Review realme 8 5G: conectivitate 5G la un preț accesibil!

Review realme 8 5G: conectivitate 5G la un preț accesibil!
Rating

În fiecare lună, piața telefoanelor 5G devine din ce în ce mai competitivă. Luna trecută am testat Samsung Galaxy A32 5G și acum a sosit vremea unui competitor direct: realme 8 5G. Pentru un preț similar, realme 8 5G oferă un ecran mai bun, încărcare ușor mai rapidă și un sistem de camere interesant. Dar reușește acest smartphone să-și depășească competiția? Află răspunsul din această recenzie detaliată:

Reclamă

realme 8 5G: Pentru cine este o alegere potrivită?

Acest smartphone e o alegere bună pentru:

  • Persoanele care vor un smartphone cu 5G la un preț accesibil
  • Utilizatorii care vor un smartphone cu autonomie foarte bună
  • Persoanele care vor un ecran cu rata de împrospătare de 90 Hz

Pro și contra

Sunt multe aspecte pozitive care ne plac la realme 8 5G:

  • Conectivitate 5G
  • Preț accesibil
  • Un procesor mai bun decât pe varianta 4G a aceluiași model
  • Baterie excelentă
  • Ecran mai bun decât pe alte telefoane 5G similare
  • Deblocare rapidă (facială și cu amprentă)
  • Cea mai nouă versiune de Android

Există și câteva neajunsuri de luat în considerare:

  • Ecranul nu e la fel de bun ca pe versiunea 4G a aceluiași model
  • Un sistem de camere ușor mai slab decât pe versiunea 4G
  • Telefonul nu vine cu o pereche de căști în cutie
Notă produs 4/5

Verdict

Dacă îți dorești un telefon cu un preț accesibil, baterie generoasă și performanțe bune, ce funcționează cu rețelele mobile 5G, atunci realme 8 5G este o alegere bună, care merită luată în considerare. Acesta oferă performanțe bune pentru majoritatea utilizatorilor, iar sistemul de camere oferă cam ceea ce aștepți de la un telefon din zona sa de preț. Totuși, același model fără 5G are un ecran și un sistem de camere puțin mai bune. Dacă conectivitatea 5G nu este importantă pentru tine, s-ar putea să vrei să te “uiți” și la realme 8.

Despachetarea realme 8 5G

Telefonul realme 8 5G vine într-o cutie galbenă de carton, care arată foarte bine. Pe ea vezi numele dispozitivului tipărit în partea de sus și pe laterale. Pe spatele cutiei, sunt abțibilduri cu informații despre modelul exact pe care l-ai cumpărat, numărul său IMEI, culoarea, numărul serial și configurația hardware.

realme 8 5G vine într-o cutie elegantă

realme 8 5G vine într-o cutie elegantă

Atunci când deschizi cutia, vezi o alta mai mică, care îți urează bun venit în familia realme. Înăuntrul acesteia, găsești ghidul pentru configurarea rapidă tradus în mai multe limbi, acul pentru scoaterea tăvii pentru cartele SIM și ghidul cu informații despre produs. Sub această cutie mai mică, găsești telefonul împachetat frumos într-o pungă protectoare.

Despachetarea realme 8 5G

Despachetarea realme 8 5G

Sub telefon, găsești încărcătorul (cu încărcare rapidă de 18W), un cablu USB și o husă de protecție. Din păcate, nu sunt incluse căști în pachet.

Ce găsești în cutie

Ce găsești în cutie

Pachetul în care vine realme 8 5G arată foarte bine și despachetarea este rapidă și plăcută. Apreciem husa de protecție inclusă în pachet, dar ne-a dezamăgit lipsa unei perechi de căști.

Reclamă

Design și calitatea construcției

realme 8 5G este un telefon mare, de 6.5 inci, cu colțuri rotunjite și dimensiuni generoase de 162.5 x 74.8 x 8.5 mm. Nu este un telefon greu, dar nu e nici ușor, având 185 grame, fără husă. De asemenea, este disponibil în două versiuni de culoare: albastru “supersonic” (în poza de mai jos) și negru, tot “supersonic”. 🙂 Spatele smartphone-ului este fabricat din plastic lucios, care tinde să fie un magnet pentru amprente. Pe el, găsești sistemul de camere și sigla realme. Are un design simplu și plăcut.

Spatele telefonului realme 8 5G

Spatele telefonului realme 8 5G

Cadrul este, de asemenea, din plastic, dar este mult mai dur decât spatele telefonului. Nu este lucios, ci are un finisaj mat, care ne place mai mult. Poziționarea butoanelor este diferită față de majoritatea smartphone-urilor cu Android. Găsești tava pentru cartelele SIM și butoanele de volum din partea stângă a realme 8 5G.

Butoanele din partea stângă

Butoanele din partea stângă

Pe partea dreaptă, găsești doar butonul pentru Pornire/Oprire, care este și un senzor de amprentă.

Butoanele din partea dreaptă

Butoanele din partea dreaptă

Pe rama de jos, găsești mufa pentru căști, microfonul pentru preluarea apelurilor, un port USB Type-C 2.0 și un difuzor.

Rama de jos a telefonului

Rama de jos a telefonului

Pe rama de sus, nu se află nicio mufă și niciun port. Pe marginea de sus a ecranului, mai vezi un difuzor pentru apelurile telefonice și camera pentru selfie-uri, în colțul din stânga.

Rama de sus a telefonului

Rama de sus a telefonului

Ecranul folosește un panou IPS LCD, cu o luminozitate maximă de 600 niți, o rată de reîmprospătare (refresh) de 90 Hz și rezoluție Full HD de 2400x1080 pixeli. Raportul ecran-corp este de 83.9%, iar densitatea este de 405 ppi. Dacă vrei să afli mai multe despre ppi și ce înseamnă, citește: Ce înseamnă PPI și de ce contează?

realme 8 5G pornește

realme 8 5G pornește

Din păcate, ecranul nu este la fel de grozav ca cel de pe versiunea 4G a realme 8, care are un panou Super AMOLED cu o luminozitate și densitate a pixelilor mai mare. Cu toate astea, ecranul de pe realme 8 5G este mai bun decât cele de pe Samsung Galaxy A32 5G, concurentul său direct din punct de vedere al prețului.

Reclamă

Specificații hardware

Acest smartphone vine cu un SoC (System on a Chip) cu opt nuclee MediaTek MT6833 Dimensity 700 5G, care are două nuclee Cortex-A76 la frecvența de 2.2 GHz și alte șase nuclee Cortex-A55 la frecvența de 2 GHz. Cipul grafic este un Mali-G57 MC2 - o alegere potrivită pentru utilizatorii care nu sunt pasionați de jocuri.

SoC-ul din telefonul realme 8 5G

SoC-ul din telefonul realme 8 5G

Telefonul realme 8 5G este disponibil în configurații 4, 6 sau 8 GB de RAM și 64 sau 128 GB spațiu de stocare. Noi am testat versiunea cu 8GB de RAM. Bateria Li-ion este nedetașabilă și are o capacitate generoasă de 5000 mAh. În plus, vine cu încărcare rapidă la 18W. Din păcate, nu oferă și încărcare wireless.

Detalii despre baterie

Detalii despre baterie

În ceea ce privește specificațiile, sistemul de camere de pe realme 8 5G pare destul de impresionant pentru un telefon în zona sa de preț:

  • O cameră principală wide de 48 MP, cu o diafragmă f/1.8, un câmp vizual de 80° și obiectiv 6P.
  • Un obiectiv macro de 2MP și o diafragmă f/2.4.
  • Un cameră de “adâncime” de 2 MP, cu o diafragmă f/2.4.

Sistemul include și un bliț pentru fotografia nocturnă. De asemenea, camera principală poate înregistra clipuri video la rezoluția de 1080p și 30 de cadre pe secundă (fps) la rezoluția 720p și 30 fps sau 120 fps (doar pentru înregistrările de tip slow-motion), cu stabilizare a imaginii. Camera pentru selfie-uri de pe ecran are 16 megapixeli, un obiectiv 5P și o diafragmă de f/2.1. Aceasta poate înregistra clipuri video Full HD la 30 de cadre pe secundă cu stabilizarea imaginii.

Sistemul de camere de pe realme 8 5G

Sistemul de camere de pe realme 8 5G

Telefonul realme 8 5G este Dual-SIM și îți permite să folosești două cartele nano-SIM și să extinzi spațiul de stocare cu un card microSD, simultan. Mulți utilizatori vor aprecia acest aspect.

Tava pentru cartele SIM din realme 8 5G

Tava pentru cartele SIM din realme 8 5G

Smartphone-ul poate folosi rețele mobile 5G, dar nu oferă suport pentru Wi-Fi 6, așa că poți folosi doar standardele mai vechi Wi-Fi 5 și Wi-Fi 4. De asemenea, acesta include Bluetooth 5.1, GPS, NFC, Wi-Fi Direct și USB Type-C. În ceea ce privește senzorii, telefonul include un accelerometru, senzor de amprentă, senzor giroscopic, senzor de lumină și un senzor de inducție magnetică. Pentru mai multe detalii despre hardware-ul și caracteristicile acestui telefon citește: realme 8 5G Specs.

Citește următoarea pagină a acestei recenzii pentru detalii despre experiența de utilizare oferită de realme 8 5G, camerele sale, sistemul de operare și aplicațiile incluse, precum și performanța sa în benchmarkuri.

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate