Modifică dimensiunea și culoarea cursorului de mouse în Windows 10

Unii utilizatori nu sunt mulțumiți de cursorul de mouse disponibil în Windows. Unele persoane zic cum că ar fi prea mic, alții spun că este prea simplu și se pierde în peisaj, iar din acest motiv vor un cursor mai animat ori mai mare, ori de altă culoare. Dacă vrei să-ți modifici cursorul de mouse în Windows 10 citește acest ghid și îți vom arăta cum poți să schimbi dimensiunea și culoarea cursorului, folosind opțiunile standard oferite de sistemul de operare:

Modifică dimensiunea și culoarea cursorului de mouse, din Panoul de control

O metodă pentru a realiza personalizarea cursorului de mouse este să folosești Panoul de Control. Apasă clic dreapta (ori apasă și ține apăsat) pe butonul Start din Windows 10 și apoi apasă pe legătura Panou de Control. Poți găsi toate modurile în care pornești Panoul de Control , în acest articol: 8 Metode pentru pornirea Panoului de control în Windows 10.

În Panoul de Control , apasă pe secțiunea Simplificare acces.

Aici, găsește legătura "Modificare mod de lucru pentru mouse" și apasă pe ea, pentru a deschide fereastra în care-ți vei personaliza cursorul de mouse.

Se deschide o fereastră numită "Simplificarea utilizării mouse-ului". Aici găsești o listă de opțiuni pentru personalizarea mouse-ului, începând cu culoarea și mărimea indicatorilor de mouse (cursor). Vezi secțiunea "Indicatori de mouse" pentru a vedea opțiunile dintre care poți alege.

Poți alege între trei culori diferite și trei dimensiuni diferite, pentru fiecare culoare. A treia alegere inversează efectul care-ți schimbă culoarea indicatorului de mouse în funcție de culoarea deasupra căreia se află cursorul. Schimbă mărimea și culoarea pe care vrei să le folosești și apasă pe OK pentru ca schimbarea să fie activată.

Modifică dimensiunea și culoarea cursorului de mouse, din aplicația Setări

O a doua metodă, foarte potrivită mai ales pe dispozitivele cu ecrane tactile, este folosirea aplicației Setări din Windows 10. Cea mai rapidă metodă de a deschide aplicația Setări este de a apasă tastele Windows + I. Poți găsi alte metode, în acest ghid: 9 metode de a deschide aplicația Settings (Setări) în Windows 10. Odată deschisă aplicația, apasă pe secțiunea Simplificare acces.

În coloana din stânga, apasă pe Mouse. În partea din dreapta vei vedea trei secțiuni: dimensiune indicator, culoare indicator și taste mouse. Primele două îți permit să schimbi dimensiunea și culoarea cursorului de mouse, folosind una din trei opțiuni, pentru fiecare secțiune.

Alege dimensiunea și culoarea pe care le dorești. Odată realizate schimbările tale, închide aplicația Setări și schimbările se vor activa imediat, fără a fi nevoie să apeși pe vreun buton pentru Salvare.

Concluzie

Cursorul reprezintă unul din lucrurile pe care stai cu ochii în mod continuu, pe desktop-ul tău din Windows. Din acest motiv ar trebui să îi modifici dimensiunea și culoarea astfel încât să fie ușor de observat pe ecran. Și, după cum poți vedea din acest articol, acest proces este foarte simplu de realizat în Windows 10, chiar dacă faci acest lucru din vechiul Panou de Control sau din noua aplicație Setări.