Cum transferi fotografii de pe iPhone pe Android (4 metode)

Cum transferi fotografii de pe iPhone pe Android (4 metode)

Acum câțiva ani, să trimiți fotografii de pe un iPhone pe un smartphone cu Android nu era ceva ușor de făcut. Din fericire, lucrurile s-au schimbat în bine, deși nu mulțumită Apple, ci mai degrabă pentru că Google, Microsoft și alte companii ne oferă acum metode ușoare de a transfera fotografii de pe iPhone-uri pe dispozitive cu Android. Iată cele mai simple metode pe care le știm:

Reclamă

1. Cum transferi fotografii de pe iPhone pe Android folosind o aplicație de transfer de fișiere precum Send Anywhere

Hai să începem cu ce credem noi că este cea mai ușoară cale de a transfera fotografii de pe iPhone pe Android. Ai nevoie doar de o aplicație creată special pentru acest scop. Există destul de multe, dar cea care ne place cel mai mult este Send Anywhere. O poți descărca gratuit pe iPhone din App Store, iar pe dispozitivele cu Android din Magazinul Play.

După ce ai descărcat-o și instalat-o, deschide-o pe ambele dispozitive: iPhone și Android. Pe iPhone, mergi la fila Photos (Fotografii) din Send Anywhere și selectează fotografiile pe care vrei să le transferi. Atinge și trage cu degetul pentru a selecta mai multe fotografii odată, sau deschide orice fotografie vrei și apasă pe Select (Selectare) în colțul din dreapta sus al ecranului.

Selectarea de fotografii în aplicația Send Anywhere
Selectarea de fotografii în aplicația Send Anywhere

De asemenea, poți selecta toate fotografiile de pe iPhone-ul tău, sau selecta toate fotografiile pe care le-ai făcut într-o anumită zi, folosind butoanele corespunzătoare din interfața aplicației.

Alte opțiuni de selectare disponibile în aplicația Send Anywhere
Alte opțiuni de selectare disponibile în aplicația Send Anywhere

După ce ai ales fotografiile pe care vrei să le transferi de pe iPhone pe dispozitivul cu Android, apasă pe butonul de culoare roșie Send (Trimitere), afișat în partea de jos a ecranului.

Opțiunea de a transfera fotografiile de pe iPhone pe Android cu Send Anywhere
Opțiunea de a transfera fotografiile de pe iPhone pe Android cu Send Anywhere

Acum, aplicația Send Anywhere îți arată un cod format din 6 cifre, un cod QR și un buton numit Share Link (Partajare link). Poți să folosești oricare dintre aceste opțiuni pentru a transfera fotografiile, dar cea mai ușoară este ultima: în partea de jos a ecranului, ar trebui să vezi toate dispozitivele din apropiere care rulează Send Anywhere. Aici ar trebui să apară și dispozitivul tău cu Android. Tot ce trebuie să faci este să apeși pe numele lui.

Dispozitivele din apropiere: smartphone-ul cu Android pe care vrei să transferi fotografiile
Dispozitivele din apropiere: smartphone-ul cu Android pe care vrei să transferi fotografiile

Pe iPhone-ul tău, ești întrebat dacă ești sigur că vrei să transferi fișierele pe dispozitivul cu Android. Alege OK.

Aprobarea transferului de fotografii
Aprobarea transferului de fotografii

Aproape instantaneu, dispozitivul cu Android ar trebui să afișeze o notificare că iPhone-ul vrea să transfere fotografii. Acceptă și așteaptă ca tot ce trimiți de pe iPhone să ajungă pe Android. Asta a fost tot!

Reclamă

NOTĂ: Poți să experimentezi cu opțiunile din aplicație dacă preferi alte metode de a transfera fotografii. Indiferent dacă alegi să folosești parola temporară formată din 6 cifre, un cod QR sau opțiunea Share Link (Partajare link), trebuie să știi că transferurile sunt securizate (toate fișierele transferate sunt criptate). Pentru mai multe detalii despre cum lucrezi cu aplicația Send Anywhere, vizitează-i pagina de suport.

2. Cum transferi fotografii de pe iPhone pe Android folosind o aplicație precum Google Foto

O altă metodă de a transfera fotografii de pe iPhone pe Android este bazată pe utilizarea aplicației Google Foto, pe care o poți descărca pe iPhone din App Store. Persoana căreia vrei să îi trimiți fotografiile trebuie să instaleze și ea aplicația Google Foto din Magazinul Play, pe dispozitivul său cu Android (dacă nu o are deja).

Pe iPhone, autentifică-te în aplicația Google Foto cu contul tău Google (adresa Gmail). Apoi, găsește și selectează fotografiile pe care vrei să le transferi. Le poți selecta apăsând și ținând apăsat pe o fotografie pentru a intra în modul de selecție, după care apeși pe toate celelalte fotografii pe care vrei să le transferi.

Selectarea de fotografii în Google Foto pentru iPhone
Selectarea de fotografii în Google Foto pentru iPhone

După ce ai terminat de selectat totul, apasă pe butonul Partajare din partea de sus a ecranului.

Opțiunea de a partaja fotografii de pe iPhone
Opțiunea de a partaja fotografii de pe iPhone

În partea de jos a ecranului, Google Foto îți arată o listă de persoane. Dacă o găsești pe cea căreia vrei să îi transferi fotografiile, apasă pe el sau ea.

Persoane către care poți transfera rapid fotografiile
Persoane către care poți transfera rapid fotografiile

Dacă persoana nu apare în listă, apasă pe butonul de căutare ce arată ca o lupă.

Căutarea de persoane
Căutarea de persoane

Scrie numele, telefonul sau adresa de e-mail a acelei persoane. După ce ai găsit-o, apasă pe numele lui/ei și apoi pe butonul Înainte din colțul dreapta sus al ecranului.

Introducerea persoanei către care sunt trimise fotografiile
Introducerea persoanei către care sunt trimise fotografiile

Adaugă un mesaj dacă vrei, sau lasă câmpul Spune ceva gol dacă nu vrei. Apoi, apasă pe butonul Trimite.

Trimiterea fotografiilor
Trimiterea fotografiilor

Așteaptă câteva momente ca fotografiile să fie transferate pe telefonul cu Android al destinatarului. După ce transferul este gata, poți închide aplicația Google Foto pe iPhone. Pe smartphone-ul cu Android, proprietarul lui poate acum să vadă fotografiile pe care i le-ai transferat. Totuși, pentru a le salva local pe dispozitivul lui/ei cu Android, trebuie acum să le descarce din aplicația Google Foto.

Reclamă

Pentru a descărca o fotografie din aplicația Google Foto pe un smartphone cu Android, apasă pe butonul Mai multe (care arată ca trei puncte) din colțul dreapta sus al ecranului. Alternativ, poți să tragi cu degetul din partea de jos a fotografiei respective.

Butonul de meniu din Google Foto
Butonul de meniu din Google Foto

Acțiunea anterioară îți oferă o serie de opțiuni. Printre ele, găsești un buton numit Descarcă. Apasă pe el și Google Foto salvează acea fotografie local, în spațiul de stocare disponibil pe smartphone-ul cu Android.

Descărcarea unei fotografii din Google Foto
Descărcarea unei fotografii din Google Foto

IMPORTANT: Deși aceasta este o metodă ușoară de a transfera fotografii de pe iPhone pe Android, funcționează doar pentru fotografii individuale. Cu alte cuvinte, Google nu te lasă să selectezi mai multe fotografii și să le descarci pe toate odată din aplicația Google Foto. Pentru mulți oameni această limitare reprezintă o mare problemă, așa că următoarea metodă s-ar putea să fie mai bună dacă faci parte dintre ei:

3. Cum transferi fotografii de pe iPhone pe Android folosind o aplicație de stocare în cloud precum OneDrive sau Dropbox

O altă metodă ușoară de a transfera fotografii de pe iPhone pe Android este să folosești o aplicație de stocare în cloud precum OneDrive sau Dropbox. Din păcate, serviciul iCloud de la Apple nu oferă o aplicație pentru dispozitivele cu Android, așa că iese din discuție. Pe de altă parte, atât OneDrive cât și Dropbox par să fie servicii mai bune cu aplicații mai reușite și chiar și cu abonamente plătite mai generoase. Alege-l pe cel care îți place mai mult sau la care ești deja abonat și îl folosești, iar apoi urmează câțiva pași similari cu cei din metoda anterioară prezentată în acest articol. Pentru a exemplifica acești pași, noi folosim OneDrive:

În primul rând, descarcă și instalează aplicația OneDrive pe iPhone-ul tău. O poți găsi în App Store pentru iPhone, precum și în Magazinul Play pentru dispozitivele cu Android. Apoi, folosește-ți contul Microsoft pentru a te autentifica în OneDrive pe iPhone-ul tău. După ce ai făcut acest lucru, tot pe iPhone, încarcă fotografiile pe care vrei să le transferi. Dacă nu știi cum să faci asta, urmează pașii din acest tutorial: Cum îți încarci fotografiile în OneDrive de pe iPhone sau iPad.

Încărcarea fotografiilor în OneDrive pe un iPhone
Încărcarea fotografiilor în OneDrive pe un iPhone

La final, selectează fotografiile pe care vrei să le transferi de pe iPhone și partajează-le cu persoana care deține dispozitivul cu Android. Dacă nu știi cum să faci acest lucru, găsești toți pașii detaliați în a treia secțiune a acestui tutorial: 4 metode de a partaja fișiere și foldere din OneDrive.

Opțiunea de a partaja fotografii din OneDrive pe un iPhone
Opțiunea de a partaja fotografii din OneDrive pe un iPhone

După ce transferi fotografiile, persoana căreia îi trimiți invitația de partajare poate folosi linkul primit pentru a descărca toate fotografiile pe dispozitivul său cu Android.

4. Cum transferi fotografii de pe un iPhone pe un dispozitiv cu Android folosind un PC

În final, ultima metodă ușoară de a transfera fotografii de pe un iPhone pe Android este cu ajutorul unui PC și a unor cabluri USB. Pentru a exemplifica procesul, folosim un calculatorul cu Windows 10, un iPhone și un smartphone cu Android. Trebuie să conectezi dispozitivele mobile la calculator, folosind cablurile lor USB, și să te asiguri că permiți accesul Windows la spațiile de stocare de pe smartphone-uri. Dacă faci asta, atât stocarea de pe iPhone, cât și cea de pe dispozitivul cu Android ar trebui să apară în File Explorer.

iPhone și Android conectate la un PC cu Windows 10
iPhone și Android conectate la un PC cu Windows 10

Răsfoiește prin memoria iPhone-ului, selectează fotografiile pe care vrei să le transferi și copiază-le.

Copiere fotografii de pe iPhone
Copiere fotografii de pe iPhone

Apoi mergi la spațiul de stocare de pe dispozitivul cu Android, găsește sau creează un folder unde vrei să transferi fotografiile și lipește-le.

Transfer fotografii de pe iPhone pe Android
Transfer fotografii de pe iPhone pe Android

În cazul în care comanda copiere/lipire nu merge direct, încearcă să copiezi fotografiile pe desktop-ul tău din Windows 10 sau în orice alt folder de pe calculator și abia apoi mută-le pe dispozitivul cu Android. După ce toate fotografiile au fost transferate de pe iPhone pe smartphone-ul cu Android, poți să deconectezi ambele dispozitive de la calculator.

Care este metoda ta preferată de a transfera fotografii de pe iPhone pe Android?

Acum știi patru metode diferite de a trimite fotografii de pe un iPhone pe un dispozitiv cu Android. Care este preferata ta și de ce? Știi și alte metode care îți plac și mai mult? Noi recunoaștem că ne-ar fi plăcut să avem o opțiune standard de transferare fotografii de pe iPhone pe Android prin Bluetooth. Din păcate, ecosistemul Apple este unul închis, așa că nu poți face asta. Dacă ai ceva de adăugat sau de spus, nu ezita să ne contactezi în secțiunea de comentarii de mai jos.

Descoperă: Smartphone Accesibilitate Android Ghiduri iOS Programe Recomandate