Kingston Fury Renegade RGB DDR5-8000: Ce pot face 8000MT/s?

Kingston Fury Renegade RGB DDR5-8000: Ce pot face 8000MT/s?
Rating

Ultimele generații de procesoare, atât de la AMD, cât și de la Intel, sunt compatibile cu memoria DDR5. Dacă ai un procesor AMD Ryzen din seria 7000 sau un procesor Intel Core din generația a 12-a, a 13-a sau a 14-a și dorești performanță maximă, vei avea nevoie de memorii DDR5 rapide. Modulele de memorie RAM DDR5 Kingston Fury Renegade RGB sunt unele dintre cele mai bune pe care le poți găsi, iar ultimul model din această serie este capabil să ruleze la viteze amețitoare, de până la 8000 MT/s. În această recenzie, mă voi uita la kitul lor de memorie de 32 GB (KF580C38RSAK2-32). Îți voi arăta ce primești și la ce să te aștepți în comparație cu un kit de 6000MT/s cu specificații similare. Fără alte introduceri, iată ce ar trebui să știi despre memoriile iuți ca săgeata Kingston Fury Renegade RGB:

Reclamă

Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32GB:

Cel mai rapid kit de memorie RAM DDR5 de la Kingston este o alegere excelentă pentru:

 • Gamerii și creatorii de conținut, care necesită cele mai înalte performanțe
 • Oricine vrea să construiască un PC formidabil, care poate face față oricărei sarcini
 • Cei care au deja un procesor Intel Core rapid (din generația 12, 13 sau 14) sau un procesor AMD Ryzen 7000

Pro și contra

Iată lucrurile care-mi plac cel mai mult la memoriile Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32GB:

 • Performanță extrem de rapidă, cu o viteză de memorie de 8000 MT/s
 • Este ușor să faci overclocking, datorită compatibilității cu Intel XMP 3.0
 • Iluminarea lor RGB arată bine
 • Garanție pe viață

În ceea ce privește dezavantajele:

 • Preț ridicat
 • Nu includ profiluri de memorie AMD EXPO
Notă produs 4.5/5
Verdict

Verdict

Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32GB este un kit de memorie RAM remarcabil, care oferă cea mai mare viteză pe care am văzut-o vreodată și una din cele mai bune performanțe din industrie. Este produsul de top al liniei de memorii DDR5 de la Kingston și o opțiune excelentă pentru oricine, gamer sau nu, care dorește să construiască un calculator foarte puternic cu un procesor high-end. Este un produs premium cu un preț pe măsură, dar cred că-și merită banii. Dacă ai bugetul necesar, ar trebui să iei în considerare cumpărarea acestor memorii.

Despachetarea Kingston Fury Renegade DDR5-8000 RGB 32GB

Cutia de plastic, în care sosește kitul de memorie Kingston Fury Renegade RGB DDR5-8000 32GB, este mică și subțire. Cutia este din carton, iar designul acesteia este relativ simplu, dar pune în evidență toate aspectele esențiale ale memoriilor RAM. Pe partea din față, se observă imediat viteza extremă de 8000 MT/s (mega transferuri pe secundă) a memoriilor, capacitatea acestora, și afli, de asemenea, că modulele au iluminare RGB și că sunt compatibile cu procesoarele Intel și AMD.

Cutia pentru Kingston Fury Renegade DDR5 RGB

Cutia pentru Kingston Fury Renegade DDR5 RGB

Pe spatele cutiei, găsești câteva informații suplimentare despre memoriile RAM. Poți vedea, de exemplu, numărul serial al memoriilor, numărul de produs, timingurile și cerințele de energie electrică.

Spatele cutiei

Spatele cutiei

Atunci când despachetezi memoriile, găsești cele două module DIMM, plasate în siguranță într-o tavă de plastic, care le protejează împotriva posibilelor deteriorări în timpul transportului și manipulării. Sub stickurile de memorie RAM, găsești, de asemenea, un certificat de garanție și un ghid de instalare, precum și un mic abțibild Kingston Fury.

Despachetarea memoriilor Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32GB

Despachetarea memoriilor Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32GB

Experiența de despachetare a modulelor de memorie Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32GB este simplă, dar satisfăcătoare.

Reclamă

IMPORTANT: În această recenzie și pe alte site-uri web, vei vedea acest kit de memorie menționat folosind nume diferite, precum:

 • Kingston Fury Renegade RGB 32GB (2x16GB) 8000MT/s DDR5 CL38 DIMM Desktop Memory (Kit of 2)
 • Kingston Fury Renegade RGB DDR5-8000 32GB
 • Kingston Fury KF580C38RSAK2-32.

În magazine, primele două sunt folosite mai des, deoarece sunt denumiri de marketing. Cel de-al treilea include numele de producție folosit de producător și poate varia în funcție de capacitatea kitului (8 GB, 16 GB, 32 GB și așa mai departe) și dacă este vândut ca un kit de mai multe module sau ca un singur modul.

Design și specificații hardware

Kitul de memorie Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32GB este format din două module de 16GB, care funcționează la o viteză de 8000 MT/s. În prezent, aceasta este cea mai rapidă memorie disponibilă la Kingston. Totuși, există și alte opțiuni cu viteză mai mică în seria Kingston Fury DDR5. De exemplu, poți obține memoria Kingston Fury Renegade, care funcționează la 7600 MT/s, 7200 MT/s și așa mai departe, până la 6000 MT/s.

Acest kit de memorie poate funcționa la o viteză impresionantă de 8000MT/s

Acest kit de memorie poate funcționa la o viteză impresionantă de 8000MT/s

Dispersoarele de căldură cu RGB de pe partea de sus a stickurilor de memorie Kingston Fury KF580C38RSAK2-32 adaugă o notă de culoare și stil la construcția PC-ului tău. Acestea sunt module de memorie de înaltă performanță, care combină un design elegant și efecte de iluminare dinamice. Radiatoarele ajută la disiparea căldurii și asigură stabilitate și fiabilitate optime. Disponibile în alb sau negru (ambele versiuni folosesc culoarea argintie pentru fundal), acestea dispun de benzi luminoase LED, care folosesc tehnologia Kingston Infrared Sync Technology pentru a coordona perfect culorile RGB. Modulele au o înălțime de 44 de milimetri (1,73 inci), ceea ce înseamnă că pot încăpea în majoritatea carcaselor fără probleme cu spațiul liber.

Kitul de memorie are dispersoarele de căldură cu RGB

Kitul de memorie are dispersoarele de căldură cu RGB

Pentru a funcționa corect, modulele de memorie RAM DDR5-8000 necesită o tensiune minimă de 1,1 V atunci când funcționează pe profilul lor implicit (JEDEC), ceea ce se traduce printr-o viteză de 4800 MT/s și timinguri CL40-39-39. Atunci când sunt setate să funcționeze la viteza maximă, 8000 MT/s, modulele de memorie necesită 1,45 V și oferă un timing de latență scăzut de CL38-48-48.

Detalii RAM afișate de CPU-Z

Detalii RAM afișate de CPU-Z

În plus, modulele de memorie RAM sunt compatibile cu Intel XMP 3.0 (Extreme Memory Profile), o caracteristică care-ți permite să le ajustezi cu ușurință frecvența și timingurile. Există trei profiluri XMP disponibile pe modulele DIMM: DDR5-8000, cel mai rapid, și alte două, care setează memoria să funcționeze la 7600 MT/s sau 7200 MT/s.

Profilurile Kingston Fury Renegade DDR5-8000 OC

Profilurile Kingston Fury Renegade DDR5-8000 OC

NOTĂ: Calculatorul desktop pe care am testat acest kit de memorie era bazat pe o platformă AMD. Deși memoria RAM nu are profiluri AMD EXPO integrate, ar trebui să poți încărca și aplica profilurile sale XMP pe majoritatea plăcilor de bază. Consultă documentația plăcii tale de bază pentru a vedea cum. Totodată, acest ghid, publicat acum ceva timp, ar putea fi util: Ce este XMP? Cum activezi XMP pentru a crește viteza memoriei RAM.

Dacă vrei să afli mai multe despre caracteristicile și specificațiile tehnice ale acestei memorii, poți vizita pagina oficială Kingston: Kingston Fury Renegade DDR5 RGB.

Reclamă

Experiența de utilizare a modulelor de memorie Kingston Fury Renegade DDR5-8000 RGB 32GB

Am folosit și am testat modulele de memorie Kingston Fury Renegade DDR5 RGB 8000 32GB pe un calculator desktop cu următoarea configurație:

Poți vedea mai multe detalii despre hardware-ul folosit în următoarea imagine:

Detalii despre calculatorul folosit pentru a testa memoria RAM

Detalii despre calculatorul folosit pentru a testa memoria RAM

Folosirea unui kit de memorie atât de puternic a oferit, evident, o experiență excelentă. În afară de jocuri, nu fac prea multe pe calculatorul meu, cu excepția navigării pe internet (mai ales pentru a mă documenta) și a scrisului. Așadar, 32 GB de memorie RAM rapidă este mult mai mult decât am nevoie în activitățile mele zilnice. Chiar și cu zeci de file deschise în Microsoft Edge, care îmi place foarte mult (mai mult decât Google Chrome sau Mozilla Firefox), cu câteva documente deschise, redând muzică și așa mai departe, mai aveam încă tone de memorie. Mașinile virtuale pe care testez diverse lucruri au funcționat, de asemenea, excelent cu această memorie RAM.

Utilizarea memoriei în condiții normale

Utilizarea memoriei în condiții normale

Îmi place să mă relaxez cu un joc seara, timp de câteva ore. Modulele de memorie Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32 GB au fost excelente și pentru gaming. Memoria nu a provocat nicio blocare sau ecran albastru, fiind rapidă și având o capacitate suficientă, chiar și pentru jocuri solicitante, precum Cyberpunk 2077 sau Starfield.

Utilizarea memoriei atunci când te joci

Utilizarea memoriei atunci când te joci

Kitul de memorie Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32 GB este un produs remarcabil, care oferă performanțe de top și o capacitate generoasă pentru orice aplicații sau jocuri pe care le rulezi sau joci. Aceasta este opinia mea personală, bazată pe experiența mea cu acest kit de memorie, care a reușit să mă impresioneze prin viteza și stabilitatea sa.

Reclamă

Performanțe în benchmarkuri

Pentru a evalua performanța modulelor de memorie Kingston Fury Renegade DDR5 RGB, am rulat câteva benchmarkuri. În plus, am comparat rezultatele sale cu cele ale kitului meu principal de memorie, un Kingston Fury Beast RGB DDR5 32 GB, care rulează la 6000 MT/s, pentru a vedea dacă o creștere cu 2000 MT/s a vitezei RAM are efecte semnificative asupra performanței calculatorului meu desktop.

Mai întâi, am efectuat câteva teste folosind Cache & Memory Benchmark din AIDA64. Rezultatele au fost impresionante, după cum arată imaginea de mai jos. DIMM-urile au atins viteze foarte mari în toate categoriile. Kitul a înregistrat o viteză de citire a memoriei de aproape 89 GB/s, o viteză de scriere de puțin peste 89 GB/s și o viteză de copiere a datelor de aproximativ 78 GB/s! Aceste rezultate arată o creștere medie a vitezei de aproximativ 15% comparativ cu celălalt kit de memorie RAM al meu, ceea ce este destul de impresionant!

Rezultate în AIDA64 Cache & Memory

Rezultate în AIDA64 Cache & Memory

Următorul benchmark rulat a fost PerformanceTest de la PassMark. Testele Memory Mark au evaluat Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32GB cu 3941 de puncte. Spre deosebire de AIDA64, rezultatele din acest benchmark arată o îmbunătățire a performanței cu doar 1,94% față de kitul de memorie DDR5-6000.

Rezultate în PassMark PerformanceTest

Rezultate în PassMark PerformanceTest

A urmat UserBenchmark, un instrument care evaluează performanța diferitelor componente ale unui calculator. Modulele Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32GB, pe care le-am testat, au obținut un scor de 192%. Rezultatul arată că aceste module de memorie RAM oferă o creștere a performanței cu aproape 5% față de celălalt kit de memorie DDR5-6000 al meu.

Rezultate în UserBenchmark

Rezultate în UserBenchmark

Ultimul benchmark folosit a fost PCMark 10, care evaluează performanța generală a calculatorului în diverse sarcini, precum navigare pe internet, editare de fotografii, muncă de birou, chat, etc. Calculatorul meu de test, echipat cu modulele de memorie Kingston Fury Renegade DDR5-8000 de 32GB, a obținut un scor extrem de impresionant de 10488 puncte! Deși asta se traduce printr-o creștere a performanțelor cu doar 1,5% față de memoria RAM DDR5-6000, este totuși o creștere. Probabil că nu o vei observa în activitatea zilnică obișnuită, dar ar trebui să ofere un mic plus în jocuri și în alte sarcini ce necesită multe resurse.

Rezultate în PCMark10

Rezultate în PCMark10

Memoria Kingston Fury Renegade DDR5-8000 32 GB este foarte rapidă, după cum confirmă benchmarkurile folosite. Aceste module de memorie RAM pot face față oricărei sarcini solicitante, fie că este vorba de gaming sau de lucrul cu software extrem de solicitant.

Ce părere ai despre Kingston Fury Renegade DDR5-8000 RGB?

Acesta a fost recenzia mea pentru Kingston Fury Renegade DDR5-8000 RGB 32GB RAM. Este un kit de memorie DDR5 uimitor de rapid, care-ți poate crește performanța în jocuri. Cu o viteză de 8000 MT/s și o capacitate de 32 GB, este ceva ce s-ar potrivi pe un calculator high-end. Îl vrei? Intenționezi să-ți modernizezi sistemul actual cu el? Te rog să-ți spui părerea în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Hardware și sunete Recenzii Windows