OnePlus Nord CE 5G review: echilibrat și la un preț bun

OnePlus Nord CE 5G review: echilibrat și la un preț bun
Rating

Știrile despre telefoane sunt cel mai adesea despre dispozitivele scumpe, care inovează de la an la an. Dar majoritatea utilizatorilor citesc despre ele, iar apoi își cumpără un smartphone pe care și-l pot permite. OnePlus Nord CE 5G este un smartphone care nu inovează asemeni unui dispozitiv premium, dar se inspiră suficient din zona de top pentru a fi o alegere foarte interesantă. Citește această recenzie și află de ce OnePlus Nord CE 5G s-ar putea să fie următorul tău smartphone:

Reclamă

OnePlus Nord CE 5G: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest smartphone este recomandat pentru:

 • Persoanele care vor un telefon 5G
 • Utilizatorii care vor un smartphone echilibrat la un preț rezonabil
 • Cei care doresc încărcare cu adevărat rapidă pentru telefonul lor
 • Utilizatorii pentru care este importantă o experiență Android fără bloatware
 • Persoanele care-și doresc actualizări de securitate pentru mai mult de doi ani

Pro și contra

Sunt multe lucruri care ne plac la OnePlus Nord CE 5G:

 • OxygenOS este o versiune Android elegantă și rapidă
 • Foarte puține aplicații preinstalate
 • Încărcare foarte rapidă, care bate toate telefoanele cu un preț similar
 • Trei ani de actualizări de securitate
 • Are o mufă pentru căști
 • Este mai subțire și mai ușor decât alte telefoane cu un preț similar
 • Husă de protecție de calitate inclusă în pachet
 • Un sistem de camere mai simplu decât ce oferă competiția

Există și câteva puncte slabe:

 • Nu oferă rezistență la praf sau apă
 • Este lent în postprocesarea pozelor la 64 MP
 • Nu include un set de căști
 • Nu are slot microSD
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

OnePlus Nord CE 5G nu este perfect, dar ne place mult. Are un design simplu, vine cu mai puține camere decât competiția, iar asta e un atu pentru noi. Da, postprocesarea pozelor la 64 MP este puțin lentă, dar camera principală merge bine, iar telefonul nu vine și cu o cameră pentru poze macro care să fie de fapt inutilă, așa cum face competiția. De asemenea, OnePlus Nord CE 5G este mai subțire și mai ușor, cu performanțe foarte echilibrate și încărcare cu adevărat rapidă. Dacă nu ai bugetul pentru un telefon de top, OnePlus Nord CE 5G oferă un raport foarte bun între calitate și preț. Ar trebui să-l iei în considerare atunci când vrei să-ți cumperi un telefon 5G.

Despachetarea OnePlus Nord CE 5G

Noi am primit OnePlus Nord CE 5G într-o cutie specială, ce a fost creată pentru blogerii și presa de tehnologie care au testat acest telefon înainte de lansarea globală. Așa cum se vede mai jos, a venit într-o cutie mare neagră, cu logoul ONEPLUS scris pe ea.

OnePlus Nord CE 5G - kitul de presă a venit într-o cutie foarte mare

OnePlus Nord CE 5G - kitul de presă a venit într-o cutie foarte mare

Atunci când am deschis-o, am găsit cutia în care este ambalat de fapt telefonul pentru clienții care-l cumpără din magazine, alături de patru huse create de OnePlus special pentru acest smartphone.

Despachetarea kitului OnePlus Nord CE 5G

Despachetarea kitului OnePlus Nord CE 5G

Atunci când cumperi un OnePlus Nord CE 5G, cutia de mai jos este cea în care îl primești. Este relativ mare, neagră, cu logoul OnePlus și brandul Nord tipărit pe coperta de sus. Pe spate, găsești un abțibild cu detalii despre configurația hardware, numărul IMEI, numărul serial, unde a fost produs dispozitivul, etc.

OnePlus Nord CE 5G - Cutia în care vine telefonul

OnePlus Nord CE 5G - Cutia în care vine telefonul

Atunci când deschizi cutia, găsești telefonul împachetat frumos într-o copertă protectoare, alimentarea, cablul USB și o cutie mai mică, ce include husa de protecție oferită de OnePlus.

Despachetarea OnePlus Nord CE 5G

Despachetarea OnePlus Nord CE 5G

În cutia mică cu husa de protecție, găsești și un mesaj de bun venit în familia OnePlus, un ac pentru scoaterea tăviței pentru cartele SIM, ghidul pentru pornirea rapidă, informații despre telefon și alte pliante. Ne place husa oferită de OnePlus, deoarece este de o calitate mai bună decât ce primești cu alte telefoane.

OnePlus Nord CE 5G vine cu o husă de protecție

OnePlus Nord CE 5G vine cu o husă de protecție

Cutia în care vine OnePlus Nord CE 5G arată foarte bine și despachetarea sa este o experiență care-ți induce ideea că ai cumpărat un produs de calitate. Apreciem husa de foarte bună calitate inclusă în pachet, dar ne-a dezamăgit lipsa unui set de căști.

Reclamă

Design și calitatea construcției

OnePlus Nord CE 5G este un telefon relativ mare, de 6.43”, cu colțuri rotunjite și 159.22 x 73.5 mm în lungime și lățime. De asemenea, are o grosime de doar 7.9 mm și o greutate de 170 grame, ceea ce-l face mai subțire și mai ușor decât competitorul său direct, Samsung Galaxy A52 5G, dar și cel mai subțire telefon OnePlus din ultimii ani. Pe spatele său, găsim sistemul de camere, logoul OnePlus, un abțibild cu numărul IMEI, numărul serial și alte informații. Pe marginea din dreapta a OnePlus Nord CE 5G, se găsește doar butonul pentru Pornire/Oprire.

OnePlus Nord CE 5G - butoanele de pe marginea din dreapta

OnePlus Nord CE 5G - butoanele de pe marginea din dreapta

Pe marginea din stânga, avem tăvița pentru cartele SIM și butoanele pentru Volum.

OnePlus Nord CE 5G - butoanele de pe marginea stângă

OnePlus Nord CE 5G - butoanele de pe marginea stângă

Pe marginea de jos a telefonului, avem mufa pentru căști, un microfon pentru apelurile telefonice, portul USB Type-C 2.0 și difuzorul.

OnePlus Nord CE 5G - marginea de jos a telefonului

OnePlus Nord CE 5G - marginea de jos a telefonului

Pe marginea de sus, găsești doar microfonul folosit în apelurile telefonice, cel mai probabil pentru izolarea zgomotului înconjurător și pentru înregistrări stereo. Spatele și cadrul OnePlus Nord CE 5G sunt fabricate din plastic. Pare a fi un plastic durabil și telefonul este plăcut de ținut în mână. Spatele său este un magnet pentru amprente și are nevoie de curățare regulată dacă vrei să arate bine.

OnePlus Nord CE 5G - marginea de sus

OnePlus Nord CE 5G - marginea de sus

În comparație cu Samsung Galaxy A52 5G, un neajuns al OnePlus Nord CE 5G este faptul că nu folosește sticlă Gorilla Glass pentru ecran. De asemenea, nu are vreo certificare pentru rezistența la praf și apă. Cu toate acestea, este puțin mai ieftin și mulți utilizatori vor fi mai încântați să economisească niște bani.

OnePlus Nord CE 5G este disponibil în trei culori: Blue Void (Albastru), Charcoal Ink (Negru) și Silver Ray (Argintiu). Noi am primit versiunea albastră, care arată foarte bine, dar credem că cei mai mulți utilizatori o vor prefera pe cea neagră. OnePlus are și câteva huse de protecție pentru acest telefon, pe care le poți vedea în poza de mai jos. Acestea arată bine și par gândite pentru tineri.

Husele de protecție disponibile pentru OnePlus Nord CE 5G

Husele de protecție disponibile pentru OnePlus Nord CE 5G

Per total, OnePlus Nord CE 5G este un telefon arătos, subțire și ușor, disponibil în culori care vor fi pe placul multor utilizatori.

Reclamă

Specificații hardware

OnePlus Nord CE 5G are același chipset precum Samsung Galaxy A52 5G - un Qualcomm Snapdragon 750G cu opt nuclee, două la frecvența de 2.2 GHz și șase la frecvența de 1.8 GHz. Cipul grafic este un Adreno 619 - potrivit pentru experiențe nepretențioase de gaming și vizionarea de conținut multimedia.

Detalii despre OnePlus Nord CE 5G

Detalii despre OnePlus Nord CE 5G

Acest smartphone vine cu 6 GB, 8 GB sau 12 GB de RAM și 128 GB sau 256 GB spațiu de stocare. Din păcate, nu are și suport pentru carduri microSD, care să extindă spațiul de stocare, dar oferă un slot pentru două cartele nano-SIM. Ecranul are un panou AMOLED și o rată de reîmprospătare (refresh) de 90 Hz. De asemenea, rezoluția este Full HD de 2400 x 1080 pixeli și densitatea este de 410 ppi. Un neajuns al ecranului este că nu e protejat de Gorilla Glass.

OnePlus Nord CE 5G are un ecran AMOLED de 90 Hz

OnePlus Nord CE 5G are un ecran AMOLED de 90 Hz

Ne place faptul că OnePlus Nord CE 5G nu ne promite un sistem cu patru camere, dintre care unele să fie inutile. Acest telefon vine cu o abordare mai simplă și are următoarele camere:

 • O cameră principală wide, pe spate, cu 64 Megapixeli, diafragmă f/1.79, obiectiv 6P și o dimensiune a pixelilor de 0.7 µm
 • O cameră ultrawide pe spate, cu 8 megapixeli, un câmp vizual de 119° și diafragmă f/2.25
 • O cameră de adâncime pe spate, cu 2 megapixeli și diafragmă f/2.4
 • Pe față, avem o cameră selfie de 16 Megapixeli cu senzor Sony IMX471, diafragmă f/2.45 și o dimensiune a pixelilor de 1.0 µm

Sistemul de camere vine cu stabilizare electronică a imaginii și poate înregistra video la rezoluția 1080p și 30 sau 60 cadre pe secundă (fps). Camera principală poate înregistra video și la rezoluție 4K și 30 fps.

Camerele de pe spatele telefonului

Camerele de pe spatele telefonului

Unul dintre cele mai bune aspecte la OnePlus Nord CE 5G este încărcătorul său de 30 Wați, care este mult mai rapid decât ce oferă competiția la un preț similar. Bateria nu este detașabilă și are o capacitate de 4500 mAh.

Acest telefon are și opțiuni de conectivitate foarte bune: suport pentru Bluetooth 5.1, GPS și NFC. Funcționează cu rețelele mobile 5G, dar nu are suport pentru Wi-Fi 6. Poate folosi doar standardele wireless mai vechi (Wi-Fi 5 și Wi-Fi 4).

Încărcătorul Warp de 30 Wați

Încărcătorul Warp de 30 Wați

În ceea ce privește senzorii, OnePlus Nord CE 5G are un senzor de amprentă pe ecran, un accelerometru, o busolă electronică, giroscop, un senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate și un senzor “core” care monitorizează ceilalți senzori din interiorul smartphone-ului.

Dacă vrei mai multe detalii despre toate funcții și caracteristicile hardware, vizitează această pagină: OnePlus Nord CE 5G Specificații.

Citește următoarea pagină a acestei recenzii pentru detalii despre experiența de utilizare oferită de OnePlus Nord CE 5G, camerele sale, sistemul de operare și aplicațiile incluse, precum și performanța sa în benchmarkuri.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate