Cum instalezi May 2019 Update astăzi, cu Asistentul de actualizare Windows 10

Pe 21 mai 2019, Microsoft a început să distribuie May 2019 Update pentru Windows 10, prin intermediul Windows Update. Această actualizare mai este cunoscută și sub numele de Windows 10 versiunea 1903 sau 19H1. Aceasta nu este primită de toate calculatoarele simultan. Dacă nu ai răbdare până când Microsoft îți va distribui actualizarea, poți să folosești Windows 10 Update Assistant, cunoscut și sub numele de Asistentul de actualizare Windows 10 sau Windows 10 Upgrader, pentru a obține May 2019 Update chiar acum. Iată cum poți să instalezi May 2019 Update pe toate PC-urile și dispozitivele tale cu Windows 10, acum:

Cum obții May 2019 Update cu Asistentul de actualizare Windows 10

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a obține May 2019 Update este să îți deschizi navigatorul web favorit și să vizitezi pagina Descărcați Windows 10. Găsești o secțiune numită "Windows 10 May 2019 Update disponibil acum" și un buton mare și albastru cu numele Actualizați acum. Apasă pe el.

Descarcă Windows 10 May 2019 Update acum

Când apeși pe butonul "Actualizați acum" se declanșează descărcarea unui fișier executabil mic, de 5,8 MO, numit Windows10Upgrade9252.exe. Salvează-l undeva pe calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10. Orice locație este OK.

Descărcarea utilitarului Asistentul de actualizare Windows 10

Mergi la locația unde ai salvat fișierul executabil și deschide-l.

Fișierul Windows10Upgrade9252.exe (Asistentul de actualizare Windows 10)

Dacă ai CCU (Control Cont Utilizator) activat pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, s-ar putea să fie nevoie să confirmi că vrei să rulezi Asistentul de actualizare Windows 10.

Notificarea CCU pentru a executa Asistentul de actualizare Windows 10

Asistentul de actualizare Windows 10 se încarcă și îți spune dacă dispozitivul tău rulează deja ultima versiune de Windows 10.

Pentru că vrei să instalezi May 2019 Update, probabil că nu ai deja ultima versiune, așa că ar trebui să vezi ceva similar cu imaginea de mai jos, unde ni se spune că "[...] Acest PC nu rulează în prezent cea mai recentă și mai sigură versiune de Windows 10. Acest PC rulează versiunea 1809. Cea mai recentă versiune este 1903". Versiunea 1903 este Windows 10 May 2019 Update. Apasă pe butonul "Actualizați acum" din colțul dreapta jos al ferestrei.

Fereastra Asistentul de actualizare Windows 10

Dacă PC-ul tău îndeplinește toate cerințele pentru instalarea May 2019 Update pentru Windows 10, Asistentul de actualizare Windows 10 declanșează automat procesele de descărcare și instalare, în câteva secunde. Dacă te grăbești, poți să pornești procesul și manual apăsând pe butonul Următorul.

Verificarea compatibilității PC-ului tău cu Windows 10 PC, cu May 2019 Update

PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10 începe să descarce fișierele necesare pentru instalarea May 2019 Update. Deoarece aceasta este o actualizare mare, sunt multe date care trebuiesc descărcate pe PC, așa că va dura ceva până vor fi descărcate toate. Dacă folosești un laptop sau o tabletă, asigură-te că este conectat(ă) la priză. Apoi ia-ți o ceașcă de cafea sau de ceai și relaxează-te.

Descărcarea fișierelor de instalare pentru Windows 10 May 2019 Update

Trebuie știi că dacă te răzgândești și nu mai vrei să descarci May 2019 Update, poți oricând să apeși pe "Anulați actualizarea". Dacă faci acest lucru, Asistentul de actualizare Windows 10 creează o scurtătură pe desktop-ul tău, pe care o poți folosi mai târziu pentru a continua procesul.

Scurtătura pentru Asistentul de actualizare Windows 10, de pe desktop

După ce toate fișierele necesare pentru May 2019 Update au fost descărcate pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, Asistentul de actualizare Windows 10 începe să facă actualizarea.

Procesul de actualizare al Windows 10 la May 2019 Update

După un timp, primești o notificare despre faptul că "PC-ul trebuie să repornească pentru a finaliza actualizarea". Poți să aștepți 30 de minute până când este declanșată repornirea automată sau să apeși pe butonul Reporniți acum.

De menționat este faptul că această parte a procesului de actualizare poate să dureze până la 90 de minute.

Repornirea PC-ului pentru a aplica actualizarea May 2019

Când vine timpul pentru repornire, ori după ce ai apăsat pe butonul Reporniți acum, primești acest mesaj: "Sunteți pe punctul de a fi deconectat". Apasă pe Închidere și calculatorul tău repornește.

Mesajul care îți spune că PC-ul va fi repornit pentru a finaliza actualizarea

La final, după ce PC-ul tău cu Windows 10 repornește, continuă instalarea. PC-ul tău s-ar putea să se mai repornească de câteva ori. Tot ce îți rămâne de făcut acum este să aștepți ca instalarea să fie finalizată.

Instalarea actualizării Windows 10 May 2019 Update

Apoi vine ultima rundă de așteptare: sunt necesare un minut ori două pentru instalarea ultimelor actualizări pentru sistemul de operare și pentru configurările finale ale PC-ul tău.

Instalarea ultimelor actualizări pentru May 2019 Update

După ce instalarea este terminată, Asistentul de actualizare Windows 10 și Microsoft Edge te întâmpină cu cu un mesaj de mulțumire.

Ce vezi după ce pornești Windows 10 cu May 2019 Update pentru prima oară

După ce May 2019 Update a fost instalat, Windows 10 îți spune că versiunea sa este acum 1903, la fel ca în captura de ecran de mai jos. Pentru a verifica, mergi la "Setări -> Sistem -> Despre" și vezi ce scrie la Versiune, în partea dreaptă a ferestrei.

Informațiile despre versiune și build ale Windows 10

Asta a fost tot! Acum ai Windows 10 cu May 2019 Update!

Concluzie

May 2019 Update aduce caracteristici noi și îmbunătățiri pentru Windows 10, așa că majoritatea utilizatorilor de Windows 10 probabil vor vrea să îl instaleze cât mai curând. Dacă nu ai răbdare să primești actualizarea prin intermediul serviciului Windows Update, acum știi și cum să o instalezi cu ajutorul Asistentului de actualizare Windows 10. Așa cum ai văzut în ghidul nostru, deși durează destul de mult timp să descarci și să instalezi totul, întregul proces nu este deloc complicat.