Cum se modifică parola contului de utilizator în Windows 10

Probabil ești conștient de riscurile la care ești expus utilizând aceleași 2-3 parole pe toate conturile tale, incluzând parola pe care o folosești pentru a te autentifica în Windows 10. Nu contează ce tip de cont utilizezi, o parolă slabă va oferi acces la fișierele tale oricui o știe sau este capabil să o spargă. Prin urmare, ar trebui să iei în considerare modificarea acesteia. De asemenea, în cazul în care contul tău de Windows 10 a fost compromis, trebuie să modifici parola cât mai rapid posibil. În acest articol îți vom arăta cum să modifici parola contului de utilizator în Windows 10 prin cea mai ușoară metodă posibilă:

Cum se schimbă parola contului Microsoft în Windows 10

Să presupunem că te-ai autentificat în Windows 10 cu un cont Microsoft. Dacă ai nevoie să îți reîmprospătezi memoria legat de ce reprezintă un cont Microsoft, citește acest ghid: Întrebări simple: Ce este Windows Live ID sau Contul Microsoft?. Pentru a modifica parola acestuia, deschide Meniul Start și, în partea stângă, vei observa poza utilizatorului care e autentificat în acel moment. Dă clic sau atinge cu degetul poza acestuia.

Apoi, apasă pe “Modificați setările contului” din meniul care se va deschide.

Acum, aplicația Setări se va deschide. În coloana din partea stângă a ferestrei Setări, apasă Opțiuni de conectare.

Derulează în jos, până la secțiunea Parolă și apasă butonul Modificare pentru a schimba parola contului.

O nouă fereastră se va deschide, unde ți se va cere să introduci parola curentă contului tău Microsoft. Când ai realizat acest lucru, apasă butonul Conectare, din partea de jos a ferestrei.

Din motive de securitate, Microsoft îți va cere să introduci un cod pentru a-ți verifica identitatea. Poți primi acest cod via SMS, email sau o aplicație de autentificare în doi pași (dacă ai configurat una pentru contul tău Microsoft). Dacă alegi opțiunea SMS, trebuie să tastezi ultimele patru cifre ale numărului tău de telefon în câmpul de text de mai jos. Dacă alegi să primești codul prin email, trebuie să tastezi adresa de email în caseta de text de mai jos. Alege una din opțiunile prezentate și apasă Următorul când ai terminat.

Introdu codul primit prin SMS sau email în caseta de text de mai jos. Când ai terminat, apasă Următorul.

Acum a venit momentul să îți schimbi parola. În primul câmp de text, tastează parola ta veche. În al doilea și al treilea câmp tastează noua parolă. Când ai terminat, apasă Următorul.

Asta este tot! Te poți conecta la Windows 10 utilizând noua parolă a contului tău Microsoft. Apasă Terminare pentru a încheia procesul.

Cum se schimbă parola unui cont local în Windows 10

Dacă esti autentificat în Windows 10 cu un cont de utilizator local și vrei să îi modifici parola, lucrurile se fac în mod asemănător.

Pentru început, deschide Meniul Start și apasă poza utilizatorului care este autentificat în acel moment.

Apoi, apasă “Modificați setările contului” din meniul care se va deschide.

Acum aplicația Setări se va deschide. În coloana din partea stângă a ferestrei, apasă Opțiuni de conectare.

Derulează până la secțiunea Parolă și apasă butonul Modificare pentru a schimba parola contului tău.

O nouă fereastră se va deschide, unde ți se va cere să introduci parola ta veche. Tasteaz-o în câmpul de text și apasă butonul Următorul.

Tastează noua parolă în primul și al doilea câmp text și un indiciu în al treilea câmp. Când ai terminat de făcut aceste lucruri, apasă Următorul.

Asta a fost tot! Apasă Terminare pentru a încheia procesul. Data viitoare când te vei conecta la Windows 10, utilizează noua parolă a contului local.

Legături utile pentru resetarea sau modificarea parolei în Windows

Este posibil să modifici parola contului Microsoft utilizând un navigator web. Pentru a vedea cum să faci asta, citește acest articol: Cum schimbăm parola contului nostru Microsoft.

Dacă nu te poți autentifica cu contul tău Microsoft, deoarece nu-ți amintești parola sau din orice alt motiv, este posibil să o modifici. Citește Cum resetezi parola contului Microsoft, Outlook sau Xbox pentru a afla mai multe despre asta.

Dacă mai utilizezi încă Windows 8.1, modificarea parolei contului de utilizator se face de asemenea ușor. Dacă ești conectat cu un cont local citește: Cum schimbăm parola contului de utilizator local în Windows 8.1. Dacă utilizezi un cont Microsoft în Windows 8.1, citește: Cum schimbăm parola contului nostru Microsoft.

Dacă utilizezi un cont local și ți-ai uitat parola, este posibil să te autentifici din nou cu un disc pentru resetarea parolei. Pentru a învăța cum să utilizezi acest disc, citește acest articol: Cum folosești un disc pentru resetarea parolei de Windows.

Concluzie

După cum poți observa, modificarea parolei contului de utilizator în Windows 10 se face foarte ușor indiferent de tipul de cont folosit: cont local sau cont Microsoft. Dacă ai întrebări legate de acest subiect sau întâmpini probleme în timpul modificării parolei nu ezita să le împărtășești cu noi în comentariile de mai jos.