Votează cel mai bun antivirus pentru Windows, în 2017

Echipa Digital Citizen România testează produse de securitate pentru Windows din 2012. În recenziile noastre, identificăm cele mai bune produse care oferă o protecție eficientă împotriva tuturor formelor de malware, împotriva atacurilor din rețea și a altor tipuri de amenințări cibernetice. De asemenea, încercăm să identificăm și produsele care sunt ușor de folosit chiar și de cei care nu au cunoștințe avansate în utilizarea calculatoarelor. Pentru al doilea an consecutiv, echipa noastră vrea să pornească o discuție despre cele mai bune produse antivirus de pe piață și avem nevoie de implicarea voastră. Pentru a stimula discuția, avem și 15 premii de dat, către 15 câștigători norocoși, care se vor implica în discuție. Să începem:

IMPORTANT: Votul public se va încheia pe 27 Februarie, 2017. Dacă nu ai votat până acum, nu ezita să te implici acum și poți câștiga unul dintre cele 15 premii pe care le vom da la finalul campaniei.

Care sunt cele mai bune produse de securitate ale anului 2017?

Dacă ai citit seria noastră “Securitate pentru toți”, știi că am dat notele maxime la un număr foarte restrâns de produse. În ordine alfabetică, acestea sunt următoarele:

Bitdefender Total Security 2017 oferă unul dintre cele mai bune și mai rapide motoare antivirus din lume, precum și un firewall de top, alături de o gamă largă de unelte adiționale, cum ar fi un modul eficient de control parental, altul pentru ștergerea sigură a fișierelor ori unelte antifurt. Una dintre cele mai interesante noutăți este Wi-Fi Security Advisor (Sfaturi pentru securitatea rețelelor wireless), unealtă care verifică nivelul de securitate al rețelelor wireless la care te conectezi.

BullGuard Premium Protection este o soluție de securitate foarte prietenoasă, capabilă să te protejeze de majoritatea tipurilor de malware. Arată bine, funcționează bine și are un preț accesibil. De asemenea, modulul său firewall este foarte eficient. Acest produs antivirus nu include multe unelte extra inovatoare, cum fac alte suite de securitate, dar bazele de care ai nevoie sunt toate incluse și merg foarte bine.

ESET Smart Security Premium oferă un motor antivirus de foarte bună calitate și un firewall de top, precum și o interfață cu utilizatorul care arată foarte bine. Anul acesta, ESET au introdus o facilitate numită Home Network Protection care-ți arată o hartă a rețelei tale, cu toate dispozitivele din ea. De asemenea, îți poate audita setările routerului tău, pentru a-ți spune ce setări trebuie să schimbi pentru a-ți mări securitatea rețelei.

F-Secure Total Security and Privacy 2017 are o interfață de utilizare foarte minimalistă, cu puține opțiuni de configurare avansate. Acest produs este destinat în primul rând utilizatorilor care nu vor să se încurce în setări avansate și vor ca antivirusul să decidă în locul lor. Una dintre cele mai interesante noutăți incluse în pachet este serviciul de VPN F-Secure Freedome care a fost evaluat de unii experți ca fiind unul dintre cele mai bune de piață. În plus, serviciul VPN are un plan de date nelimitat, inclus în prețul suitei de securitate, ceea ce este grozav.

Kaspersky Total Security 2017 este unul dintre cele mai bune produse de securitate de pe piață, incluzând o protecție antimalware foarte eficientă, capabilă să dezinfecteze până și cei mai periculoși viruși. Acest antivirus include foarte multe unelte adiționale de protecție, cum ar fi unelte pentru actualizarea aplicațiilor instalate, criptare de date, un modul pentru ștergerea sigură a fișierelor, control parental și un nou serviciu VPN.

Trend Micro Maximum Security 2017 este unul dintre cele mai bune produse de securitate pentru persoanele cu puține cunoștințe tehnice. Este un antivirus foarte simplu și ușor de folosit, cu un design prietenos pentru orice începător. Cele mai importante caracteristici sunt motorul antivirus foarte eficient, scutul web care te protejează de saituri malițioase și impactul negativ foarte redus pe care-l are asupra performanțelor calculatorului tău cu Windows.

Dacă vrei să afli mai multe despre aceste produse de securitate, ce au de oferit dar și despre diferențele dintre ele, îți recomandăm să citești Comparație: Care este cel mai bun antivirus pentru Windows?.

De asemenea, dacă vrei să vezi cum evaluăm fiecare produs de securitate, citește acest articol: Securitate pentru toți - Cum realizăm recenziile produselor de securitate.

Votează pentru cel mai bun produs de securitate al anului

Folosește formularul de mai jos pentru a vota. Poți alege doar un produs din lista cu cele mai bune produse de securitate ale anului, identificate de echipa noastră editorială. Alege cel mai bun produs, bazat pe experiența ta cu produsele din listă ori bazat pe datele oferite în review-urile noastre pentru fiecare dintre produsele menționate.

Când votezi, trebuie să oferi numele real și o adresă validă de e-mail. Vom folosi datele respective pentru a extrage câștigătorii într-o tombolă care va avea loc la finalul etapei cu votul public. Vom folosi datele respective doar pentru a contacta câștigătorii extrași de noi și pentru a intra în posesia premiilor.

Dacă nu poți încărca formularul de vot de mai sus, încearcă această legătură. Te rugăm să votezi până cel târziu Luni, 27 Februarie, 2017.

Premii surpriză pentru participanții la vot

Vom anunța produsul de securitate al anului, ales de cititorii noștri, la data de 1 Martie 2017. În aceeași zi vom extrage și câștigătorii unei tombole cu premii supriză. Nu vrem să influențăm votul public și de aceea nu vom spune care vor fi premiile. Tot ce vă putem spune este că:

  • Vom avea un total de 15 câștigători care vor fi aleși aleator din lista persoanelor care au votat
  • Vom oferi licențe pentru produse din lista cu cele mai bune produse antivirus ale anului
  • Toate persoanele care vor vota vor fi incluse în tragerea la sorți a câștigătorilor, indiferent de produsul de securitate pentru care au votat
  • Pentru a putea câștiga, trebuie să completezi formularul de mai sus cu datele tale reale de contact

Cine crezi că va câștiga?

Acum că ai votat produsul antivirus al anului pentru Windows, nu închide încă acest articol. Lasă-ne un comentariu în care să ne spui cine crezi că va câștiga. Care este produsul antivirus al anului 2017, în opinia ta și de ce?