Cum instalezi Sandbox Windows pentru Windows, în trei pași

Cum instalezi Sandbox Windows pentru Windows, în trei pași

Începând cu Windows 10 May 2019 Update, poți folosi noul Sandbox Windows pentru a porni în mod gratuit o mașină virtuală cu Windows 10, în care poți executa în siguranță orice-ți dorești: atașamente e-mail cu potențial malițios pe care le-ai primit, aplicații pe care le dezvolți ori le testezi, etc. Este o facilitate foarte utilă pentru oricine are nevoie de un mediu izolat de test care nu afectează negativ PC-ul pe care este folosit. În acest ghid, îți arătăm cum să instalezi Sandbox Windows în Windows 10:

Reclamă

NOTĂ: Sandbox Windows este disponibil în Windows 10 Pro sau Windows 10 Enterprise, începând cu May 2019 Update. Dacă nu știi ce versiune sau ce ediție de Windows 10 ai instalat, citește: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Pasul 1. Deschide fereastra Caracteristici Windows

Sandbox Windows nu vine preinstalat în Windows 10. Trebuie să activezi această aplicație din Caracteristici Windows. Poți accesa această fereastră căutând cuvintele "caracteristici windows" în caseta de căutare de pe bara de activități și dând clic pe rezultatul "Activare sau dezactivare caracteristici Windows".

Caută caracteristici windows în Windows 10
Caută caracteristici windows în Windows 10

Ca alternativă, deschide Panoul de Control și mergi la Programe, iar apoi dă clic pe legătura care spune "Activare sau dezactivarea caracteristici Windows".

Dă clic pe Activare sau dezactivare caracteristici Windows
Dă clic pe Activare sau dezactivare caracteristici Windows

Fereastra Caracteristici Windows este deschisă pe ecran.

Pasul 2. Activează Sandbox Windows și repornește sistemul

Derulează în jos lista de Caracteristici Windows, până găsești Sandbox Windows.

Reclamă

Selectează caseta din dreptul numelui său și dă clic pe OK.

Lista de caracteristici pentru Windows 10
Lista de caracteristici pentru Windows 10

Așteaptă cât timp se instalează Sandbox Windows. Ești informat(ă) atunci când se termină instalarea. Pentru a folosi aplicația cât mai repede posibil, închide fișierele și aplicațiile deschise și apasă pe Reporniți acum.

Expertul Caracteristici Windows instalează Sandbox Windows
Expertul Caracteristici Windows instalează Sandbox Windows

Pasul 3. Pornește Sandbox Windows în Windows 10

După ce repornește Windows 10, deschide Meniul Start și caută scurtătura Windows Sandbox în lista de aplicații. Dă clic pe ea.

Scurtătura Windows Sandbox
Scurtătura Windows Sandbox

Ai reușit să instalezi Sandbox Windows fără probleme?

Acum știi cum se instalează Sandbox Windows în Windows 10. Poți să-l folosești pentru a executa software și aplicații în care nu ai încredere, pentru a lucra cu fișiere care pot reprezenta un pericol pentru securitatea ta, într-un mediu izolat care nu deteriorează PC-ul tău și fișierele de pe el. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne dacă instalarea Sandbox Windows s-a realizat cu succes.

Descoperă: Productivitate Ghiduri Programe Sistem și Securitate Windows