6 moduri de a reda la imprimantă din orice aplicație Windows

Ai nevoie să știi cum se tipărește la imprimantă din orice aplicație Windows? Din păcate, această sarcină nu este atât de ușoară pe cât ar trebui să fie. Ceea ce trebuie să faci depinde de versiunea de Windows pe care o folosești dar și de tipul de aplicație pe care-l folosești. De exemplu, aplicațiile pentru tablete au o procedură diferită față de aplicațiile desktop. Pentru a te ajuta, în acest ghid îți prezentăm toate modurile prin care poți imprima orice vrei din Windows, folosind degetul pe un ecran tactil, mouse-ul sau tastatura:

NOTĂ: Acest ghid se aplică pentru Windows 10, Windows 7 și Windows 8.1.

1. Tipărește folosind tastatura: CTRL+P (merge în toate versiunile de Windows)

Această metodă merge în toate tipurile de aplicații care sunt capabile să redea la imprimantă conținut, indiferent de sursa lor. Merge în aplicațiile desktop clasice cât și în aplicațiile moderne din Magazinul Windows, destinate ecranelor tactile. Odată apăsate tastele CTRL și P, se deschide dialogul pentru Imprimare, unde poți configura cum se tipărește la imprimantă.

NOTĂ: Dialogul Imprimare este afișat doar dacă folosești aplicații care sunt capabile să tipărească la imprimantă. Altfel, comanda CTRL + P nu are niciun efect.

2. Tipărește din aplicații desktop folosind meniul Fișier (merge în toate versiunile de Windows)

Multe aplicații desktop au un meniu Fișier (File) care include mereu opțiunea Imprimare (Print), dacă aplicația a fost creată să tipărească la imprimantă. Apasă Fișier și apoi Imprimare.

De obicei, ți se afișează o previzualizare a ceea ce va fi scos la imprimantă și setări pentru modificarea sau pentru optimizarea tipăririi. Personalizează ce vei tipări și apasă pe Imprimare (Print).

3. Tipărește din aplicații desktop folosind meniul panglică (merge în toate versiunile de Windows)

Unele aplicații desktop au o interfață de utilizare de tip panglică în locul meniurilor clasice. Exemple cunoscute de astfel de aplicații sunt suita Microsoft Office, WordPad, Paint sau SnagIt. Într-o aplicație desktop cu o interfață de tip panglică, apasă pe Fișier (File).

Se deschide o listă de opțiuni care va include și Imprimare (Print).

Personalizează tipărirea și apasă pe Imprimare (Print).

4. Tipărește documente și imagini direct din Explorer (merge în toate versiunile de Windows)

Dacă ai instalat o imprimantă implicită pe calculatorul tău și ai configurat-o așa cum dorești, poți tipări rapid documente și imagini direct din File Explorer (în Windows 10 sau Windows 8.1) ori Windows Explorer (în Windows 7).

În Windows 10 sau Windows 8.1, deschide File Explorer, navighează la fișierul pe care vrei să-l tipărești și selectează-l. Apoi, apasă pe fila Partajare și, în grupul Trimitere, apasă pe Imprimare.

Fișierul este trimis direct la imprimantă, unde este tipărit imediat, folosind setările implicite.

În Windows 7, deschide Windows Explorer și navighează la fișierul pe care vrei să-l tipărești. Selectează-l și, în bara de unelte de sus, dă clic pe Imprimare.

Fișierul este trimis la imprimantă, unde este tipărit imediat, folosind setările implicite.

5. Tipărește din aplicațiile tactile, în Windows 10

Aplicațiile din Magazinul Windows pentru Windows 10 sunt mai prietenoase când vine vorba de tipărit, față de cele din Windows 8.1. Acestea includ, în general, un buton hamburger reprezentat de o pictogramă cu trei linii orizontale paralele (afișate ca ☰). Acesta este adesea amplasat în colțul din stânga sus și este denumit astfel datorită asemănării sale cu un hamburger. Dacă apeși pe acest buton, se deschide un meniu cu mai multe opțiuni, printre care se numără și Imprimare (Print). Mai jos poți vedea o captură de ecran din aplicația universală OneNote pentru Windows 10.

Apasă pe Imprimare (Print), modifică-ți setările și apasă din nou pe Imprimare (Print).

6. Tipărește din aplicațiile tactile, în Windows 8.1

În Windows 8.1, lucrurile sunt ceva mai complexe când vine vorba de tipărit din aplicațiile moderne care se găsesc în Magazinul Windows. Deschide aplicația din care vrei să tipărești și accesează bara de butoane speciale (charms). Poți face asta trăgând cu degetul pe ecran dinspre dreapta spre stânga ecranului ori apăsând simultan tastele Windows și K. În lista de butoane speciale, apasă pe Dispozitive (Devices).

Apoi, apasă pe Imprimare (Print).

Alege imprimanta la care vrei să tipărești, apăsând pe numele ei.

Se afișează o previzualizare a tipăririi și setări care pot fi personalizate. Configurează totul așa cum dorești și apasă pe Imprimare (Print).

Știi alte metode pentru a tipări la imprimantă din Windows?

Acestea sunt cele mai comune metode pentru tipărirea de conținut din aplicațiile Windows. Dacă știi și alte metode, nu ezita să le împărtășești într-un comentariu. Vor fi utile, cu siguranță, și altor cititori.