Cum instalezi April 2018 Update astăzi, cu Asistentul de actualizare Windows 10

Microsoft începe să distribuie April 2018 Update pentru Windows 10 începând cu 8 mai 2018, prin intermediul Windows Update. Dacă nu ai răbdare până când compania îți va distribui actualizarea astfel, poți să folosești Asistentul de actualizare Windows, cunoscut și sub numele de Windows 10 Update Assistant sau Windows 10 Upgrader, pentru a obține April 2018 Update chiar acum, el fiind disponibil începând cu data de 30 aprilie 2018. Iată cum poți să scapi de așteptare și să îți instalezi April 2018 Update pe toate PC-urile și dispozitivele cu Windows 10, când vrei tu:

Cum obții Creators Update cu Asistentul de actualizare Windows 10

Primul lucru pe care trebuie să îl faci pentru a obține April 2018 Update este să îți deschizi browser-ul web favorit și să vizitezi acest sait: Descărcați Windows 10. Pe el, vei găsi o secțiune numită Descărcați Windows 10 și un buton mare și albastru cu numele Actualizați acum. Apasă pe el.

Apăsarea pe butonul Actualizați acum va declanșa descărcarea unui fișier executabil mic, de 6 MO, numit Windows10Upgrade9252.exe. Salvează-l undeva pe PC-ul tău cu Windows 10. Orice locație este bună.

Mergi la locația unde ai salvat fișierul executabil și deschide-l.

Dacă ai CCU (Control Cont Utilizator) activat pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, s-ar putea să fie nevoie să confirmi că vrei să rulezi acest fișier - Windows 10 Upgrader.

Asistentul de actualizare Windows 10 se încarcă și îți spune dacă dispozitivul tău rulează deja ultima versiune de Windows 10. Pentru că vrei să instalezi April 2018 Update, este foarte probabil să nu ai deja ultima versiune, așa că ar trebui să vezi ceva similar cu imaginea de mai jos, unde nouă ni se spune că “[...] Acest PC rulează versiunea 1709. Cea mai recentă versiune este 1803. [..]”.

Versiunea 1803 este Windows 10 April 2018 Update. Apasă pe butonul “Actualizați acum” din colțul dreapta jos al ferestrei.

Dacă ai un calculator care îndeplinește toate cerințele pentru instalarea April 2018 Update, Asistentul de actualizare Windows 10 declanșează automat procesele de descărcare și instalare, în câteva secunde. Dacă te grăbești, poți să pornești procesul și manual apăsând pe butonul Următorul.

PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10 începe să descarce fișierele necesare pentru instalarea April 2018 Update. Deoarece aceasta este o actualizare mare, sunt multe date care trebuiesc descărcate, așa că va dura ceva până vor fi descărcate toate. Dacă folosești un laptop sau o tabletă, asigură-te că este conectat(ă) la priză. Apoi ia-ți o ceașcă de cafea sau de ceai și relaxează-te.

Trebuie știi că dacă te răzgândești și nu mai vrei să descarci April 2018 Update, poți oricând să apeși pe Anulați actualizarea.

Dacă faci acest lucru, Asistentul de actualizare Windows 10 creează o scurtătură pe desktop-ul tău, pe care o poți folosi mai târziu pentru a continua procesul.

După ce toate fișierele necesare pentru April 2018 Update au fost descărcate pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10, Asistentul de actualizare Windows 10 începe să facă upgrade-ul.

După un timp, vei primi o notificare despre faptul că “PC-ul trebuie să repornească pentru a finaliza actualizarea”. Poți să aștepți 30 de minute până când va fi declanșată actualizarea automată sau să apeși pe butonul Reporniți acum. De menționat este faptul că procesul de actualizare poate să dureze până la 90 de minute.

Când vine timpul pentru repornire, ori după ce ai apăsat pe butonul Reporniți acum, primești acest mesaj: “Sunteți pe punctul de a fi deconectat”.

La final, după ce PC-ul tău cu Windows 10 repornește, continuă instalarea April 2018 Update. Tot ce îți rămâne de făcut acum este să aștepți ca ea să fie finalizată.

Apoi vine ultima rundă de așteptare: sunt necesare un minut ori două pentru ca Windows 10 April 2018 Update să instaleze ultimele actualizări și să facă configurările finale pentru PC-ul tău.

După ce instalarea este terminată, Windows 10 April 2018 Update te autentifică și te întâmpină cu un mesaj de bun venit precum cel de mai jos, afișat în Microsoft Edge. Dacă vrei, poți să răsfoiești această pagină web pentru a vedea ce este nou în April 2018 Update.

Asistentul de actualizare Windows 10 afișează acum și un mesaj de mulțumiri: poți să apeși pe butonul Ieșire, deoarece instalarea este gata.

După ce April 2018 Update a fost instalat, Windows 10 îți spune că versiunea sa este acum 1803, la fel ca în captura de ecran de mai jos. Pentru a verifica, mergi la “Setări -> Sistem -> Despre” și vezi ce scrie la Versiune, în partea dreaptă a ferestrei.

Asta a fost tot! Acum ai Windows 10 cu April 2018 Update.

Concluzie

April 2018 Update aduce multe caracteristici noi și îmbunătățiri pentru Windows 10, așa că majoritatea utilizatorilor de Windows 10 probabil vor vrea să îl instaleze cât mai curând. Dacă nu ai răbdare să primești actualizarea prin intermediul serviciului Windows Update, acum știi și cum să o instalezi cu ajutorul Asistentului de actualizare Windows 10. Așa cum ai văzut în ghidul nostru, deși durează destul de mult timp să descarci și să instalezi totul, întregul proces nu este deloc complicat.