Windows 10 Update Assistant: Fă upgrade la May 2021 Update astăzi!

Pe 18 Mai 2021, Microsoft a început să distribuie May 2021 Update pentru Windows 10 prin intermediul Windows Update și Media Creation Tool. Actualizarea, cunoscută și drept Windows 10 versiunea 21H1, a devenit disponibilă și prin intermediul Windows 10 Update Assistant (Asistentul de actualizare Windows 10) - un mic fișier care gestionează procesul de update. Nu toate sistemele primesc această actualizare imediat, deoarece Microsoft o distribuie gradual. Dacă nu vrei să aștepți, poți alege să folosești Asistentul de actualizare Windows 10 pentru a obține May 2021 Update chiar acum. Iată cum:

Descarcă Windows 10 Update Assistant (Asistentul de actualizare Windows 10

Pentru a obține May 2021 Update, deschide navigatorul web favorit și să vizitează pagina Descărcați Windows 10. În partea de sus, găsești o secțiune numită “Actualizarea din mai 2021 a Windows 10” și un buton mare Actualizați acum. Apasă pe el.

Descarcă Windows 10 Update Assistant

Această acțiune declanșează descărcarea unui fișier executabil mic, de 5.93 MB, numit Windows10Upgrade9252.exe. Salvează-l undeva pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Orice locație este în regulă.

Dă dublu-clic pe Windows10Upgrade9252.exe

Rulează Windows 10 Update Assistant și fă upgrade la Windows 10

Asigură-te că folosești un cont care este administrator, mergi la locația unde ai salvat fișierul respectiv și deschide-l. Este afișată o fereastră CCU, unde trebuie să confirmi că vrei să rulezi Windows 10 Update Assistant apăsând pe butonul Da.

Apasă Da pentru a rula Windows 10 Update Assistant

Asistentul de actualizare Windows 10 se încarcă și îți spune să faci actualizarea la ultima versiune de Windows 10.

Din moment ce vrei să instalezi May 2021 Update, probabil că nu ai ultima versiune, așa că ar trebui să vezi ceva similar cu imaginea de mai jos, unde se spune că “[...] Acest PC nu rulează în prezent cea mai recentă și mai sigură versiune de Windows 10. Acest PC rulează versiunea 20H2. Cea mai recentă versiune este 21H1”. Versiunea 21H1 este Windows 10 May 2021 Update. Apasă pe butonul “Actualizați acum” din colțul dreapta jos al Windows 10 Update Assistant.

Windows 10 Update Assistant - Apasă pe Actualizați acum

NOTĂ: Dacă nu înțelegi cum stă treaba cu versiunile de Windows 10, îți recomandăm să citești cum verifici versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Înainte de a continua, verifică dacă ai 10-12 GB de spațiu liber pe partiția unde ai instalat Windows 10. PC-ul tău are trebui să îndeplinească deja toate cerințele pentru instalarea May 2021 Update deoarece are deja Windows 10. Asistentul de actualizare Windows 10 declanșează automat procesul de descărcare, în câteva secunde. Dacă te grăbești, poți să-l pornești și manual, apăsând pe butonul Următorul.

Se evaluează compatibilitatea PC-ului tău

Windows 10 Update Assistant începe să descarce fișierele necesare pentru instalarea May 2021 Update. Deoarece este o actualizare relativ mare, durează câteva minute bune până este descărcată. Dacă folosești un laptop sau o tabletă, asigură-te că este conectat(ă) la priză. Apoi ia-ți o ceașcă de cafea sau de ceai și relaxează-te. Poți vedea progresul sub formă de procente.

Windows 10 Update Assistant - Se descarcă fișierele pentru actualizare

Dacă te răzgândești și nu mai vrei să descarci actualizarea, poți oricând să apeși pe “Anulați actualizarea”. Opțiunea e scrisă cu litere mici, albastre, în colțul stânga-jos. Când faci asta, Asistentul de actualizare Windows 10 creează o scurtătură pe desktopul tău, pe care o poți folosi mai târziu pentru a continua procesul. După ce toate fișierele au fost descărcate, sunt verificate pentru integritate și apoi Windows 10 Update Assistant începe să instaleze actualizarea. Progresul actualizării este afișat și el sub formă de procente.

Windows 10 Update Assistant instalează actualizarea

Această parte a procesului de actualizare poate să dureze până la 90 de minute. Din păcate, o instalare pe curat a celei mai noi actualizări durează ceva mai puțin, însă nu păstrează aplicațiile, fișierele și setările tale, așa cum face procesul de actualizare.

După un timp, primești o notificare despre faptul că “Actualizarea dvs. este pregătită. PC-ul trebuie să repornească pentru a finaliza actualizarea”. Poți să aștepți 30 de minute până când este declanșată repornirea automată ori să apeși pe butonul Reporniți acum. Înainte de a face asta, asigură-te că nu ai aplicații sau fișiere deschise.

Apasă pe Reporniți acum pentru a finaliza actualizarea

Atunci când vine timpul pentru repornire sau după ce ai apăsat pe butonul Reporniți acum, primești acest mesaj: “Sunteți pe punctul de a fi deconectat. Asistentul de actualizare Windows 10 va reporni dispozitivul pentru a finaliza actualizarea.”. Apasă pe Închidere și calculatorul tău repornește în câteva secunde.

PC-ul va reporni pentru a finaliza actualizarea

După repornire, instalarea actualizării continuă. PC-ul tău s-ar putea să mai repornească de câteva ori. Tot ce rămâne de făcut este să aștepți.

Se finalizează actualizarea Windows 10

După ce te autentifici din nou în Windows 10, vine ultima rundă de așteptare: este necesar un minut ori două pentru aplicarea ultimelor schimbări.

Se fac schimbările finale

După ce instalarea este terminată, Asistentul de actualizare Windows 10 te întâmpină cu un mesaj de mulțumire. Apasă pe Ieșire și ai terminat.

Apasă pe Ieșire pentru a finaliza procesul

Acum te poți bucura de Windows 10 May 2021 Update!

Cât de bine a mers Windows 10 Update Assistant pentru tine?

May 2021 Update aduce puține noi caracteristici și rezolvă unele bug-uri din Windows 10. Unii utilizatori de Windows 10 probabil că vor să-l instaleze cât mai curând posibil. Dacă nu ai răbdare, acum știi și tu cum să instalezi această actualizare cu Windows 10 Update Assistant. Deși durează destul de mult timp să descarci și să instalezi totul, întregul proces nu este complicat. Înainte de a închide acest articol, spune-ne dacă totul a mers bine. Comentează mai jos și povestește-ne experiența ta.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows Windows Update
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează