7 lucruri pe care nu le poți face cu bara de activități din Windows 11

7 lucruri pe care nu le poți face cu bara de activități din Windows 11

Deși Windows 11 aduce multe caracteristici noi și promite să ofere o experiență de utilizare mai bună, uneori o face cu costul renunțării la unele lucruri care ne plăceau în Windows-urile anterioare. Unul din aceste lucruri, ce arată mai bine, dar este și dezamăgitor din anumite puncte de vedere, este noua bară de activități (taskbar) din Windows 11, care de multe ori pare să sufere de mult prea multă simplificare. Iată lucrurile pe care nu le poți face cu bara de activități din Windows 11 ce probabil vor frustra mulți utilizatori, inclusiv pe mine personal:

Reclamă

1. Bara de activități din Windows 11 nu poate fi mutată în partea de sus sau în lateralele ecranului

Bara de activități din Windows 10, la fel ca cea din Windows 7, era mobilă. Îi puteai schimba locația pe ecran. Dacă voiai, o putea face să stea în partea de sus a ecranului, în stânga sau în dreapta lui. Cel puțin pentru mine, faptul că pot avea o bară de activități verticală în stânga ecranului este unul din cele mai bune aspecte. Îți permite să obții spațiu de lucru suplimentar pe ecran, disponibil permanent. Asta, dacă ai un monitor normal, în poziție de “peisaj” sau dacă folosești un laptop. Din același motiv, sunt un mare fan al filelor verticale din Microsoft Edge. Îți poți imagina cât de dezamăgit am fost și eu, și mulți alții probabil, când am aflat că bara de activități din Windows 11 nu te lasă să-i schimbi poziția pe ecran. Ca să fiu sincer, nu pot înțelege de ce ar face cineva o astfel de alegere de design neinspirată.

Bara de activități din Windows 11 nu poate fi mutată sus sau în lateralele ecranului

Bara de activități din Windows 11 nu poate fi mutată sus sau în lateralele ecranului

NOTĂ: Singurul lucru bun la bara de activități din Windows 11, în acest aspect, este că Microsoft îți permite măcar să aliniezi la stânga pictogramele de pe ea, precum și Meniul Start. Dacă nu îți place cum arată bara de activități centrată, iată cum muți Meniul Start din Windows 11 la stânga.

Reclamă

2. Bara de activități din Windows 11 nu poate fi setată să afișeze pictograme mai mici

În sistemele de operare Windows mai vechi, ca Windows 10 sau Windows 7, poți seta bara de activități să afișeze pictograme mai mici pentru scurtăturile de pe ea, precum și pentru aplicațiile și ferestrele deschise. Aceasta era una din cele mai bune metode de a face bara de activități mai îngustă și să mai câștigi încă puțin spațiu pe ecran. Poate fi ceva destul de important pentru utilizatorii care folosesc dispozitive cu ecrane mici, precum tablete. Din păcate, bara de activități din Windows 11 nu are o opțiune de a afișa pictograme mai mici. Ești blocat cu dimensiunile standard, care sunt destul de mari.

Bara de activități din Windows 11 nu poate afișa decât pictograme mari

Bara de activități din Windows 11 nu poate afișa decât pictograme mari

3. Bara de activități din Windows 11 nu poate fi redminesionată

Un alt lucru care s-ar putea să nu placă anumitor utilizatori la bara de activități din Windows 11 este faptul că nu îi poți schimba sub nicio formă dimensiunea. Deși, personal, nu simt lipsa acestei opțiuni, cunosc persoane cărora nu le place deloc. În sistemele de operare Windows anterioare, puteai să mărești sau să micșorezi dimensiunea barei de activități cum voiai tu. În Windows 11, această opțiune nu mai există, așa că nu poți decât să te mulțumești cu ce ți se oferă standard.

Bara de activități din Windows 11 nu poate fi redimensionată

Bara de activități din Windows 11 nu poate fi redimensionată

4. Bara de activități din Windows 11 nu te lasă să oprești gruparea butoanelor ferestrelor

Ai folosit cumva Windows 7 sau alte sisteme de operare Windows anterioare? Dacă da, s-ar putea să preferi și acum ca bara de activități să afișeze ferestrele deschise separate pe ea. S-ar putea să-ți placă în continuare faptul că fiecare fereastră pe care o ai deschisă are propriul buton pe bara de activități. Ei bine, dacă treci la Windows 11, poți să spui adio acestei opțiuni. Pur și simplu, nu este posibil. Microsoft nu ne dă această opțiune, lucru care s-ar putea să fie o dezamăgire pentru mulți utilizatori care, din cauza unui lucru simplu ca acesta, vor refuza să instaleze Windows 11.

Bara de activități din Windows 11 nu poate afișa butoane separate pentru ferestrele deschise

Bara de activități din Windows 11 nu poate afișa butoane separate pentru ferestrele deschise

5. Nu poți să tragi fișiere pe aplicațiile de pe bara de activități pentru a le deschide

Acesta nu este probabil unul din lucrurile pe care mulți utilizatori obișnuiau să le facă, dar eu eram unul dintre ei. În Windows 10 și în toate versiunile precedente de Windows pe care le-am folosit, un lucru care îmi plăcea era faptul că puteam trage un fișier de pe desktop sau din File Explorer pe o aplicație fixată la bara de activități pentru a îl deschide rapid cu ea.

Reclamă

De exemplu, puteam trage un fișier text (.TXT) peste scurtătura Microsoft Word de pe bara de activități ca să îl editez cu Word, în loc de aplicația implicită Notepad. Din păcate, și acest lucru aparține trecutului, deoarece bara de activități din Windows 11 nu mai oferă această funcție. Când am încercat, tot ce am primit a fost un semn de stop ce indica faptul că - surpriză - nu este ceva ce pot face.

Nu poți trage fișiere peste aplicațiile din bara de activități pentru a le deschide

Nu poți trage fișiere peste aplicațiile din bara de activități pentru a le deschide

6. Data și ora nu sunt afișate pe mai multe monitoare

Iată ceva pentru utilizatorii care au două sau mai multe monitoare: bara de activități din Windows 11 afișează data și ora doar pe ecranul principal. Pe toate monitoarele secundare conectate la un PC cu Windows 11, ceasul lipsește. Deși acest lucru probabil că nu este îndeajuns pentru a te opri de la a face trecerea la Windows 11, cu siguranță este o alegere nefericită a Microsoft din punct de vedere al designului.

Data și ora nu sunt afișate pe monitoarele secundare

Data și ora nu sunt afișate pe monitoarele secundare

7. Nu poți să adaugi bare de unelte suplimentare la bara de activități din Windows 11

Nu în ultimul rând, un alt lucru care s-ar putea să supere pe unii utilizatori este lipsa opțiunii de a adăuga bare de unelte suplimentare la bara de activități din Windows 11. Personal, îmi plăcea să păstrez bara de unelte Desktop în dreapta barei de activități din Windows 10, deoarece îmi dădea acces rapid la vechiul Panou de control. Nu mai pot avea acest lucru, pentru că Microsoft a decis să elimine această opțiune. Era un fel de scurtătură de productivitate căreia unii utilizatori, inclusiv eu, îi vom duce lipsa în Windows 11.

Nu poți adăuga bare de unelte la bara de activități din Windows 11

Nu poți adăuga bare de unelte la bara de activități din Windows 11

PONT: Un mode de a personaliza bara de activități este să schimbi ce scurtături ai pe ea. Citește mai multe despre cum adaugi sau elimini pictograme din bara de activități în Windows 11.

Ce nu îți place la bara de activități din Windows 11?

Sunt lucruri care îmi plac mult la bara de activități din Windows 11, dar, după cum ai văzut, sunt și multe care nu îmi plac. Deși bara de activități din Windows 11 s-ar putea să fie mai bună din perspectiva utilizatorului normal, din punct de vedere al productivității și al utilizatorilor mai tehnici, s-ar putea să pară mai degrabă un “downgrade” față de versiunile anterioare de sisteme de operare Windows. Tu ce părere ai? Sunt și alte lucruri pe care le urăști la bara de activități din Windows 11?

Descoperă: Productivitate Accesibilitate Aspect și Personalizare Blog Recomandate Windows