Review OnePlus Nord 2 5G

Review OnePlus Nord 2 5G
Rating

Primul OnePlus Nord s-a plasat curajos drept un reper în categoria telefoanelor mid-premium, iar OnePlus Nord 2 5G vrea să cimenteze popularitatea companiei în acest segment. Noul model oferă conectivitate 5G, un cip MediaTek foarte puternic, hardware de calitate și un sistem de camere promițător. Dacă toate aceste elemente ți-au trezit interesul, citește acest review și află părerea noastră despre OnePlus Nord 2 5G:

Reclamă

OnePlus Nord 2 5G: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest telefon este o alegere potrivită pentru:

  • Persoanele care vor un telefon de top, dar nu au bugetul pentru un flagship
  • Utilizatorii care vor o experiență Android fără bloatware
  • Persoanele care vor un telefon cu încărcare ultra-rapidă
  • Utilizatorii care-și doresc performanțe foarte bune de la telefonul lor
  • Cei interesați să primească actualizări de securitate pentru mai mult de doi ani

Pro și contra

Sunt multe lucruri pe care le apreciem la OnePlus Nord 2 5G:

Vezi prețul:
  • Este un telefon cu un aspect foarte plăcut
  • OxygenOS este o versiune foarte rapidă de Android
  • Sistem de camere de calitate
  • Puține aplicații preinstalate
  • Se încarcă complet în doar 30 de minute
  • Trei ani de actualizări de securitate
  • Are mufă pentru căști
  • Husă de protecție de calitate inclusă în pachet

Sunt și unele aspecte mai puțin pozitive:

  • Nu oferă rezistență la praf sau apă
  • Sistemul de camere oferă doar zoom digital
  • Nu include un set de căști
Notă produs 5/5
Verdict

Verdict

Sunt multe lucruri care ne plac la OnePlus Nord 2 5G: design plăcut, ecran de calitate, performanțe foarte bune, încărcare ultra-rapidă și un sistem de operare fără bloatware. Deși nu este perfect, sistemul de camere face fotografii de calitate și mulți utilizatori îl vor aprecia. Pe lângă toate aceste elemente pozitive, telefonul are și un preț mai rezonabil decât cele din segmentul premium, ceea ce îl va face atrăgător pentru mulți utilizatori. Noi credem că OnePlus Nord 2 5G va fi unul dintre cele mai bine vândute telefoane din segmentul său. Dacă vrei un telefon cu performanțe, design și funcții apropiate de un flagship, fără a plăti la fel de mult, OnePlus Nord 2 5G este una dintre cele mai bune alegeri din piață.

Despachetarea OnePlus Nord 2 5G

Am primit OnePlus Nord 2 5G într-o cutie mare și neagră, creată special pentru presa de tehnologie și entuziaștii care au testat telefonul înainte de lansarea sa globală. În ea, am găsit cutia în care este vândut de fapt telefonul, împreună cu un mesaj de bun venit pentru presă și trei huse de protecție create special pentru telefon.

Despachetarea OnePlus Nord2 5G

Despachetarea OnePlus Nord2 5G

Husele de protecție create pentru OnePlus Nord 2 5G au un aspect foarte diferit, țintit către audiențe diverse. Eu personal prefer aspectul mai clasic al husei negre din imagine.

Huse de protecție pentru OnePlus Nord2 5G

Huse de protecție pentru OnePlus Nord2 5G

Atunci când deschizi cutia, vezi imediat telefonul împachetat frumos într-o copertă protectoare.

Cutia în care găsești telefonul vândut în magazine

Cutia în care găsești telefonul vândut în magazine

Sub telefon, găsești alimentarea, un cablu USB și încă o cutie mai mică.

Ce găsești în cutia OnePlus Nord2 5G

Ce găsești în cutia OnePlus Nord2 5G

Cutia respectivă include o husă de protecție pentru telefon, un mesaj de bun venit în familia OnePlus, un ac pentru scoaterea tăviței pentru cartele SIM, ghidul pentru pornirea rapidă, informații despre telefon și alte pliante. Singurul lucru care lipsește este un set de căști.

OnePlus Nord2 5G vine cu o husă de protecție în pachet

OnePlus Nord2 5G vine cu o husă de protecție în pachet

Pachetul în care vine OnePlus Nord 2 5G arată excelent, asemeni unui telefon premium. Apreciem și husa de protecție de foarte bună calitate, care este inclusă.

Reclamă

Design și calitatea construcției

OnePlus Nord 2 5G are un ecran mare de 6.43 inci, cu colțuri rotunjite. Versiunea Blue Haze, pe care am primit-o în teste, are un finisaj lucios asemănător porțelanului, care arată minunat. Telefonul are o mărime de 158.9 x 73.2 mm în lungime și lățime, precum și o grosime de doar 8.25 mm. Greutatea sa este de doar 189 de grame. Un detaliu plăcut este faptul că OnePlus a aplicat din fabrică o folie de protecție pentru ecran și nu ai nevoie să cumperi una separat. Pe partea de sus, găsești camera pentru selfie și difuzorul.

O folie de protecție este aplicată pe ecran

O folie de protecție este aplicată pe ecran

OnePlus Nord 2 5G are spatele din sticlă, iar cadrul este din plastic. Pe spate, găsim sistemul de camere, logoul OnePlus și un abțibild cu codul IMEI și numărul serial. Pe marginea din dreapta, avem butonul pentru Pornire/Oprire și comutatorul pentru Alerte, un element clasic pe telefoanele OnePlus.

Spatele telefonului OnePlus Nord2 5G

Spatele telefonului OnePlus Nord2 5G

Pe marginea din stânga, găsim butoanele pentru Volum.

Ce găsești pe marginea stângă a OnePlus Nord2 5G

Ce găsești pe marginea stângă a OnePlus Nord2 5G

Pe marginea de sus, găsești doar un microfon, care-i cel mai probabil folosit pentru izolarea zgomotului înconjurător și înregistrări stereo.

Ce găsești pe marginea de sus a OnePlus Nord2 5G

Ce găsești pe marginea de sus a OnePlus Nord2 5G

Pe marginea de jos găsim tava pentru cartela SIM, microfonul pentru apeluri telefonice, un port USB Type-C 2.0 și un difuzor.

Marginea de jos a telefonului

Marginea de jos a telefonului

Acest smartphone este disponibil în două culori: Gray Sierra și Blue Haze. Ambele arată bine și suntem curioși care va fi cea mai populară culoare cu audiența acestui telefon.

OnePlus Nord2 5G este disponibil în două culori

OnePlus Nord2 5G este disponibil în două culori

OnePlus Nord 2 5G este un telefon arătos cu un design reușit și culori pe măsură, relativ subțire și ușor, ceea ce-l face confortabil de ținut în mână.

Reclamă

Caracteristici hardware

OnePlus Nord 2 5G vine cu un SoC (System on a Chip) octa-core MediaTek Dimensity 1200-AI, care oferă suport pentru rețele mobile 5G și un cip video Mali-G77 MC9 potrivit pentru toate tipurile de sarcini, inclusiv gaming. Smartphone-ul poate avea 6 GB, 8 GB sau 12 GB de RAM și 128 GB sau 256 GB spațiu de stocare. Am primit în teste cea mai puternică variantă, cea cu 12 GB de RAM si 256 GB spațiu de stocare.

Detalii despre OnePlus Nord2 5G

Detalii despre OnePlus Nord2 5G

Acest telefon nu are suport pentru cartele microSD, dar spațiul de stocare de pe telefon ar trebui să fie suficient pentru majoritatea utilizatorilor, cât timp aceștia nu înregistrează multe clipuri video la rezoluție 4K. OnePlus Nord 2 5G are un slot pentru două cartele nano-SIM, util atunci când ai nevoie să folosești două numere de telefon pe același dispozitiv.

Telefonul poate folosi două cartele nano-SIM

Telefonul poate folosi două cartele nano-SIM

Ecranul folosește un panou AMOLED, cu o rată de refresh de 90 Hz, o rezoluție de 2400 x 1080 pixeli și o densitate a acestora de 410 ppi (pixels per inch).

OnePlus Nord2 5G are un ecran AMOLED

OnePlus Nord2 5G are un ecran AMOLED

Telefonul are un sistem cu trei camere pe spate și una pe partea din față. Acestea au următoarele caracteristici:

  • O cameră principală de 50 de megapixeli, cu un senzor Sony IMX766, o dimensiune a pixelilor de 1.0 μm, diafragmă f/1.88, obiectiv 6P și stabilizare optică a imaginii.
  • O cameră ultra-wide de 8 megapixeli, diafragmă f/2.25, un câmp vizual de 119.7° și stabilizare electronică a imaginii.
  • O cameră de adâncime cu 2 megapixeli și diafragmă f/2.5.
  • Există, de asemenea, un bliț dual-LED alături de cele trei camere de pe spate.
  • Pe partea din față avem o cameră de 32 megapixeli, cu un senzor Sony IMX615, o dimensiune a pixelilor de 0.8 μm, diafragmă f/2.45 și stabilizare electronică a imaginii.

Cu OnePlus Nord 2 5G, poți înregistra clipuri video la rezoluție 4K și 30 de cadre pe secundă ori la rezoluția 1080p și 30 sau 60 de cadre pe secundă.

Sistemul de camere de pe spate

Sistemul de camere de pe spate

Unul dintre aspectele prin care OnePlus Nord 2 5G strălucește este tehnologia sa de încărcare rapidă: telefonul vine cu un încărcător de 65W, care este mult mai rapid decât ce oferă competiția în aceeași zonă de preț. Bateria sa este nedetașabilă și are o capacitate de 4500 mAh.

Încărcătorul de 65W

Încărcătorul de 65W

Smartphone-ul oferă, de asemenea, opțiuni bune de conectivitate: Bluetooth 5.1, GPS și NFC. Din păcate, nu are suport pentru Wi-Fi 6 și poate utiliza doar standardele mai vechi Wi-Fi 5 și Wi-Fi 4. În ceea ce privește senzorii, OnePlus Nord 2 5G are un senzor de amprentă în ecran, un accelerometru, o busolă electronică, un giroscop, un senzor de lumină ambientală, un senzor SAR, un senzor de proximitate și un senzor “core” care monitorizează ceilalți senzori din interiorul smartphone-ului.

Dacă vrei mai multe detalii despre toate funcțiile și caracteristicile hardware ale acestui telefon vizitează: OnePlus Nord 2 5G Specs.

Citește următoarea pagină a acestei recenzii pentru detalii despre experiența de utilizare oferită de OnePlus Nord 2 5G, camerele sale, sistemul de operare și aplicațiile incluse, precum și performanța sa în benchmarkuri.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate