5 metode de a afla adresa IP locală a routerului tău wireless

Te-ai aflat vreodată în situația de a trebui să configurezi un router wireless și să nu îi știi adresa sa IP? Drept urmare, nu ai putut să te conectezi la interfața sa de administrare pentru că nu aveai nicio idee care este adresa IP. Dacă da, atunci acest ghid ar trebui să îți ofere răspunsul. Îți vom arăta cinci metode prin care poți să afli care este adresa IP a oricărui router wireless la care ești conectat. Avem destule informații de trecut în revistă, așa că hai să începem:

NOTĂ: Primele 4 metode de identificare a adresei IP a routerului tău wireless sunt toate bazate pe presupunerea că ești conectat la rețeaua care este transmisă și administrată de router.

Metoda 1. Găsește adresa IP a routerului tău wireless cu ajutorul Centrului de rețea și partajare

O metodă ușoară de a găsi adresa IP a routerului tău wireless este să folosești Centrul de rețea și partajare din Windows. Deschide-l și apasă pe adaptorul de rețea pe care calculatorul sau dispozitivul tău îl folosește pentru a se conecta la rețeaua administrată de router.

adresa, IP, router, wireless, afla

Acțiunea precedentă va deschide fereastra Stare, care afișează informații despre conexiunea ta de rețea. Aici vei găsi un buton numit Detalii. Apasă pe el.

adresa, IP, router, wireless, afla

În fereastra Detalii conexiune rețea, caută un câmp numit Gateway implicită. Valoarea acestui câmp este adresa IP a routerului tău.

adresa, IP, router, wireless, afla

Metoda 2. Găsește adresa IP a routerului tău wireless cu ajutorul Liniei de comandă

Dacă preferi să folosești Linia de comandă, deschide-o și execută următoarea comandă:

ipconfig /all | findstr /R „Gateway”

Rezultatul pe care îl vei obține este Gateway-ul implicit folosit de calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows. Adresa IP a Gateway-ului implicit este și adresa IP a routerului tău wireless.

adresa, IP, router, wireless, afla

Metoda 3. Găsește adresa IP a routerului tău wireless cu ajutorul PowerShell

Similar cu metoda anterioară, poți să folosești și PowerShell pentru a afla care este adresa IP a routerului tău wireless. Lansează PowerShell și execută următoarea comandă:

gip | findstr /R „Gateway”

În doar o secundă, PowerShell va lista Gateway-ul implicit folosit de calculatorul sau dispozitivul tău cu Windows. Adresa IP a Gateway-ului implicit este și adresa IP a routerului tău wireless.

adresa, IP, router, wireless, afla

Metoda 4. Găsește adresa IP a routerului tău wireless cu ajutorul documentației sale oficiale

Toate routerele wireless de pe piață vin cu un manual de utilizare. Printre diversele tipuri de informații despre specificațiile hardware, caracteristicile și opțiunile de configurare, vei găsi și adresa IP implicită pe care producătorul o folosește pentru routerul tău wireless. Dacă între timp nimeni nu a schimbat adresa IP implicită a routerului tău, ea ar trebui să fie încă aceeași pe care o găsești în manual.

adresa, IP, router, wireless, afla

Metoda 5. Încearcă una dintre adresele IP pe care producătorii le folosesc pentru routerele lor wireless

Dacă niciuna dintre metodele anterioare nu ți-a fost de ajutor și pur și simplu nu reușești să găsești adresa IP folosită de routerul tău wireless, atunci poate că tabelul de mai jos te va ajuta. Am adunat informații din multe surse și am reușit să compilăm o foaie de calcul Excel ce conține diveși producători hardware și adresele IP pe care le folosesc în mod implicit pentru routerele lor wireless. Suntem siguri că și adresa IP a routerului tău wireless se află printre acestea:

Concluzie

Avem speranța că am reușit să atingem scopul acestui ghid de a te ajuta să găsești adresa IP a routerului tău wireless. Dacă tot mai întâmpini probleme, lasă-ne un comentariu cu descrierea problemei și vom încerca să te ajutăm să o rezolvi. Dacă ai ceva de adăugat la acest ghid și știi și alte metode de a afla adresa IP a unui router wireless, te rugăm să ni le spui și nouă.