POCO X4 Pro 5G: Un smartphone lucios și impozant!

POCO X4 Pro 5G: Un smartphone lucios și impozant!

POCO X4 Pro 5G este unul dintre cele mai noi telefoane care încearcă să ofere o experiență asemănătoare unui dispozitiv de top, la un preț rezonabil de aproximativ 300 Euro. A fost expus pentru prima oară la Mobile World Congress 2022 în Barcelona. Noi am fost la standul lor, l-am folosit și fotografiat pentru câteva minute, iar acum vrem să împărtășim cu voi experiența noastră hands-on:

Reclamă

Iată noul POCO X4 Pro 5G

POCO X4 Pro 5G este un smartphone mare de 6.67”, cu un ecran AMOLED de 120 Hz, cu o rată de răspuns tactil de până la 360 Hz, ceea ce-l face o alegere bună pentru pasionații de gaming. Luminozitatea maximă atinge 1200 niți și rezoluția este de 2400 x 1080 pixeli. Ecranul este securizat de Gorilla Glass 5, iar dispozitivul beneficiază și de protecție IP53 împotriva prafului și a stropilor de apă.

POCO X4 Pro 5G are un ecran mare

POCO X4 Pro 5G are un ecran mare

Atunci când am folosit acest telefon, am fost impresionat de sistemul de camere foarte mare, care include un senzor principal de 108 Megapixeli 1/1.52". De asemenea, sistemul include și o cameră ultra-wide de 8 MP (118° FoV, f/2.2), o cameră macro de 2 MP și un bliț. Mie personal mi se pare că sistemul de camere are o dimensiune prea mare și nu-mi place logoul POCO scris mare pe el. Dar, pentru a compensa, camera de selfie de pe partea din față este foarte discretă, aceasta având un senzor de 16 MP (f/2.4).

Sistemul de camere de pe POCO X4 Pro 5G îți atrage atenția imediat

Sistemul de camere de pe POCO X4 Pro 5G îți atrage atenția imediat

Așa cum se observă în poza de mai sus, spatele de sticlă a telefonului este reflectorizant, iar lumina din jurul telefonului creează niște efecte interesante pe el. Toate versiunile de culoare în care este disponibil POCO X4 Pro 5G (albastru, negru și galben) au un astfel de spate reflectorizant. Utilizatorii care preferă un design mai discret îl vor considera ușor exagerat, dar alte audiențe îl vor aprecia foarte mult.

Spatele reflectorizant are niște efecte interesante

Spatele reflectorizant are niște efecte interesante

Pe partea dreaptă a telefonului POCO X4 Pro 5G avem butonul de pornire, care este și un senzor de amprentă, și butonul pentru controlul volumului sunetului. Pe marginea de jos, găsim un difuzor, un port USB Type C, un microfon și tăviță Hybrid Dual SIM care poate include fie un Nano-SIM și un card microSDXC, fie două cartele Nano-SIM, într-o configurație dual stand-by. Pe partea de sus, avem mufa pentru cășți, un al doilea difuzor, un microfon și un senzor infraroșu.

Partea de sus a telefonului POCO X4 Pro 5G

Partea de sus a telefonului POCO X4 Pro 5G

În interiorul POCO X4 Pro 5G se găsește un chipset cu opt nuclee Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G cu o viteză de până la 2.2 GHz, 128 GB spațiu de stocare cu 6 GB de RAM ori 256 GB spațiu de stocare cu 8 GB de RAM. O funcție interesantă este că poți crește cantitatea de RAM de pe POCO X4 Pro 5G adăugând până la 3 GB din spațiul de stocare. Este, dacă vrei, asemănător cu fișierul de memorie virtuală din Windows.

Pentru a face telefonul și mai atrăgător pentru gameri, POCO a ađăugat și un sistem de răcire lichidă pentru telefon, astfel încât acesta să nu se încingă prea ușor atunci când te joci.

Reclamă

În ceea ce privește conectivitatea, avem NFC (nu în toate piețele), Bluetooth 5.1, GPS și un cip Wi-Fi care, din păcate, nu oferă suport pentru rețele Wi-Fi 6 ci doar Wi-Fi 5. Cred că Wi-Fi 6 ar trebui să devină standardul și pe telefoanele mid-range, nu doar pe cele premium.

Opțiunile de conectivitate sunt destul de bune

Opțiunile de conectivitate sunt destul de bune

Bateria este generoasă, având o capacitate de 5000 mAh. Smartphone-ul oferă încărcare rapidă la 67W, care duce bateria de la 0% la 100% în aproximativ 41 de minute. Un alt aspect pozitiv este că telefonul vine cu un încărcător în cutie. Dar, căștile nu sunt incluse și trebuiesc achiziționate separat.

Pe partea de software, POCO X4 Pro 5G vine cu MIUI 13 instalat, bazat pe Android 11 și am observat destul de multe aplicații preinstalate. Sperăm că telefonul va primi o actualizare la Android 12 în lunile următoare. La acest moment nu există informații oficiale despre acest aspect.

Analizând designul, hardware-ul și experiența mea scurtă de utilizare, cred că acest smartphone se adresează în primul rând tinerilor și adolescenților. Cu mărimea sa de 6.67”, cele 205 grame și grosimea de 8.1 mm, POCO X4 Pro 5G pare să fie o alegere potrivită mai degrabă pentru bărbăți ori persoanele cu mâini mari.

POCO X4 Pro 5G is quite large and heavy

POCO X4 Pro 5G is quite large and heavy

Acest telefon va fi disponibil la nivel global începând cu 2 martie 2022, la un preț de aproximativ 300 Euro pentru modelul de bază.

Ce părere ai despre Poco X4 Pro 5G?

Înainte de a închide această prezentare, spune-ne ce părere ai despre POCO X4 Pro 5G. Îți place cum arată? Ce părere ai despre specificațiile sale tehnice? L-ai cumpăra la prețul de lansare? Comentează mai jos și spune-ți părerea.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Știri