Review Realme GT2 Pro: Performanță de top și autonomie pe măsură

Review Realme GT2 Pro: Performanță de top și autonomie pe măsură
Rating

GT2 Pro este cel mai nou smartphone de top de la producătorul chinez Realme, parte a grupului BBK (alături de alte mărci, precum OnePlus și Oppo). Și chiar este un dispozitiv performant! Realme a inclus multe caracteristici deosebite în acest smartphone: primul ecran plat AMOLED 2K din lume cu tehnologie LTPO 2.0, cel mai nou chipset Snapdragon 8 Gen 1, toate alimentate de o baterie de 5000 mAh. Dar, dincolo de specificații, poate Realme GT2 Pro să facă față dispozitivelor similare de la Samsung și Xiaomi? Continuă să citești pentru a afla răspunsul:

Reclamă

Realme GT2 Pro: Pentru cine este o alegere potrivită?

Realme GT2 Pro este o alegere excelentă dacă:

  • Vrei un smartphone puternic, performant, cu un ecran mare, de înaltă calitate
  • Ești permanent în mișcare și ai nevoie de un smartphone cu o baterie bună și încărcare rapidă
  • Te joci multe jocuri competitive pe smartphone-ul tău
  • Ești fan al fotografiei la microscop sau cu lentilă fisheye

Pro și contra

În timpul testelor, mi-a plăcut că:

  • Realme GT2 Pro sosește cu multe accesorii utile
  • Are un accent clar pe design și sustenabilitate, cu materiale ecologice neobișnuite
  • Dispozitivul are un chipset puternic, capabil să gestioneze cu ușurință chiar și cele mai solicitante jocuri și aplicații
  • Ecranul luminos are LTPO 2.0, și-și poate astfel modifica rata de reîmprospătare în funcție de conținutul afișat
  • Camera microscop îi oferă acel factor “wow” suplimentar
  • Durata de viață a bateriei este peste medie
  • Încărcarea smartphone-ului durează aproximativ o jumătate de oră și poți ajunge la 50% în doar 12 minute

Există câteva lucruri ce pot fi îmbunătățite:

  • Sistemul de camere nu este la fel de complet (lipsește o cameră telefoto) și la fel de bun ca cel oferit de o parte din concurența lui Realme GT2 Pro
  • Telefonul oferă încărcare wireless
  • Nu există protecție certificată împotriva prafului și apei
  • Software-ul nu este încă pe deplin matur și am dat, ocazional, peste erori de software și probleme cu interfața de utilizare
Notă produs 4/5
Verdict

Verdict

Dacă vrei cea mai nouă tehnologie și insiști să ai cel mai puternic smartphone de pe piață, nu vei fi dezamăgit de Realme GT2 Pro. Oferă atât anduranță, cât și performanță de top, iar fotografiile și videoclipurile ies bine, chiar dacă sistemul de camere nu se ridică la același nivel cu restul experienței. Îl recomand cu tărie celor ce-și utilizează intens telefonul și sunt mereu în mișcare, deoarece durata de viață a bateriei este excelentă, iar timpul de încărcare este extrem de scurt. Performanța nu este ieftină, dar Realme GT2 Pro nu este chiar la fel de scump ca alte smartphone-uri top de gamă.

Despachetarea Realme GT2 Pro

Realme GT2 Pro sosește într-o cutie solidă și relativ mare (în comparație cu ambalajele de la Samsung Galaxy și iPhone). Dimensiunile ambalajului sunt 230 x 100 x 60 mm. Este interesant că ai aceeași senzație când atingi textura de hârtie a cutiei ca atunci când pui mâna pe spatele telefonului. Nu este o eroare, ci o caracteristică, deoarece Realme a muncit din greu pentru ca GT2 Pro să lase o impresie diferită de alte smartphone-uri. Mai multe despre asta în secțiunea următoare.

Cutia lui Realme GT2 Pro

Cutia lui Realme GT2 Pro

Cutia pune în evidență, ca de obicei, marca și numele produsului, afișând un rezumat al caracteristicilor și specificațiilor tehnice pe spatele ambalajului.

Spatele cutiei prezintă mai multe caracteristici cheie

Spatele cutiei prezintă mai multe caracteristici cheie

În interior găsești, pe lângă smartphone, un cablu USB, un încărcător rapid (65W), un instrument pentru scoaterea tăviței pentru SIM și o husă de protecție pentru smartphone. Dispozitivul pe care l-am primit pentru teste a avut și o folie pe ecran deja aplicată, deci puncte în plus pentru asta. Desigur, există, de asemenea, un ghid rapid și garanția. Nu primești căști, deoarece smartphone-ul nu are mufă pentru căști.

Realme GT2 Pro: Ce găsești în cutie

Realme GT2 Pro: Ce găsești în cutie

Despachetarea lui Realme GT2 Pro a oferit primele surprize plăcute: prezența unui încărcător rapid și a unei huse de protecție. Conținutul este bine ambalat, iar cutia este robustă și bine concepută.

Reclamă

Design și calitatea construcției

GT2 Pro este cel mai bun smartphone al lui Realme de până acum. Și începi să simți asta de îndată ce-l ai în mână. Telefonul cântărește 189 de grame, iar dimensiunile sale sunt 163,2 x 74,7 x 8,2 mm. Partea frontală are un mic decupaj pentru camera selfie și o fantă la fel de discretă pentru difuzor situată chiar deasupra ecranului. Sub ecranul protejat de Corning Gorilla Victus, este prezent și un cititor optic de amprentă.

Partea frontală a lui Realme GT2 Pro

Partea frontală a lui Realme GT2 Pro

Spatele dispozitivului are destul de multe caracteristici distinctive. Realme se laudă cu GT2 Pro ca fiind primul design de smartphone bazat pe polimeri bio, creat în colaborare cu Naoto Fukasawa, un renumit designer japonez. Semnătura acestuia este, într-adevăr, peste tot pe telefon, atât în ceea ce privește designul durabil, cât și la propriu, pe spatele telefonului. Ansamblul de camere este cealaltă caracteristică distinctivă, cu trei camere și un bliț cu două leduri dublu-ton.

Echipa de design s-a concentrat pe felul cum Realme GT2 se simte la atingere

Echipa de design s-a concentrat pe felul cum Realme GT2 se simte la atingere

Există trei culori disponibile pentru Realme GT2 Pro. Textura variantelor Paper White și Paper Green imită senzația de hârtie aspră, în timp ce spatele din sticlă al variantei Steel Black este mătuit și pare rece la atingere. Piețele asiatice primesc și o versiune Titanium Blue, ce are caracteristici similare celei negre. Este interesant că variantele pe alb și verde cântăresc cu 10 grame mai puțin și sunt mai ecologice. Conform lui Realme, la fiecare milion de smartphone-uri GT 2 Pro produse, se economisește echivalentul a 3,5 milioane de sticle de plastic.

Sunt disponibile trei culori pentru piețele europene și americane

Sunt disponibile trei culori pentru piețele europene și americane

Marginile sunt aproape lipsite de caracteristici. Amplasarea butoanelor îmi amintește de iPhone-uri, cu butoanele pentru volum pe stânga…

Partea stângă a lui Realme GT2 Pro

Partea stângă a lui Realme GT2 Pro

…și butonul de pornire pe partea dreaptă. Singurele alte caracteristici vizibile pe laturi sunt inserțiile de plastic, ce ajută la o recepție mai bună a semnalului.

Partea dreaptă a lui Realme GT2 Pro

Partea dreaptă a lui Realme GT2 Pro

Există inserții similare pe partea de sus a smartphone-ului. Tot aici găsești și un microfon, folosit pentru a elimina zgomotul de fundal în timpul apelurilor.

Partea de sus a lui Realme GT2 Pro

Partea de sus a lui Realme GT2 Pro

Partea de jos a smartphone-ului este cea mai „aglomerată”. Există un orificiu pentru microfon lângă suportul pentru SIM, dar, din fericire, cel în care introduci instrumentul pentru SIM este pe cealaltă parte a suportului. Lângă microfon, este un port USB-C, iar lângă acesta, un difuzor.

Partea de jos a lui Realme GT2 Pro

Partea de jos a lui Realme GT2 Pro

Nu există nicio certificare IP (protecție la praf și apă) în fișa de specificații, ceea ce este dezamăgitor pentru un dispozitiv de top. După cum ai observat din imagini, am primit varianta Paper Green, iar culoarea este o schimbare binevenită față de schema tradițională de culori de pe alte dispozitive emblematice. Datorită marginilor sale rotunjite, Realme GT2 Pro îți dă senzația că este subțire și, deși spatele din plastic nu este nici pe departe opulent, are aderență foarte bună și potențialul de a ascunde bine zgârieturile. În plus, husa de protecție inclusă nu pare ieftină și se asortează cu smartphone-ul.

Reclamă

Designul lui Realme GT2 Pro este suficient de diferit și unic pentru un dispozitiv emblematic. Îmi place faptul că Realme nu s-a mulțumit cu materiale și texturi clasice și a optat în schimb pentru un design ecologic și, în același timp, atrăgător din punct de vedere vizual.

Specificații hardware

Realme nu a făcut niciun compromis în alegerea unui chipset pentru GT2 Pro: acesta este alimentat de cel mai nou SOC Snapdragon 8 Gen 1, construit pe tehnologie de 4 nm. Procesorul cu opt nuclee funcționează împreună cu subsistemul grafic Adreno 730 și cu 8 sau 12 GB de RAM pentru a oferi performanțe de top în toate scenariile de utilizare. Varianta de 8 GB are 128 sau 256 GB de stocare UFS 3.1, în timp ce modelul de 12 GB are la dispoziție fie 256 sau 512 GB. Poți crește memoria RAM disponibilă folosind o parte din spațiul de stocare.

Hardware-ul este punctul forte al lui Realme GT2 Pro

Hardware-ul este punctul forte al lui Realme GT2 Pro

Am testat varianta de 12 GB / 256 GB, după poți vedea în imaginile de mai sus. În afară de memorie și stocare, restul specificațiilor sunt identice. Ecranul AMOLED de 6,7 inchi este produs de Samsung și are o rezoluție excelentă de 1440 x 3216 pixeli (WQHD+). Dacă faci un calcul, rezultă o densitate a pixelilor de 500 ppi, o valoare excelentă. Și luminozitatea maximă declarată de 1400 niți este la fel de bună. Panoul compatibil HDR10+ este realizat cu tehnologia LTPO 2.0 (low-temperature polycrystalline silicon), ceea ce înseamnă că rata sa de reîmprospătare se poate modifica în funcție de conținutul afișat de la 1 Hz până la 120 Hz. În plus, Realme GT2 Pro are o rată de răspuns tactil uimitoare de până la 1000Hz, ceea ce îi oferă un avantaj în jocurile rapide, unde, pentru a avea cea mai bună experiență, este preferabil ca inputul tău să nu aibă întârzieri (lag). Pentru redarea media, Realme are difuzoare stereo cu Dolby Atmos.

Ecranul luminos este unul dintre puținele cu tehnologie LTPO 2.0

Ecranul luminos este unul dintre puținele cu tehnologie LTPO 2.0

La capitolul camere, Realme GT2 Pro ratează câteva oportunități. Are trei camere:

  • O cameră principală wide de 50 MP, cu diafragmă f/1.8 de 24 mm, PDAF multidirecțional și stabilizare optică a imaginii (OIS)
  • O cameră ultrawide de 50 MP ultrawide cu diafragmă f/2.2 de 15 mm, capabilă să surprindă imagini cu un uimitor câmp vizual de 150˚, dar fără autofocus
  • O cameră neobișnuită de 3 MP cu diafragmă f/3.3, autofocus și, atenție… mărire de 40x, folosită ca microscop!

În partea din față, Realme GT2 Pro are un senzor de 32MP în spatele unui obiectiv f/2.4 de 26 mm. Dar stai, unde este teleobiectivul? Ei bine, GT2 Pro nu are unul. Reprezintă camera microscop o alternativă bună la flexibilitatea oferită de o cameră telefoto? Eu nu cred, dar voi analiza asta în continuare în următoarele secțiuni.

Ansamblul de camere de pe Realme GT2 Pro

Ansamblul de camere de pe Realme GT2 Pro

În ceea ce privește conectivitatea, Realme GT2 Pro oferă opțiunile obișnuite: un adaptor Wi-Fi compatibil cu Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 cu aptX, un modul GPS compatibil cu toate sistemele de satelit disponibile (GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC) și, desigur, un modul NFC care ar trebui să funcționeze în orice poziție, nu doar pe spatele smartphone-ului. Pentru a menționa doar câțiva senzori, Realme GT2 Pro are și un accelerometru, un giroscop, o busolă și un senzor de temperatură a culorii. O altă caracteristică interesantă este că cititorul optic de amprentă funcționează și ca detector de ritm cardiac. Ar trebui să fie interesant să aflăm cât de precis este.

La final, trebuie menționat că bateria are o capacitate de 5000 mAh, iar Realme susține că poate fi încărcată la 100% în 33 de minute folosind adaptorul inclus de 65 W. Bineînțeles că voi testa asta. Din păcate, nu există încărcare wireless, o problemă pe care aș fi trecut-o mai ușor cu vederea dacă dispozitivul nu ar fi fost un vârf de gamă. Pentru mai multe specificații tehnice, vizitează pagina produsului aici: realme GT 2 Pro.

Specificațiile hardware ale lui Realme GT2 Pro nu dau motive de nemulțumire: are un chipset puternic, un ecran foarte bun și o baterie mare. Camerele nu impresionează, dar nu există nici un dubiu că Realme GT2 Pro este un smartphone cu adevărat performant.

Acum, să vedem cum funcționează în viața de zi cu zi Realme GT2 Pro. Pe pagina următoare, poți citi totul despre performanța camerei, durata de viață a bateriei și cum este să trăiești cu el. Înainte!

Descoperă: Smartphone Android Hardware și sunete Recenzii Recomandate