Conectează dispozitive Bluetooth la smartphone-ul sau tableta ta cu Android

Trăim în era comunicațiilor digitale și totul evoluează foarte repede. Cu câțiva ani în urmă, a fi la zi cu tehnologia însemna să fii “cablat”, dar azi toată lumea migrează la tehnologii fără fir. Bluetooth este una dintre cele mai versatile tehnologii de comunicații prin unde radio. Poți să folosești Bluetooth pentru a conecta tastaturi, mauși și căști fără fir la dispozitivele tale sau chiar să transferi fișiere între dispozitive. În acest tutorial îți vom arăta cum poți să conectezi dispozitive Bluetooth la smartphone-ul sau tableta ta cu Android. Procesul este foarte ușor și implică doar câțiva pași:

NOTĂ: Pentru acest tutorial am folosit un OnePlus One, un smartphone cu CyanogenOS 12.1, bazat pe Android 5.1.1. Acest ROM oferă o experiență foarte similară cu cea oferită de sistemul de operare Android nemodificat, deci nu ar trebui să ai nicio problemă să găsești setările menționate. Dacă interfața dispozitivului tău este puternic modificată, te rugăm să citeși manualul sau să consulți saitul de suport al producătorului, pentru informații adiționale.

Cum conectezi dispozitive Bluetooth la un smartphone Android

Nu contează dacă vrei să conectezi o tastatură, un mouse sau o pereche de căști, procesul este același: trebuie să pornești Bluetooth-ul, să cauți dispozitivul și să-l împerechezi cu dispozitivul tău Android. Haide să vedem cum poți să faci acest lucru cu o pereche de căști Bluetooth produse de Nokia.

Prima dată pornim Bluetooth-ul pe smartphone: începe prin apăsarea iconiței Toate aplicațiile de pe ecranul principal.

Apoi apasă pe Setări pentru a accesa meniul de configurare.

În partea de sus a paginii, în secțiunea Rețele wireless vei găsi opțiunea Bluetooth : apasă pe comutatorul de lângă ea pentru a porni Bluetooth.

După ce modulul Bluetooth a fost pornit, apasă pe Bluetooth pentru a accesa setările sale.

După ce ai intrat în acest meniu, smartphone-ul sau tableta ta cu Android va căuta imediat dispozitivele Bluetooth din apropiere și le vei vedea în lista de Dispozitive disponibile. Apasă pe numele dispozitivului la care vrei să te conectezi: în cazul nostru fiind căștile Nokia.

Desigur, celălalt dispozitiv trebuie să fie pornit și gata de conectare. Uneori există un buton pe dispozitiv pe care trebuie să apeși pentru a iniția conexiunea Bluetooth. Citește manualul dispozitivului dacă este necesar.

După ce ai apăsat pe numele dispozitivului, smartphone-ul sau tableta ta cu Android se va împerechea cu dispozitivul respectiv și se va conecta la el.

Gata! Cele două dispozitive sunt conectate, după cum vezi în meniul Bluetooth. Acum poți să folosești dispozitivul respectiv, până la momentul în care vei opri Bluetooth-ul sau vei șterge împerecherea.

E bine de știut că dispozitivul tău cu Android va căuta alte dispozitive Bluetooth numai pentru un scurt timp. Însă, chiar dacă pornești celălat dispozitiv prea târziu, nu este nevoie să ieși din meniu și să revii pentru a iniția o nouă căutare. Apasă pe cele trei puncte din colțul dreapta sus.

Apoi, apasă pe Actualizați. Se va iniția o nouă căutare și vor fi afișate dispozitivele Bluetooth din apropiere.