Cum se schimbă pictograma unui folder în Windows

Un cititor ne-a întrebat cum poate schimba iconița ori pictograma asociată unui folder din Windows. Pentru a îl ajuta, am decis să publicăm acest ghid pas cu pas, care-i va ajuta și pe ceilalți utilizatori care au aceeași dilemă. Ghidul nostru merge pentru orice versiune de Windows și poate fi folosit pentru aproape orice folder de pe disc. Să începem:

Pasul 1: Găsește o pictogramă ori creează una potrivită folderului care te interesează

Înainte de a schimba pictograma (iconița) asociată unui folder din Windows, îți trebuie o nouă imagine cu care să o schimbi. Pictogramele sunt stocate în fișiere cu următoarele extensii:.ico,.icl,.exe sau.dll. Dacă nu ai o pictogramă la dispoziție, poți descărca una de pe un sait precum Iconfinder. Acesta are o colecție uriașă de pictograme, inclusiv pictograme gratuite care pot fi folosite de utilizatorii casnici.

Dacă ai o imagine ori o poză pe care vrei să o transformi într-o pictogramă, poți face conversia folosind un sait precum ICO convert. Poți încărca orice imagine, cât timp nu este mai mare de 10 MO și are extensia.png,.jpg,.jpeg sau.bmp. Alege poza, apasă Upload (Încarcă) și convertește-o. Apoi, descarcă rezultatul final care va fi un fișier cu extensia.ico.

Odată ce ai la dispoziție pictograma pe care vrei să o folosești, mergi la pasul următor.

Pasul 2: Găsește folderul a cărei iconiță vrei să o schimbi și accesează-i proprietățile

A sosit momentul să găsești folderul pe care vrei să-l personalizezi. Deschide Windows Explorer în Windows 7 sau File Explorer în Windows 10 sau Windows 8.1. Navighează la folderul pe care vrei să-l personalizezi și dă clic dreapta (ori apasă și ține apăsat), apoi alege Proprietăți din meniul contextual. Dacă preferi să utilizezi tastatura, selectează folderul cu mouse-ul și apoi apasă tastele ALT+Enter.

Fereastra Proprietăți va fi deschisă pentru folderul selectat.

Pasul 3: Schimbă iconița folderului selectat

În fereastra Proprietăți , mergi la fila Particularizare și găsește secțiunea numită "Foldere pictograme ". În acea secțiune, apasă pe butonul "Modificare pictogramă ".

O nouă fereastră este deschisă, pentru alegerea unei noi pictograme. În mod implicit, este afișat fișierul care conține pictograma curentă. Pentru a alege altă pictogramă, din alt fișier, apasă butonul Răsfoire.

Navighează la locația fișierului care conține pictograma pe care vrei să o folosești. Selectează fișierul care conține acea pictogramă și apasă pe Deschidere. Ține minte faptul că pictogramele pot fi stocate doar în fișiere cu următoarele extensii:.ico,.icl,.exe sau.dll.

Se afișează conținutul fișierului selectat mai devreme. Acesta poate avea una sau mai multe pictograme înăuntrul său. Selectează pictograma pe care vrei să o folosești și apasă OK.

Ești înapoi la fereastra Proprietăți a folderului selectat, unde vezi noua iconiță în secțiunea "Foldere pictograme". Apasă OK pentru a aplica modificarea pictogramei.

Gata! Iconița folderului selectat a fost schimbată cu cea aleasă de tine. Urmează același proces pentru toate folderele pentru care vrei să schimbi pictograma asociată.

Bucură-te de noua pictogramă pentru folderul tău!

Cum ai văzut, am reușit să schimbăm pictograma unui folder de pe calculatorul nostru și rezultatul final arată ca în poza de mai jos.

Încearcă procedura descrisă de noi pe calculatorul tău cu Windows și spune-ne cât de bine a mers pentru tine și dacă ai avut probleme.