Review HUAWEI WATCH GT 3 Pro: Un ceas inteligent superb și foarte util!

Review HUAWEI WATCH GT 3 Pro: Un ceas inteligent superb și foarte util!
Rating

Huawei investește masiv în extinderea ecosistemului său de produse din afara pieței de smartphone-uri, iar ceasurile inteligente și dispozitivele de fitness reprezintă un domeniu de mare interes pentru ei. Compania a anunțat recent HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Este un produs elegant, cu o calitate excelentă a construcției și multe caracteristici, disponibil atât pentru bărbați, cât și pentru femei. După ce l-am testat timp de câteva zile, pot spune că WATCH GT 3 Pro încearcă să îmbine sportul cu moda și cu un design elegant. Dar îl face oare această combinație un produs bun? Citește această recenzie și află răspunsul:

Reclamă

HUAWEI WATCH GT 3 Pro: Pentru cine este o alegere potrivită?

The HUAWEI WATCH GT 3 Pro este o alegere excelentă pentru:

 • Pasionații de fitness care doresc să-și înregistreze activitățile fizice
 • Persoanele care vor să-și monitorizeze sănătatea
 • Utilizatorii ce-și doresc un ceas elegant, fabricat cu materiale premium
 • Cei care vor un dispozitiv de fitness cu o excelentă autonomie a bateriei

Pro și contra

Sunt multe lucruri care-mi plac la HUAWEI WATCH GT 3 Pro:

 • Materiale premium și calitate excelentă a construcției
 • Design elegant, cu două mărimi și stiluri (pentru bărbați și femei)
 • Ecran AMOLED luminos cu vizibilitate excelentă în aer liber
 • Autonomia ridicată a bateriei
 • O mulțime de funcții utile pentru sănătate
 • Analiză excelentă a somnului
 • Rezistență la apă, până la 5 ATM

Există și unele dezavantaje care trebuie luate în considerare:

 • Configurarea inițială este un pic greoaie dacă nu ai un iPhone sau un smartphone Huawei
 • ECG și plățile NFC nu sunt finalizate/disponibile peste tot
 • Ecosistemul de aplicații Huawei limitează funcțiile de smartwatch
 • Nu există conectivitate celulară sau Wi-Fi
Notă produs 4.5/5

Verdict

HUAWEI WATCH GT 3 Pro este, în primul rând, un exemplu de tehnologie elegantă. În al doilea rând, este mai degrabă un dispozitiv de fitness excelent decât un smartwatch. Cu toate acestea, funcțiile sale de smartwatch sunt suficiente pentru a fi utile, chiar dacă ecosistemul de aplicații al Huawei nu este la fel de extins ca cel oferit de Apple sau Google. Mi-a plăcut foarte mult să testez HUAWEI WATCH GT 3 Pro și cred că mulți utilizatori ar trebui să îl ia în considerare. Dacă îl cumperi, beneficiezi de o excelentă monitorizare a sănătății și a stării de fitness, de o autonomie a bateriei foarte bună și de monitorizare GPS rapidă și precisă. În plus, ecranul este frumos, iar materialele folosite și calitatea generală a construcției sunt demne de un preț premium.

Despachetarea lui HUAWEI WATCH GT 3 Pro (Titanium și Ceramic)

HUAWEI WATCH GT 3 Pro este disponibil în două variante diferite: o versiune mai mare pentru bărbați și una mai mică pentru femei. Le-am primit pe amândouă în teste:

 • Watch GT 3 Pro Titanium - modelul mai mare dintre cele două, conceput pentru publicul masculin. Acesta vine într-o cutie mare de carton negru, cu o imagine în mărime naturală a dispozitivului pe capac.
 • Watch GT 3 Pro Ceramic - ceasul mai mic, conceput pentru publicul feminin. Deși cutia sa are aceleași dimensiuni ca și cea pentru ceasul destinat bărbaților, este confecționată din carton alb. Totodată, ceasul este alb și are aceeași dimensiune ca și imaginea de pe capac.

Huawei Watch GT3 Pro are un ambalaj foarte elegant

Huawei Watch GT3 Pro are un ambalaj foarte elegant

Când deschizi cutia, vezi imediat dispozitivul pe care tocmai l-ai cumpărat, ambalat frumos într-un compartiment care îl păstrează în siguranță în timpul transportului.

Despachetarea lui Huawei Watch GT3 Pro

Despachetarea lui Huawei Watch GT3 Pro

Când despachetezi totul, găsești următoarele articole: HUAWEI WATCH GT 3 Pro, un suport de încărcare wireless, ghidul de utilizare, informații de siguranță și cardul de garanție. Watch GT 3 Pro Ceramic include, de asemenea, o șurubelniță care te ajută să prelungești sau să scurtezi cureaua ceasului. Watch GT 3 Pro Titanium nu are nevoie de șurubelniță, deoarece are un sistem diferit de reglare a lungimii curelei.

Tot ce găsești în cutie

Tot ce găsești în cutie

Despachetarea Huawei Watch GT 3 Pro este o experiență plăcută. Ambele ceasuri vin într-un ambalaj frumos, dispozitivele arată foarte bine și au toate informațiile și accesoriile de care ai nevoie pentru a începe să le folosești imediat.

Reclamă

Design și specificații hardware

Toate variantele HUAWEI WATCH GT 3 Pro arată ca niște ceasuri premium elegante, realizate din materiale de calitate superioară. În cazul nostru: titan sau ceramică. Versiunea Titanium are o dimensiune de 46,6 mm x 46,6 mm x 10,9 mm și se potrivește perfect pentru încheieturi cu o grosime între 140 și 210 mm. Versiunea Ceramic are o dimensiune de 42,9 mm x 42,9 mm x 10,5 mm și a fost concepută pentru încheieturi cu dimensiuni cuprinse între 130 și 190 mm. Ambele ceasuri inteligente cântăresc în jur de 50 de grame fără curea și aproximativ 110 grame incluzând cureaua.

Huawei Watch GT3 Pro Titanic (stânga) vs Ceramic (dreapta)

Huawei Watch GT3 Pro Titanic (stânga) vs Ceramic (dreapta)

Cureaua pentru versiunea masculină a ceasului Huawei Watch GT 3 Pro poate fi realizată din fluoroelastomer negru, piele gri sau titan. Prețul diferă în funcție de materialele folosite, cureaua din fluoroelastomer fiind cea mai ieftină, iar cea din titan fiind cea mai scumpă. Deși toate cele trei materiale arată bine, titanul este cea mai frumoasă alegere. Nu crezi?

Versiunile masculine ale lui Huawei Watch GT3 Pro

Versiunile masculine ale lui Huawei Watch GT3 Pro

Versiunea feminină a Huawei Watch GT 3 Pro poate avea o curea din ceramică sau din piele albă. Evident, pielea este mai ieftină, dar cea din ceramică arată și mai bine.

Versiunile feminine ale lui Huawei Watch GT3 Pro

Versiunile feminine ale lui Huawei Watch GT3 Pro

Ecranul Huawei Watch GT 3 Pro folosește un panou AMOLED cu o rezoluție de 466x466 și o densitate a pixelilor de 326 ppi (pixeli pe inch). Dimensiunea ecranului diferă: 1,43 inchi pentru varianta masculină și 1,32 inchi pentru varianta feminină. După cum poți vedea, avem atât un buton fizic, cât și o rotiță tactilă pe care o poți folosi pentru a naviga prin ceas și prin numeroasele sale funcții.

Ambele ceasuri au un ecran AMOLED superb

Ambele ceasuri au un ecran AMOLED superb

Un aspect foarte interesant al ceasului Huawei Watch GT 3 Pro este că se mândrește cu o clasificare IP68 pentru rezistență la praf, murdărie și nisip, precum și cu o rezistență la apă de 5 ATM la 50 de metri. Prin urmare, acest smartwatch poate fi purtat în timp ce înoți în piscine și în ape cu adâncime mică de-a lungul țărmului. Cu toate acestea, nu ar trebui purtat în apă fierbinte, în saune sau în timpul activităților care presupun o presiune ridicată a apei, temperaturi ridicate, niveluri ridicate de umiditate sau apă care curge rapid. De asemenea, potrivit Huawei, Huawei Watch GT 3 Pro nu este potrivit pentru scufundări, scufundări tehnice și alte activități de scufundare în care adâncimea apei depășește 30 de metri.

Huawei Watch GT3 Pro poate fi folosit în timp ce înoți

Huawei Watch GT3 Pro poate fi folosit în timp ce înoți

Lăsând la o parte limitările împărtășite anterior, HUAWEI WATCH GT 3 Pro este unul dintre puținele smartwatchuri care pot fi purtate în siguranță în timp ce înoți și folosite pentru urmărirea activităților. Acest smartwatch are mulți senzori: un accelerometru, un giroscop, un magnetometru, un senzor optic de ritm cardiac, un barometru și un senzor de temperatură. Dispune, de asemenea, de GPS, NFC (doar în anumite regiuni) și conectivitate Bluetooth 5.2. Pentru a completa tabloul, HUAWEI WATCH GT 3 Pro include atât un microfon, cât și un difuzor, utile pentru a răspunde la apeluri telefonice direct de pe ceas.

Spatele ceasului Huawei Watch GT3 Pro Ceramic

Spatele ceasului Huawei Watch GT3 Pro Ceramic

Bateria de pe HUAWEI WATCH GT 3 Pro are o capacitate de 530 mAh, iar compania spune că aceasta ar trebui să reziste 14 zile în cazul unei utilizări normale sau minimum 8 zile pentru o utilizare intensă. Bateria se încarcă wireless cu ajutorul unui suport, ajungând de la 0 la 25% în 10 minute și la 100% în 85 de minute. Sistemul de operare instalat este HarmonyOS 2.0 de la Huawei, bazat pe Android 10.

Dacă vrei să citești toate specificațiile oficiale ale acestui produs, vizitează pagina sa oficială: HUAWEI WATCH GT 3 Pro.

HUAWEI WATCH GT 3 Pro are un design elegant, cu variante diferite atât pentru bărbați, cât și pentru femei, precum și cu materiale și prețuri diferite. Calitatea construcției, specificațiile hardware și ecranul sunt impresionante. Acest ceas se adresează utilizatorilor cu un stil de viață activ, ce vor un design elegant, cu materiale premium.

Reclamă

Configurarea și utilizarea lui HUAWEI WATCH GT 3 Pro

Cel mai enervant lucru la utilizarea ceasului HUAWEI WATCH GT 3 Pro este configurarea inițială, care necesită instalarea și configurarea aplicației Huawei Health. Dacă nu folosești un smartphone Huawei cu aplicația AppGallery preinstalată, nu vei găsi cea mai recentă versiune a Huawei Health în Google Play Store. Cu toate acestea, utilizatorii de iPhone au la dispoziție cea mai nouă versiune a aplicației în App Store. Pe smartphone-ul meu Samsung Galaxy S22, am descărcat cel mai recent APK al aplicației și l-am instalat manual.

Următorul pas este să-ți creezi un cont Huawei, să te conectezi cu acesta în aplicația Huawei Health, să selectezi ceasul și să urmezi procesul de configurare. Sunt mulți pași, inclusiv acordarea multor permisiuni aplicației Huawei Health, configurarea notificărilor și verificarea actualizărilor de software pentru HUAWEI WATCH GT 3 Pro.

Asocierea ceasului cu Huawei Health

Asocierea ceasului cu Huawei Health

Aplicația Huawei Health este bine organizată și ușor de utilizat. În aplicație, găsești toate funcțiile ceasului HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Nu trebuie să instalezi nimic altceva pentru a-ți folosi la maxim smartwatch-ul. Secțiunile de pe pagina principală sunt organizate în jurul principalelor caracteristici ale ceasului și pot fi personalizate și aranjate în funcție de nevoile tale.

Ecranul de pornire al aplicației Huawei Health

Ecranul de pornire al aplicației Huawei Health

Există o mulțime de date disponibile despre sănătate, începând cu numărul de pași pe care îi faci. Dacă derulezi prin tot, s-ar putea să te simți intimidat la început, dar, pe măsură ce trece timpul, vei înțelege mai bine fiecare set de date. În timp, vei primi și rapoarte utile despre sănătatea ta. Unul dintre cele mai valoroase rapoarte pentru cineva care ajunge la 40 de ani, ca mine, este cel pentru somn. Am fost impresionat de cât de multe date are HUAWEI WATCH GT 3 Pro și de cât de bine realizate sunt rapoartele despre somn.

Analiza somnului este foarte detaliată

Analiza somnului este foarte detaliată

Datorită lor, am învățat că continuitatea somnului meu profund nu este întotdeauna cea mai bună și că ar trebui să adaug mai multe exerciții fizice la rutina mea zilnică pentru a îmbunătăți acest aspect. Folosesc un Fitbit Versa 3 ca dispozitiv principal de fitness și, deși rapoartele de somn de pe acesta sunt, de asemenea, bune, nu oferă tipul de informații pe care le oferă aplicația Huawei Health. Sunt impresionat!

HUAWEI WATCH GT 3 Pro poate monitoriza aproape orice antrenament fizic cu date GPS precise. Atâta timp cât nu ești un atlet profesionist, precizia monitorizării și cantitatea de date pe care o obții ar trebui să fie mai mult decât suficiente. Una dintre cele mai plăcute funcții este Dynamic Tracking, care creează un videoclip ce arată progresul tău pe o hartă, cu diverse repere la care poți adăuga imagini. Este excelent pentru activități precum alergarea, drumețiile sau ciclismul. Videoclipul poate fi editat rapid și salvat pe smartphone-ul tău. Apoi, îl poți încărca sub formă de story pe Facebook, Instagram, WhatsApp, TikTok sau orice altă rețea socială dorești.

Dynamic Tracking este o funcție foarte interesantă

Dynamic Tracking este o funcție foarte interesantă

Folosirea ceasului este o experiență plăcută. Dispozitivul este întotdeauna reactiv, este ușor să vezi și să interacționezi cu ecranul chiar și în lumina directă a soarelui, iar comenzile sunt intuitive. Mecanismul de autodetecție a antrenamentelor pare să funcționeze bine și el. De asemenea, după orice antrenament, primești o detaliere completă a datelor tale împărțite în mai multe categorii (traseu, ritm, grafice, detalii) în aplicația Huawei Health. Ceasul în sine afișează doar datele de bază.

Primești o mulțime de detalii și grafice despre activitățile tale

Primești o mulțime de detalii și grafice despre activitățile tale

După o săptămână de folosire a ceasului HUAWEI WATCH GT 3 Pro, s-ar putea să devii dependent de faptul că ai atâtea date despre corpul tău și să începi să le folosești pentru a face planuri și a îmbunătăți modul în care trăiești.

Funcțiile de smartwatch ale lui HUAWEI WATCH GT 3 Pro nu sunt multe, dar toate sunt utile, cu excepția aplicației Wallet pentru plăți NFC. Din păcate, această funcție NU este implementată în multe regiuni, inclusiv în România. Prin urmare, pare mai degrabă o bifă pe o fișă tehnică decât o caracteristică reală. În afară de asta, nu am nicio plângere. Pe WATCH GT 3 Pro, poți alege ce notificări vrei să vezi și poți seta răspunsuri rapide pentru a răspunde cuiva. Primești, de asemenea, un buletin meteo aspectuos, alarme, cronometre și o aplicație Music care poate reda doar melodiile stocate pe smartwatch. Setează-ți contactele preferate și le poți suna direct de pe HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Preluarea apelurilor de pe ceas funcționează rezonabil de bine, dar nu te aștepta la o calitate fantastică a sunetului.

Funcțiile smartwatch disponibile pe Huawei Watch GT3 Pro

Funcțiile smartwatch disponibile pe Huawei Watch GT3 Pro

Alte dezavantaje minore ale dispozitivului ca smartwatch sunt faptul că HUAWEI WATCH GT 3 Pro nu se poate conecta la Wi-Fi și nu are conectivitate celulară, astfel încât nu îl poți folosi pe deplin ca smartwatch decât dacă ai telefonul prin preajmă. Primești însă suport eSIM în unele țări.

Nu am avut ocazia să testez temeinic durata de viață a bateriei anunțată de Huawei, de 14 zile. După nouă zile de testare, WATCH GT 3 Pro avea încă 22% baterie. Acest lucru ar fi trebuit să fie suficient pentru încă două sau trei zile de utilizare normală, ceea ce înseamnă că promisiunile Huawei nu sunt nerealiste. Dacă ești un utilizator moderat, ar trebui să ai în jur de 14 zile de utilizare, fără ca ecranul să fie mereu aprins.

Autonomia bateriei este excelentă

Autonomia bateriei este excelentă

Un alt aspect important este cât de confortabil este să porți HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Nu este dificil să reglezi cureaua pentru a se potrivi mărimii încheieturii tale, dacă ești puțin atent. Cu toate acestea, versiunile Ceramic și Titanium par a fi un pic mai grele decât alte smartwatch-uri. Dacă nu-ți plac accesoriile grele, ar trebui să optezi pentru modelele care au curele mai ușoare, cum ar fi cele din piele sau din fluoroelastomer. Pe parcursul celor nouă zile de utilizare, nu am avut nicio iritație a pielii și am constatat că smartwatchul este confortabil de purtat chiar și în timpul somnului. Cu toate acestea, primele două-trei zile au fost un pic mai dificile din acest punct de vedere. În timp ce nici măcar nu simt greutatea lui Fitbit Versa 3, HUAWEI WATCH GT 3 Pro a necesitat o perioadă de acomodare. Totuși, până la finalul perioadei de testare, greutatea nu a mai fost o problemă, deoarece corpul meu s-a obișnuit cu ea.

Pentru a înțelege pe deplin HUAWEI WATCH GT 3 Pro, am rugat o prietenă să poarte varianta Ceramic. Ea s-a bucurat foarte mult de materialele folosite pentru ceas și de cât de confortabil se simțea pe pielea ei. Nu a avut iritații sau disconfort. De asemenea, eleganța ceasului a făcut-o să îl vadă mai puțin ca pe un dispozitiv de fitness și mai mult ca pe un smartwatch pentru persoanele interesate de modă și de a arăta bine în orice moment.

Este o plăcere să folosești Huawei Watch GT3 Pro în aer liber

Este o plăcere să folosești Huawei Watch GT3 Pro în aer liber

Mi-a plăcut să folosesc HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Ecranul este luminos și foarte vizibil în aer liber, durata de viață a bateriei este excelentă, monitorizarea GPS este rapidă și precisă, majoritatea funcțiilor de smartwatch funcționează bine, iar monitorizarea activității fizice este de top. Ce ai putea cere mai mult?

Funcțiile lui HUAWEI WATCH GT 3 Pro

HUAWEI WATCH GT 3 Pro este un dispozitiv inteligent care își propune să te ajute să îți menții și să îți îmbunătățești condiția fizică. Compania se laudă că oferă peste 100 de moduri de antrenament. Cu toate acestea, aceste moduri nu sunt accesibile de pe smartwatch în sine, ci din aplicația Huawei Health. Să presupunem că nu ai la tine smartphone-ul. În acest caz, poți începe să urmărești de pe WATCH GT 3 Pro doar următoarele activități: Alergare în aer liber, Alergare în interior, Plimbare în aer liber, Plimbare în interior, Ciclism în aer liber, Ciclism în interior, Înot în piscină, Înot în ape deschise, Scufundare, Poligon de conducere, Sărit coarda, Drumeție montană, Drumeție, Alergare pe potecă, Schi, Snowboarding, Schi fond, Triatlon, Eliptică, Canotaj și Altele.

Poți monitoriza peste 100 de antrenamente

Poți monitoriza peste 100 de antrenamente

Există, de asemenea, multe funcții de monitorizare a stării de sănătate disponibile pe HUAWEI WATCH GT 3 Pro:

 • Monitorizarea ritmului cardiac - monitorizare automată și manuală a ritmului cardiac, a ritmului cardiac în repaus și curba ritmului cardiac. Huawei a inclus, de asemenea, un mecanism inovator de detectare a tensiunii arteriale, pe care nu îl găsești pe multe alte smartwatchuri.
 • Monitorizare SpO2 - monitorizarea automată și la cerere a nivelului de oxigen din sânge
 • Analiză ECG - smartwatchul include un senzor ECG care oferă măsurători ECG cu o singură direcție, analiză în timp real, ritm sinusal, fibrilație atrială și evaluări ale bătăilor atriale și ventriculare premature. Dacă atingi electrodul de pe partea laterală a lui HUAWEI WATCH GT 3 Pro timp de 30 de secunde, obții un rezultat ECG în timp real. Din păcate, la momentul acestei recenzii, această funcție nu este disponibilă în toate țările, și nici în România. Nu poți vizualiza un raport detaliat în interiorul aplicației Huawei Health în țările în care funcția nu este gata. În schimb, va trebui să te mulțumești cu o versiune scurtă afișată chiar pe smartwatch.
 • Monitorizarea temperaturii pielii - poți monitoriza temperatura pielii tale și poți obține informații utile, mai ales atunci când ești răcit sau nu te simți bine.
 • Monitorizarea stresului - se calculează un scor de stres la cerere sau automat, folosind date privind fluctuația ritmului cardiac și modele de stres.
 • Calendar pentru ciclu - monitorizarea ciclului menstrual pe baza datelor introduse de utilizator.

ECG-ul este folositor

ECG-ul este folositor

HUAWEI WATCH GT 3 Pro are și multe funcții de smartwatch:

 • Raportare meteo
 • Ceas deșteptător, cronometru și temporizator
 • Compas, altimetru și monitor de presiune a aerului
 • Lanternă
 • O funcție utilă pentru găsirea telefonului Find my phone
 • Notificări de pe smartphone-ul tău pentru aplicațiile selectate. De asemenea, poți seta răspunsuri rapide la mesajele pe care le primești.
 • Poți răspunde, respinge și iniția apeluri de pe smartwatchul tău. Cu toate acestea, un dezavantaj este că nu poți apela toate numerele de telefon din smartphone-ul tău. În primul rând, trebuie să adaugi manual contactele preferate în aplicația Huawei Health, iar apoi acestea vor apărea pe smartwatchul tău drept contacte pe care le poți suna.
 • Huawei Wallet - poți face plăți NFC de pe HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Însă această funcție nu este disponibilă în toate țările.
 • Music - poți adăuga fișiere muzicale pe smartwatchul tău și poți asculta muzică de pe acesta. Din păcate, nu există Spotify sau alte servicii populare de streaming de muzică disponibile pe HUAWEI WATCH GT 3 Pro.
 • Watch faces - poți alege dintr-o vastă colecție de fețe de ceas gratuite și plătite pentru a-ți personaliza smartwatchul.
 • App Gallery - magazinul oficial pentru HUAWEI WATCH GT 3 Pro, folosit pentru a adăuga aplicații pe smartwatchul tău. Din păcate, lista de aplicații disponibile nu este atât de lungă, iar multe dintre ele nu sunt foarte utile.

Preluarea apelurilor pe Huawei Watch GT3 Pro

Preluarea apelurilor pe Huawei Watch GT3 Pro

HUAWEI WATCH GT 3 Pro include un număr impresionant de funcții. Însă unele dintre ele, cum ar fi plățile NFC, nu sunt disponibile peste tot. De asemenea, ECG nu este gata pentru toate piețele. Cu toate acestea, oficialii Huawei ne-au spus că se lucrează la această funcție și că, în curând, ar trebui să fie disponibilă în toate țările, inclusiv România.

Ce părere ai despre HUAWEI WATCH GT 3 Pro?

Am ajuns la finalul acestei recenzii, iar acum știi ce mi-a plăcut și ce nu mi-a plăcut la HUAWEI WATCH GT 3 Pro. Înainte de a închide această filă, aș vrea să știu părerea ta. Cum ți se pare acest ceas? Te-ai gândit să-l achiziționezi? Este suficient de avansat pentru a-l considera un smartwatch sau ți se pare mai degrabă un dispozitiv de fitness? Comentează mai jos și spune-ne punctul tău de vedere.

Descoperă: Sănătate Android Hardware și sunete iOS Recenzii Recomandate