Securitate pentru toți - Recenzie Panda Global Protection

Securitate pentru toți - Recenzie Panda Global Protection
Rating

Panda Security este o companie de securitate informatică cu sediul în Spania, care se concentrează pe crearea și comercializarea de software antivirus. A fost prezentă pe această piață de la începuturile internetului, încă din 1990. Compania este foarte cunoscută pentru inovațiile pe care le-a adus în materie de securitate și tehnologii cloud. Cea mai "completă" soluție de securitate pe care o dezvoltă Panda Security pentru utilizatorii de acasă se numește Panda Gold Protection. În ultimele câteva zile, am folosit-o și am testat-o, iar acum suntem pregătiți să îți spunem ce am aflat despre ea. Dacă ești curios să afli dacă acest produs antivirus este bun pentru tine, citește review-ul nostru:

Reclamă

La ce este bună Panda Gold Protection?

Panda Gold Protection este o suită de securitate care este bună pentru utilizatorii care vor:

 • Protecție impotriva malware-ului, atât offline cât și online
 • Suport tehnic excelent, cu acces permanent la tehnicienii companiei
 • Multe instrumente suplimentare pe care să le poată folosi

Panda Gold Protection vs. Panda Global Protection

Panda Gold Protection oferă aceleași instrumente de securitate ca și Panda Global Protection. Diferențele se regăsesc în faptul că versiunea Gold Protection include și:

 • Suport premium - te asigură că un tehnician este întotdeauna gata să te ajute să îți cureți calculatorul de infecțiile malware

 • Chat live premium - poți să vorbești cu un tehnician Panda oricând ai nevoie

 • Panda Cloud Drive - 20 de GO de spațiu în care să stochezi date și să le sincronizezi pe toate dispozitivele tale

Cu excepția cazului în care vrei aceste oferte, versiunea puțin mai ieftină Panda Global Protection poate fi o afacere mai bună pentru tine.

Pro și contra

Iată aspectele pozitive pe care le-am identificat la Panda Gold Protection:

 • Motorul antivirus face o treabă bună când vine vorba de a detecta și elimina malware-ul de pe calculatorul tău
 • Scutul web este eficient în a te opri de la vizitarea saiturilor periculoase, în orice browser web
 • Interfața de utilizare este foarte personalizabilă
 • Opțiunile de suport tehnic pe care le oferă Panda sunt foarte bune în comparație cu cele oferite de alte produse antivirus

Sunt și aspecte negative de menționat:

 • Încetinește mult viteza cu care descarci date de pe internet
 • Firewall-ul tratează toate rețelele la care te conectezi ca rețele de domiciliu, lăsându-te vulnerabil la atacurile de tip man-in-the-middle. Dacă setezi manual profilul Public în setările firewall-ului, el face o treabă excelentă în a te proteja
 • Motorul antivirus este mai lent decât altele la scanarea calculatorului tău
 • Interfața de utilizare este aglomerată și răspunde greu la unele comenzi
 • Sunt incluse mult prea multe instrumente suplimentare, iar majoritatea sunt doar clone ale altor instrumente deja disponibile în Windows
 • Nu este inclus un serviciu VPN, așa că nu te poți baza pe Panda Gold Protection să îți securizeze conexiunile atunci când te conectezi la rețele publice Wi-Fi
Notă produs 3/5

Verdict

Panda Gold Protection nu este o suită de securitate echilibrată. Ne-a plăcut eficiența motorului antivirus și cea a scutului web. Dacă folosești această suită de securitate, ești protejat împotriva oricărui tip de malware, atât online cât și offline. Însă, Panda Gold Protection încetinește descărcările de pe internet, nu este cel mai rapid la scanarea calculatorului tău după malware și, deși interfața sa arată destul de bine și este ușor de folosit, aceasta răspunde greu la comenzi. Nu în ultimul rând, firewall-ul este capabil să te protejeze eficient în fața atacurilor de rețea dar trebuie să îl configurezi manual de fiecare dată când te conectezi la o rețea nouă, astfel încât să primești cea mai bună protecție posibilă. Panda Gold Protection nu este un produs antivirus care să se potrivească oricui. Este cel mai bine folosit de utilizatorii experimentați care pot să compenseze aspectele mai puțin pozitive și să obțină cea mai bună protecție posibilă. Începătorii ar trebui să încerce și alte produse de securitate.

Experiența de descărcare și instalare

Pentru a testa Panda Gold Protection, poți să descarci și să instalezi o versiune de evaluare gratuită de pe saitul oficial Panda. Descarci un mic fișier executabil numit PANDAGP.exe, cu o dimensiune de doar 1.73 MO. Apoi, îl rulezi și îți dă opțiunea de a alege folderul de instalare, limba suitei de securitate și dacă vrei să instalezi și Panda Safe Web. Aceasta este o extensie de browser care promite să te protejeze de saiturile web malițioase. Expertul de instalare încearcă și să îți schimbe motorul de căutare implicit și pagina de pornire a browser-ului tău web. Recomandarea noastră este să debifezi aceste ultime două opțiuni. Dacă alegi să le activezi, trebuie să știi că atât motorul de căutare cât și pagina de pornire oferite de Panda sunt bazate pe Yahoo!.

Panda Global Protection
Panda Global Protection

Panda Gold Protection începe să descarce datele necesare pentru continuarea instalării. Merită menționat faptul că nu poți alege ce module de securitate vor fi instalate. În total, expertul de instalare a descărcat 74,50 MO de date pe calculatorul nostru cu Windows.

Panda Global Protection
Panda Global Protection

După ce se descarcă și instalează totul, când îi deschizi interfața de utilizare, Panda Gold Protection te întâmpină cu un mesaj în care îți cere să introduci o adresă de email. Ea este folsoită pentru a îți crea un cont online, dar nu este obligatorie, așa că poți să apeși pe "Select account later" (Selectează contul mai târziu) dacă vrei doar să testezi produsul fără a îl cumpăra.

Panda Global Protection
Panda Global Protection

Apoi, poți să vezi itnerfața de utilizare a Panda Gold Protection, care arată interesant. Însă vom vorbi mai mult despre ea în secțiunea "Ușurința în utilizare și configurare" a acestui review.

Panda Global Protection
Panda Global Protection

Descărcare și instalarea Panda Gold Protection sunt procese ușoare. Nu ai de făcut niciun pas complicat, iar compania nu te forțează să oferi informații personale dacă vrei doar să evaluezi produsul.

Integrarea cu Windows, navigatoarele web și aplicațiile Windows universale

Primul lucru pe care l-am verificat din punct de vedere al integrării cu Windows, a fost dacă Panda Gold Protection dezactivează Windows Defender și Windows Firewall. Vestea bună este că face acest lucru în timpul instalării sale. Astfel, Panda se asigură că nu vei întâmpina conflicte sau probleme de performanță care sunt comune atunci când rulezi simultan mai multe produse de securitate similare. Software-ul Panda este bine integrat cu Windows 10 și în termeni de rețelistică. Am putut să creăm și să ne asociem grupului de domiciliu din rețeaua noastră locală și nu am avut niciun fel de probleme la partajarea de fișiere ori când am folosit aplicații universale.

Reclamă

Din păcate, modulul firewall nu își ajustează protecția în mod automat în funcție de profilul de rețea pe care îl setezi în Windows. Indiferent de profilul de rețea pe care l-am setat în Windows, firewall-ul Panda a folosit întotdeauna modul de protecție pentru Home (Acasă). Chiar și atunci când ești conectat la o rețea publică, firewall-ul Panda o tratează tot ca pe o rețea de domiciliu. De asemenea, ni s-a părut ciudat că Panda Gold Protection folosește trei profiluri de rețea diferite: Home (Acasă), Work (Birou) și Public place (Loc public), spre deosebire de sistemele de operare Windows moderne, care folosesc doar profilul privat sau public. Firewall-ul Panda se pare că este în altă lume.

Panda Global Protection
Panda Global Protection

Din punct de vedere al securității tale online, Panda Gold Protection te protejează prin filtrarea întregului trafic de internet care are loc pe calculatorul tău. Acesta este un lucru bun deoarece înseamnă că vei primi protecție în orice browser web sau aplicație folosești pentru a naviga pe internet. În plus, include și o extensie de browser web numită Panda Safe Web creată să blocheze saiturile malițioase, dar și să îți securizeze căutările pe internet. Această extensie este disponibilă pentru Google Chrome și Internet Explorer.

Am verificat și consumul de memorie RAM al Panda Gold Protection. Am aflat că această suită de securitate folosește doar 38 MO de RAM. Cât despre timpii de pornire ai calculatorului nostru de test, BootRacer a măsurat o creștere de doar o secundă, ori 4 procente - o creștere neglijabilă.

Pentru a verifica dacă vitezele pe internet sau în rețeaua locală sunt afectate de Panda Gold Protection, am rulat și câteva teste cu Speedtest.net și cu LAN Speed Test. Vitezele pe care le-am măsurat cu LAN Speed Test au fost aceleași înainte și după ce am instalat suita de securitate, ceea ce înseamnă că nu are un impact negativ asupra transferurilor de date în rețeaua locală. Însă, deși Speedtest.net a arătat că viteza de încărcare pe internet a rămas aceeași, viteza de descărcare a scăzut cu 40% după ce am instalat Panda Gold Protection. De la o medie de 104 Mbps la doar 62 de Mbps. Este o scădere semnificativă a vitezei de descărcare de pe internet.

Panda Gold Protection oferă un scut web care filtrează tot traficul de internet de pe calculatorul tău, ceea ce înseamnă că vei fi protejat în orice browser web folosești. De asemenea, oferă o extensie de browser care poate să îți securizeze și căutările web, dar numai în Google Chrome și numai dacă ești OK cu ideea de a folosi Yahoo ca motor de căutare implicit. Un aspect pozitiv este faptul că suita de securitate Panda nu afectează timpii de pornire sau viteza de transfer în rețeaua locală. Totuși, ea încetinește descărcările de pe internet. De asemenea, modulul firewall nu se ajustează în funcție de profilul de rețea din Windows.

Ușurința de utilizare și configurare

Panda Gold Protection oferă o interfață de utilizare interesantă. Folosește dale, la fel ca cele din Meniul Start din Windows 10 sau de pe ecranul Start din Windows 8.1. Majoritatea modulelor și instrumentelor au propriile dale în interfața de utilizare, afișând informații sumare despre ce fac fiecare. Ele au și rolul de scurtături către opțiunile, acțiunile și setările lor. Din păcate, interfața de utilizare se mișcă greu, cel puțin pe calculatorul nostru. În partea de jos a ferestrei principale, găsești trei butoane care pot fi utilizate pentru a comuta la a doua sau la a treia pagină. De fiecare dată când am apăsat pe ele, efectul de tranziție de la un ecran la altul a fost cu întreruperi.

Panda Global Protection
Panda Global Protection

Lucrul bun la utilizarea dalelor este că ele sunt ușor de folosit pe orice fel de dispozitiv, chiar și pe dispozitive cu ecrane tactile. Acest lucru este valabil și pentru setări, deoarece majoritatea lor pot fi configurate cu ajutorul unor butoane și comutatoare mari.

Panda Global Protection
Panda Global Protection

Din punct de vedere al opțiunilor de ajutor și suport, acest produs îți oferă documentație online, acces la forumurile comunității și la o pagină de întrebări frecvente. De asemenea, ai o opțiune pentru a trimite un email către Panda, sau poți să îi contactezi chiar și pe Twitter pentru ajutor. Compania oferă și suport prin chat live și prin conectare la distanță, dacă achiziționezi Panda Gold Protection.

Un lucru care va fi apreciat cu siguranță de către mulți utilizatori la Panda Global Protection este faptul că această suită de securitate îți oferă o mulțime de jurnale și statistici detaliate. De asemenea, ai la dispoziție și câteva rapoarte vizuale despre evenimentele care au avut loc pe calculatorul tău.

Panda Global Protection
Panda Global Protection

Din punct de vedere al notificărilor și alertelor, Panda Gold Protection este un produs puțin mai vorbăreț decât altele. Am văzut alerte malware, dar am fost și enervați de o notificare de expirare a versiunii de evaluare care apărea de fiecare dată când deschideam interfața de utilizare.

Panda Global Protection
Panda Global Protection

Interfața de utilizare oferită de Panda Gold Protection este diferită de cele ale altor suite de securitate. Nu este dificil de folosit și funcționează bine și pentru dispozitivele cu ecrane tactile. Însă tranzițiile dintre diferitele secțiuni și ecrane sunt pline de întreruperi. Am fi preferat ca ea s aibă o viteză de răspuns mai rapidă și să fie și mai puțin aglomerată.

Pe pagina următoare a acestui review, poți să vezi cât de eficientă este Panda Gold Protection la a îți proteja calculatorul de atacurile din rețea și de malware. De asemenea, poți să vezi ce instrumente suplimentare sunt incluse în această suită de securitate și să verifici recomandările noastre pentru setările pe care credem că ar trebui să te gândești să le ajustezi.

Descoperă: Securitate Programe Recenzii Sistem și Securitate Windows