive

Dacă vrei să îți salvezi fișierele pe o altă unitate de stocare, partiție sau folder, nu există o metodă evidentă de a schimba locația standard a OneDrive. Ai putea presupune că schimbarea locației acestui folder funcționează la fel ca pentru alte foldere de utilizator, dar nu este adevărat. Iată ce trebuie să faci:

Reclamă

Cum schimbi locația OneDrive în Windows

Indiferent dacă ai Windows 11 sau Windows 10, dacă vrei să schimbi locația folderului OneDrive, urmează acești pași:

Pasul 1. Deschide setările OneDrive

Începe prin a căuta pictograma OneDrive în bara de sistem, în dreapta barei de activități. Nu ar trebui să fie greu de identificat; arată ca un nor mic. După ce o găsești, apasă pe ea.

Pictograma OneDrive din bara de activități

Pictograma OneDrive din bara de activități

Dacă nu vezi OneDrive acolo, apasă pe mica săgeată aflată în stânga pictogramelor din tava de sistem. Vei găsi OneDrive în lista de pictograme ascunse.

Pictograma OneDrive din lista de pictograme ascunse

Pictograma OneDrive din lista de pictograme ascunse

SUGESTIE: Dacă pictograma OneDrive nu apare nicăieri în tava de sistem sau printre pictogramele ascunse, deschide aplicația OneDrive din Meniul Start. Scurtătura sa se află în lista de aplicații care încep cu litera O.

Deschide OneDrive din Meniul Start

Deschide OneDrive din Meniul Start

Acțiunea anterioară deschide o fereastră pop-up cu detalii despre OneDrive și ultimele sale acțiuni pe calculatorul tău cu Windows. Apasă pe butonul Ajutor și setări.

Ajutor și setări în fereastra OneDrive

Ajutor și setări în fereastra OneDrive

Apare un meniu cu diverse opțiuni: de aici, alege Setări.

Deschide Setările pentru OneDrive

Deschide Setările pentru OneDrive

SUGESTIE: OneDrive nu se mai sincronizează pe calculatorul tău? Iată cum forțezi OneDrive să se sincronizeze în Windows.

Reclamă

Pasul 2. Anulează asocierea PC-ului tău cu Windows la contul tău OneDrive

În continuare, Windows îți arată o altă fereastră, numită Setări OneDrive. Selectează fila Cont din bara laterală din stânga și apasă pe „Anulați asocierea acestui PC” în partea dreaptă a ferestrei.

Anulați asocierea acestui PC la OneDrive

Anulați asocierea acestui PC la OneDrive

Când OneDrive te întreabă dacă ești sigur că vrei să anulezi linkul la PC-ul tău, confirmă acțiunea apăsând pe butonul „Anulați linkul la cont”. Asta face ca OneDrive să oprească sincronizarea fișierelor tale și este un pas obligatoriu dacă vrei să mulți folderul OneDrive în altă parte.

Anulează asocierea la OneDrive

Anulează asocierea la OneDrive

După ce confirmi că vrei să anulezi asocierea PC-ului tău, Windows îți cere să te conectezi sau să-ți creezi un cont Microsoft pentru a folosi OneDrive pe pe calculatorul tău. Ignor-o pentru moment, dar lasă fereastra deschisă pentru că vei avea nevoie de ea mai târziu.

Configurare OneDrive

Configurare OneDrive

SUGESTIE: Nu-ți place OneDrive și ai vrea să scapi de el de pe calculatorul tău? Iată cum dezactivezi și elimini OneDrive din Windows.

Reclamă

Pasul 3. Mută folderul OneDrive într-o altă locație

Pasul următor este să muți folderul OneDrive din locația sa originală în cea nouă. Deschide File Explorer și mergi la locația curentă a OneDrive. După cum știi acum, calea implicită către fișierele OneDrive este:

C:\Utilizatori\Contul tău\OneDrive

Accesează locația folderului OneDrive

Accesează locația folderului OneDrive

După ce l-ai găsit, dă clic dreapta (sau apasă și ține apăsat) pe folderul OneDrive și selectează Decupare în meniul contextual. Alternativ, poți să selectezi folderul și să apeși Ctrl + X pe tastatură.

Decupează folderul OneDrive

Decupează folderul OneDrive

În continuare, folosește File Explorer pentru a naviga prin calculatorul tău cu Windows și selectează unitatea, partiția sau folderul unde vrei să fie localizate datele OneDrive de acum înainte. Când ajungi acolo, dă clic dreapta (sau apasă și ține apăsat) pentru a afișa meniul contextual și alege Lipire pentru a muta folderul OneDrive.

Lipește folderul OneDrive

Lipește folderul OneDrive

Așteaptă ca Windows să mute folderul OneDrive și toate datele sale în noua locație. În funcție de numărul și de dimensiunea fișierelor tale, acest pas poate dura ceva timp.

Noua locație a folderului OneDrive

Noua locație a folderului OneDrive

După ce sistemul de operare termină de mutat folderul OneDrive, poți închide File Explorer.

Pasul 4. Configurează și modifică locația folderului OneDrive

Revino la fereastra de conectare OneDrive, pe care ai lăsat-o deschisă mai devreme. În ea, introdu adresa de e-mail asociată contului tău Microsoft. Apoi, apasă pe Conectare și, dacă ți se cere, introdu parola sau folosește o modalitate alternativă de autentificare, precum aplicația Microsoft Authenticator, pentru a-ți accesa contul.

Conectează-te cu contul tău Microsoft

Conectează-te cu contul tău Microsoft

După ce te-ai conectat, OneDrive îți arată unde intenționează să-ți salveze fișierele. Dacă vrei să schimbi locația folderului OneDrive cu o altă locație decât cea implicită, apasă pe linkul Schimbați locația.

Alege să schimbi locația pentru OneDrive

Alege să schimbi locația pentru OneDrive

OneDrive deschide acum o fereastră de File Explorer numită „Alegeți locația OneDrive”. Folosește-o pentru a naviga prin calculatorul tău cu Windows pentru a selecta locul unde ai mutat mai devreme folderul tău OneDrive. După ce ai făcut asta, apasă pe butonul Selectare folder.

Navigarea la noua locație OneDrive

Navigarea la noua locație OneDrive

OneDrive va detecta că „Există deja un folder OneDrive pe acest PC”. Acum apasă pe „Utilizați acest folder” pentru a confirma că încă mai vrei să-l folosești.

Alege Utilizați acest folder pentru OneDrive

Alege Utilizați acest folder pentru OneDrive

Acum ar trebui să vezi că locația OneDrive a fost modificată conform instrucțiunilor tale. Apasă pe Următorul pentru a continua.

Locația OneDrive a fost schimbată

Locația OneDrive a fost schimbată

Deși locația folderului tău OneDrive este acum modificată, mai ai încă un lucru de configurat. Ai de ales dacă vrei să faci copii de rezervă pentru folderele Documente, Imagini, Desktop, Muzică și Videoclipuri în OneDrive. Alege-le pe cele pe care le dorești și apasă pe butonul Începere backup. Dacă nu vrei să faci asta acum, poți apăsa pe „Voi face acest lucru mai târziu”.

Alege folderele pentru backup în OneDrive

Alege folderele pentru backup în OneDrive

Apoi, OneDrive îți arată câteva slide-uri cu informații despre el și despre beneficiile unui abonament plătit, dacă folosești versiunea gratuită. Treci prin slide-uri apăsând pe butonul Următorul de câteva ori, până ajungi la ultimul, care-ți spune că „OneDrive este gata”. Apasă pe „Deschideți folderul meu OneDrive”.

Deschideți folderul meu OneDrive

Deschideți folderul meu OneDrive

Asta face ca File Explorer să se deschidă și să te ducă la noua locație OneDrive (modificată).

Noua locație OneDrive

Noua locație OneDrive

Asta a fost tot: folderul tău OneDrive este acum mutat acolo unde l-ai vrut.

Poți schimba numele folderului OneDrive?

Unii cititori ne-au întrebat dacă pot schimba numele folderului lor OneDrive. Din păcate, acest lucru nu este posibil. Am găsit ceva informații pe internet despre unii utilizatori care au reușit să se joace cu el folosind niște hackuri în regiștri, dar rezultatele nu au fost pozitive și au cauzat mai multe probleme decât soluții.

De ce ai schimbat locația folderului tău OneDrive?

După cum ai văzut, modificarea locației folderului OneDrive necesită câțiva pași, dar nu sunt prea complicați. Totuși, ar fi putut fi și mai simplu dacă Windows ar fi oferit această opțiune în setările OneDrive. De ce ai vrut să schimbi locația OneDrive? L-ai mutat pe o altă unitate pentru a-l păstra în siguranță? Sau aveai nevoie de mai mult spațiu liber pe unitatea ta cu Windows 11 sau Windows 10? Spune-mi în secțiunea de comentarii.

Descoperă: Productivitate Ghiduri OneDrive Programe Recomandate Windows