Modul avion din Windows 10: 3 moduri de a-l opri sau porni!

Modul avion din Windows 10: 3 moduri de a-l opri sau porni!

Dacă ești un utilizator care călătorește mult, s-ar putea să ai nevoie să lucrezi ori să te joci în timp ce zbori. La fel ca pe un smartphone, Windows 10 are o funcție numită Modul avion. Îl poți porni astfel încât să poți folosi laptopul ori tableta în timpul zborului și dezactiva atunci când nu mai ai nevoie de el. Iată ce face Modul avion și cum se pornește sau oprește, în Windows 10:

Reclamă

Ce este Modul avion și ce face pe un laptop sau dispozitiv cu Windows 10?

Modul avion este o funcție a calculatoarelor și dispozitivelor mobile care oprește toate cipurile radio ce pot interfera cu sisteme de comunicare și navigație ale unui avion. Atunci când Modul avion este activat, Windows 10 dezactivează placa de rețea Wi-Fi, Bluetooth și orice conexiune mobilă (3G/4G/5G), dacă este vreuna disponibilă. În cazul în care laptopul sau tableta ta cu Windows 10 are capacitatea de a face proiecție wireless prin tehnologii precum Miracast, și aceasta este dezactivată de către Modul avion.

Ar trebui să pornești Modul avion atunci când te urci în avion. După decolare, poți să activezi individual Wi-Fi sau Bluetooth, dacă ai nevoie să le folosești în avion. Atunci când Modul avion este activ, Windows 10 afișează o pictogramă a unui avion în zona de notificare.

Pictograma Modului avion din Windows 10
Pictograma Modului avion din Windows 10

PONT: Dacă nu vezi pictograma avion după activarea Modului avion, trebuie să îți personalizezi pictogramele afișate, folosind acest ghid: Zona de notificare din Windows 10 - Cum afișezi sau ascunzi pictogramele.

Modul avion te ajută și să economisești energie electrică în timp ce zbori. Deoarece unele componente ale dispozitivului tău sunt oprite, acestea nu sunt folosite și nu consumă curent. Drept urmare, te bucuri de o autonomie ușor mai bună. Acest beneficiu face Modul avion demn de luat în seamă și atunci când nu te urci într-un avion.

Reclamă

1. Cum oprești sau pornești Modul avion din lista Rețele din Windows 10

Dacă Modul avion este pornit și vrei să-l oprești, cel mai rapid mod este să o faci din colțul dreapta jos al ecranului. Apasă pe pictograma avion și apoi pe butonul Mod avion. Această acțiune oprește Modul avion și reia funcționarea Wi-Fi, Bluetooth și a altor tipuri de comunicații.

Oprește Mod avion în Windows 10
Oprește Mod avion în Windows 10

Dacă vrei să pornești Modul avion, apasă pe pictograma Rețele din colțul dreapta-jos. Apoi, apasă butonul Mod avion pentru a-l activa.

Pornește Mod avion în Windows 10
Pornește Mod avion în Windows 10

După ce pornești Modul avion, vezi că pictograma Wi-Fi dispare și este înlocuită de un avion.

Reclamă

2. Cum oprești sau pornești Modul avion din Centrul Acțiuni al Windows 10

O altă metodă rapidă de a activa sau dezactiva Modul avion în Windows 10 este să folosești acțiunile rapide din Centrul Acțiuni. Sunt multe moduri prin care poți accesa Centrul Acțiuni și le poți găsi pe toate aici: Cum foloseşti notificările din Centrul Acţiuni al Windows 10. O metodă rapidă este să apeși tastele Windows + A ori să apeși pe pictograma Centru Acțiuni din zona de notificare. Apoi, apasă pe Extindere pentru a vedea toate acțiunile rapide.

Extinde acțiunile rapide din Centrul Acțiuni
Extinde acțiunile rapide din Centrul Acțiuni

În lista de acțiuni rapide, găsește butonul Mod avion și apasă pe el.

Activează ori dezactivează Mod avion din Centrul Acțiuni
Activează ori dezactivează Mod avion din Centrul Acțiuni

Această acțiune schimbă starea Modului avion în opusul a ceea ce era înainte să apeși pe buton.

3. Cum oprești sau pornești Modul avion din aplicația Setări a Windows 10

Cea mai lentă metodă este să activezi ori să dezactivezi Modul avion din Windows 10 folosind aplicația Setări. Deschide Setări și mergi la Rețea și internet.

În Setări, mergi la Rețea și internet
În Setări, mergi la Rețea și internet

În coloana din stânga, apasă pe Mod avion. În secțiunea Mod avion din dreapta, găsește comutatorul care activează sau dezactivează această funcție. Aici, Windows 10 îți explică faptul că activarea Modului avion va "opri toate comunicațiile wireless, cu ar fi cele Wi-Fi, de rețea celulară și Bluetooth".

Pornește sau oprește Modul avion din Setări
Pornește sau oprește Modul avion din Setări

Deși poți folosi comutatorul principal pentru a opri sau porni toate cipurile wireless, aplicația Setări îți permite să gestionezi și fiecare cip radio individual. Dacă vrei să dezactivezi doar placa de rețea wireless, folosește comutatorul Wi-Fi. Dacă vrei să dezactivezi doar Bluetooth, folosește-i comutatorul ș.a.m.d.

Activează sau dezactivează individual Wi-Fi și Bluetooth
Activează sau dezactivează individual Wi-Fi și Bluetooth

Închide aplicația Setări atunci când ai terminat.

Cât de des pornești Modul avion în Windows 10?

Multe persoane citesc acest articol deoarece caută o metodă de a opri Modul avion din Windows 10. Sperăm că am reușit să te ajutăm cu această problemă. Înainte de a închide, spune-ne cât de des pornești Modul avion și de ce. Faci asta mai mult din greșeală ori pentru că îl folosești des? Comentează mai jos și hai să discutăm.

Descoperă: Productivitate Bluetooth Economisire energie Ghiduri Recomandate Rețea și Internet Windows Wireless