Setează cum este folosită conexiunea ta pentru actualizările de Windows 10

Persoanele și companiile care au conexiuni lente la internet ori conexiuni limitate, nu apreciază cât de multe date sunt descărcate lunar pentru actualizările de Windows 10 și cum procesul de actualizare le încetinește conexiunea la internet. Din fericire, versiunile mai noi de Windows 10, au o caracteristică numită Optimizare distribuire, ce le permite utilizatorilor să aleagă cât la sută din lățimea de bandă a conexiunii lor la internet, este folosită pentru a descărca și încărca actualizările pentru Windows 10. Iată cum configurezi limitele pentru cum este folosită conexiunea ta la internet, în procesul de actualizare al Windows 10:

NOTĂ: Acest ghid este creat folosind Windows 10 May 2019 Update Dacă nu știi ce versiune de Windows 10 ai, citește: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Configurează cum este folosită lățimea de bandă pentru Windows Update

Mai întâi, deschide aplicația Setări din Windows 10 (apasă Windows + I). În fereastra Setări, mergi la Actualizare și securitate.

Mergi la Actualizare și securitate

În coloana din stânga, alege Optimizare distribuire. Această caracteristică îi permite sistemului de operare Windows 10 să optimizeze lățimea de bandă a conexiunii tale la internet, descărcând și încărcând actualizări, atât de la serverele Microsoft cât și de la alte PC-uri. Pentru a afla mai multe despre cum funcționează, citește: Actualizează Windows 10 de la un alt PC din rețea, ori de pe internet. Destul context, să revenim la subiectul acestui articol: apasă pe Opțiuni avansate.

Accesează Opțiunile avansate pentru Optimizare distribuire

Vezi câteva opțiuni și bife pentru Setări descărcare și Setări încărcare. În mod implicit, nicio setare nu este bifată, ceea ce înseamnă că Windows 10 folosește lățimea de bandă disponibilă așa cum crede mai bine.

Opțiuni pentru controlul lățimii de bandă utilizate pentru actualizarea Windows 10

Pentru a activa o setare, dă clic în caseta de lângă numele său și apoi mută comutatorul acesteia la valoarea dorită. Hai să vedem ce face fiecare setare în parte:

  • Limitați lățimea de bandă utilizată pentru descărcarea actualizărilor în fundal – alege cât la sută din lățimea de bandă a conexiunii tale la internet este folosită pentru descărcarea actualizărilor de Windows 10, în fundal.
  • Limitați lățimea de bandă utilizată pentru descărcarea actualizărilor în prim plan – alege cât la sută din lățimea de bandă este utilizată pentru descărcarea actualizările de Windows 10, atunci când fereastra Windows Update este în prim plan. Este o idee bună să alegi o valoare mai mare decât pentru precedenta setare, deoarece înseamnă că vrei o actualizare cât mai rapidă atunci când folosești activ această fereastră.
  • Limitați ce lățime de bandă este utilizată pentru încărcarea actualizărilor pe alte PC-uri de pe internet – dacă ai configurat Optimizare distribuire să descarce și să încarce actualizări și pe alte PC-uri din rețea ori de pe internet, această setare controlează cât la sută din lățimea ta de bandă este folosită pentru încărcarea actualizărilor pe alte PC-uri.
  • Limită lunară încărcare – alege valoarea maximă pentru câte actualizări de Windows 10 vrei să încarci pe alte PC-uri. Valoarea minimă este 5 GO, iar cea maximă este 500 GO.
Setează lățimea de bandă folosită pentru actualizările de Windows 10

Atunci când ai terminat, închide aplicația Setări din Windows 10. De acum înainte, lățimea de bandă a conexiunii tale la internet, este folosită așa cum ai specificat.

Verifică cum este folosită lățimea de bandă pentru actualizările de Windows 10

La câteva zile după ce ai activat setările din secțiunea precedentă, este bine să te întorci la Optimizare distribuire și să verifici cum este folosită lățimea ta de bandă pentru actualizările de Windows 10. Pentru a face asta, dă clic pe legătura Monitorizare activitate.

Monitorizează activitatea Optimizare distribuire

Acum vezi rapoartele cu statisticile de descărcare și încărcare a actualizărilor și câte au fost realizate în MO (Mega octeți sau Megabytes), folosind diversele surse disponibile: serverele Microsoft, alte PC-uri din rețeaua locală și alte PC-uri de pe internet.

Câte actualizări pentru Windows 10 au fost descărcate și încărcate

Ce limite ai ales pentru actualizările de Windows 10?

Acum știi cum să controlezi lățimea de bandă utilizată pentru descărcarea și încărcarea de actualizări pentru Windows 10. Înainte de a închide acest ghid, spune-ne într-un comentariu, ce limite ai configurat pentru PC-ul tău cu Windows 10.