Ghidul complet pentru dezactivarea reclamelor din Windows 10

Vezi mereu reclame pe ecranul de blocare din Windows 10, în Meniul Start sau chiar și în File Explorer? Te-ai săturat să le vezi în sistemul tău de operare? Vrei să ai un Windows 10 fără publicitate? Dacă ai răspuns da la oricare dintre aceste întrebări, atunci ar trebui să știi că tocmai ai deschis cel mai potrivit tutorial pentru tine. Îți vom arăta cum să dezactivezi automat toate reclamele pe care Microsoft ți le afișează în Windows 10. Citește mai departe pentru a vedea cum poți să scapi de publicitatea de pe PC-ul tău:

1. Dezactivează reclamele din Meniul Start

Cu excepția cazului în care te hotărăști să faci ceva în acest sens, Microsoft are obiceiul de a afișa așa-numitele "aplicații promovate" în Meniul Start din Windows 10. Probabil că deja le știi - arată similar cu cele din imaginea de mai jos.

Dacă vrei să scapi de ele, tot ce trebuie să faci este să urmezi câteva instrucțiuni, pe care le-am detaliat în acest ghid: Cum elimini și dezactivezi aplicațiile promovate din Windows 10, în doi pași.

Pe scurt, va trebui să deschizi aplicația Settings (Setări), să mergi la Personalizare -> Start și apoi să dezactivezi comutatorul pentru "Afișați ocazional sugestii în Start".

După ce faci acest lucru, Windows 10 ar trebui să nu mai afișeze reclame în Meniul Start.

2. Dezactivează reclamele din File Explorer

În Windows 10 Creators Update, Microsoft a început să afișeze reclame chiar și în File Explorer, lucru care ne-a surprins pe toți. Nimeni nu se aștepta să vadă reclame în bătrânul manager de fișiere din Windows și nimeni nu se gândea că acest lucru s-ar putea întâmpla vreodată.

Însă, se pare că celor de la Microsoft le place să se joace cu nervii noștri. :) Dacă ai făcut upgrade la Creators Update, s-ar putea să te fi întâlnit deja cu reclamele din File Explorer:

Din fericire, poți să le dezactivezi. Pentru a face acest lucru, deschide File Explorer, deschide fila Vizualizare din meniul panglică și apoi apasă pe butonul Opțiuni. Este ultimul din dreapta.

Se va deschide o fereastră numită Opțiuni folder. Apasă pe fila Vizualizare.

Derulează prin lista de "Setări complexe", până găsești o setare numită "Afișați notificările furnizorului de sincronizare". Această setare este cea care controlează afișarea reclamelor în File Explorer. Pentru a scăpa de ele, debifează această setare.

Apasă pe "Se aplică" sau pe OK pentru a salva modificările pe care le-ai făcut. De aici înainte, nu ar trebui să mai vezi reclame în File Explorer.

3. Dezactivează reclamele de pe ecranul de blocare

Un alt loc care li s-a părut bun drept panou de reclame celor de la Microsoft, este ecranul tău de blocare. Probabil că ai văzut lucruri ca acestea:

Deși reclamele de pe ecranul de blocare nu sunt la fel de intruzive sau de enervante precum cele afișate în Meniul Start sau în File Explorer, ele tot pot fi deranjante. Dacă vrei să dezactivezi aceste reclame, începe prin a deschide aplicația Settings (Setări). Apoi, mergi la Personalizare -> Ecran de blocare.

În partea dreaptă a ferestrei aplicației, derulează până găsești o opțiune care îți spune că poți "Obține fapte amuzante, sfaturi și alte informații de la Windows și Cortana, pe ecranul tău de blocare". În mod implicit, această opțiune este activată. Seteaz-o pe Off (Oprit).

De acum încolo, ecranul tău de blocare nu va mai afișa reclame de niciun fel.

Concluzie

Acum știi cum să scapi de toate acele reclame enervante pe care Microsoft le afișează în cele mai neașteptate locuri din Windows 10. Dezactivrea reclamelor va face ca Windows 10 să fie un sistem de operare mai prietenos, așa cum ar fi trebuit să fie de la început. Din păcate, se pare că Microsoft nu va renunța la reclame, chiar dacă deja ai plătit o dată pentru sistemul lor de operare. Ce părere ai despre această tactică? Cât timp ți-a luat să dezactivezi toate reclamele? Ai așteptat ceva timp înainte de a urma ghidul nostru sau ai dezactivat reclamele imediat ce ți-ai instalat Windows 10?