Când a fost instalat un program ori o aplicație, în Windows?

Câțiva dintre cititorii noștri ne-au întrebat cum pot să afle când a fost instalat un anumit program sau aplicație pe calculatoarele și dispozitivele lor cu Windows. Este o întrebare bună și ne-am gândit că ar fi bine să investigăm și să documentăm răspunsul corect. În acest articol îți vom arăta cum poți să afli când a fost instalată o aplicație de desktop sau orice aplicație tactilă Windows, în toate versiunile moderne ale acestui sistem de operare: Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7. Să începem:

Când a fost instalat o anumită aplicație desktop în Windows (10, 8.1 sau 7)?

Dacă vrei să vezi când a fost instalat un anumit program desktop, există două metode rapide pe care le poți folosi. Prima metodă implică deschiderea Panoului de Control.

Apoi mergi la "Programe -> Programe și caracteristici" sau la vechea locație Adăugare sau eliminare programe. Aici poți vedea toate aplicațiile desktop care sunt instalate pe calculatorul tău cu Windows.

În lista cu toate programele instalate caută-l pe cel pentru care vrei să știi data instalării și selectează-l. Apoi, în partea dreaptă, vei găsi coloana numită "Instalat pe". În ea, vei vedea data instalării programului respectiv.

Cea de-a doua metodă presupune să deschizi File Explorer în Windows 10 sau Windows 8.1, sau Windows Explorer în Windows 7.

Apoi, deschide partiția unde este instalat Windows și mergi la folderul Fișiere program. Caută subfolderul în care a fost instalat programul care te interesează. Dă clic dreapta pe linia cu detaliile afișate pentru fiecare folder - linia cu Nume, Data modificării, Tip, etc. În meniul contextual, selectează opțiunea Data creării.

Este afișată o nouă coloană de detalii, numită Data creării. Această coloană este locul unde este menționată data instalării fiecărui program.

Dacă ești utilizator de Windows 7, te poți opri aici cu cititul acestui ghid. Restul instrucțiunilor sunt valabile doar pentru utilizatorii de Windows 10 și Windows 8.1.

Când a fost instalat un program desktop sau o aplicație modernă în Windows 10?

Dacă folosești Windows 10 și vrei să știi când a fost instalat un anumit program de desktop sau o aplicație Windows universală, cea mai simplă metodă este să o faci prin intermediul aplicației Setări. Apasă pe Meniul Start și apoi pe Setări. De asemenea, poți urma una dintre metodele pe care le-am descris aici: 9 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10.

Apoi, în aplicația de Setări, apasă pe Aplicații.

În stânga ferestrei, apasă pe Aplicații și caracteristici.

După câteva secunde, în partea dreaptă a ferestrei, vei vedea lista de aplicații și programe Windows care sunt instalate. Lista conțiine inclusiv aplicații din Magazinul Windows și alte surse.

Derulează până când găsești programul sau aplicația Windows universală pentru care vrei să știi data de instalare. Apoi, uită-te la informațiile afișate în dreapta sa. Acolo vei vedea dimensiunea și data de instalare. De exemplu, în captura de ecran de mai jos, poți vedea că am instalat Candy Crush în 05.09.2017. Atât de simplu!

Când ai terminat, închide aplicația Setări.

Când a fost instalată o aplicație touch în Windows 8.1?

Dacă folosești Windows 8.1 și vrei să știi când a fost instalată o anumită aplicație tactilă, mai întâi deschide Magazinul Windows. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a învăța să îl folosești, citește acest tutorial: Prezentare Windows 8: Ghidul complet pentru Magazinul Windows.

În Magazin, apasă pe butonul Cont din partea de sus a ecranului. Apoi, apasă pe aplicațiile mele.

Este afișată o listă cu aplicații Windows 8.1. La început, Magazinul afișează aplicațiile pe care le-ai achiziționat dar care nu au fost instalate pe PC-ul pe care îl folosești acum.

Pentru a modifica lista, apasă pe filtrul de aplicații. Apoi, selectează aplicațiile instalate pe dispozitivul pe care îl folosești acum.

Toate aplicațiile care au fost instalate sunt afișate, chiar și cele care poate nu mai sunt instalate în prezent. Pentru fiecare aplicație poți vedea numele, achiziția (chiar și aplicațiile gratuite sunt listate ca fiind achiziționate) și data de instalare, precum și starea sa actuală: instalată sau nu.

Asta a fost tot! Acum știi când a fost instalată fiecare aplicație.

Concluzie

Sperăm că aceste sfaturi ți-au fost utile. Dacă știi și alte metode de a afla când a fost instalat un program sau o aplicație universală din Windows, nu ezita să ni le spui într-un comentariu, mai jos. Cu siguranță vor fi utile și altor cititori.