Cheia de licență a Windows-ului tău: 8 aplicații cu care poți să o descoperi!

Cheia de licență a Windows-ului tău: 8 aplicații cu care poți să o descoperi!

Chiar dacă ţi-ai pierdut numărul serial ori cheia de licență de la Windows, tot îl mai poţi recupera de pe calculatorul sau dispozitivul pe care l-ai instalat. Poți să faci acest lucru cu o aplicaţie care poate să caute şi să afişeze numărul serial al Windows-ului tău. Problema este că sunt multe astfel de programe pe internet şi nu toate sunt bune. De aceea, am decis să testăm câteva şi să le identificăm pe acelea care funcţionează cel mai bine în toate versiunile moderne de Windows: Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1. Nu ştii niciodată când ai nevoie de cheia de licență pe care ai pierdut-o, aşa că hai să începem:

Reclamă

1. Află care este cheia de produs Windows, cu Belarc Advisor

Belarc Advisor este un program gratuit pe care îl descarci şi îl instalezi pe calculatorul tău. El nu îţi arată doar cheia de licenţă din Windows ci îţi oferă şi un profil detaliat al componentelor hardware şi al programelor instalate, îţi inventariază reţelele, îţi arată actualizările pe care nu le-ai instalat, starea antivirusului, și rulează şi benchmark-uri de securitate. După ce îți analizează calculatorul sau dispozitivul, afișează toate rezultatele într-o pagină web locală. Uită-te atent în partea stângă a ferestrei browser-ului și vei vedea o legătură numită Software Licences (Licenţe software): apasă pe ea. Te duce la secţiunea cu acelaşi nume, unde afișează toate licenţele software pe care le-a identificat, inclusiv licența instalării tale de Windows.

Raport Belarc Advisor, inclusiv numărul serial al Windows-ului
Raport Belarc Advisor, inclusiv numărul serial al Windows-ului

2. Află care este licența de Windows, cu Magic Jelly Bean Keyfinder

Magical Jelly Bean Keyfinder are un nume ciudat dar este un program gratuit, care merge bine. Are o interfaţă foarte simplă şi afişează cheia de licență a Windows-ului tău în numai câteva secunde.

Raport Magical Jelly Bean Keyfinder
Raport Magical Jelly Bean Keyfinder

3. Află care este cheia de activare Windows, cu ProduKey

ProduKey este un utilitar mic pe care îl poţi folosi ca aplicaţie portabilă sau, dacă preferi, îl poţi instala. Dacă alegi să foloseşti versiunea portabilă, vei primi o arhivă ZIP. Dezarhiveaz-o şi rulează ProduKey.exe. Programul se lansează şi afişează cheia de activare a Windows-ului tău. Aplicaţia este mică, gratuită, rapidă şi uşor de folosit, așa că ți-o recomandăm!

ProduKey îți arată care este serialul sistemului tău Windows
ProduKey îți arată care este serialul sistemului tău Windows

4. Află care este cheia de produs Windows, cu SterJo Key Finder

SterJo Key Finder este un alt program mic, care este disponibil atât ca aplicaţie portabilă cât şi ca program pe care îl instalezi normal. Dacă alegi varianta portabilă, vei primi o mică arhivă ZIP pe care trebuie să o dezarhivezi. Apoi, rulează executabilul KeyFinder.exe.

Reclamă

SterJo Key Finder porneşte şi afişează licență Windows-ului tău. Ne place şi această aplicaţie, deoarece este portabilă, gratuită şi rapidă.

SterJo Key Finder afișând cheia serial a Windows-ului
SterJo Key Finder afișând cheia serial a Windows-ului

5. Află care este cheia de activare Windows, cu ShowKeyPlus

ShowKeyPlus este o aplicaţie portabilă foarte simplă. O descarci sub forma unei arhive ZIP, o extragi şi rulezi ShowKeyPlus.exe. Aplicaţia îţi arată imediat care este cheia Windows-ului tău şi nu afișează niciun fel de reclame. Merită menţionat şi faptul că ShowKeyPlus poate să găsească această informație şi dintr-un backup de Windows.

ShowKeyPlus identificând și afișând cheia de produs a unui Windows 10
ShowKeyPlus identificând și afișând cheia de produs a unui Windows 10

6. Află care este licența Windows, cu Free PC Audit

Free PC Audit este un instrument portabil gratuit pe care îl descarci şi rulezi. Este astfel dezvoltat încât să extragă detalii despre componentele hardware din calculatorul tău cât şi despre aplicaţiile software instalate şi cheile lor de licență. Aceste informaţii includ şi cheia de licenţă a instalării tale de Windows. Este un utilitar mic şi fără reclame, dar este lent în a afişa numărul serial al Windows deoarece el analizează şi alte lucruri. Dacă nu vrei să ştii doar cheia de licenţă a Windows-ului, ci şi alte detalii despre calculatorul tău, aceasta este o aplicaţie bună şi îţi recomandăm să o foloseşti.

Raport oferit de Free PC Audit
Raport oferit de Free PC Audit

7. Află care este cheia de activare Windows, cu Winkeyfinder

Exact așa cum îți sugerează numele său, Winkeyfinder este o aplicație care poate să afle cheia sistemului tău de operare Windows. Este o aplicație portabilă, ceea ce înseamnă că nu trebuie să o instalezi.

Reclamă

Deschide-o și ar trebui să vezi imediat care este cheia de produs a PC-ului tău cu Windows. Winkeyfinder este mic, gratuit și ușor de folosit.

Winkeyfinder citește cheia de licență din Windows 10
Winkeyfinder citește cheia de licență din Windows 10

8. Află care este cheia de produs Windows, cu Windows Product Key Viewer

Poți să descarci Windows Product Key Viewer ca fișier ZIP portabil, fără a trebui să îl instalezi. Când îl deschizi, durează o secundă sau două pentru ca el să identifice cheia de licență a Windows-ului tău. Apoi, o afișează împreună cu alte informații despre calculatorul tpu. Ne place pentru că este gratuit, precum și ușor de folosit.

Windows Product Key Finder afișând cheia de licență a unui Windows
Windows Product Key Finder afișând cheia de licență a unui Windows

Care este cea mai bună aplicaţie de afişare a cheii de licență Windows?

Toate aplicaţiile pe care ţi le-am prezentat în acest articol afişează corect cheia de licență a Windows-ului tău. Totuşi, unele dintre ele sunt mai rapide şi unele sunt mai lente, iar unele dintre ele pot să afişeze şi alte detalii despre dispozitivul tău cu Windows. Comparaţia de mai jos te poate ajuta să iei o decizie mai bună în ceea ce priveşte aplicaţia pe care vrei să o foloseşti:

Comparație între cele mai bune aplicații de identificare a cheii de licență Windows
Comparație între cele mai bune aplicații de identificare a cheii de licență Windows

Unele dintre aceste aplicaţii pot să afle cheile de licenţă şi pentru alte programe instalate pe calculatorul tău, inclusiv pentru Microsoft Office. Totuşi, dacă tu vrei doar o metodă rapidă de a afla doar cheia de licență a Windows-ului tău, oricare aplicație merge bine.

Dacă ştii şi alte metode de a afla uşor care este cheia de licenţă a unei instalări Windows, nu ezita să ne spui în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Recomandate Sistem și Securitate Windows