Cum instalezi October 2018 Update astăzi, cu Asistentul de actualizare Windows 10

Microsoft a început să distribuie October 2018 Update pentru Windows 10 începând cu 2 octombrie 2018, prin intermediul Windows Update. Actualizarea nu este primită de toate calculatoarele simultan, aceasta venind mai întâi la calculatoarele și dispozitivele noi înaintea celor vechi. Dacă nu ai răbdare până când Microsoft îți va distribui actualizarea, poți să folosești Asistentul de actualizare Windows, cunoscut și sub numele de Asistentul de actualizare Windows 10 sau Windows 10 Upgrader, pentru a obține October 2018 Update chiar acum. Iată cum poți să scapi de așteptare și să îți instalezi October 2018 Update pe toate PC-urile și dispozitivele cu Windows 10, când vrei tu:

Cum obții Creators Update cu Asistentul de actualizare Windows 10

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a obține October 2018 Update este să îți deschizi navigatorul web favorit și să vizitezi Descărcați Windows 10. Vei găsi o secțiune numită Descărcați Windows 10 și un buton mare și albastru cu numele Actualizați acum. Apasă pe el.

Descarcă Windows 10 October 2018 Update acum

Când apeși pe butonul "Actualizați acum" se va declanșa descărcarea unui fișier executabil mic, de 5,8 MO, numit Windows10Upgrade9252.exe. Salvează-l undeva pe PC-ul tău cu Windows 10. Orice locație este bună.

Descărcarea utilitarului Asistentul de actualizare Windows 10

Mergi la locația unde ai salvat fișierul executabil și deschide-l.

Fișierul Windows10Upgrade9252.exe (Asistentul de actualizare Windows 10)

Dacă ai CCU (Control Cont Utilizator) activat pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, s-ar putea să fie nevoie să confirmi că vrei să rulezi acest fișier - Asistentul de actualizare Windows 10.

Notificarea CCU pentru a executa Asistentul de actualizare Windows 10

Asistentul de actualizare Windows 10 se încarcă și îți spune dacă dispozitivul tău rulează deja ultima versiune de Windows 10. Pentru că vrei să instalezi October 2018 Update, este foarte probabil să nu ai deja ultima versiune, așa că ar trebui să vezi ceva similar cu imaginea de mai jos, unde ni se spune că "[...] Acest PC nu rulează în prezent cea mai recentă și mai sigură versiune de Windows 10. Acest PC rulează versiunea 1803. Cea mai recentă versiune este 1809.".

Versiunea 1809 este Windows 10 October 2018 Update. Apasă pe butonul "Actualizați acum" din colțul dreapta jos al ferestrei.

Fereastra Asistentul de actualizare Windows 10

Dacă ai un calculator care îndeplinește toate cerințele pentru instalarea October 2018 Update, Asistentul de actualizare Windows 10 declanșează automat procesele de descărcare și instalare, în câteva secunde. Dacă te grăbești, poți să pornești procesul și manual apăsând pe butonul Următorul.

Verificarea compatibilității PC-ului tău cu Windows 10 PC, cu October 2018 Update

PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10 începe să descarce fișierele necesare pentru instalarea October 2018 Update. Deoarece aceasta este o actualizare mare, sunt multe date care trebuiesc descărcate, așa că va dura ceva până vor fi descărcate toate. Dacă folosești un laptop sau o tabletă, asigură-te că este conectat(ă) la priză. Apoi ia-ți o ceașcă de cafea sau de ceai și relaxează-te.

Descărcarea fișierelor de instalare pentru Windows 10 October 2018 Update

Trebuie știi că dacă te răzgândești și nu mai vrei să descarci October 2018 Update, poți oricând să apeși pe "Anulați actualizarea".

Dacă faci acest lucru, Asistentul de actualizare Windows 10 creează o scurtătură pe desktop-ul tău, pe care o poți folosi mai târziu pentru a continua procesul.

Scurtătura pentru Asistentul de actualizare Windows 10, de pe desktop

După ce toate fișierele necesare pentru October 2018 Update au fost descărcate pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, Asistentul de actualizare Windows 10 începe să facă actualizarea.

Procesul de actualizare al Windows 10 la October 2018 Update

După un timp, vei primi o notificare despre faptul că "PC-ul trebuie să repornească pentru a finaliza actualizarea". Poți să aștepți 30 de minute până când va fi declanșată actualizarea automată sau să apeși pe butonul Reporniți acum.

De menționat este faptul că procesul de actualizare poate să dureze până la 90 de minute.

Repornirea PC-ului pentru a aplica actualizarea October 2018

Când vine timpul pentru repornire, ori după ce ai apăsat pe butonul Reporniți acum, primești acest mesaj: "Sunteți pe punctul de a fi deconectat".

Mesajul care îți spune că PC-ul va fi repornit pentru a finaliza actualizarea

La final, după ce PC-ul tău cu Windows 10 repornește, continuă instalarea October 2018 Update. Tot ce îți rămâne de făcut acum este să aștepți ca aceasta să fie finalizată.

Instalarea actualizării Windows 10 October 2018 Update

Apoi vine ultima rundă de așteptare: sunt necesare un minut ori două pentru ca Windows 10 October 2018 Update să instaleze ultimele actualizări și să facă configurările finale pentru PC-ul tău.

Instalarea ultimelor actualizări pentru October 2018 Update

După ce instalarea este terminată, Asistentul de actualizare Windows 10 și Microsoft Edge te întâmpină cu o mulțumire și cu un mesaj de bun venit precum cele din captura de ecran de mai jos. Dacă vrei, poți să răsfoiești pagina web din Microsoft edge pentru a vedea ce este nou în October 2018 Update.

Ce vezi după ce pornești Windows 10 cu October 2018 Update pentru prima oară

După ce October 2018 Update a fost instalat, Windows 10 îți spune că versiunea sa este acum 1809, la fel ca în captura de ecran de mai jos. Pentru a verifica, mergi la "Setări -> Sistem -> Despre" și vezi ce scrie la Versiune, în partea dreaptă a ferestrei.

Informațiile despre versiune și build ale Windows 10

Asta a fost tot! Acum ai Windows 10 cu October 2018 Update.

Concluzie

October 2018 Update aduce caracteristici noi și îmbunătățiri pentru Windows 10, așa că majoritatea utilizatorilor de Windows 10 probabil vor vrea să îl instaleze cât mai curând. Dacă nu ai răbdare să primești actualizarea prin intermediul serviciului Windows Update, acum știi și cum să o instalezi cu ajutorul Asistentului de actualizare Windows 10. Așa cum ai văzut în ghidul nostru, deși durează destul de mult timp să descarci și să instalezi totul, întregul proces nu este deloc complicat.