Repară problemele care împiedică Windows să pornească, cu Startup Repair

Calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows 10 sau Windows 8.1 nu reușește să încarce sistemul de operare? Windows raportează că lipsesc fișiere de sistem sau că o parte dintre ele sunt corupte? În acest caz, ar trebui să încerci să pornești de pe o unitate media de recuperare și să folosești instrumentul Startup Repair (Reparare pornire). Este singurul utilitar care îți poate repara calculatorul sau dispozitivul și care te poate scăpa de necesitatea de a reinstala Windows. Iată cum funcționează:

Ce face Startup Repair (Reparare pornire)?

Acest instrument este util doar atunci când Windows nu reușește să pornească. Startup Repair (Reparare pornire) este creat să rezolve problemele cu fișiere de sistem lipsă sau corupte, care sunt folosite pentru pornirea sistemului de operare Windows. El nu poate detecta sau repara probleme legate de componente hardware care nu funcționează corespunzător și nici nu te poate ajuta în cazul atacurilor virușilor și a distrugerilor cauzate de aceștia. Acesta îți scanează calculatorul sau dispozitivul după probleme de sistem (filiere de sistem corupte, fișiere de boot invalide) și apoi încearcă să le repare.

Cum lansezi Startup Repair (Reparare pornire) în Windows 10 și Windows 8.1

Pentru a putea folosi acest instrument, trebuie să îți pornești calculatorul de pe un mediu de recuperare. Mediu pe care îl poți crea pe un calculator funcțional cu Windows 10 sau Windows 8.1. Dacă nu știi cum să faci acest lucru, iată două tutoriale pentru cum se crează un astfel de mediu de recuperare:

Înaitne să mergi mai departe, trebuie să știi că pașii pe care va trebui să îi urmezi și opțiunile pe care le vei avea la dispoziție sunt aceiași în ambele sisteme de operare - Windows 10 și Windows 8.1 - așa că, pentru simplitate, vom folosi capturi de ecran realizate doar în Windows 10.

După ce ai creat un stick USB cu unelte recuperare, pornește-ți calculatorul de pe el. Pentru a face acest lucru, conectează-l și pornește-ți calculatorul. Imediat ce îți pornește calculatorul, apasă pe tasta de selecție a dispozitivului de pornire. De obicei, această tastă este F12, F11 sau tasta Escape, dar poate fi și alta, în funcție de placa de bază a calculatorului tău.

Când vei face acest lucru, calculatorul va afișa un meniu de selectare a priorității dispozitivelor de pornire (boot). Folosește săgețile de pe tastatură pentru a selecta unitatea de recuperare USB. Apoi, apasă pe Enter.

Windows, Startup Repair

După ce ți-ai pornit PC-ul de pe stick-ul USB, ți se va cere să alegi modelul de tastatură pe care îl folosești. Când se va întâmpla acest lucru, apasă pe cel corect, iar dacă este necesar, reține că poți naviga printre toate modelele de tastaturi disponibile, apăsând pe "See more keyboard layouts" ("Vezi mai multe modele de tastaturi").

Windows, Startup Repair

Cum folosești Startup Repair (Reparare pornire) în Windows 10 și Windows 8.1

La următorul ecran, trebuie să apeși pe Troubleshoot (Reset your PC or see advanced options) - Depanare ("Resetează-ți PC-ul sau vezi care sunt opțiunile avansate").

Windows, Startup Repair

Pe ecranul Advanced options (Opțiuni avansate), apasă pe Startup Repair (Fix problems that keep Windows from loading) - Reparare pornire (Repară probleme care împiedică Windows să pornească).

Windows, Startup Repair

Utilitarul Startup Repair (Reparare pornire) va începe să îți diagnosticheze automat sistemul.

Windows, Startup Repair

După un timp, dacă au fost identificate probleme, Startup Repair (Reparare pornire) va încerca să le repare.

Windows, Startup Repair

Dacă Startup Repair (Reparare pornire) a reușit să îți repare problemele, vei fi informat despre acest lucru și îți poți reporni calculatorul sau dispozitivul cu Windows, după care îl poți folosi în mod normal.

Însă, dacă problemele nu au putut fi reparate, ți se va spune despre acest lucru și vei avea opțiunea de a accesa ecranul Advanced options (Opțiuni avansate) din nou, unde vei găsi și alte instrumente de depanare. Sau, poți să îți închizi calculatorul apăsând pe Shut down.

Windows, Startup Repair

Concluzie

După cum poți vedea din acest ghid, utilitarul Startup Repair (Reparare pornire) este foarte ușor de folosit. Singura parte mai dificilă este să pornești sistemul de pe stick-ul USB de recuperare și lansarea utilitarului de reparare. De aceea am creat acest ghid și sperăm că mulți dintre voi veți putea să rezolvați problemele care vă împiedică PC-urile cu Windows 10 sau Windows 8.1 să pornească. Vă dorim succes!

Descoperă: Productivitate Ghiduri Recomandate Recuperare sistem Sistem și Securitate Windows
Spune-ți părerea: Vezi comentarii Comentează