Cum treceți de la un cont Microsoft la unul local în Windows 8.1

Am prezentat într-un articol precedent informații despre cum puteți trece de la un cont local la un cont Microsoft în cazul în care doriți să folosiți o serie de facilități noi introduse de Windows 8.1. Acum este timpul să vă prezint și reversul medaliei, mai exact ce puteți face în cazul în care doriți să treceți de la un cont Microsoft la unul local, din diferite motive. Veți vedea că procedura nu este deloc complicată.

Deschideți expertul de configurare pentru conturi Microsoft

Prima dată, autentificați-vă cu contul Microsoft. Apoi, deschideți panoul Setări PC folosind una dintre metodele descrise în acest articol: Prezentare Windows 8 & Windows 8.1: Șase Moduri de a Accesa Setări PC.

Cu panoul Setări PC pe ecran, deschideți secțiunea Conturi.

Windows 8.1, Setari PC, schimba, cont local, Microsoft

Apăsați butonul Deconectare de sub numele de utilizator.

Windows 8.1, Setari PC, schimba, cont local, Microsoft

Urmați pașii expertului pentru comutarea la un cont local

Din acest moment, Windows 8.1 vă va ghida prin restul procedurii. Prima dată va trebui să introduceți parola contului Microsoft pentru verificare. Apăsați butonul Următorul după ce ați introdus parola.

Windows 8.1, Setari PC, schimba, cont local, Microsoft

Introduceți un nume de utilizator și o parolă pentru contul local pe care doriți să-l creați. Puteți introduce și un indiciu pentru cazul în care uitați parola. După ce ați terminat, apăsați butonul Următorul.

Windows 8.1, Setari PC, schimba, cont local, Microsoft

Apăsați butonul „Deconectare și terminare” pentru a finaliza configurarea contului. Odată terminată configurarea, sistemul de operare vă va deconecta.

Windows 8.1, Setari PC, schimba, cont local, Microsoft

Odată deconectat, selectați noul cont local pentru a vă reconecta. Asta este tot! Acum aveți un cont local care funcționează la fel ca orice alt cont pe care l-ați folosit în versiunile anterioare de Windows.

Concluzie

Toate setările contului, inclusiv aplicații descărcate din Magazinul Windows, vor fi migrate pe noul cont. Chiar dacă nu vă veți mai conecta cu contul Microsoft, el nu a dispărut de tot. Încă puteți introduce informațiile respective în aplicațiile care le necesită. Asta înseamnă că puteți să folosiți un cont Microsoft pentru a instala aplicații din Magazinul Windows și apoi puteți folosi un cont local, dacă vă simțiți mai în siguranță așa.

Lăsați-ne un comentariu în caz că aveți întrebări despre acest subiect și vom reveni asupra lor cât putem de repede.