Cum modificăm pictograma oricărei comenzi rapide în Windows

Majoritatea celor care dețin un calculator doresc să-și pună amprenta asupra aspectului său. Unii modifică imaginea de fundal sau tema de Windows, alții adaugă tot felul de aplicații și gadgeturi. Poate și voi ați făcut toate astea și este posibil să nu vi se pară de ajuns. Poate unele aplicații au iconițe neatractive ori v-ați săturat de acele foldere plictisitoare pe care le-ați văzut ani la rând. În acest articol vă vom arăta cum puteți modifica iconițele comenzilor rapide pentru a le face mai moderne și atractive din punct de vedere vizual.

NOTĂ: Acest ghid se aplică pentru Windows 7 și pentru Windows 8.1.

Ce este o pictogramă?

Înainte de a începe, trebuie să descărcați pictogramele pe care vreți să le folosiți ori puteți crea propriile pictograme.

Cel mai cunoscut format pentru pictogramele din Windows este "*.ico". Un fișier "*.ico" conține o singură pictogramă. Totuși, sunt mai multe tipuri de fișiere care pot include pictograme:

  • ".exe"- pictogramele pot fi încorporate în fișierele executabile ale unei aplicații. Un fișier executabil poate stoca una sau mai multe pictograme.
  • ".dll" - seturi de pictograme pot fi de asemenea încorporate în fișiere DLL (Dynamic-link library). Un fișier ".dll" poate stoca una sau mai multe pictograme.

Doar unele fișiere ".exe" și ".dll" stochează pictograme, în funcție de modul în care au fost create. În contrast, fișierele cu extensia "*.ico" vor conține întotdeauna o pictogramă.

Cum modificăm pictograma unei comenzi rapide care aparține unui folder sau unui program

Odată ce ai găsit pictograma pe care vrei să o utilizezi, faceți clic-dreapta sau apăsați și țineți apăsat pe comanda rapidă a cărei pictogramă doriți să o modificați. Apoi, selectați Proprietăți.

Când se deschide fereastra Proprietăți, selectați fila Comandă rapidă și apăsați Modificare pictogramă.

În fereastra Modificare pictogramă găsiți o listă cu pictogramele ce vin odată cu aplicația ori cele incluse în Windows. Aici puteți selecta pictograma pe care vreți să o utilizați. Apăsați butonul Răsfoire pentru a găsi pictograma pe care ați descărcat-o.

Selectați fișierul care conține pictograma dorită și apăsați Deschidere.

NOTE: Microsoft recomandă să folosiți pictograme cu dimensiunea 256x256 pixeli, pentru a fi afișate corespunzător când elementele sunt vizualizate prin utilizarea unor miniaturi mari. Pictogramele mici funcționează și ele dar nu arată foarte bine când se utilizează vizualizarea cu miniaturi mari.

Pentru a termina, apăsați OK.

Pentru a confirma modificarea, apăsați OK din nou.

Pictograma a fost modificată.

Cum modificăm pictograma unei comenzi rapide de Internet

Siturile fixate în Windows 7 și 8.1 sunt comenzi rapide către pagini de Internet. Aceste comenzi rapide îți permit un acces rapid la pagina ori situl respectiv și funcționează ca o pagina de pornire. Când fixezi un sit, o comandă rapidă este creată pe computer cu extensia .website.

Dacă doriți să modificați pictograma unei comenzi rapide către un sit, modul în care se face acest lucru este foarte asemător cu cel prezentat mai devreme:

Faceți clic dreapta sau apăsați și țineți apăsat pe comanda rapidă către sit și selectați Proprietăți.

În fereastra Proprietăți, mergeți la fila Document Web și apăsați Modificare pictogramă.

De aici pașii sunt identici cu cei prezentați anterior: faceți clic sau apăsați Răsfoire, selectați fișierul care conține pictograma cât și noua pictogramă. Apoi, confirmați modificarea apăsând butonul OK.

Concluzie

După cum puteți observa, modificarea pictogramelor oricărei comenzi rapide din Windows se face cu ușurință. Este un mod interesant de a vă personaliza modul în care arată sistemul de operare. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să folosiți formularul de mai jos.