Schimbă dimensiunea şi culoarea indicatorului de mouse în Windows 10

Începând cu May 2019 Update, Windows 10 are niște opțiuni interesante care îți permit să schimbi mărimea și culoarea indicatorului de mouse în orice dorești. Acum nu te mai plictisești folosind același cursor alb sau negru pentru mouse. Îl poți face roz, albastru, verde și orice altă culoare dorești. De asemenea, poți face cursorul mouse-ului cât de mare dorești. Află cum schimbi mărimea și culoarea indicatorului de mouse, în Windows 10:

NOTĂ: Opțiunile afișate în acest ghid se aplică pentru Windows 10 May 2019 Update sau mai nou. Dacă nu știi ce versiune de Windows 10 ai, citește: Verifică versiunea de Windows 10, compilarea OS, ediția și tipul sistemului.

Pasul 1. Mergi la setările Windows 10 pentru cursor și indicator

Deschide Setări pe PC-ul sau dispozitivul tău cu Windows 10. O metodă rapidă de a face asta este să apeși tastele Windows + I de pe tastatură. În aplicația Setări, dă clic sau apasă pe secțiunea Simplificare acces.

Setări Windows 10

În coloana din stânga, mergi la "Cursor și indicator".

Setările pentru cursor și indicator din Windows 10

Pasul 2. Schimbă mărimea indicatorului de mouse

În partea dreaptă a ferestrei Setări, caută comutatorul pentru "Modificați dimensiunea indicatorului". În mod implicit, Windows 10 folosește cea mai mică dimensiune disponibilă. Pentru a crește dimensiunea indicatorului, mută comutatorul către dreapta și vezi cum se mărește indicatorul mouse-ului.

Schimbă dimensiunea indicatorului de mouse

Pentru a face indicatorul mai mic, mută comutatorul către stânga.

Pasul 3. Schimbă culoarea indicatorului de mouse

Pe partea dreaptă a ferestrei Setări, caută secțiunea "Modificați culoarea indicatorului". Ai la dispoziție patru opțiuni: alb, negru, negru pe fundal alb și alb pe fundal negru, precum și o culoare personalizată. Dacă vrei să schimbi culoarea indicatorului de mouse în roz, albastru, verde, roșu sau altă culoarea, dă clic sau apasă pe ultima opțiune din listă. Apoi vezi o listă cu indicatorii sugerați. Dacă-ți place o culoarea din listă, dă clic sau apasă pe ea. Dacă vrei o altă culoare, dă clic pe "Alegeți o culoarea de indicator particularizată".

Schimbă culoarea indicatorului de mouse

Se deschide o fereastră unde poți alege orice culoare dorești din spectrul RGB. Dacă știi codul RGB al culorii pe care vrei să o folosești, dă clic pe More (Mai mult).

Alege o culoare particularizată pentru indicatorul de mouse

Sunt afișate opțiuni adiționale, unde poți introduce codul culorii pe care vrei să o folosești. Dă clic pe Gata după ce ai introdus codul culorii dorite.

Introdu codul culorii dorite pentru indicatorul de mouse

Acum te poți bucura de noul tău indicator de mouse, care arată așa cum îți dorești. Dacă vrei mai multe detalii despre personalizarea mouse-ului, citește: Cum îți configurezi mouse-ul în Windows 10.

Modifică dimensiunea şi culoarea indicatorului de mouse, din Panoul de control

O altă metodă pentru a realiza personalizarea este să folosești Panoul de Control. Dar opțiunile de personalizare disponibile aici sunt mai puțin utile decât cele din aplicația Setări.

Dacă vrei să afli cum se personalizează mărimea și culoarea indicatorului de mouse din acest loc, deschide Panoul de Control și mergi la Simplificare acces.

Panoul de Control din Windows 10

Sub "Centrul Simplificare acces", dă clic sau apasă pe legătura "Modificare mod de lucru pentru mouse"

Setările pentru simplificare acces

Se deschide o fereastră numită "Simplificarea utilizării mouse-ului". Aici găsești o listă de opțiuni pentru personalizarea mouse-ului, începând cu mărimea și culoarea indicatorilor de mouse (cursor). În secțiunea "Indicatori de mouse" poți alege între combinații de trei culori și mărimi diferite. A treia are un efect de inversie, care schimbă culoarea mouse-ului în funcție de culoarea pe care muți indicatorul. Alege mărimea și culoarea pe care le dorești.

Fă mouse-ul mai ușor de folosit în Windows 10

Nu uita să apeși pe OK sau Se aplică, pentru a salva modificările. Acum poți închide Panoul de Control, ca să te bucuri de utilizarea noului indicator de mouse pe care l-ai ales.

Ce mărimea și culoare folosești pentru indicatorul de mouse?

Indicatorul de mouse este unul din lucrurile pe care le vezi mereu atunci când folosești calculatorul. De aceea ar trebui să-i personalizezi mărimea și culoarea, astfel încât să-ți placă cum arată și să fii cât mai productiv. Înainte de a închide acest tutorial, spune-ne ce mărime și culoare ai ales pentru indicatorul de mouse.