Cum modifici scurtătura ce schimbă limba tastaturii în Windows 10

Cum modifici scurtătura ce schimbă limba tastaturii în Windows 10

Vrei să afli cum modifici combinația de taste pentru limba tastaturii în Windows 10? Poate vrei o alternativă mai confortabilă sau poate scurtătura ce schimbă limba tastaturii declanșează alte combinații de taste pe care le folosești. Nu ar fi mai ușor să folosești o singură tastă, în loc de o combinație de taste, pentru a schimba limba în Windows 10? Sau, dacă folosești mai multe limbi de introducere, nu ți-ar plăcea o scurtătură pentru șablonul pe care-l folosești cel mai des? Dacă pare o idee bună, citește ghidul nostru pentru a afla cum modifici scurtătura pentru schimbarea limbii din Windows 10 și cum desemnezi combinații de taste care să te ajute să tastezi mai repede:

Reclamă

NOTĂ: Acest tutorial a fost creat folosind Windows 10 October 2020 Update. Pentru a afla ce versiune ai instalată, citește ghidul nostru despre cum verifici versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Mai întâi: Există mai multe scurtături implicite ce schimbă limba tastaturii în Windows 10

Dacă te întrebi cum schimbi limba tastaturii cât se poate de repede, nu există nimic mai rapid ca o combinație de taste. Există trei scurtături de tastatură pe care le poți folosi pentru a comuta între limbile și șabloanele tale preferate din Windows 10:

  • Windows + Spațiu - activează următoarea limbă sau următorul șablon de tastatură. Aceasta este singura scurtătură pentru schimbarea limbii pe care nu o poți modifica.
  • Alt stânga + Shift - scurtătura implicită pentru a schimba limba tastaturii în Windows 10. Ignoră alte șabloane folosite pentru aceeași limbă.
  • Ctrl + Shift - comută între diferite șabloane de tastatură folosite pentru aceeași limbă. Merge numai dacă ai adăugat o configurație de taste diferită pentru limba activă.

După cum vezi, fiecare combinație de taste pentru schimbat limba funcționează diferit. În plus, poţi folosi scurtăturile împreună cu bara de limbă pentru a comuta rapid la opţiunea de care ai nevoie. Dacă vrei să afli mai multe despre fiecare scurtătură ce schimbă limba în Windows 10 şi despre bara de limbă, citeşte ultimul capitol - Cum schimbi între limbile de tastatură din Windows 10 - din ghidul nostru despre cum schimbi limba tastaturii în Windows 10.

Fiecare scurtătură ce schimbă limba poate fi folosită împreună cu bara de limbă din Windows 10

Fiecare scurtătură ce schimbă limba poate fi folosită împreună cu bara de limbă din Windows 10

Poţi modifica şi chiar dezactiva ultimele două combinații de taste din listă, dacă declanșează alte scurtături pe care le foloseşti în Windows 10. În plus, poți adăuga o scurtătură pentru a schimba imediat limba tastaturii cu un alt șablon pe care vrei să-l folosești. Poate sună complicat, dar partea cea mai grea este să găsești setările necesare pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10.

Reclamă

Cum accesezi Setările complexe pentru taste din Windows 10

În versiunile precedente de Windows 10, puteai folosi Panoul de control pentru a accesa „Setările complexe pentru taste” și a modifica combinația de taste pentru schimbarea tastaturii. Însă, deși metoda de a modifica scurtătura ce schimbă limba tastaturii a rămas aceeași, Microsoft a decis să îngroape adânc opțiunile necesare în aplicația Setări, făcându-le foarte greu de găsit. Pentru început, deschide Setări și apasă pe Dispozitive.

În Windows 10, schimbă scurtătura pentru limba tastaturii din Setările Dispozitivelor

În Windows 10, schimbă scurtătura pentru limba tastaturii din Setările Dispozitivelor

Accesează fila Tastare din coloana din stânga, iar, apoi, derulează în jos până la capăt în partea dreaptă. Apasă pe linkul „Setări complexe de tastatură” din dreapta.

Accesează Setări complexe de tastatură

Accesează Setări complexe de tastatură

În categoria „Trecere de la o metodă de introducere la alta”, apasă pe linkul „Taste de acces pentru limba de intrare”.

Apasă pe Taste de acces pentru limba de intrare

Apasă pe Taste de acces pentru limba de intrare

Asta deschide fila „Setări complexe pentru taste” a ferestrei „Servicii de text şi limbi de tastatură”. Pentru a modifica scurtătura ce schimbă limba tastaturii în Windows 10, nu ai nevoie decât de secţiunea „Taste de acces pentru limbile de intrare”, care ocupă cea mai mare parte a ferestrei.

Folosește Taste de acces pentru limbile de intrare ca să gestionezi toate scurtăturile pentru schimbarea limbii

Folosește Taste de acces pentru limbile de intrare ca să gestionezi toate scurtăturile pentru schimbarea limbii

Modifică sau dezactivează scurtătura implicită pentru a schimba limba tastaturii în Windows 10

În Windows 10, scurtătura pentru a schimba limba tastaturii este, în mod implicit, Alt stânga + Shift. Pentru a schimba între șabloane, folosești Ctrl + Shift. Însă, dacă folosești aceleași combinații de taste în alt scop, este ușor să setezi o altă scurtătură pentru a schimba limba sau șablonul.

Reclamă

În secţiunea „Taste de acces pentru limbile de intrare”, selectează prima opțiune din listă, „Între limbile de tastatură”. Apoi, apasă pe butonul „Modificare secvență de taste” din partea de jos.

Cum modifici scurtătura pentru limba tastaturii din Windows 10

Cum modifici scurtătura pentru limba tastaturii din Windows 10

Asta deschide fereastra pop-up „Modificare secvență de taste”. Cele două panouri din ea oferă combinații de taste alternative pentru „Comutare limbă de tastatură”(stânga) și „Comutare aspect tastatură” (în dreapta).

Din nefericire, nu poți alege decât între cele patru opțiuni prestabilite. Selectează Neatribuit pentru a dezactiva o combinație de taste sau apasă pe Accent grav (`) pentru a schimba limba sau șablonul folosind o singură tastă. Ține minte că nu poți alege aceeași combinație de taste pentru a comuta și limba și aspectul tastaturii. Când ai terminat, apasă pe OK.

Schimbă scurtătura pentru limba tastaturii cu altă opțiune și apasă pe OK

Schimbă scurtătura pentru limba tastaturii cu altă opțiune și apasă pe OK

Asta te duce la fila „Setări complexe pentru taste”. Apasă pe OK sau Se aplică pentru a-ți confirma din nou schimbările.

Schimbă scurtătura pentru limba tastaturii și apasă pe OK sau Se aplică

Schimbă scurtătura pentru limba tastaturii și apasă pe OK sau Se aplică

Acum poți folosi noile scurtături pe care le-ai selectat pentru a comuta între limbile și șabloanele disponibile.

Adaugă o scurtătură personalizată pentru a schimba limba tastaturii într-o anumită opțiune

Utilizatorii ce folosesc multe limbi pot avea o groază de limbi și șabloane de tastatură adăugate în Windows 10. Dacă instalezi prea multe opțiuni, comutarea între ele cu scurtăturile implicite poate deveni derutant și consuma timp. Din fericire, poți seta și combinații de taste care comută la anumite limbi sau șabloane adăugate.

În fereastra „Servicii de text şi limbi de tastatură” pe care ai deschis-o mai devreme, selectează orice șablon din lista „Taste de acces pentru limbile de intrare” și apasă pe „Modificare secvență de taste”.

Alege un șablon și apasă pe Modificare secvență de taste

Alege un șablon și apasă pe Modificare secvență de taste

În continuare, asigură-te că bifezi caseta „Activare secvență de taste” și poți folosi cele două meniuri derulante din partea de jos. Comparativ cu opțiunile din capitolul precedent, ai mai multă flexibilitate când alegi combinația de taste pentru o anumită limbă. Ideea este să combini tastele din primul meniu cu cele din al doilea, creând scurtături diferite pentru limbile și șabloanele tale preferate. Apasă pe meniul derulant din stânga pentru a descoperi trei posibile opțiuni folosind tastele modificatoare.

Bifează Activare secvență de taste pentru a seta o scurtătură

Bifează Activare secvență de taste pentru a seta o scurtătură

Apasă pe meniul derulant Tonalitate, care listează tastele numerice (de la 0 la 9), tasta tilde (~) și tasta Accent grav (`). Când ai decis ce combinație de taste vrei să folosești pentru limba ta, apasă pe OK.

NOTĂ: Testele noastre folosind tastele tilde şi Accent grav nu au avut succes, deci recomandăm folosirea tastelor numerice.

Setează o combinație de taste pentru a schimba limba cu una pe care o folosești mai mult

Setează o combinație de taste pentru a schimba limba cu una pe care o folosești mai mult

Confirmă-ţi alegerea încă o dată apăsând pe OK sau Se aplică.

Confirmă-ți alegerea pentru a folosi noua scurtătură

Confirmă-ți alegerea pentru a folosi noua scurtătură

Când foloseşti noua combinaţie de taste, limba este schimbată imediat cu cea corespunzătoare. Pentru a dezactiva o scurtătură personalizată, folosește aceiași pași, dar scoate bifa din dreptul casetei „Activare secvență de taste” din fereastra „Modificare secvență de taste”.

PONT: Dacă preferi să folosești tastatura, este posibil să te intereseze și ghidul nostru despre combinațiile de taste din Windows 10.

Ce combinație de taste pentru schimbarea limbii folosești?

Indiferent de ecranul pe care te afli, când folosești o scurtătură pentru limbă, șablonul activ din Windows 10 este schimbat imediat. Experimentează cu toate combinațiile de taste și alege-o pe cea care ți se potrivește. Înainte de a închide această pagină, am vrea să știm ce scurtătură ai schimbat și ce ai folosit în loc. Ai dezactivat vreuna din combinațiile de taste implicite? Spune-ne povestea ta în comentarii.

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Ceas, limbă și oră Ghiduri Recomandate Windows